Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    janicheck1993
    25. jún 2020    Čítané 2030x

    Koník ma dokopal poriadne upratať, pomohli mi produkty od dm :D

    Neviem, či to tu niekto postrehol, ale začiatkom januára sa mi narodilo tretie dieťa :D Tesne predtým, ako prišla Sophie na svet, sme sa rozhodli preťahovať do väčšieho bytu. Keď poviem tesne, myslím to doslova. Sťahovali sme sa týždeň pred pôrodom. Čo vám budem hovoriť, máme radi výzvy. Sme to my šialená rodzina.

    Po pôrode som, prirodzene, bola dlhšiu dobu ubolená. Cisársky si vzal svoju daň a s mojím zanedbaným zovňajškom sa ruka v ruke niesol aj náš zanedbaný byt. Napolovicu dokončený, viac-menej pri troch malých deťoch permanentne v niektorých smeroch zanedbaný. Keď som si na koníku všimla možnosť zapojiť sa do testovania produktov dm, bolo to priam znamenie, že je čas postaviť sa k poriadku zodpovedne a prestať prokrastinovať. 

    Balíček prešiel kvôli Korone dlhú cestu a kuriér mal pravdepodobne medzipristátie kdesi v Malajzii, ale produkty nakoniec šťastne dorazili k čakateľke Sime.

    Všetky tieto produkty sa zamieriavajú na niečo iné, no jedno majú spoločné, a to, že sú cenovo dostupné a z môjho pohľadu väčšina z nich je naozaj kvalitná.

    Nevedela som, do čoho sa pustiť skôr. A keďže som chcela, aby som do recenzie mohla napísať čo najviac postrehov, jednoducho som odložila najviac používané-bežné produkty dolu do kuchynskej skrine a okamžite som ich nahradila produktami z balíku. Keďže sme všetky maminy a nie vždy máme čas čítať dlhááánske príspevky do konca, posnažím sa byť pri popise mojich dojmov z týchto produktov stručná a výstižná. Takže si, maminy, vyložte nohy, ak to situácia dovoľuje, a nechajte si odporučiť 🙂 Nevyhnem sa kritike, pretože som rada v týchto veciach úprimná, poďme na to.

    1. Odstraňovač vodného kameňa 

    V našom byte bývala predtým jedna veľmi kakaná kráľovná, ktorá zjavne nemala dobré vzťahy s hubkou a čistiacimi prostriedkami. Keď opustila kráľovstvo, celá domácnosť ostala zanedbaná a smutná. Ja som sa postupne snažila kráľovstvu opäť dodať lesk. Ale ako som spomínala, po pôrode nebolo toľko času na detaily, a tak som si mohla práve tento produkt odskúšať na NAOZAJ zanedbanom povrchu. Sľuboval odstránenie vodného kameňa a ja musím povedať, že nesklamal. Má tenký aplikátor ktorý považujem za veľké plus, pretože sa vďaka nemu dostanete aj do schovaných škár. Najskôr som ho skúšala v kúpeľni na odstránenie kameňa okolo batérií, neskôr som s ním čistila v kuchyni drez. Na oboch miestach skutočne vyčaroval lesk, a to som ho nechala pôsobiť krátko. Čo by som však nemohla nespomenúť je silný - agresívny pach. Ja osobne s tým problém nemám, ale pán tato došiel domov a pýtal sa, aký ekrazit to smrdí a či ho chcem zabiť, aj keď na mňa ešte nie je prepísaná poistka. Takže ak vám vadia pachy/štípu vás oči, rozhodne to nie je produkt pre vás. Mne to teda nevadí a nie som senzitívna v tomto smere, takže moje hodnotenie nestráca na bodoch, dávam mu 10/10.

    2.Vonný set Proffisimo

    Tu sa ospravedlňujem za kvalitu fotky, ale je večer, tma, a mne sa už nepodarí opraviť svoje nepodarené dielo. Takže pre tých, ktorí na fotografii majú problém nájsť spomenutý produkt, schováva sa za tými zelenými kamienkami v dekoračnej myske, ktoré z nepochopiteľných dôvodov každé jedno dieťa, čo príde na návštevu, musí ochutnať... 

