emjee
5. feb 2013

Ako som zahodila šampón (a použila nožnice)

Všetko sa začalo, ako inak, článkom na internete. Článok sľuboval, že ak si nebudem umývať vlasy bežnými šampónmi, ale sódou bikarbónou a octom, a ak to vydržím dostatočne dlho, budem mať krásne vlasy. Bez lupín. Nebudú sa mastiť. Wau. No nekúp to.

Tak som začala. Po pol roku nopooingu („no poo“ čiže bez šampónu) môžem zodpovedne prehlásiť, že experiment sa vydaril. No nebolo to ľahké.

Začala som týždeň pred letnou dovolenkou. V robote bol kľud a teda som si mohla dovoliť prísť aj s trošku inakšími vlasmi. Lebo prvé dni sú naozaj o výdrži. Nakúpila som sódu bikarbónu (ktorá sa dá použiť aj namiesto prášku do pečiva, prípadne proti páleniu žáhy, keby experiment nevyšiel). Lyžička sódy, rozmiešať s vodou na kašičku, dať do vlasov ku korienkom a dobre premasírovať. Masírovaním sa prekrví pokožka a vlasy budú rýchlejšie rásť. Sóda nepení, takže inak ako vmasírovať ju do hlavy to ani nejde. Na záver opláchnutie octovou vodou. Jednoduché.

Vlasy sú na pocit iné, akoby potiahnuté voskom, na dotyk mastné. Vydržím. Na dovolenke budem aj tak každý deň v vode, ono to vypláva. Ale ocot so sebou nepovlečiem, aj tak mi nesedí.

V článku písali, že treba vydržať 3-6 týždňov, kým bude zmena badateľná. Po 5 týždňoch to takmer vzdám, lebo vlasy sú stále voskové. Nevzdám. Doteraz som neobjavila šampón, po ktorom by som nemala:

  • 2 hodiny po umytí rozlietané
  • pol dňa po umytí – wau, to je ono
  • deň po umytí – ešte netreba umývať, ešte to vydrží
  • deň a pol po umytí – ty krava, mala si si ich včera večer predsa len umyť
  • dva dni po umytí – rýchlo, rýchlo umyť

Takže vlastne nemám čo stratiť. Zatiaľ len získavam, lebo 100g sódy stojí okolo 20 centov, šampón podstatne viac. Mimochodom, umývate si vlasy jemným šampónom? Lebo ja som si takými umývala, ale že by boli jemné – z dnešného pohľadu tvrdím, že nie sú. Stačí si prečítať zloženie. Parabény, SLS (sodium laureth sulfate), silikóny, ... Mala som aj „bioeko“ šampóny, ale scénar „rozlietané – wau – ešte netreba – už bolo treba umyť“ sa opakoval stále dokola. Sóda to zmenila. Začalo to tým, že aj druhý deň po umytí som sa cítila ako človek. Aktuálne som predĺžila interval umývania na 3 dni. 3 dni, to sa mi snáď sníva. Okrem toho, mi vlasy parádne rastú. No proste zázrak. Vosk z vlasov tiež už dávno zmizol.

Samozrejme som nezostala len pri sóde, ale ďalej som na internete hľadala tú fintu fň, ktorá by mi sadla. No a takto som „bezšampónovala“ najdlhšie:

  • Najdôležitejšie zistenie (ktoré som pri používaní šampónov nepostrehla) – umývať vlasy v predklone nie je to pravé orechové. Neumyjú sa tak dobre ako normálne v sprche, a rýchlejšie sa zamastia.
  • Lyžička sódy a dve lyžičky kávy (podporuje rast vlasov) rozmiešať na kašičku a votrieť ku korienkom, nechať 2-3 minúty pôsobiť. Na končeky vlasov nedávať. Kávu možno použiť mletú, je „výživnejšia“, no ťažšie sa vymýva; alebo instantnú. Keď nám minule došla káva, použila som práškové kakao. Mňam, zmyselný zážitok mať na hlave čokoládu.
  • Potom vymyť, odporúča sa vymývať aspoň dvoj- až trojnásobok času, ktorý sme strávili „šampónovaním“. Čím studenšia voda, tým lepšie, budú sa krásne lesknúť.
  • Na záver kyslý roztok ku korienkom, nie na vlasy – dávam si citrónovú šťavu, vyhovuje mi lepšie ako ocot. Sťahuje póry a vlasy sa menej mastia. Ale vyťahuje farbu 🙂
  • Umývaním to však nekončí. Mokré vlasy sú zraniteľné, preto žiadne drhnutie, česanie, fénovanie ... Stačí jemne vytlačiť vodu a nechať voľne uschnúť. Vynikajúci spôsob je divokým potriasaním hlavy do strán, dopredu a dozadu vytriasť vodu von. Kým neuschnú, nečesať!

