Detox- zaujímavé čítanie

    Ako detoxikovať každý orgán a navždy dať zbohom všetkým chorobám

    Všimli ste si, že čoraz viac a viac ľudí, dokonca aj mladých, podliehajú chronickým ochoreniam, rakovine či autoimunitným chorobám? Naše telo je síce za optimálnych okolností dokonalé, no má aj svoje slabé miesta.

    Jedným z takýchto slabých miest sú toxíny z prostredia, ktoré majú schopnosť poškodzovať naše DNA, čo potom spôsobuje fyzické poškodenia. Ku genetickým zmenám však môže dochádzať nielen v dôsledku vplyvu toxínov.
    Spúšťačom dokážu byť aj stres, duševná plytkosť, hormonálne a endokrinné narúšače, parazity, vírusy, baktérie, nadbytok cukru, pesticídy, ťažké kovy a podobne.

    Totižto, telo a duša sú jedno. Skutočná medicína sa preto musí zameriavať na obe oblasti.

    Ako funguje imunitný systém
    Imunitný systém je zostrojený tak , aby bol schopný zneškodňovať a vylučovať z tela toxíny pomocou teploty, hnačky či zvracania.

    Ak je však vaše telo vystavené toxínom, síce v malých množstvách, no pravidelne, môže to potom vyvolať autoimunitné ochorenie. Ide o ochorenia, pri ktorých imunitný systém začne nesprávne napádať vlastné tkanivá.

    Zápaly sú v podstate obranou reakciou tela a zvyčajne trvajú krátko. Avšak, príliš častý výskyt zápalov môže viesť k dlhodobým chronickým ochoreniam.

    Autoimunitné ochorenia
    leukémia, lupus, hemolytické ochorenia
    nervovo-diabetická a periférna neuropatia
    svalová fibromyalgia a dystrofia
    ochorenia štítnej žľazy a Hashimotova tyreoiditída
    Gravesova choroba
    skleróza multiplex
    autizmus
    Guillain-Barrého syndróm (po očkovaní proti chrípke)
    reumatoidná artritída
    ankylozujúca spondylitída, reumatická polymyalgia
    pľúcna Wegenerova granulomatóza
    astma
    ulcerózna kolitída a Cronova choroba
    pankreatitída, cukrovka
    kožné exzémy, psoriáza, vitiligo a scleroderma
    Podľa klasickej alopatickej medicíny je odpoveďou na tieto ochorenia imunosupresívna liečba, teda potlačenie imunity namiesto hľadania príčin.

    Našťastie, existujú aj čisto prírodné spôsoby, ktoré vám pomôžu detoxikovať celé telo a posilniť (respektíve zoptimalizovať) imunitný systém, aby sa vám každá choroba zďaleka vyhýbala.

    1) Strava
    Nemali by ste konzumovať pšenicu, lepok, sóju, mlieko, spracované a vyprážané potraviny, žiadne druhy geneticky modifikovaných potravín a pokiaľ to je možné, zamerať sa na bio potraviny.

    Vyhýbajte sa aj látkam ako sú cukor, aspartám, MSG (glutamát sodný), trans-tuky či hydrogenované a stužené rastlinné tuky. Tiež by ste to nemali preháňať s kofeínom a alkoholom.
    .. do svojho jedálnička by ste mali zaradiť nasledovné potraviny:

    zdravé tuky (kokosový olej, avokádo, rybí tuk, olivový olej)
    semená a orechy
    probiotiká (kombucha, bio kefír alebo probiotické doplnky)
    Zadovážte si domov filter založený na reverznej osmóze, ktorý z vody odstráni zvyšky liekov, toxíny, ťažké kovy či bakteriálne spóry. Výrazne pomôže alkalická strava.

    2) Detoxikácia pečene a žlčníka
    Na prečistenie pečene a žlčníka sú vhodné nasledovné veci:
    koreň lopúcha
    koreň púpavy
    pestrec mariánsky
    cvikla
    Jeruzalemské artičoky (topinambury)
    cesnak
    kurkuma alebo kurkumín
    fermentované potraviny
    brušné náplaste s ricínovým olejom
    Pri očiste pečene by nemali chýbať ani aminokyselina ornitín a na podporu metabolizmu Lugolov roztok (obsahujúci jód).

    Do stravy je vhodné aspoň na týždeň začleniť čerstvý mrkvový džús a zelené jablká, ktoré zmäkčia prípadné žlčové kamene a zabránia ich vytlačeniu počas detoxikačnej kúry.

