ichbinich
6. sep 2018
481 

Gardaland - recenzia

Update 2023 

Boli sme v júni a v piatok a dúfali, že to bude lepšie.

 Suvix! 

Šory všade, hneď po prvej ride sme stáli 45 minút na Express pass... 😜 Aj keď sme pôvodne dúfali, že nám ho nebude treba... 

S pasom to ide rýchlo - ak to funguje... Minimálne jeden člen skupiny musí mať SMART phone a nainštalovanú gardaland app. Express pasy sa kontrolujú pri hlavnom vstupe na atrakciu a tesne pred nástupom na atrakciu. Mne to x krát nefungovalo, už som im chcela ten telefón otrepať o hlavu, ale potom to nejak šlo, resp. Ma pustili, keď videli, že zlyhala technika. 

Nekonečné šory sú všade, aj na zmrzlinu sme čakali 45 minút 🙄 ľudia nevedia, vo chcú, a potom pri pokladni si nechajú všetko vysvetľovať, tak to trvá 😜

Nové atrakcie sú jumanji ride a jumanji labyrint. Na labyrint sa neoplatí kupovať Express pass, ide to rýchlo. Obe atrakcie sa mi páčili, labyrint viac. Ride je po prvé iba po taliansky a po druhé mu chýba interakcia. Dalo by sa to vylepšiť, aspoň ako ninjago ride v legolande. 

Nový je lego vodný park, stojí 18€ extra, vstup je z gardalandu. Neboli sme tam, ledva sme stihli, čo sme chceli, keďže park ešte zatváral o 6 večer. V lete je otvorený do 11 v noci, to sa potom sa lepšie stihnúť a skúsiť viac. 

Lístky sme kúpili online, lidl mal v rakúsku akciové balenie cereálií, kde boli zlavove kódy. Potom boli aj prikupene express pasy zrelatizovane. 

Celkovo - zábava pre celú rodinu, ak máte radi takúto zábavu. Zaujímavé rides, Aj adrenalin, aj menej, každý si niečo nájde. 

..............................................................................

Pôvodný článok:

Kedze mame Merlin Premium rocenku kvoli Legolandu a je tam vstupne aj na jeden den do Gardalandu, vyuzili sme to a pocas dovolenky v Taliansku sme si odskocili aj do Gardalandu.

Vstupne

Denne vstupne je okolo 40€, online ponukaju uz za 36€.

My mame tu Merlin kartu, s ktorou sa ale neda ist ani ku pokladni, ani ku vchodu 😀 Treba ist bocnym vchodom, kde su dve sory a samozrejme spravna bola ta druha 😉 Karticku nam precvakli a hotovo. Je to bocny vchod napravo od hlavneho vchodu - "vyzera ako hrad", ved hej, cele to vyzera ako hrad 😀

Pokladni je vela a mala som dojem, ze to ide rychlo.

Oznaceny vyjazd z dialnice je dobre, aj potom dalej po zideni z dialnice. Parkovne stoji 5€ na auto, plati sa hned pri vjazde. Parkovisko je dostatocne velke, aj je vstup znaceny, clovek nezabludi 😉

Atrakcie

Gardaland je park pre celu rodinu, maju od pieskoviska pre najmensich po adrenalinove atrakcie ako volny pad vsetko mozne aj nemozne. Tohto roku novy je Peppa Pig Land, to je mile a fakt pre najmensich. Videla som aj pieskoviska, aj vodne ihriska. Tie adrenalinove atrakcie maju minimalnu velkost 140cm a aj to kontroluju. Ine atrakcie maju minimum 120cm. Celkom dobre sa snazia o vyplnenie vozikov a pod., aby nesli polopradzne, ale stane sa aj tak, ze to nie je uplne vyplnene. Ale je mozne, ze ludia jednoducho nepocuju, ked ti obsluhovaci kricia, ze este treba 2-3 ludi, lebo VSADE REVE HUDBA. A fakt reve. A k tomu milion Talianov, tak si to viete predstavit 😉

Atrakcie su popisane aj v anglictine a personal hovori aj po anglicky, niektori aj po nemecky. Ja som si vystacila s lamanou taliancinoua a angliticnou.