Po rokoch nefarbenia som sa opäť odvážila zafarbiť ich hennou. Henna okrem zafarbenia prepožičia vlasom jemnosť a lesk, udržiava ich hydratované.

No a experimentujem ďalej, minule som našla na internete video, ako si sama ostrihať vlasy. Už som to skúsila 🙂

UPOZORNENIE:

Nakoľko sóda bikarbóna pomerne vysúša vlasy, odporúčam túto metódu postupom času kombinovať s alebo úplne nahradiť inými bezšampónovými metódami - čistá voda, lávová zem, ražná múka, vajce, medová voda, bylinkové odvary, pivo, rozmačkaný banán, mlieko, tvaroh ...

Neodporúčam len 2 veci - kávu pre blondínky (vraj farbí, ja to na mojich tmavých nebadám) a olivový alebo akýkoľvek iný olej pre tie, ktoré majú mastné vlasy.

Kľúčové slová:

#soda #bikarbona #ocot #citron #vlasy

Pridávam aj nejaké linky:

http://www.spektrumzdravi.cz/mejte-zdrave-vlasy

Posledný update 10.9.2015

a to sa moze aj na farbene vlasy? a ta soda bikarbona "nevyzereô lesk?

5. feb 2013
emjee
autor

@lenka3007 môže, nie nevyžerie, ale netreba to nechávať dlho na hlave, dôležitý je ten kyslý roztok na záver

5. feb 2013

@emjee no skusim ja, bo odkedy som nie blond, tak sa mi nenormalne mastia vlasy.... dakujem 🙂

5. feb 2013

@lenka3007 ja som pouzivala na oplachnutie koncentraciu octu a vody a bolo to super, krasne, leskle. x

5. feb 2013

@lenka3007 ty Leni kde si si dala farbit vlasy mysim salon ?

5. feb 2013

inak tiez je dobre na oplachovanie zihlavovy odvar, pripadne orechove listy na tmave a harmancek na svetle 😉

5. feb 2013

@radlinka ja v salone Lenka s r.o 😀

5. feb 2013

@emjee mňa zaujíma ten kyslý oplach aký tam je pomer vody a octu? a čo používaš ty namiesto toho octu?

5. feb 2013

no parada este ze si napisala ze kavu neodporucas lebo som sa prave to chystala..a nebola by som nadsena tmavsim odtienom nakolko som si v zivote nefarbila vlasy. skusim a dam vediet🙂 a pomer octu na oplach na vlasy pod zadok :P?

5. feb 2013
emjee
autor

@pufinkaaa citrónovú šťavu, ja neriedim, asi lyžicu votriem ku okienkom

@dugyna tuším lyžica octu na liter vody, musíš odskúšať, čo ti bude najviac vyhovovať

6. feb 2013

skvelé!!! už dlhší čas uvažujem, že prestanem používať šampón, rozmýšľala som, čím by som ho nahradila, toto vidím ako super riešenie, mám doma 2 kg sódy, čo som si kúpila kvôli všestrannému použitiu namiesto všelijakých čistiacich prostriedkov. Od kedy som na materskej, tak si hlavu zmývam tak raz za týždeň, lebo nie kedy, tak s tou sódou a cit. šťavou by som sa možno aj ten týždeň mohla cítiť relatívne v pohode =) Ďakujem!!!

6. feb 2013

@emjee a je to vhodné aj na suché vlasy takéto niečo? články v slovenčine k tomu akosi neviem nájsť nemáš nejaké linky náhodou? ma to celkom zaujalo

6. feb 2013

hadam vyskusam aj ja, sodu mam doma na kila, tiez tym riesim coraz viac veci. inak aj do kupela s jablcnym octom ala detox to je vraj fajn /samozrejme nemam to ako potvrdit ale uskodit to neuskodi/. ja som mala vlasy v dezolatnom stave. poslednu dobu som potom pouzivala alverdacky sampon a balzam, a teraz som dosla k sampuku od lush a to je superparada. aj ked mi vlasy najnovsie zas elektrizuju 🙂 ad balzam odporucam kokosovy olej

6. feb 2013

sranda...