    Môžete si tiež dať malé štamprlíky olivového oleja zmiešané s citrónovou šťavou a na noc urobiť na brucho v oblasti pečene zábaly s ricínovým olejom. Tento recept zachránil už zopár ľudí pred operáciou žlčníka.

    3) Detoxikácia obličiek
    praslička
    zázvor
    vitamín B6
    rastlinný glycerín
    petržlenová vňať
    brusnice
    čučoriedky
    ananás
    medvedica lekárska
    Extrémne efektívne dokážu byť aj vlažná voda s čerstvou citrónovou šťavou, horčík, jablčný ocot a kúpele v epsomskej soli (síran horečnatý).

    Zvlášť pozor by ste si mali dávať na pesticídy, pretože pri vyššom príjme môžu spôsobiť dokonca aj zlyhanie obličiek.

    4) Detoxikácia hrubého čreva
    Stolicu by ste ideálne mali mať 2 až 3 krát denne, úplné minimum je 1 krát denne. Vynikajúcim prostriedkom na prečistenie hrubého čreva sú indické egreše. Nenahraditeľné sú tiež kávové klystýry.

    Ak uprednostňujete tradičnejšie prostriedky, zvýšte príjem vlákniny. Veľmi dobré výsledky dosahuje napríklad p s y l i u m .

    Počas očisty hrubého čreva pite veľa čistej vody, šťavu z Aloe vera, kokosový kefír, jedzte dostatok rastlinnej (najlepšie bio) stravy, zázvoru, cesnaku, feniklu a prípadne užite občas aj živočíšne uhlie, ktoré výborne viaže a odvádza z tela toxíny.

    Z vitamínov sa zamerajte predovšetkým na vitamín C a z minerálov na horčík.

    5) Ťažké kovy
    Podobne, ako už bolo uvedené pri hrubom čreve, veľmi dobrým prostriedkom na odvádzanie ťažkých kovov z tela je živočíšne uhlie.
    koriander
    chlorella
    spirulina
    potraviny s vysokým obsahom síry (kapusta, cibuľa, cesnak a ružičkový kel)
    Existuje dokonca aj profesionálne prevádzaná vnútrožilová infúzna chelácia. Tú ale musí robiť odborník v zdravotníckom zariadení.

    Vyhýbajte sa aj nepotrebným vakcínam, z ktorých mnohé obsahujú ťažké kovy ako ortuť či hliník. Ortuť je silný neurotoxín a môže viesť k rozvoju autoimunitných ochorení, poruchám nálad a dokonca aj k mentálnej retardácii.

    Keď si pôjdete dať ošetriť zuby, vyhľadajte takého zubára, ktorý nepoužíva amalgámové plomby (obsahujú mnohé ťažké kovy), prípadne si radšej priplaťte za biele plomby.

    6) Parazity
    Dôležité prostriedky na zbavenie sa parazitov zahŕňajú:
    škrupiny z čiernych orechov a zelená orechová šupka
    palina pravá
    klinčeky
    škorica
    cesnak
    kokosový olej
    živočíšne uhlie
    kávové klystýry
    Pri klystýroch sa ubezpečte, že použijete bio kávu, destilovanú vodu, sterilné nástroje a počas jeho aplikácie budete ležať na pravom boku 10 až 20 minút.

    7) Lymfatický systém
    Lymfatický systém je v podstate kanalizácia ľudského tela, no na rozdiel od takého krvného systému nemá vlastnú pumpu.

    Preto, pre uvedenie lymfatickej tekutiny do pohybu musíte byť fyzicky aktívni, chodiť či praktizovať jogu. Pomáha tiež hlboké dýchanie, skákanie alebo suché drhnutie kože uterákom.

    No a zabudnúť by sme nemali ani na lymfodrenažné masáže, ktoré tiež dokážu povzbudiť vylučovanie toxínov z tela.

    8) Koža
    Pre stimuláciu vylučovania toxínov z pokožky je vhodné navštevovať infračervené sauny, stimulovať potenie, robiť si kúpele s epsomskou soľou alebo na sucho šúchať kožu uterákom či kefou.

    Mali by ste tiež veľa cvičiť, aby ste tým podporili potenie.

    Ak ste žena, vyhýbajte sa komerčným a syntetickým hygienickým potrebám, ktoré bývajú vysoko toxické (vložky a tampóny). Namiesto nich použite prírodné náhrady ako sú menštruačné kalíšky alebo bavlnené vložky.

    Posledný výskum ukazuje, že dostatočná úroveň vitamínu D chráni pred mnohými typmi rakovín. To je obzvlášť dôležité v zime, kedy je nedostatok slnečného svitu, preto by ste si vitamín D mali v tomto období dopĺňať.