    S obsahom 90 ml a vo veľmi prijateľnej cene (myslím, že stojí niečo menej než 3 €) by som produkt hodnotila slovami: "Za málo peňazí veľa muziky." 

    Je síce pravdou, že som zvyknutá na iný tip vôňe, než mi prišiel, ale odhliadnuc od tejto skutočnosti, prevoňal celú obývačku a netrvalo to len deň či dva, ako som zvyknutá pri iných produktoch v rovnakej cene. V obývačke trávime najviac času, je to kľúčová miestnosť našej rodiny. Preto je pre mňa naozaj veľmi dôležité, aby sme sa tu cítili vždy dobre. A čistá obývačka si vyslovene žiada príjemnú vôňu. Táto rozhodne splnila nielen očakávania mňa, ale, napríklad, aj krstnej mami Sophie, ktorá ju asi po 4 dňoch zacítila až na chodbu a po návšteve si ju išla kúpiť :D 

    Dizajn, intenzita vône a jej trvácnosť - všetko lepšie, než som očakávala. Je mi to kus trápne, lebo si budete myslieť, že to robím schválne, ale opäť dávam 10/10 :D 

    3.Prostriedok na umývanie riadu Denk Mit

    V tomto byte nemám umývačku riadu, ale ja som aj v tom predošlom tú našu absolútne nepoužívala. Je to z jedného prostého dôvodu, a to nie, že by som umývačke riadu nedôverovala, že umyje riad rovnako dobre ako ja. A ani nie z dôvodu šetrenia energií, lebo ona by mi skôr te energie pri rodine s toľkými členmi ušetrila. AAALE! Keď ja tak milujem vôňu prostriedkov :D A ono väčšinou práve tá "jar" ( lebo ja tak volám každý prostriedok na umývvanie riadu bez ohľadu na značku) neskutočne dobre vonia. A táto to isté! Krásne vonia a z môjho pohľadu aj fajne pení. Ale tu sa zas zapojil do testovania aj pán domáci a ja veru neviem, čo jemu sadlo na nos, ale mám odkázať mamičkám, že málo pení. Nestotožňujem sa a neviem, čo on vôbec rozpráva, riady neumýva zas tak často, aby mohol kritizovať :D Za mňa pení dosť a nebudem veru nadávať. Nečakala by som ani väčšie zázraky vzhľadom na nízku cenu tohto produktu (0,99 €).

    Opäť, áno, robím znova dobrú reklamu, 10/10

    4. Prostriedok na umývanie sklenných povrchov

    Čekuješ ten odraz v "zrkadle"? Také okno u nás nevidno často... :D 

    Tam tá žienka domáca, z fotky (rozumej ja), umýva chuderka zrkadlá v byte denne aj dva- či trikrát. Je to tým, že sú vo výškovej úrovni mojich detí, a tie si veľmi rady cestou z kuchyne po obede mastnými rukami prejdú po zrkadle (aj pusy si tam zvyknú dávať! :D S fajnou mastnou pusinkou). Tu by som povedala, že so dostala od viacerých mamičiek reakciu, že iný prostriedok ani nepoužívajú. Mne sa tiež osvedčil, aj spolu s handričkou, ktorú som dostala v balíku (rovno vám odprezentujem recenziu aj na tento produkt, ktorého názov neviem, ako mamička žijúca v Rakúsku, preložiť do slovenčiny:

    5.Mikrofasser Fenster und Glanztuch, alebo handrička na leštenie zrkadiel či okien).

    S týmto kombom som si po dlhom čase naozaj a úprimne užila umývanie našich zrkadiel aj OKIEN. Máme veľký balkón, celý presklený, a je to práve v obývačke, ktorú, ako som už písala, obývame najviac, takže deti tu často nechávajú packy na oknách. VEĽKÁ, veľká spokojnosť. Myslím, že práve vďaka tej handričke, o ktorej som doteraz netušila, ale určite sa stáva neodmysliteľnou súčasťou našej domácnosti. Oba produkty si zaslúžia plný počet bodov.