Maju aj viacero divadiel/scen, kde su v istych casoch rozne sou. Jedna bola zjavne muzikalova sou. Druha bola 5 elements, z plagatu tazko povedat, co to je zac. Ja som predpokladala, ze to bude artisticka sou, kedze je to aj cirkusove sapito. Dlzka sou 25 minut, klimatizovane, pojdeme. A bolo to naozaj super, mne sa to velmi pacilo. Bolo to ako som predpokladala, artisticka sou, aj trosku ohnova sou. Dlzka tak akurat, ze vydrzali sediet aj deti. Do sapito pustaju ludi 15 minut pred zaciatkom sou, miesta vpredu boli hned plne, ale aj z boku bolo vsetko pekne vidiet. Ja som rada, ze sme to pozerali.

Ako v Legolande, aj tu sa da hladat zlato. Stoji to 4€ a clovek moze hladat, kolko chce. Piesok sa presype rychlo, ze ak tam to macacie zlato je, hned sa da najst. ALE: musi tam aj nejake byt 😉 Ak nic nenajdete, chodte povedat dievcatam, co to obsluhuju, ony zase dolozia... Ako odmenu dostane kazdy maly sacok s troma kuskami toho macacieho zlata. Co je trochu malo, ked v Legolande deti dostanu maly sacok s Legom (alebo medailu) a tiez to stoji 4€. Ale na schladenie to bolo celkom prijemne.

Co je prijemne na tych atrakciach je, ze su celkom dlhe. Ze nie jeden drop, par zakrut a hotovo, ale napriklad Mamut ma 3 drops (brzdene), niekolko spiral, relativne ldha atrakcia. Aj Ramzes je sice to iste, co v Legolande, ale ovela dlhsie.

Manzel aj chvalil husienkove drahy, ze su dobre spravene, hadzala a trhala iba jedna (Blue Tornado), ale ostatne su pekne plynule.

Cakali sme az do vecernej sou. Prisiel DJ, nieco zahral, par parikov tancovalo. Prisli aj artisti z tej sou 5 elements, aj ten hltac ohna. Ukazali aj par fotiek, co ludia postli s istym hashtagom. A tzv. finale grande bolo trosku ohnostrojove bum-bum. No, pravi talianski pyrotechnici robia ako finale grande nieco upne ine, ale zase oni nazatvorili pol parku ako v Legolande. To sme bolo trosku sklamani, ale zase tak videli sme aj to.

Express Pass

Ak sa chystate cez letne pradzniny a najma v auguste, bez express passu to nepojde. Vraj je to take strasne iba v auguste, inak nie. My sme express pass neplanovali, ale nakoniec kupili, kedze sme mali iba jeden den.

POZOR: maju niekolko druhov expres passov, od 15€ do 100€. ALE niektore platia iba na iste atrakcie! Takze: urcite si pozrite uz doma, ktore atrakcie chcete, ktory pas sa vam oplati. Usetrite minimalne pol hodinu casu spekulovanim a vyberanim 😉

Stanky s express passom su rozstrusene po celom parku, da sa platit kartami. Genialny system je, ze sa da kupit aj express pass priamo pri atrakciach, jednorazovo, za 5-7€ (tych 7 je tusim single rider lane).

My sme mali dva rozne: manzel so synom ine ako ja s dcerou. Nakoniec sme to vyuzili celkom dobre, stalo to za to.

S express passom ziskate aj vstupne do Sea Life akvaria vedla.

