Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    esminka85
    4. aug 2018    Čítané 240x

    Rajo a jeho chutné novinky

    Deň ako každý iný, prebalujem, zabávam, kŕmim... Zavibruje telefón, okom rýchlo skontrolujem a pozerám, že koník posiela srdiečka. Rovno trikrát, ďakujem. To je jasné, zase ma nevybrali na testovačku. Neskôr začnem čítať, a čo to?? Ja a testovanie nových tvarohov a acidiek od Rajo? Normálne neverím vlastným očiam. Po troch rokoch sa aj na mňa usmialo šťastie a rovno takáto, pre mňa naozaj zaujímavá, testovačka.

    Rada varím, pečiem a hlavne sa zdravo stravujem. Preto pre mňa takáto testovačka znamená niečo viac, nielen skúsiť nové produkty. Niečo si o nich prečítam a teda, vyzerá to zaujímavo. Hneď sa vrhám na net hľadať nejaké zaujímavé recepty a premýšľam čo z nich vykúzlim.

    O pár dní prišla zásielka. A opäť veľké prekvapenie. Veď to nebolo len pár kúskov, ale naozaj je toho veľa. Moja hlava pracuje na plné obrátky, čo z toho urobííííím. Ide víkend, treba niečo chutné vymyslieť a s manželom si pochutíme 🙂.

    Sobotné raňajky, miešané vajíčka musia byť. Skúšam pridať tvaroh s kyslou smotanou, jemne slaný. Super nápad, chutí to veľmi dobre, sviežo. A chutí aj 10 mesačnému drobcovi. 🙂  Tvaroh je vláčny, a aj samotný chutí výborne.

    Na obed bude quiche, lebo máme veľa domácej cukety. Nastrúham si cuketu a jeden zemiak, osolím a nechám odstáť, aby zmes pustila vodu. Zatiaľ si ošmahnem cibuľku s cesnakom. Zmes pustila vodu, teda ju môžem vyliať, a ešte ju trochu vyžmýkam. Pridám 3 vajcia, ošmahnutú cibuľku, tvaroh s kyslou smotanou s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka, trošku prášku do pečiva, poriadne zamiešam a šup s tým do trúby na cca 30 min a 200 stupňov. Pred koncom ešte pridám plátky syra na zapečenie (vhodnejší je strúhaný syr, ale keď nie je, improvizujem). Opäť sa zalizujeme všetci traja. Toto jedlo odporúčam, je to rýchle, chutné, zdravé a tvaroh tomu dodáva veľmi dobrú chuť.

    A čo tak na večeru rýchla pomazánka? Zoberiem tvaroh s kyslou smotanou jemne slaný, pridám trochu masla, cibuľku, trocha soli a červenej papriky. A večera je na stole. Tu už komentuje aj manžel, že pomazánka z tohto tvarohu je výborná vďaka tomu, že je so smotanou. Nie je suchá, ale veľmi vláčna.

    A ja rozmýšľam čo ďalej. Idem skúsiť uvariť to, vďaka čomu som vyhrala. Keď sa objavilo nové testovanie, a úlohou bolo napísať čo by som z daného výrobku spravila, dlho som nerozmýšľala, ale napísala to, čo ma prvé napadlo. Studená bryndzová polievka. Tak ideme na to. Otváram acidká a hneď ich aj chutnám. Jedno po druhom. Priznám sa, samotné na pitie pre mňa dosť zvláštne chute. Mám radšej vanilkové. Osmažím si cibuľu, pridám jedno acidko jemne slané, a jedno acidko s príchuťou syra z ovčieho a kozieho mlieka, potom pridám bryndzu, trošku červenej papriky, rozmixujem, nechám prejsť varom a polievka je hotová. Chutí senzačne, opäť aj manželovi, ktorý si k nej pridá opečenú slaninku a chlebík.

    Čo s ďalším acidkom? Sestra hovorí, spravíme francúzske zemiaky. A naozaj, super nápad. Spravili sme klasické francúzske zemiaky ale namiesto smotany som ich zaliala acidkom jemne slaným. Sú až neuveriteľne dobré. Vláčne, chutné a malý synovec sa zalizuje viac ako obvykle. O pár dní opakujem a už ich pripravujem aj ja.

    Nová rada od Rajo je pre mňa zaujímavá. Hlavne čo sa týka ochutených tvarohov. Sú veľmi chutné, jemné, smotana im dodáva vláčnosť, a nie sú suché. To mne vyhovuje, lebo ich viem použiť do pomazánky, do rôznych varených jedál, na šalát len tak namiesto syra, do cestovín, ale tiež mi veľmi chutili samotné ako rýchla večera so zeleninou. Chcem byť úprimná, a preto napíšem, že acidká na samotné pitie neboli pre mňa to pravé. Ale môže to byť aj tým, že ja nepijem žiadne zakysanky ani nič podobné, jedine acidko vanilkové. Ale ako sa hovorí, sto ľudí, sto chutí. Naproti tomu na varenie sú ako stvorené. Použila som ich namiesto smotany, a jedlá tým dostali lepšiu a výraznejšiu chuť. Teda za mňa, na varenie odporúčam.

    Ďakujem firme Rajo a Koníkovi za možnosť zúčastniť sa testovania. A verím, že napriek tomu že som sa úprimne vyjadrila k testovaných veciam, budem mať možnosť ešte niekedy testovať. Prajem pekný zbytok víkendu.

    Vierka