    6. WC čistič Denk mit 

    Je tomu tak a idem kritizovať. Vôňa síce pekná a toaleta vyčistená, ale z môjho pohľadu je príliš tekutý a minie sa pomerne rýchlo. Rozumiem, je cenovo dostupný, ale už som mala aj iné cenovo dostupné produkty s lepšou konzistenciou aj výsledným efektom. Nehovorím, že je vyslovene zlý, ale tu z môjho pohľadu zodpovedá cena kvalite. 

    Ako píšem, vonia pekne, ale nie intenzívne. 

    Dám mu 5 bodíkov.

    7. Prací prach Denk mit na farebné prádlo

    Po roku používania pracieho gélu som sa vďaka tomuto testovaniu vrátila k prášku, a asi to tak aj nejaký čas ostane. A ostane aj značka. Je to z môjho pohľadu naozaj tak, že prášok necháva oblečenie oveľa sviežejšie ako gél. Môj názor. Po géle ho máme také mastnejšie. Nepostrehla som, že by mi niekde na prádle ostal fľak, ako sa mi to za poslednú dobu s gélom pri deťoch stávalo. Precíznejšia prácička veru. A fajne lacný. Za 2,7 kg zaplatíte iba 4,99 € a a vydrží cca na 35 dávok (môjho dávkovania - ale dlho to nie je, periem denne niekedy aj dva razy 🙂).

    9/10 iba z toho dôvodu, že mi chýba trochu intenzívnejšia vôňa bielizne 🙂

    Otestovala som ďalej aj nasledovné produkty, ale posnažím sa ich v skratke ohodnotiť pod touto spoločnou fotkou, aby nebola moja recenzia príliš dlhá.

    8. Denk mit - čistiaci prostriedok na kuchyne/ mastnotu

    10/10, najväčšia spokojnosť pri čistení sklo-keramického sporáku! 

    9. Gélový osviežovač vzduchu Denk mit

    8/10 Tomuto produktu som na svojom profile venovala tuším prvý príspevok na začiatku testovania. Veľmi pekný dizajn, príjemná vôňa, vhodný podľa mňa na menšie toalety ako máme my, kde krásne prevonia priestor. Ale intenzívne voňal asi 5 dní, preto bodíky dole.  Myslím, že v podobnej cene vieme dostať aj dlhšie trvácny produkt 🙂

    10. Čistiaci prostriedok na koberce a čalúnenie

    Áno, áno, áno! Mala som z tohto produktu veľkú radosť a do testovania sa zapojili aj deti. Mrzí ma, že nemôžem pridať fotku z  tejto "akcie", kde si chlapci sami tepovali koberec do detskej izby, ktorý sme "zdedili" po kamarátovi, ale sú jednoducho momenty, kedy do ruky telefón nepatrí, a tu som uznala za vhodné, že si jednoducho budeme spolu čistiť a spievať pesničku, ktorá nám hrala z telefónu a nechcela som ju rušiť :D Náš koberec nemal žiadne veľké nečistoty, ale bol dlho odložený na povale a potreboval osviežiť. Takže, či už sa bavíme o výsledku čistenia, alebo odstránení pachov, určite som veľmi spokojná a budeme ho mať doma už stále. 

    11. Ošetrujúci sprej na nábytok + univerzálne handričky na povrchy

    Handričiek bolo v balení viac kusov a každú som nechala v inej miestnosti. Jedna je v kuchyni na linku, druha v kúpeľni na skrinky, ďaľšia v obývačke, kde ju používam práve s ošetrujúcim sprejom na nábytok. Sú super. Nič extra špeciálne, veď čo by aj na takej handričke na bežné používanie mohlo byť špeciálne :D Ale pekne sajú vodu a rovnako sa aj dajú super vyžmýkať, taký fajn materiál 🙂 Sprej na nábytok som použíla zatiaľ asi 4x a je pravdou, že sa mi po ňom "nechytá" prach na nábytok tak rýchlo, ako keď som ho nepoužívala. Ušetrí mi teda čas a zato palec hore 🙂