6. feb 2013
emjee
autor

@pufinkaaa malo byť ku korienkom 🙂

@pusinqa neviem, či je sóda vhodná, vygooglila som ti zopár tipov pre suché vlasy:
http://www.slobodna.sk/domace-ekologicke-sampony
http://www.krasojizda.cz/domaci-koupele-a-sampo...
http://korzar.sme.sk/c/4626380/domaci-sampon-pr...
http://www.ceskaordinace.cz/domaci-sampon-z-byl...

ďalšie použitie sódy: http://www.krasojizda.cz/pouziti-sody-bikarbony...

@divoska v jednom z tých článkov sa píše, že sódový kúpeľ nie je vhodný, lebo príliš vysušuje pokožku

6. feb 2013

@emjee vďaka
@divoska tak alvedrácky šampon hovoríš že fajn? ja čoraz viac vecí z toho stojana nakupujem 😀 a kokosový olej ako dávaš na vlasy, akurát dnes som ho kúpila že na varenie vyskúšam

6. feb 2013

@pusinqa ja to uz davam do vsetkeho, na sladke jedla, na pecenie, obcas ked sa mi to chce potom vymyvat na vlasy, natieram sa tym, malemu teraz sporadicky tiez tvar lebo inak som ho nenatierala v zivote nicim ani v zime a plet mal stale ok...

7. feb 2013
emjee
autor

@divoska tiež už mám kúpený kokosový olej, len dopatlem krém a skúsim to na ksicht, inak vraj je to super na zuby

14. feb 2013

to je super na vsetko, na masaze, namiesto teloveho kremu, na pery, na ksicht, na palacinky, na sladke lize namiesto masla, do receptov namiesto oleja ci roztopeneho masla... ked vymyslis nieco dalsie kric ;)

14. feb 2013

jaj malemu v tuhsej forme na vianocku namiesto masla takisto 🙂

14. feb 2013
emjee
autor

@divoska na zuby ako namiesto zubnej pasty

14. feb 2013

jj, skusala som, ale nemusim mat vsetko ;) alverdacka to momentalne isti

14. feb 2013

@divoska alverde má aj zubnú pastu?... hľadala som ale nevedela som nájsť ☹ .. tak zatiaľ som na Welede.

15. feb 2013

@gabika783 jo, ja weledu pre maleho, a nam staci alverde. slabo-zeleno biela, stojata. najdes ked budes mat cas ;)

16. feb 2013
16. feb 2013

zaujimave 🙂 akurat ze ja mam vlasy po pas, to by som asi tej sody potrebovana na tony... ale zas mne staci umyt raz za 7-10 dni (v extremnych pripadoch sa uz stalo, ze aj po dvoch tyzdnoch :-O). No tiez som si pred rokmi umyvala kazdy druhy den. Ale som si ich proste takto nejako vycvicila a ani po tyzdni nie su mastne (skor zaprasene 😀 )

18. feb 2013
emjee
autor

@selenka7 práveže ono sa to nedáva na vlasy ale na hlavu - pokožku, takže na dĺžke vlasov ani toľko nezáleží 😉

19. feb 2013

wow, to je super. To by som ja nevydrzalaaa 🙂 mas moj obdiv

6. apr 2013

neskutočne som sa pobavila, hlavne pri opise „rozlietané – wau – ešte netreba – už bolo treba umyť“ 😀 ozaj to funguje?? normálne som čakala, že z toho vyjde nejaká nepodarená akcia. asi to vyskúšam. a ako dlho to nexávaš pôsobiť na vlasox? tú sodu aj ten citron? dávaš celý citron? a v akom pomere to riediš?

6. apr 2013

@pusinqa aj ja používam alverde, ale skúsim toto, je to lacnejšie 🙂

6. apr 2013
emjee
autor

@sisqa19 sody asi za 1,5 kavovej lyzicky - oplachnem vlasy, vmasirujem sodu, potom si poumyvam ostatne 😀 a po osprchovani zmyjem aj sodu, citrona polovicu az uplne nakoniec, uz nezmyvam (ak nemam citron, dam normalne citronku tak za 2 kavove lyzicky)

7. apr 2013

@emjee a môžem ten citron aj ked mam tmavé vlasy? nezosvetluje to?

