ichbinich
29. apr 2019
1031 

Legoland Billund - recenzia

Tak sa nam predsa len podarilo stihnut aj Legoland Billund s nasim speci listkom, co plati rok v roznych parkoch - Merlin Premium Card (vid moj clanok o Legoland Deutschland a Gardaland).

Nakoniec sme leteli do Kodane, po 3 dnoch v Kodani si pozicali auto a chodili po Dansku, kde sme stihli, plus 2 dni sme boli v Legolande.

Bol prvy tyzden, co bol Legoland otvoreny (pred tym iba asi jeden vikend). Asi aj preto boli viacere restauracie/obcerstvenia zatvorene a okrem hladania velkonocnych vajicok (Easter Egg Hunt) neboli ziadne ine shows ani predstavenia ☹

Kvoli pocasiu bola aj zatvorena atrakcia piratska bitka, ktoru otvoria az v polovici maja. To je ta, kde clovek vyjde uplne premoceny 😀

Od maja do augusta planuju napriklad ozajtsny ritiersky turnaj a podobne, ale ani len nejaka rytierska show nebola. Skoda, kedze boli prazdniny a aj dost ludi, mohli nieco ponukat.

Vseobecne

Atrackie su popisane po dansky a anglicky, v Minilande aj po nemecky. Vsetci vedia po anglicky, vacsina aj po nemecky, nie je problem sa dohovorit.

Limity roznych atrakcii su znacene dobre a jednoznace. Ale zalezi na operatorovi, ci bude aj merat a kontrolovat deti... Dceru poslali z dvoch atrakcii, ktore boli od 120cm prec (ma 118cm). A potom sme na tych istych atrakciach videli zjavne mensie deti. Neda sa nic robit.

Ulozne skrinky su, pri vchode. Pozor, kazde ZATVORENIE skrinky STOJI 20DKK, teda nie je to zaloha a berie to iba DKK. Prisli sme aj v bundach, ale potom sa oteplilo, tak sme si bundy odlozili.

Pri vchode ponukaju aj naramky pre deti, na ktore sa da napisat meno a telefonne cislo.

Pitne fontany ako v Nemecku nemaju, ale voda je pitna (a chutna). WC su ciste, vzdy je aj papier, mydlo, feny nasusenie ruk, pri prebalovacich miestach aj dezinkfekcny sprej.

V obchodoch a restauraciach sa da platit kreditnymi kartami bez problemov. Ako je to v tych stankoch s obcerstvenim, neviem. Ale aj autoskola, aj hladanie vajicok sa dali zaplatit kartou.

Atrakcie

Legoland Billund je trochu mensi ako ten v Nemecku a na 85% rovnaky. Je relativne malo atrakcii, ktore su uplne ine. Samozrejme iny je Miniland, v Billunde je doraz na Skandinaviu 😉

Ine atrakcie su Poziarnicke auta (drezina, ludia musia dost ku ohnu, vystupit, cerpat a triafat na ohen a potom sa vratit drezinou do ciela). Toto je dobra sranda a celkom makacka 😀

Dom duchov, to je prechadzka domom so strasidelnymi dekoraciami (ale stale vhodnymi pre deti), par interaktivnych srand a potom ako zaver je vlastne velky frog hopper.

Nova draha je Flying Eagle, tu otvorili len minuly rok. Je to husienkova draha, ale humanna 😀 Ja nemam rada drops, ale tu je iba jeden maly, sla som dokonca dva krat 😀

Mile je Legorado - akoze mestecko na divokom zapade, drevene domy, hra country hudba, a je tam v case otvorenia najvacsia Lego socha - Sitting Bull (to je ale uz nejaky ten rocik, tusim 1971 😉). Maju tam aj ohnik, drevenych konikov okolo ohna a za 15 DKK predavaju uz predpecene chlebiky, ktore si clovek moze dopiect na patyku nad ohnikom.

Este ine je Pingiun Bay, maju naozaj mega "akvarko" pre tucniakov. Nahodou som tam sedela, ked prisla jedna slecna a po anglicky vystvetovala, ako a co. Krmenie sme nevideli, to by bolo este zaujimave.