    12. Handra na podlahy Proffisimo 

    Priznám sa, že som absolútne zabudla, aké to je umývať podlahy inak, než s mopom. A bolo pre mňa nové vziať si handru, "košte" a umyť dlážky tsk, ako kedysi umývala moja mamka. A viete, čo som nakoniec spravila a robím teraz raz do týždňa? Touto super handrou (áno, naozaj super, skvele sa žmýka a lepí sa na ňu špina z podlahy priam sama :D) teraz umývam po štvornožky ako nejaký maniak všetky rohy v miestnostiach a detaily popri stene. Naozaj sú to veci, ktoré jednoducho s mopom človek neurobí, a s mojou Vileda handrou sa tie rohy umývali naozaj ťažko, je to predsa len handra s gombíkmi pre mop a nedostanem sa s ňou všade. Ale táto klasická handra mi naozaj robí radosť a podlahy umývam do posledného detailu 🙂 1,99 €.

    13. Denk mit čistiaci prostriedok na kúpeľne

    Nie je to zlý produkt, akurát ja som neprišla na chuť tej vôni. Mám rada výraznejšie vône pri upratovaní a možno s inou arómou. Ale za výsledok určite stojí, vyčistil krásne aj kachličky počas veľkého upratovania po predošlých majiteľoch. Hore, kde sa bežne nedočiahne, boli naozaj zanesené a skúsila som si pomôcť práve týmto produktom. Úspešne, ďakujeme!

    Ak ste našli v mojom článku gramatické chyby, ospravedlňujem sa. Som na materskej 7 rokov. Ak ste mali pocit, že bola recenzia príliš dlhá, nesťažujte sa, veľmi som sa krotila a hlavne - čítanie nebolo povinné :D Ďakujem vám za váš čas a ak si z tohto môjho postrehu niečo vezmete, prípadne skúsite produkty na moje odporúčanie alebo ich už používate, pokojne sa so mnou podeľte o VAŠE skúsenosti 🙂 

    Ďakujem aj Modrému koníku, že sa náš byt po dlhšej dobe opäť bliští, ocenila to moja spokojná rodina a tiež som rada, že budem môcť po Korone privítať po pol roku moju maminku u nás v Rakúsku v krásnom voňavom byte. Už len udržiavať si to pri tých deťoch, však ? :D

    Prajem ešte pekný zvyšok dňa všetkým "zúčastneným " 🙂

    #test_dm26

    Pekné ranko,alebo ak máte podarené deti ako ja,tak prajem dobrú chuť k obedu,pripadne k tretej káve :D

    Keď mi prišiel domov veľký bálik,nebola v ňom Bambuľka.To by mi spravilo veľkú radosť pred rokom a pól,ale teraz už svoju Bambuľku mám 🙂 Boli v ňom produkty od DM.Prvé čo som doslova rozdrapila,bol osviežovač vzduchu.Bocianimi krokmi som si to namierila na toaletu .

    Neviem ako vy,ktoré máte doma malých chlapcov.Ale ja mám dvoch,a to je večné cikanie mimo mysu,v lepším prípade nespláchnuté “ciko” 😬 Nemusim Vám hovoriť,ako to “krásne “ zapácha “ keď nespláchnu moč. Keď zrovna neupratujem kvapôčky tohto ich ,premna,toxického odpadnu tak chodím stále na wc kontrolovať či je splachnute .Ale keďže sú u nás stále nejaké návštevy aby sa zabavili,tak nieje šanca nonstop to mat pod kontrolou a potom sa človek hanbi,že tam je cítiť prípadný moč 😁

    Takže,švacla som pekne tento osviežovač k mojim umelým kvetom na wc a čuduj sa svete,ráno Simik nespláchol pred odchodom zo škôlky a veruže keď som tam po nákupoch a vybavovačkácjh zavítala,osviežovač to prevoňal!

    Zamňa absolútna spokojnosť,a určite sa ním zasobím,lebo cikať kade tade a nesplachovat sa bude urcite ešte nejaký ten piatoček,keďže mám dvoch malých zábudlivocov hoci to stáále opakujem :D Veď to poznáte ,deťom to treba tak 19492 x povedať .
    (Denne 😁)

    Jeden s lacných produktov ktoré narobia veľa muziky ;)

    😍

    (2 fotky)
    janicheck1993
    14. dec 2019    Čítané 5919x

    Agenesis corpus callosum

    Nikdy som o nej nepočula,už sa nás čoskoro bude priamo týkať.. Veľa ľudí ju nepozná .