7. apr 2013
emjee
autor

@sisqa19 ja mam tiez tmave, zosvetlenie som si nevsimla

7. apr 2013

zaujímavé... a maš niekde aj ten link na samostrihanie vlasov? 😀

23. apr 2013
emjee
autor

@fra http://www.youtube.com/watch?v=Pyo7DXKT3lg&list... strihala som podla tejto, aj ked mam podstatne kratsie vlasy 🙂 inak ma super videa tato dievcina

23. apr 2013

dakujem pekne, to som teda zvedava ako to vypáli

24. apr 2013

a to ti aj zacali viac radt vlasy ja inak nemozrm ziadny sampon len uplne obycko zihlavovy inak ma svrbi hlava ale teraz by som potebovala aby mi zhustli vlasy aj narastli😉

18. nov 2013
emjee
autor

@mikella ano, ked intenzivne premasirujem rastu rychlejsie

18. nov 2013

@emjee ja som si skusala umyť len sodou rozriedila som v troche vodi a umyla ako šamponom vlasy mám perfektné žiadne zachumlene ani nič ako obvykle predtým som si musela nakdat olej alebo niečo aby som ich rozčesala teraz nič len som prečesala mokre riedky hrebenom bez problemov a vyfenovala len neviem či mi to môže aj poškodiť dlhodobým používaním nevieš a aké množstvo sody môžem použiť na 1 raz ja som dala dost vela

20. nov 2013
emjee
autor

@mikella netreba vela a nedava sa to na cele vlasy, len na hlavu ku korienkom
neviem, niekde sa pise, ze max. 1x za tyzden to dat, ja si umyvam 2x niekedy aj 3x (podla toho, co ma caka) a su v pohode, a nepouzivam ani kysly oplach, lebo mi to mastilo velmi

21. nov 2013

@emjee no však aj ja som čítala že max raz za týžden tak som sa zlakla že či mi nevypadaju vlasy ked častejšie ja som si to tiež len ku korienkom dala a premasírovala🙂

21. nov 2013

ahoj emjee, prosim ta stale pokracujes so sodou bikarbonou? ako to vidis s odstupom casu ,vlasy su ok?

7. dec 2013
emjee
autor

@miskatn ahoj, ano stale, striedam resp. miesam s lavovou zemou, vlasy su v pohode, umyvam 2-3x za tyzden, kysly oplach nepouzivam

8. dec 2013

Ahojte. Ja sa to tiez chystam vyskusat. Len sa chcem opytat ci tuto metodu mozem pouzivat aj kazdy den a az poto predlzovat medzery medzi umytiami. A ked zmiesam vodu s octom tak v akom pomere?

25. jan 2014
emjee
autor

@zuzi1229 niektori to neodporucaju, ja som si s tym normalne umyvala vlasy kazdy druhy den, postupne som predlzila na kazdy treti den, aktualne raz za tyzden (v strede tyzdna pouzivam doma vyrobeny suchy sampon)
pomer vody a octu - asi lyzicku octu na pohar vody

25. jan 2014

@emjee nevoňajú vlasy moc octovo potom? 🙂

27. jan 2014
emjee
autor

@katasa nie, aj ked ja ocot nepouzivam, radsej mam citron

28. jan 2014

super članok ... najkrajšia veta: "Vydržím. Na dovolenke budem aj tak každý deň v vode, ono to vypláva."

28. jan 2014

Ja odporucam pivo na vlasy 🙂 to mam odkusane, krasne leskle vlasy, rychlejsie rastli a boli pevnejsie.

