foxylady13
11. mar 2019
2487 

Jeden cvik, ktorým posilníte všetky problémové partie naraz

Nájsť jeden jediný cvik, ktorým by sme posilnili všetky problémové partie naraz, je ako zabiť niekoľko múch jednou ranou. Možno, že si hovoríte, že taký cvik neexistuje, ale opak je pravdou - tým cvikom je starý dobrý angličák (v poslednej dobe známy tiež pod názvom "Burpee" podľa amerického fyziológa R. H. Burpeeho).

Otázkou je, čo sú vlastne tie zákerné problémové partie? Pre ženy predstavujú zvyčajne oblasť tricepsov, brucha, zadku a stehien, pre mužov klasicky brucho, či oblasť nad opaskom nohavíc. Pre niekoho môže byť Achillovou pätou nedostatok sily, pre iného výdrž či aeróbna kapacita pľúc a celková fyzická kondícia. Či tak alebo onak - vďaka angličákom získate silu, výbušnosť, vytrvalosť, flexibilitu, kondíciu, zlepšíte výkon srdca, pľúc (kardiovaskulárneho systému), posilníte kosti a spevníte svaly doslova od hlavy až k päte.

Naučte sa pravidelne vykonávať poctivé angličáky a uvidíte, že veľa ďalších cvikov na dosiahnutie Vašich cieľov nebudete potrebovať:
1. Predkloňte sa a položte dlane na zem - hlava sa dostane pod úroveň srdca, čím srdce posilníte (je nútené pracovať inak). Zaťažíte spomínané zápästia i medzilopatkové svaly a zároveň si pretiahnete zadnú stranu stehien.
2. Odskočte oboma nohami dozadu - v tejto fáze intenzívne pracujú predlaktia, ramená, svaly medzi lopatkami, brušné svaly, hlboký stabilizačný systém aj systém prednej strany stehien. Je potrebné zapojiť dynamiku a koordináciu pohybov.
3. Preveďte klik - klik je skvelý sám o sebe. Zvoliť si môžete striktné varianty, pri ktorých držíte telo pevné a iba krčíte lakte až do okamihu, kedy hrudník leží na zemi, alebo varianty ľahšie - buď urobíte kliky na kolenách (aj tak bude tréning dosť namáhavý). Zaberajú tricepsy, ramená, prsné svaly, brucho a chrbát.
4. Priskočte chodidlami späť k dlaniam - už ste možno zadýchaní, takže viete, že pracuje kardiovaskulárny systém a čerpáte energiu zo svalového glykogénu (neskôr tiež z tukových zásob). Prískokmi zamestnáte zadnú i prednú stanu stehien, zadok, ale aj svaly brucha, ramená i chrbát.
5. Narovnajte sa a vyskočte - tu zapojíte bedrá, vzpriamovače chrbtice, zadnú stranu stehien a popoženiete krv v cievach. Opäť sa zmení poloha srdca - práve dokonale krvný obeh, srdce i pľúca stimulujete. Zvykajú si na zmeny tlaku, nútite telo i hlavu prispôsobovať sa nezvyklým podmienkam.
6. Celý postup opakujte - začnite kontrolovaným nácvikom jednotlivých fáz cviku. Až si budete istí, že cvičíte tak, aby ste si neublížili, zrýchlite a pridajte opakovania. Začnite na 5 prevedeniach a pokračujte do okamihu, keď cítite, že je tréning náročný, ale nezničí Vás na ďalších niekoľko dní. Počet opakovaní postupne pridávajte a užívajte si radosť z lepšej kondície, pevnejších svalov, ale tiež zdravšieho, výkonnejšieho a štíhlejšieho tela.

 ZDROJ: www.fithall.sk

#ketodiet #motivacia #inspiracia #cvicenie #zdravy_zivotny_styl

fiha 👏🏻 vdaka za super tip !

11. mar 2019

@lulupity nie je za co, budem pridavat taketo tipy castejsie odteraz uz 🙂

11. mar 2019

len ten cas najst, kedy ho cvicit...😕

11. mar 2019

@2veronka7 ja sa stále vyhováram na čas.od zajtra si dávam budík na 5 😊

11. mar 2019

@lenusik90 fuuuu... no ja mam zatial zivy budik pricucnuty na prse 🙂 a drzim teda palce 🙂

11. mar 2019

Nevyhovárať, vyskúšať okamžite. Mne sa najlepšie cvičí večer. Idem skúsiť, ďakujem za tip😘

11. mar 2019

Je to vhodne aj pri diastaze?

11. mar 2019

😊 super cvik

11. mar 2019

@elzena2 urcite nie, ak to nevies urobit s vtiahnutym bruchom a udychat..

11. mar 2019

Potvrdzujem, stačí pár poctivých pre začiatok, svalovica na celom tele😉 výborne na rozcvicku, ale aj na intervalovy tréning👍

12. mar 2019

Začni písať komentár...

Odošli