    Verím,že naša pipinka bude šikulka aj napriek diagnóze 🙏🏽 Ageneza diagnostikovaná v 32tt.. 

    Ageneza corpus callosum -vrodená abnormalita (vrodená chyba), pri ktorej dochádza k čiastočnej alebo úplnej absencii (ageneze) corpus callosum, oblasti mozgu, ktorá spája dve cerebrálne hemisféry (dve polovičky mozgu).

    Agenéza corpus callosum sa môže vyskytnúť ako ťažký syndróm v detstve alebo detstve, ako miernejší stav u mladých dospelých alebo ako asymptomatický náhodný nález.

    Ak existujú príznaky, prvé z nich sú zvyčajne záchvaty, po ktorých nasledujú problémy s kŕmením a oneskorené držanie hlavy vzpriamené, sedenie, státie a chôdza. Záchvaty môžu predstavovať veľmi časté poruchy nazývané infantilné kŕče. Môže nastať aj spomalenie duševného a telesného vývoja a narušenie koordinácie ruky a očí a vizuálnej a sluchovej pamäti. Hydrocefalus je tiež komplikáciou. V miernych prípadoch sa príznaky (ako sú záchvaty, opakované prejavy a / alebo bolesti hlavy) sa nemusia objavovať roky.Dievčatá s agenézou corpus callosum môžu mať špecifický stav nazývaný Aicardiho syndróm, pri ktorom dochádza k ťažkej mentálnej retardácii, infantilným spazmom a chorioretínovým medzerám. Agenéza corpus callosum sa môže vyskytnúť ako izolovaný stav alebo v spojení s inými mozgovými anomáliami (ako je malformácia Arnold-Chiariho a Dandy-Walkerov syndróm, Andermannov syndróm s progresívnou neuropatiou, schizencefáliou, holoprosencefáliou a migračnými anomáliami). Agenéza corpus callosum je tiež spojená s niekoľkými chromozómovými anomáliami vrátane trizómie 13 a trizómie 18.

    Neexistuje žiadny štandardný priebeh liečby agenézy corpus callosum. Liečba zvyčajne zahŕňa manažment príznakov a symptómov, ako je hydrocefalus a záchvaty, ak sa vyskytnú.

    Prognóza (výhľad) s agenézou corpus callosum je variabilná. Tento stav nespôsobuje smrť u väčšiny pacientov. Hoci mnohé deti s poruchou vedú normálny život a majú priemernú inteligenciu, starostlivé neuropsychologické testovanie odhaľuje jemné rozdiely vo vyššej kortikálnej funkcii v porovnaní s jedincami rovnakého veku a vzdelaním bez ACC. Deti s agenézou corpus callosum sprevádzané vývojovým oneskorením a / alebo poruchami záchvatov sa majú vyšetrovať na metabolické poruchy. Mentálna retardácia spojená s agenézou corpus callosum nie je progresívna.

    Za týmto záberom z Univerzity v Toronte sa skrýva jeden z najsilnejších príbehov histórie. Na snímke z roku 1929 vezú dieťa na ošetrovňu, kde malo spolu s inými čakať v diabetickej kóme na smrť. Do miestnosti plnej detí a ich nešťastných rodičov však vstúpili vedci Dr. Frederic Banting a Dr. Charles H. Best.

    Každému dieťaťu pichli injekciu s látkou, ktorú objavili. Bol to inzulín. O krátky čas sa všetky deti z kómy postupne prebrali. Miestnosť smrti a smútku sa tak stala miestom radosti a nádeje pre všetkých diabetikov na svete.

