1 / 1

    Richtera sa to tyka tiez.

    9. feb 2024

    Menia sa všetky premlčacie doby...nie len za znásilnenie.Takze každý,kto tvrdí,že vyňali iba znásilnenie tak klame

    9. feb 2024

    @doriiis ano, skracuju sa niektore premlcacie doby. Skracuju sa za korupne trestne ciny, za trestne ciny kradeze a ine majetkove trestne ciny, zneuzivanie eurofondov, dokonca kratenie dane uz nie je trestny cin, rovnako ako nie je trestnym cinom pytliacstvo na chranenych zivocichoch. Zvysuju sa sumy pre posudzovanie zavaznosti majetkovych trestnych cinov, u niektorych sa menia zasadne.
    Znasilnenie a zneuzovanie nezletilych je len prilepok "na zakazku". Je otazkou koho to ma chranit. Obete tychto trestnych cinov urcite nie
    A zavadza sa odskodnenie obete trestneho cinu, len pri tych legislatyvnych zmenach sa mnohe obede skutkov de jure ani obetami nestanu, pretoze sa skratili premlcacie doby a zvysili hodnoty posudzovania zavaznosti skutku.

    9. feb 2024

    Vyňali všetko to, čo tá mafiánska banda potrebovala. Toto si vybavili a smejú sa tým primitivcom čo ich volili do tváre

    9. feb 2024

    @vsicka036 už bude mat Cisty deň,ale baby na každú sviňu sa niekde voda vari !

    9. feb 2024

    @viestta ....moja osobná skúsenosť: V roku 2015 ma týpek okradol o 1000 €. Podvodom.Podviedol takto viacej ludi.Skoda okolo 10 000€ pre vsetkych.Po dvoch rokoch doťahovania,výpovedi,súdov sa podarilo dosiahnuť to,že dostal 2 ročnú podmienku.Zo súdu nám bolo odkázané,že peniaze naspäť si máme nárokovať cez exekútora.Dalsie 2 roky trvalo,kým sa spustila exekúcia.Za 5 rokov exekúcie som nevidela späť ani cent. Za 5 rokov narástol jeho dlh voči mne o ďalších 2500€.Ani jedno euro som nikdy nedostala späť.Po 5 tich rokoch bola exekúcia zastavená a ešte ja som musela zaplatiť exekútorske trovy ( necelých 80 €). A týpek dávno behá na slobode,ja som bez peňazí.
    Takže áno,kľudne nech si behá po slobode ( to bolo aj doteraz),ale mne nikto peniaze nevrátil,lebo nemusel.Mne je suma fuk,či sedel alebo nie.Alw to,že mi peniaze nemusel vrátiť a ja ich už nikdy neuvidím mi jedno nie je.Takze môžme sa hádať koľko chceme,mne ako obeti by urobilo oveľa viac radosti,keby som svoje peniaze dostala späť ako pocit,že týpek sedí v base.

    9. feb 2024

    @doriiis no a vidis, podla novely by ste mozno ani obetami neboli (nechce sa mi hrabat kolko je limit na potrestanie podvodnika v navrhu)

    9. feb 2024

    knaz znasilnenie 14 rocnej podmienka (za minuly Trestny zakon) https://myorava.sme.sk/c/22949247/knaz-dostal-z...

    a takych pripadov je plno radsej nech su povinny platit odskodnenie a nech idu sediet najma ak zneuziju v kontexte povolania knaz ucitel a pod

    pardon zneuzivana mala 12 rokov

    9. feb 2024

    @viestta .....takže podľa vašej logiky od dnes keď ťa niekto okradne,tak to ani nebudeš môcť nahlásiť,lebo ti neukradol pol milióna?

    9. feb 2024

    A každý,kto si myslí,že znásilnenie sa dá dokázať po 10,15 rokoch je strašne nevzdelany a naivný.Ako naozaj

    9. feb 2024

    @doriiis nahlasit to mozem, ale trestna sadzba sa bude posudzovat podla zakona podla vysky skody. Pri nizsej skode to nebude tresny cin, bude to len priestupok. A ako sa budu riesit priestupky to som sa este nedozvedela.