Autoskola bola uz od zaciatku Legolandu 😉 Syn ju samozrejme musel spravit. Je pre deti od 7 rokov, dcera ma 6 a nezobrali ju (mozno sme mohli svindlovat, neviem). Stoji 99DKK, trva asi 30 minut a treba sa popredu prihlasit na urcity cas. Deti dostali vodicak s fotkou, v takej "klucenke" na krk. Mily detail: znacky su vyrobene z Lego kociek 😉

Kedze jedina extra akcia bolo to hladanie velkonocnych vajicok, tak sme tych 40DKK zaplatili a s detmi to spravili. Ulohou bolo najst z kazdej farby jedno vajicko vo Velkonocnych zahradach, ktore boli rozmiestnene po celom parku, a po odovzdani dostali deti odmenu. Bolo to pekne spravene, milo naaranzovane, dali sa jednoducho najst. Odmena bol: maly Lego sacik (v kazdom nieco ine, porovnatelne s tymi 4€ sacikmi). Syn male "vodneho draka" a dcera outdoor grill aj s parkami 😀 Dalej male balenie Kinder cokolady, balenie jahodovych ovocnych kozi, Coca-Cola pohar s deklom a slamkou a ponuka, do tohto pohara si kupit soft drink iba za 15DKK, 10% zlava v Lego shope, mala plechovka Coca-Cola Zero (WTF pre deti, ale budis. Vypili sme my 😀)

V 4D kine hrali Ninjago - The 4th Dimension, ten isty, co aj minuly rok v Nemecku. Mali predstavenia v danstine, v anglictine a aj v nemcine. My sme sli na novy film, Officer in Pursuit. Tam nerozpraval nikto, podobne ako Shaun the Sheep. Veeelmi sme sa pobavili, slapstick filmik s Lego postavickami. A kedze to bolo 4D kino, aj nas to sem-tam ofukalo a ofrkalo 😀

Celkovo su ale tie drahy dost kratke. Iba Flying Eagle ide dve kola, ostatne jedno kolo a casto dost kratke. V Gardalande sa nam zdali drahy dlhsie.

Gastronomia

Resturacii a stankov s obcertsvenim je dost. Napriek tomu, ze neboli otvorene vsetky, hladom urcite nik umierat nemusel 😉

Len sa treba psychicky a financne pripravit na skandinavske ceny...

Nakoniec se vyuzili ponuku All You Can Eat And Drink za 199DKK pre dospelych, pre deto do 3 rokov zadarmo, od 3-12 rokov za polovicu. Ponukaju to 3 restauracie, z toho jedna bola zatvorena. My sme boli vo Family Restaurant. Maju aj salaty, aj tri druhy masa, aj rozne prilohy, aj pizzu a cestoviny pre deti, aj hranolky, masove gulky, chicken nuggets, ketchup unlimited,... 😀

Napoje su soft drinky firmy Coca-Cola, ale aj bazovy a ribezlovy dzus, voda, soda, studene mlieko a rozne druhy kavy a kakao. Ako dezert soft ice a tri sladke omacky 😀

Obchody

Samozrejme, ze existuju rozne obchody. Vacsina predava, ako inak, Lego, ale aj oblecenie pre celu rodinu (znacky Lego Wear a ine, ako napr. Vero Moda - zjavne patria spolu).

Maju aj jeden tzv. Outlet obchod, ale nic vynimocne (najma nie ceny) sme nenasli.

A propos ceny - tie su vysoke, katalogove! ZIADNE akcie (okrem tych 10%, ktore sme dostali ku Easter Egg Hunt). Aj maju relativne malo Legoland exclusive krabic - vlacik, dracia husienkova draha a autoskola. Kazda skatulka za 200DKK !!! Ale ano, vyber JE velky. Maju aj extra odchod specializovany na figurky.

Co NEMAJU, je taky speci brick shop, ako je v Legolande v Nemecku. Maju sice brick wall, ale vlastne iba obycajne dieliky. Maximalne ako Lego obchod v SCS pri Viedni.

Zaver

Ak ste boli v Legoland Deutschland, budete poznat skoro vsetko. Napriek tomu nelutujem (zvlast preto, ze sme videli aj kus Danska 😉)

Cakacie doby boli v pohode, maximum bolo 45 minut. Je aj fast pass system, maju Q-Bot. Ale neviem viac, nebolo to treba.

Predtym, ako sa vratim sem, radsej pojdem do Europa Parku v Nemecku, do Disneylandu pri Parizi a do inych parkov, ktore este nepoznam.

Ak ale mate cestu na sever a hladate program aj pre deti, urcite Legoland Billund mozem odporucit!

Začni písať komentár...

Odošli