    Za objavenie inzilínu dostali vynálezcovia Nobelovú cenu.
    V mene diabetikov -Ďakujeme🙏🏽

    Tak ale toto musím 🤣

    “Urcite sa ti dostáva množstvo komplimentov ako ti tehulkovanie pristane” What?
    - “Ahoj ty pocuvaj vyzeras nejaká unavená ta riadne ničí to tretie tehotenstvo”

    “Mrkni na svoje vlasy sú hustejšie a lesklejšie”
    Áno?Suhlasim sú lesklé každý deň lebo sa tak mastia že už len chleba o ne obtriet🤣

    “Dokonca aj nechty ti rastu rychlejsie “... pomlčím a fotku radšej nepridam🤣

    “V brušku má babatko dostatok miesta “..
    A ja by som ani nepovedala lebo je už fakt úplne jedno ako si večer ľahnem do postele .. odráža sa od matraca nech robím čo robím ale miesta teda rozhodne pocitovo nemá dosť 🤣

    Sa priznam... budem rada keď uz bude von🙏🏽🙈Nejak som precitlivelá

    Spravíte radosť našej malej princezné?hodite im like na video?chcu ich mat 20😁🙏🏽🙏🏽

    https://www.youtube.com/watch?v=LXcj7KcoJa8

    ..a tak odprevadila deti na víkend k otcovi s vidinou vyspávania do jedenástej a potom piekla o 6 ráno lebo mala chuť...

    Stotožňujem sa.. môj tiež v 16tich mesiacoch už postavil základy na dom pre seba a svoju priateľku Natally ..a tiež v tom čase už bol Mgr... hrozne lenivé niektoré deti 🙄🤣🤣🤣🙏🏽

    Moja mala mangovička😍

    Prckovia traja🤷🏼‍♀️

    Milujem ich.. (najviac keď spia )🤣

    “Jeeej to bude krásne dievcatko,všetku krásu ti zobrala “
    “Akú máš tučnučku tvár,už vidno že čakáš babatko”

    Úprimnosť nadovsetko🤣Hej hej.. bude nadherna 😁🙈

    Čínsky kalendár pohlavia - nechcela som byt poverčiva ale som😁Mne vyšli obaja chlapci aj teraz dievcatko a v okolo z 10 tich kamosiek 10 pohlavie pasuje 😄 Ako to bolo u vás?Viete že musite počítať lunárny vek?

    Naša velka Gertrúda😜

    A hor sa postupne do kupovania veci😍..

    Nielen malej(juhuuu môžem sa vyjašiť po 6rokoch na materskej na dievčenskom oblečení 😍) ale aj pre seba lebo tieto pánske trička (ešte vďaka bojujte môj drahý má rad aj moju milovanu ruzovu 😁) sú jedine čo ešte oblečiem a vyzerám tak na ulici príšerne 🤣

    (2 fotky)

    Tehotenstvo.. to krásne obdobie v mojom živote.. kedy cez deň neustále pindám aká som unavená a čakám kedy budem spať.. a potom o trištvrte na dve ráno googlim aké číslo topánok nosil ježiš ..

    🙏🏽😁

    Ktoré by ste si vybrali z nášho najužšieho výberu pre dievča?🙂

    Dvomi lekármi potvrdená 💕

    Rovamycin užívala ste niektorá ?mam konkretnu otázku .. vďaka

    ❤️

    Baby.. bolí odber plodovej vody?😞v pondelok mam😞

    Ďakujem za jeho zdravie,lásku ktorú mi už tri roky dáva.. na oplátku sľubujem to iste po cele detstvo a cely život .. milujem svoje deti .. Eliasko,veľa zdravia,ostatne ti dáme my ❤️

    (2 fotky)

    Kamarati.. partaci..amigos..

    Jeden z mala priateľov-najlepsi, ktorí je snami úplne odmalicka ☺️

    Nad kočíkom sa skláňa staršia pani

    “A kohože je toto krásne dieťatko?😍”

    “Ešte neviem,zajtra mame súd “

    😄😄

    Bože 😁 Musím 😂 Cela ja 😁čo chytím to doje..babrem😜

    Ten náš Gergej

    CHLAPEC

    (To má za trest kým sa nenarodí,že je podľa všetkého chlapec🤣)

    Len bud zdravy,krpec maly..

    Koľko deti sa zmesti do dvoch aút a trojizbového bytu?

    ❤️Big Family❤️

    Dnes Podersdorf am See

    (7 fotiek)