    9. feb 2024

    @viestta ....tomuto môjmu typkovi hrozilo v roku 2017 vieš koľko? 3 - 10 rokov.Vies čo dostal? 2 ročnú podmienku.
    Stále ti to príde spravodlivé?

    9. feb 2024

    @doriiis po jedenastich rokoch zacali trestne stihanie proti pachatelovi znasilnenia, identifikovali ho podla DNA. Takze ano, aj znasilnenie sa da dokazat po tolkych rokoch.
    https://kosice.korzar.sme.sk/c/23277929/podozri...
    Keby platil novy zakon, tak ten c.h-uj je uz za vodou

    9. feb 2024

    predchadzajuci tzv lipsicov trestny zakon bol taky ze ak tetka na UP zobrala tasku zeleniny dostala na tvrdo 5 rokov basy a ak niekto prevrtal stvorrocnej vaginu skrutkovacom dostal podmienku
    lebo taka bola je filozofia ze ludsky zivot je menej ako peniaze
    treba si vypocut nazory sudcov z praxe a potom sa rozculovat

    9. feb 2024

    @mamina7070 Tak mali zvýšiť za znásilnenia a vraždy a nie znížiť za krádeže.

    9. feb 2024

    @doriiis
    Problém akosi je, že ani novela zákona nezaručí, že vinník škodu vráti. Čiže pri náhrade škody sa nemusí nič zmeniť, zato vinník bude mať nižší trest ako doteraz, ak vôbec.

    9. feb 2024

    @draik ....a neplatí náhodou aj to,že keď škodu nevráti tak pôjde sedieť?

    9. feb 2024

    @draik ....ani doteraz nesedel mnohokrát páchateľ. Viď môj prípad .Uprimne,čo by mne pomohlo to,že by hnil 3,5,10 rokov v base a moje peniaze si užívala jeho žena? Čo mne pomohlo,že dostal podmienku? Nič.Celkova škoda viacerým poškodeným ( bolo nas viac) bola už v čase spáchania skutku 10 000€. A on dostal 2 ročnú podmienku.Zhruba 2 roky mi trvalo vybaviť exekúciu a nakoniec som aj tak ja musela platiť exekútorovi.

    9. feb 2024

    @doriiis
    Vôbec nemusí ísť sedieť, pretože sa trestné sadzby znížia tak, že dostane podmienku. Inak povedané, pre poškodeného sa situácia nijako nezmení, ak vinník nebude chcieť sumu vrátiť, akurát vinník má šancu na výrazne nižší trest. Už dopredu bude vedieť, že mu nehrozí ani tých 10 rokov.
    Váš prípad presne dokazuje, že historka vlády o náhrade škody a drakonických trestoch je len zásterka. Už doteraz mohli súdy mimoriadne znižovať tresty, čo aj robili.
    Ono nielenže sa znižujú trestné sadzby, ale sa radikálne zvyšujú hranice škody pre posúdenie závažnosti skutku, čo má vplyv na samotnú trestnú sadzbu. A samozrejme o trestný čin pôjde až pri škode nad 700e, teraz to je 266 e. Čiže omnoho väčším počtom prípadov menších podvodov, aj na tomto fóre upozorňovaných, sa polícia zaoberať nebude. Tým pádom klesá šanca na vymoženie napr. pár desiatok eur, lebo nikto sa s tým sám naťahovať nebude, ak nezoženie ďalších poškodených dohromady nad 700 e.

    9. feb 2024

    @draik ....asi vám nemusím vysvetľovať,že ani doteraz sa pánom policajtom nechcelo venovať takýmto činom.Je úplne jedno od akej sumy sa to začínalo.Neraz mi bolo naznačené,že mám jedno šťastie,že poškodených bolo viac a suma vyššia.Lebo mám aj väčšiu šancu na ,, spravodlivý súd".
    Ja tomu všetkému rozumiem ale už sa proste nedokážem povzniesť nad to,ako si niektorí myslia,že doteraz tu bola spravodlivosť a od dnešného dňa nebude.Je to nonsens

    9. feb 2024

    @mamina7070 presne a takýchto svinstiev zo strany farárov,biskupov je až až a že podmienka alebo len ho preložia na druhu stranu zemegule a pokračuje ďalej a to platil starý zákon.