30. jan 2014

skusam uz 2 tyzdne - parada, kysle oplachy vobec nedavam, zatial som umyla 4x SB a vlasky sa lahko cesu, zacali sa mi jemne vlnit a hlavne sa nemastia. neviem ci je to moj subjektivny pocit, zeby to zabralo tak rychlo, ale ja si vlasy umyvam na 3.alebo 4.den nie kvoli tomu ze by boli mastne, ale ze mi je uz dlho a tesim sa na ten pocit ked su cerstvo umyte SB 🙂

5. feb 2014

dnes idem susit prvy krat, vlasy sa mi hrozne mastia, musim umyvat kazdy druhy den aj ked najlepsie by mi bolo umyvat kazdy den ael to sa mi teda ozaj nechce...som zvedava ci to o par dni nevzdam 😅

17. feb 2014

@emjee ja by som to rada skúsilala,ale..neviem, či si to možem dovoliť na vlasy po chemoterapii, oni sú úplne iné ako tie predtým..vraj korienky sú oslabené ešte roky, hoci nové vlasy samotné sú pevné a 3x hustejšie.. Používam tie eko bio šampóny a akože aj mi vyhovujú,len v poslednej dobe sa mi začali vlasy dosť mastiť, odkedy si ich opäť farbím. Ale musím, dosť som ošedivela po tom všetkom.

18. feb 2014
emjee
autor

@cat o co to moze byt horsie ako nejaky sampon? ked sa to da jest, korienkom to neublizi, aspon tak si myslim
ak chces odlahceny variant (ale treba viac trpezlivosti), tak umyvat len v cistej vode - a samozrejme nepouzivat tuzidla, gely, laky ...

18. feb 2014

@emjee gely, laky..to ja nepoužívam vôbec, ani nemám doma..

19. feb 2014

@emjee takze normalne iba cistu spdu bikarbonu si dam na vlasy v masitujem a poriadne oplachnem🙂? Alebp tu sodu aj riedis s troskou vody a tak das na hlavu? Diky🙂

21. feb 2014
emjee
autor

@chrislucas riedim vodou, aj ked riedim je silne slovo, skor tu sodu len navlhcim, aby sa mi nesypala ani neliala

21. feb 2014

@emjee dakujem🙂

21. feb 2014

Tak ja som sa tiez dala na tento experiment ..vlasy som si umyvala kazdy den a teraz uz kazdy treti ...ja som si do 2dcl pohara dala jednu lyzicu sody ale nepouzivala som nakoniec ani ocot ani citron a po 4 tyzdnoch som si vsimla ze sa mi zacali robit lupiny tak neviem ci mam prestat alebo pokracovat?

2. mar 2014
emjee
autor

@thempting mne sa nerobia lupiny (predtym ano), ale ked nevyplachnem poriadne, ostanu mi tam zvysky sody a vyzera to ako lupiny

2. mar 2014

@emjee ahaa pretože mne sa teraz ešte len začali robiť... keď sa len dotknem pokožky a už mam celú hlavu bielu tak neviem doteraz som nikdy nemala lupiny ale ináč mi menej mastnejú vlasy

2. mar 2014

Ahoj @emjee v mene TV by som ťa chcela poprosiť o telefonický kontakt, ide o reportáž na túto tému, všetko upresním v telefonickom kontakte, odpoveď by som potrebovala čo najskôr...vopred ďakujem

26. aug 2014
26. aug 2014

Este stale pouzivas SB na vlasy ?v akom stave ich mas stale si spokojna?myslis ze by to pomohlo aj na padanie vlasov?

11. okt 2014
emjee
autor

@adula23 momentalne nie, teraz skusam medovu vodu resp. med s vajcom, napisem o tom clanok
Soda mi velmi vysusila konceky, asi preto, ze som zanedbavala kysly oplach

12. okt 2014

chcela by som sa spýtať, že ci vlasy po tom ako date citron este oplachujete 🙂 vdaka

3. dec 2014
emjee
autor

@riema ano

3. dec 2014

Ahoj, chcela by som sa spýtať, či má umývanie vlasov sódou bikarbónou nejaký vplyv na farbu vlasov, ktoré sú farbené hennou.. dakujem 🙂 zacala som totiž so sódou a tak sa mi zdá akoby "vyžierala" hennovy odtien, ale mozno si to len nahovaram 🙂 kyslý oplach používam...dakujem 🙂

5. feb 2015
emjee
autor

@kkolnicka to bude ten kysly oplach, nie soda

8. feb 2015

@emjee takze myslis ze ho vynechat? pripadne dat citron namiesto octu? len sa bojim ci mi neznici vlasy soda, ked ju nezneutralizujem ..

