Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Už ste niekedy počuli o "SELFIE SYNDRÓME"? Sociálne siete sú plné tých egocentrických bytostí, ktoré túžia po bezhraničnej pozornosti zo strany okolia. Sú to tí, ktorí sa cítia byť sami nedocenení, ale nikdy si to nechcú pred inými priznať, dokonca ani len sami pred sebou... Je to tak,... narcizmus vládne sociálnym sieťam, kde každý chce aby bolo o ňom počuť a bol ho vidieť, ale o druhých sa autenticky nezaujíma, ale iba sa porovnáva a súperí. Neustále pridávanie fotiek vlastnej tváre, ktoré sú upravované cez rôzne filtre, aby bolo všetko úplne dokonalé je signálom toho, že sebavedomie týchto ľudí, či už sú nimi niektoré ženy alebo muži, siaha blboko pod bod mrazu. Čo je ale zaujímavé je to, že sami si to nikdy nepriznajú, pretože potrebujú ochraňovať vlastnú naštrbenú sebahodnotu, ktorú vybudovali výlučne na obale zovňajšku. Problémom je aj to, na čom je súčasná sebahodnota budovaná, v podstate na histriónskych postoch, ktoré majú pritiahnuť tých, ktorí im dajú svoj lajk? Niektorí žijú povrchný život, pretože počítajú, kto im čo lajkne a to je pre nich ukazovateľom, že ich je počúť a vidieť. Sociálne siete sú zabijákom skutočných vzťahov, ktoré sú založené na reciprocite a objatí... 🫂

    elvia
    Správa bola zmenená    1. feb 2023    

    Ahojte žienky, dnes mi prišiel akýsi pofidérny mail a tak sa chcem opýtať stretol sa s tým už niekto prosím vás??Nejaká ženská sa mi na bazoši ozvala na tovar že má záujem a potom v zápätí poslala toto akože zaplatila za môj tovar DPD kuriérovi aj za jeho služby.
    Ďakujem ☺️

    elvia
    Správa bola zmenená    21. jan 2020    

    Slečna zo zvolena menom Slávka Plevová ....nechala svojho psa mesiac v garáži .... Myslím že viac k tomu netreba len aby všetci videli aká beštia sa môže pohybovať aj medzi vašimi známymi ...
    lopatou po hlave by som jej dala 👊👊

    (5 fotiek)
    elvia
    4. dec 2019    

    Babenky máte niektorá problém s fotkami ohľadne správ ..nemyslim fotky v inzeratoch ale v ip vobec mi neukáže fotky iba písaný text.

    elvia
    1. dec 2019    

    "PRESTAŇME HRAŤ TÚ CELOSPOLOČENSKÚ HRU NA NADRADENOSŤ A OSOBNÚ DÔLEŽITOSŤ!!"

    Žiadny človek nieje lepší ani dôležitejší než ostatní.Je jedno koľko má škôl,titulov,kurzov alebo akú pozíciu vo firme zastáva.
    Vďaka pocitu určitej osobnej dôležitosti prestávame niekedy byť sami sebou a začíname byť hercami ktorý uverili myšlienke o vyššom spoločenskom postavení.
    To je ale len taká hra našej pýchy.Chovajme sa vždy ku každému človeku ako k seberovnemu.
    Celý svet sa netočí len okolo nás.Úžasnými ľuďmi budeme,pokiaľ budeme pristupovať ku všetkým ostatným bytostiam s rešpektom a úctou.

    @lilkasaska ..ma niekto s touto pani predávajúcou skúsenost??Ja ano a teda mozem povedat ze s hlúpejsou a arogantnejsou osobou som sa tu este nestretla!S takou osobou sa obchody uzatvárat neoplatí.. dlha cakacia doba je nieze kym tovar príde ale aj na odpoved treba u tejto dámy cakat ako na vianocny darcek a ked nedajboh prejavíte svoju nespolojnost osobí sa na Vás co je hotovy NONSENS!U tejto osoby by som uz viac nenakupila lebo ten prístup je katastrofálny!!

    elvia
    5. jún 2019    Čítané 83x

    Najdôležitejšie na svete

    Čo je pre nás na tomto svete najdôležitejšie? Pre niekoho možno komplikovaná otázka. No aj tak sa nájdu ľudia, ktorí v tom majú úplne jasno. Tí už majú odpoveď na konci jazyka.

    Najdôležitejšie je predsa vlastniť tučné bankové konto. Alebo disponovať obrovskou mocou, vďaka ktorej im budú ľudia kľačať pri nohách. Najdôležitejší môže byť aj pekný vzhľad, ktorým sa môžu popýšiť a povýšiť nad ostatnými. Pekné a moderné oblečenie. Obrovský a priestranný byt, či dom. Najnovší mobil. Luxusné auto, či dve v garáži. Niekto možno povie, že zdravie.

    Po tomto väčšina z nás skutočne túži. Veď prečo nie? Prinesie nám to slobodu, šťastný život a pohodu. Sem tam k tomu ešte nejakú známosť na jednu noc a život je krásny.