    9. feb 2024

    @mamina7070 áno treba si vypočuť sudcov z praxe, tak prečo sa to nerobilo? Preco iadny sudcovia z praxe k riešeniu neboli priznaný? Prečo to potrebovali prehnat v zrychlenom konaní bez odbornej verejnosti?

    9. feb 2024

    @doriiis spravodlivosť nebola uznávam, takže keď nebola doteraz ideme urobiť veci aby tu nebolo ani to malo?

    9. feb 2024

    @777januska777 a zas ideš rýpať !!!

    9. feb 2024

    @777januska777 ....však ja ficovcom ani netlieskam.Len ma zdvíha zo stoličky,ako niektoré diskutujúce podsúvajú to,že doteraz to tu bolo spravodlivé

    9. feb 2024

    @bytcanka10 jasne ze idem. A ty zas komentujes. Musí to byť hrozne však vedieť, ze si sa mylila a zastavas sa niečoho co sa zastať ani nedá, ale nepustis, lebo však už musíš držať formu.

    9. feb 2024

    @doriiis ano chápem bola a si asi veľmi naštvaná na to co sa stalo tebe a spravodlivosť ti naplula do tváre. Práve preto dnes by si mala prvá kričať, ze je to nespravodlivé a aj to co bolo predtým bolo nespravodlivé, ze jediná zmena akú ako národ môžeme akceptovať je spravodlivejši trestný zákon. Trestný zákon prekopany a schválený v riadnom konaní. Nie toto co tu robia s nami dnes.

    9. feb 2024

    @777januska777 ....a ako by si si ten spravodlivý zákon predstavovala? Jediná spravodlivosť je,keď sa poškodenému vráti alebo nahradí ujma.Vsetko ostatné je nespravodlivé z môjho pohladu

    9. feb 2024

    @777januska777 v čom som sa mylila a ešte koho som sa zastavala? Povedz mi to ?

    9. feb 2024

    @doriiis ano je. Ale to sa tiež nestane, keďže väčšina podvodníkov nemá z čoho peniaze vrátiť. Ja si nepredstavujem trestný zákon, nie som sudca ani právnik. Ja chcem aby tento zákon robili odborníci s praxou, lebo vidia problémy aké máme a co treba zmeniť.

    9. feb 2024

    @bytcanka10 v uznávaní Fica a pritom je to len zvrateny chlap.

    9. feb 2024

    @777januska777 prosím ťa daj si námahu a prejdi si tie príspevky ani v jednom som nespomenula Fica !! To ty si v tvojej hlavičke namyslas..ja som sa stále vyjadrovala len k trestnému zákonu, či by ho už schválil hociktori politik mi je jedno, ja som sa vyjadrovala k obsahu, že aj starý aj ten nový zákon stále bude chrániť určitych vplyvných ľudí a môže byť tých zákonov aj 10. Aj keby zvýšili sadzby tak čo ? Si myslíš, že pôjdu sedieť ? Nepôjdu, dostanú podmienku maximálne

    9. feb 2024

    @777januska777 ....tak aspoň na tom sa zhodneme,že nikdy to nebude spravodlivé pre všetkých.Ale ja tu aspoň nestrasim,že sa tu bude znásilňovať a kradnúť krížom,krazom.Mas pocit,že tam,kde je trest smrti sa nezabija,nekradne,neznasilnuje?
    Mate pocit,že v časoch keď aj v Československu existoval trest smrti,bolo menej zločinov,podvodov,znásilňovani apod?

    9. feb 2024

    @bytcanka10 možno, možno nie. Takže podľa tejto logiky je zbytočné sa stresovať nejakými trestami a zákonmi? Však ved aj tak sa niekto ochráni a nikomu sa nič nestane. A za ďalšie zákony by platili, keby sme sa nezastavili papalasov, ktorý môžu všetko vid danko. Papalas porušil zákon a nič neriešil, ešte sa mu aj prispôsobili. Ked budeme schvaľovať toto vždy to bude na Slovensku tak.