9. feb 2015
emjee
autor

@kkolnicka citron vytahuje farbu stopercentne
Ja som pouzivala sodu bez kysleho oplachu a zacali sa mi stiepit konceky

9. feb 2015

Ahoj tak ja sa snažím už 6 týždeň umývať len sódou (prípadne zmiešavam s kakaom, kávou, kokosovým olejom) potom pridám oplach buď tým octom alebo citrónom, ale akosi stále čakám na deň D, ktorý stále neprichádza. Vlasy sú strašné 🙂 akoby stále špinavé, keď si ich prečešem kefou z diviačích štetcov tak je hrozne špinavá, na dotyk sú také mastné stále a to som už vyskúšala rôzne pomery octu aj sódy. Povedala som si že vydržím dva mesiace a uvidím 🙂 ale zatiaľ nevidím :D

10. apr 2015
emjee
autor

@emilka01 treba dat malo sody a poriadne vymyt
A neboj, pride to

10. apr 2015

takže dávam asi veľa sódy, dobre skúsim menej 🙂 inak čo sa mne podarilo asi som si "vyžrala" kožu na rukách tou sódou hlavne medzi prstami 🙂🙂 dobre dobre vydržím 🙂🙂 a dám vedieť ak nastane deň D. Inak odkedy umývam takto ešte som nemala rozpustené vlasy také sú "krásne". Akurát mám pocit, že začali menej padať 🙂

11. apr 2015

@emjee tym kyslym oplachom myslis, ze nedavat citron/ocot len na korienky, ale vyliat na cele vlasy? inak ja pouzivam bio jablcny ocot z DM

6. máj 2015
emjee
autor

@shmoulinka1 skor by som povedala ze naliat len na konceky - proste dat sa do takej polohy, aby to neslo na korienky, mne sa potom dost mastila hlava

6. máj 2015

@emjee ja by som to tiež rada vyskúšala, ale mám hrozne suché vlasy, či je to pre mňa vhodné.. myslím, že soda mi ich vysuší ešte viac, nemyslíš?

25. júl 2015

@emjee ešte som sa chcela opýtať na kokosový olej na vlasy, či mi ich nevysuší..

25. júl 2015
emjee
autor

@sisi1111 pri suchych vlasoch sodu nie, mne aj mastne dost vysusila, radsej vyskusaj olejove zabaly, napr. aj s kokosakom, mozes aj vajicko s lyzicou oleja a pod.

25. júl 2015

a keby som chcela vyskúšať túto metodu, ako by som sodu mohla nahradiť? aj vajce s medom alebo ten vajíčkový šampon z drogerky?a namiesto kondicioneru jablčný ocot s vodou?

25. júl 2015

@emjee zabudla som označiť 🙂

25. júl 2015
emjee
autor

Ak mas tmave vlasy, tak sodu nahrad kavou
Ano, mozes skusit aj vajce s medom, pripadne medovu vodu, na suche vlasy aj medove mlieko ... Predpokladam, ze chces uplne nahradit sampon - skusaj, co ti sadne, ono je lepsie striedat viac druhov, kazdy ti nieco prinesie. Ked dostanes hlavu do rovnovahy, vystacis si aj s cistou vodou.

25. júl 2015

@emjee Ano mám tmavé vlasy, takže len kávu si nasypať na vlasy, teda na pokožku hlavy a zmyť vodou? A tá medová voda sa skladá iba z medu a vody, alebo sa tam ešte niečo pridá? A chcela som sa opýtať na tú konečnú časť, jablčný ocot zmiešať s vodou a potom vlasy ešte opláchnuť, či už nie?

25. júl 2015
emjee
autor

@sisi1111 kavu rozrob na kasicku / pastu s trochou vody
Medova voda je lyzica medu a 2-4 lyzice vody
Jablcny ocot rozrobit s vodou a tym oplachnut, uz netreba oplachovat vodou

25. júl 2015

@emjee Ešte ma napadlo, že keď by som si chcela urobiť zábal na vlasy, tak si ich musím najskôr umyť a dať zábal na umyté, usušené vlasy. A keď si umyjem vlasy kávou zmiešanou s vodou, či ma to dostatočne zbaví tých nečistôt z vlasov, teda hlavne z tých koncov..?