    S týmto opisom určite mnoho ľudí súhlasí. Na živote je však najkrajšia tá jeho rôznorodosť. Koľko ľudí, toľko chutí. Vďaka tejto skutočnosti existuje skupina ľudí, ktorým k šťastnému životu stačí niečo jednoduchšie. Nepotrebujú milióny. Nepotrebujú najdrahšie auto, najnovší mobil, kaštieľ, či zámok a princeznú v ňom. Tieto veci určite dokážu oceniť, no svoj pocit uspokojenia hľadajú na inom mieste.

    Čo je pre takýchto ľudí najdôležitejšie? Ktovie? Možno taký človek odpovie, že ľudskosť, dobrota a láska. No pozrime sa nato z inej strany.

    Po meste kráča muž. Je pekne oblečený, voňavý a pôsobí inteligentným dojmom. Užíva si krásny a slnečný deň. No chôdza nie je v tejto chvíli to jediné, čo práve robí. Prechádzku si spríjemňuje pozorovaním okolia. Chce spojiť príjemné s užitočným. Rád si všíma svet a preto pozoruje ľudí naokolo. Vidí prekrásne dievča s bujným poprsím, ktoré skoro prepadne cez veľký výstrih. Vidí na nej, že má peknú postavu s krásnym zadkom. Je pekne a príťažlivo oblečená. Prechádza okolo nej. Otáča sa za ňou, nech sa ešte trošku pokochá.

    No musí ďalej pokračovať a preto svoju pozornosť cieli na ďalšiu osobu.  Tá ho zas tak veľmi neočarila. V mysli si však neodpustí poznámku. „To čo máš oblečené? Vyzeráš strašne. A ten účes ani nehovorím. Čistá žobráčka. Určite by ti nezaškodilo, keby si do seba zainvestovala…“

    Z psychológie možno vyčítať, že takýto stav sa odborne nazýva Haló efekt. O druhom človeku si robíme mienku na základe jeho vonkajších prejavov. Prvý dojem je pre mnohých ľudí dôležitý. Je však takéto konanie správne?

    Na ulici stretneme bezdomovca a hneď vieme, že je to špinavý človek. Určite alkoholik bez peňazí, ktorý je úplne na dne. Jednoducho odpad spoločnosti. Nič iné už neriešime. Prvý dojem nám stačil. Lenže čo ak je pravda úplne iná? Možno že to bol kedysi úspešný lekár, ktorý pomohol stovkám ľudí. Osud sa s ním škaredo zahral a skončil takto. Možno aj preto, že niekoho chránil pred smrťou. Stať sa to môže každému.

    No my vidíme len zovňajšok. A ten musí byť krásny, čistý a voňavý. Niekoho odsúdiť je veľmi ľahké. No skutočná krása, či to najdôležitejšie sa neskrýva na povrchu nášho tela.

    Je to perla ukrytá pred svetom. Je krajšia než najkrajšia postava, krajšia než najlepší účes, krajšia než to najlepšie oblečenie, krajšia než najkrajšie oči sveta. Krajšia než všetko fyzické a materiálne dohromady. Čo je tou perlou?

    Tou perlou je to, čo nám bije v našej hrudi. Pre niekoho možno obyčajný orgán, no v skutočnosti  je srdce vzácnejšie, než čokoľvek iné.  Drží nás pri živote a robí z nás lepších ľudí. No má to jeden háčik. Dokáže ho zatieniť naša myseľ, či EGO. Je len na nás, či im to dovolíme.

    Prečo by sme im to nemali dovoliť? Pretože rozum môže klamať, no naše srdce nikdy neklame! Jedine naše srdce stojí za našou ľudskosťou, dobrotou, či láskou. Ľudskosť, dobrota, či láska má nevyčísliteľne väčšiu hodnotu , než ten najväčší majetok na svete. To že takýto majetok skutočne vlastníte, z vás nerobí skutočného človeka. Toho z vás robí jedine vaše srdce, ktoré vám povie, aby ste tým majetkom pomohli tým v núdzi. Prečo? Len tak. Prečo len tak? Odpoveď hľadajte vo svojom srdci.

    Pamätajte si. Rozum zvykne odsudzovať, no skutočné srdce sa najprv snaží pochopiť. Neodsudzujte! Snažte sa pochopiť. To má v živote skutočný zmysel.

    Srdce je to najdôležitejšie na svete. Vychádzajú z neho ostatné krásne veci v ľudskom živote. Srdce dáva hudbe harmóniu a emóciu. Srdce dokáže vytvoriť nádherný film, krásny obraz, sochu, či hocijaké iné umelecké dielo. Srdce takémuto dielu dáva niečo vzácne. Dáva mu dušu.

    „Všetko čo v živote získate, zhnije, alebo sa rozpadne. Po vás ostane iba to, čo ste mali v srdci.“

    Ľudia pokladajú za zázrak niečo neuveriteľné. No skutočný zázrak nosia stále pri sebe a ani si to neuvedomujú. Nezabudnite. Ten najkrajší a najdôležitejší nástroj vám bije v hrudi. Je to vaše srdiečko.