    9. feb 2024

    @doriiis ja si nemyslím, ze sa bude znasilnovat a kradnúť krížom krážom. Tu ide o princíp. Btw. To co sa bude robiť po novele trestného zákona teraz vážne ešte nemôžeme vedieť.

    9. feb 2024

    @777januska777 ....no presne.Nevieme.Tak prečo tu robíte taký cirkus a nahanate strach? Spravodlivosť bola slepá aj doteraz a tváriť sa ,že nie je alibistické a pokrytecke

    9. feb 2024

    @777januska777 ....keby platil princíp tak by sme sa asi museli vrátiť k trestnému systému oko za oko,zub za zub.Co tiež teda celkom nevyšlo,že áno?

    9. feb 2024

    @doriiis lebo dokelu je to cirkus. Toto na Slovensku nemá obdobu, schvaľovať také aj na papieri úplne nespravodlivé veci a ešte v zrychlenom konaní. Ked nebudeme robiť cirkus kto bude? Ked nebudeme upozorňovať, na zlo vlády kto bude?

    9. feb 2024

    Dam to aj sem, aby si to viac ludi precitalo, je to odpovet @doriiis ci by vyssie tresty odradili pachatelov.
    Nie neodradia, ale nizsie tresty dodaju odvahu aj tym menej odvaznym. Dnes uz sa nebude musiet uradnicka na stavebnom urade bat zobrat uplatok, vsak za tri roky sa to premlci a ona bude za vodou a to, ze porusila zakon uz nikoho zaujimat nebude.
    Ked vstupi do platnosti novy zakon, tak mafiani si pojdu svoje, mozno sa nam aj Robo Okolicani vrati domov, vsak niektore jeho skutky uz budu premlcane. Pan farar z Hornej Dolnej bude spokojne spavat, vsak ked sa za desat rokov ministrant nespamata, tak bude nepotrestatelny, akteri z kauzy Cisty den budu za vodou tiez.
    O vsetkych skorumpovanych sudcoch, uradnikoch ani nepisem. Nie nezvysi sa ani pocet nasilnych cinov, ani majetkovych precinov. Jedine co sa znizi je statistika trestnej cinnosti, znizi sa pracnost na policii, prokuraturach a sudoch pretoze vela skutkov uz trestnymi cinmi nebude,. Dokonca sa nam aj skrati poradovnik v nastupoch na vykon trestu.
    V konecnom dosledku same pozitiva 🙄 Preto zatlieskame vsetkym co vcera zahlasovali za novelu, pretoze pozitiva ich rozhodnutia my nevieme docenit

    9. feb 2024

    @777januska777 a kto to schvaľuje ty ? Ja ? Občania ? Veď im je jedno, čo si my, obyčajní ľudia myslíme. Spravodlivosť nebude nikdy

    9. feb 2024

    @bytcanka10 mame parlamentnu demokraciu, ak si si nevsimla. Preto je nasa zodpovednost koho do parlamentu posunieme a je nasa zodpovednost kontrolovat jeho skutky. Ked uz nic ine, tak mame ustavou zarucene pravo protestovat a tak ukazat tym v parlamente, ze nesuhlasime s tym co schvalili. A ak sme z niekym nespokojni, tak je nase pravo v dalsich volbach ho nezvolit. Kym si volic neuvedomi, ze poslanec, minister, prezident je jeho zamestnanec a zije z jeho penazi, dovtedy si budu robit co chcu s tichym suhlasom mlciacej verejnosti.
    Alebo si mozme povedat, ze tak ci tak sa nic nezmeni, ale potom nemame moralne pravo sa stazovat, nech by ich rozhodnutia na nas osobne dopadli akymkolvek sposobom.

    9. feb 2024

    @doriiis
    Môžte byť spokojná, keďže ďalší poškodení na tom nebudú lepšie ako Vy. Ako bonus naopak podvodníci dostanú ešte nižšie tresty.
    Z obsahu a formy zákona je jasné, že je to šité na mieru tým stíhaným z okolia vládnych strán, ktorych kauzy neboli uzatvorené. A naopak, ďalšie zmeny majú poškodiť tým, ktorí pri vyšetrovaní spolupracovali a za to dostali nižšie tresty.

    9. feb 2024