Gastronomia

Na kazdom rohu su stanky so sladkym, slanym, napojmi. Restauracie su trochu tematicke, na Divokom zapade maju pseudo mexicku kuchynu, ale aj snicle s hranolkami pre deti 😉 Ceny su vyssie, ale celkom OK. Jedna porcia okolo 10€. Pol litra vody 1,50€, pol litra sladkych vod od Coca Coly po 3€. Arancini velke fakt ako pomaranc po 3€. Ponukaju aj smoothies a nakrajane ovocie, rozne druhy. Zmrzlina tiez OK, nieco ako Cornetto 2,50€, zmzrlina s mastotom Prezzemollo 2€.

Ja som sa raz vybrala zlym smerom a nenasla som kavu 😀 Nikde nebola napisana na cenovkach, v jednej restike som zazrela Lavazza instant ci co. Ja nescu pijem, ale v Taliansku som chcela naozajstnu kavu 😉 Tak som sa spytala v jednej restike, ze kde najdem naozajstnu kavu. A ona mi ukazuje - no mam takuto - Lavazza pad. Reku hej, sem s tym! A trochu mlieka prosim. Ten stroj mala schovany pod pultom, bolo to prave ristreto, trochu studeneho mlieka extra a najlepsie bolo - pytala odo mna 1€ 😀

Potom som videla inde aj stanok s ladovou kavou, nevadi 😉

V Taliansku je sice vsade pitna voda a pri jazere Garda mozno aj chutna, neviem. ALE v Gardalande maju IBA DVE pitne fontany, na ktore su nekonecne sory!!! Jedna je na Divokom zapade blizko kostola, druha pri stoloch mexickej restauracie. Takze odporucam zobrat vela vody so sebou alebo sa obrnit trpezlivostou a vyckat si soru. Ked sme tam boli, polovica tociek nefungovala, potom neskor to bolo opravene a slo rychlesie.

Je tam vela laviciek a aj piknikovych stolov, cela jedna luka bola plna ludi, co tam piknikovali.

Obchody

Po kazdej atrakcii je samozrejme obchod, ale nekupili sme vobec nic. Par triciek, ten maskot na vsetkom moznom a nemoznom, plysaky, gyce, klasika 😀

Zaver

Jeden den je len tak-tak, aj s express passom. Vobec sme neboli na tych detskych ihriskach, ani na vodnom ihrisku (ale na to sme ani neboli vybaveni). Ako prve sme sli vlacikom, ze ziskame prehlad, ale bohuzial nevidno tak dobre, vlak je casto za krikmi alebo naozaj za stenami. Skoda.

asi mi niečo uniklo... platíš vstup a potom aj jednotlivé atrakcie?

6. sep 2018

@10zabka
Ak nechces stat dllllho v sore, mozes si priplatit.
Manzel ma podozrenie, ze to umelo spomaluju, aby si nahnali este aj kseft s express passmi. Nieco na tom aj bude, lebo casto sme stali napriek express passu, tazko povedat.

6. sep 2018

@ichbinich hneď začiatkom júna končí škola v Taliansku,ja sa nedivím,že si našla rady.
Gardaland je najlepšie navštíviť v máji(aj keď toho roku extrémne upršaný mesiac),alebo po polovici septembra,keď sa zase začínajú školy.
Samozrejme mimo víkendov,to je hneď prvé pravidlo
Express pass nám fungoval stále úžasne,vždy zapletený online už spolu s lístkami

13. jún 2023

@nini1978
Áno, viem, že práve začali prázdniny v Taliansku. Brali sme aj neterky a bohužiaľ sme mali možnosť iba tento týždeň, čo je v rakúsku predĺžený víkend... Ale aj tak som dúfala, že to bude lepšie ako august okolo Ferragosta 😜

13. jún 2023

@ichbinich joj tak lepšie asi hej
Ja v auguste neznášam byť v Taliansku.

13. jún 2023

Je tu niekto kto bol v Mirabilandii? Dá sa porovnať? Lebo tam sme boli v hlbokom lete a takéto skúsenosti nemáme

13. jún 2023

Začni písať komentár...

Odošli