26. júl 2015
emjee
autor

@sisi1111 ano zbavi, otazka - preco zabal na cerstvo umyte a vysusene? podla mna kludne na dva-tri dni neumyvane vlasy, jedine ak pouzivas stylingove pripravky, tak by som ich umyvala tesne pred zabalom, inak nie

26. júl 2015

@emjee Niekde som čítala že treba vlasy umyť predtým ako si nanesieme zábal na vlasy, zbaviť vlasy špiny a prachu.. aby ten zábal na vlasoch lepšie pôsobil na očistených vlasoch. A máš vlásky v lepšej kvalite keď používaš túto metódu?

26. júl 2015
emjee
autor

@sisi1111 momentalne mi dorastaju vlasy po chemoske, takze neviem posudit celkom, uvidim ked dokoncim liecbu; kazdopadne predtym som to praktikovala 2 roky (ca. 6m so sodou, potom na striedacku soda, kava, lavova zem, ca. 4m medova voda ..., vlasy boli ine, nebolo treba ich tak casto umyvat, viac sa vlnili)

26. júl 2015

@emjee Tak boli asi aj krajšie 🙂 a kvalita vlasov ako takých? Myslím elasticitu a hustotu, boli zmeny?

26. júl 2015
emjee
autor

@sisi1111 hustejsie asi ani nie, ale na pocit boli lepsie

26. júl 2015

Nečítala som už komentáre, no nesmrdí ti z toho hlava? Ja som raz vyskúšala ocot a všetci doma mi vraveli ako mi smrdí hlava, že je to zo mňa cítiť. Nemôže sa na miesto toho použiť citrónová šťava, má to ten istý účinok?

16. jan 2016
emjee
autor

@zuzka276 necítiť, ale tiež som prešla na citrónovú šťavu neskôr, sedela mi lepšie

16. jan 2016

ja skúšam uz nejaký ten týžden SoduBicarbonu, aj ten ocot (mne nevadí ta jeho vona), ale stále sa neviem zbavit svrbiacej pokožky a trocha aj lupín. Nepomáha ani tuhý šampon od Naturinky.. čiastočne pomáha Calpi-tone, to je taký prášok indický alebo aký, ale namiesto umývania ho musím mat na hlave ako masku, aby to pomohlo. zatial mi na svrbenie pomáha ucinne len henna, ale nemozem si hennovat vlasy kazdý tyzden , ze :D musím dumat, z čoho to mam, možno aj strava, ale k šamponom prejst nehodlám...:(

25. jan 2016

a ešte pridávam že ako kondiconer na rozčesanie vlasov výborne funguje bazalka🙂 Klasika zaliať vodou nechať luhovať do vychladnutia a šup ako posledý level pri umývaní vláskov. môžete vyskúšať🙂) ja tiež riešim no poo ale zatial sa len hladam...došla so mdo štadia ked mi už žiaden šampon nie je ok...dokonca nai tie prirodne vraj☹(( sodovala som niekolko rokov len teraz sa mi to nejak vymklo...vlasy su priliš suché a svrbí ma hlava. Ocot som nikdy nepoužívala ...mala som z neho ozaj otrasne vlasy...skusim ten citron dnes. tiež som si sodu robila vo forme výluhu a nie kašičky...tak skusim aj to zmeniť🙂))

2. nov 2016

@saimaa toto mam aj ja...ked sa nahennujem je to ok....dokonca som si kupila aj bezfarebny henna sampon ale to ma svrbela hlava hned v ten vecer...tak neviem. ja už mávam to svrbenie a mastnenie aj pri obycajnych samponoch aj pri natural...asi len jeden bol taky čo bol ok...a už ani neviem ktory☹(( soda je zatial naj co sa tyka pokožky len po nej nemam pekne vlasy.

2. nov 2016

teraz pouzívam nejaké ručne robené mydlo na vlasy tu od jednej baby, malo by byt nie ako klasické zásadité mydlo, a uz mám so svrbením vyše 2mesiacov asi pokoj 🙂

2. nov 2016

a ake🙂

3. nov 2016

@emjee ahojky, chcem sa opytat ci stale praktizujes tuto metodu, v akom casovom intervale si teraz umyvas vlasy? dakujem je nieco co si postupom casu zmenila?

18. nov 2017
emjee
autor

@lovesista momentálne fičím na lavovej zemi, umývam raz za 3 dni, snažím sa striedať - raz lavova zem raz len čistá voda

18. nov 2017

@emjee parada 🙂

20. nov 2017

no vyskusam raz 🙂

22. nov 2017

Začni písať komentár...

Odošli