Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    janka_alusicova
    29. nov 2019    Čítané 263x

    Ako si Somat Gold gél poradil so špinou...

    Umývanie riadu doteraz...

    Som mamička troch malých detí, Marek 4 roky, dvojičky Klaudia a Lýdia 17 mesiacov. Umývačku mi kúpil môj muž cca pred rokom, kedže sme 5-členná rodina a riadu máme neskutočne veľa, detí tiež, len času stále málo.. Doteraz som používala niekoľko rôznych značiek voňaviek, leštidiel a čističov, no tablety len jeden druh, jedny z najdrahších - vraj najlepších.. Veľakrát mi veľa riadu neumylo, ale neriešila som to, keďže som mávala preplnenú umývačku, neočakávala som, že iný prostriedok by môj problém vyriešil.... až doteraz.

    Testovanie Somat..

    Hoci času málo, testovaniu som sa potešila, keďže ma muž nahováral vyskúšať práve tento Somat Gold gél, no ja som neverila, že sa nájde prostriedok, ktorý by mi vždy všetko umyl. A toto sú moje výsledky..

    Hoci umývačku púšťame každý deň, pri testovaní som si sem tam nechala nejaký riad aj viacdňový, aby som videla, ako si poradí Somat aj so zaschnutým riadom. 

    Ďalšie výrobky od Somat, ktoré som si obľúbila

    Leštidlo je to pecka. Veľmi ma zaujal tento výrobok, pretože pri malých deťoch používame veľmi veľa riadu z plastu. Doteraz som sa vždy stretla s veľmi mokrým plastovým riadom, aj keď som riad vyberala po niekoľkých hodinách, okrem leta. A tak som musela používať program na umýačke, extra sušenie - čo je opäť zvýšenie energie a taktiež predĺži čas celého procesu. So Somat leštidlom som našla plastové riady buď úplne suché alebo s minimom kvapiek..

    Voňavka, palec hore pre tú vôňu a trvácnosť. K tomuto niet čo viac dodať.

    Gél, ktorý odstráni aj staré zašlé riady

    Hrnce mám už cca 8 rokov, celé roky si udržujú povlak naspodu, ktorý ani bežným ručným umývaním nešiel odstrániť, pokiaľ som sa im raz za čas nepovenovala s tekutým či práškovým čistiacim prostriedkom. Odkedy mám umývačku, povlak na všetkých týchto hrncoch sa krásne udržoval... pokiaľ som nepoužila Somat. A tak niet divu, že ma tento gél naozaj zaujal a očaril, pretože pozitív je naozaj veľká kopa. No posúďte sami.

    Záhada

    Aby ste si nemysleli, že som podplatená, zapredaná, tak som objavila aj menšiu neresť tohto gélu. Keďže sa jedná o dvojkomorový gél, všimla som si, že obe tekutiny netečú rovnakým množstvom, a tak by sa mohlo stať, že jednu časť už budete mať minutú, kým druhá ešte ostala v nádobe. Toto som si všimla vo veľmi krátkom čase testovania, a tak sa pri každom dávkovaní snažím tekutiny nalievať tak, aby sa ich pomer množstva vyrovnal, čo sa mi aj darí, takže ja už mám obe tekutiny zarovno.

    Somat som nešetrila a testovanie som si užila

    S testovaním som sa trošku vyhrala, vyskúšala som pri ňom aj programy na umývačke, ktoré som si doteraz nedovolila použiť, kedže aj pri 70 stupňoch mi zostal nejaký riad špinavý, pretože tableta, ktorú som používala, nezvládala také množstvo riadu. O programe auto 45-60 stupňoch radšej ani nehovorím. A výsledok so Somat??? 

    2 hod 40min, program AUTO 45-60 stupňov - riad čistý

    3hod 20min, program EKO 55 stupňov - riad čistý

    1hod 20min 45 stupňov - riad čistý... 

    Myslíte si, že budem so Somat ďalej pokračovať? Rozhodne áno. Tomu, kto nemal problém s čistotou riadu či mokrým plastom, gratulujem, ale ja veľmi rada zostanem pri SOMAT GOLD gél a ďakujem za možnosť testovať ho.

    Plusy pre Somat..

    - poradí si s mastnotou, zašlou či zaschnutou špinou  

    - vysoko účinný pri krátkych programoch

    - vysoko účinný pri nízkej teplote

    - lesk

    - suchý plastový riad

    - krásna a dlhotrvajúca vôňa

    Mínusy pre Somat..

    - nerovnomerné ubúdanie oboch tekutých zložiek gélu

    janka_alusicova
    9. okt 2018    Čítané 223x

    Byť mamou môže byť teraz jednoduchšie s hračkami od Fisher Price

    Skoro pred tromi týždňami sa začala naša prvá testovačka a ja som veľmi rada, že je to práve s hračkami od Fisher Price. Celý víkend sme so synom Marekom netrpezlivo čakali, kedy k nám zavíta kuriér s veľkým balíčkom. Keď som balíčky rozbalovala, Marek rozdeľoval, ktoré hračky budú jeho a  ktoré budú patriť jeho sestričkám, dvojmesačným dvojičkám Klaudii a Lýdii. 

    Kolotoč nad detskú postieľku s motýlikmi skončil v našej spálni a projektor s Motýľovým kamarátom pre pokojné sny a hovoriaci psík boli Marekový jasný favoriti. 

    Všetky hračky nás ohúrili krásnym dizajnom. Prvému sme sa začali venovať hovoriacemu psíkovi. Nádherný farebný psík.

    Hneď ako prvé sa mi páčilo, že baterky boli súčasťou, takže hneď po stlačení ručičky psíček začal spievať. Marek si ho od prvého dňa obľúbil a nebolo dňa, kedy by sa mu nevenoval. Psík je určený pre deti od 6 mesiacov a má tri úrovne, takže rastie s dieťaťom. Ak naše najmladšie si prišli na svoje, hoci ešte nemali ani tri mesiace. 

    Psík má krásne pesničky, ale tiež učí deti farby, časti tela a počítať. Dievčatá sú na učenie ešte síce malé a Marek už tieto veci pozná, tak sme si aspoň spievali spolu so psíkom super pesničky a ja ich už veľa poznám naspamäť.

    A tak si spievame, aj keď psíka nemáme zrovna po ruke. 

    Prešiel ešte len týždeň testovania a moje malé tri detičky chytila choroba, ktorej sme sa nevedeli zbaviť. Trvala až dodnes. Hračky nám ale robili naďalej veľkú radosť. Na svoje si prišiel hlavne projektor s Motýľovým kamarátom pre pokojné sny. 

    Hudba bola naozaj ukludňujúca, používali sme ju pri zaspávaní a Marek naozaj do pár minút zaspal. V noci sme používali aj projektor, v tme nám svietili na strop hviezdičky a mesiačik. Ocenila som veľmi jednoduché ovládanie, ktoré hneď aj Marek pochopil a vie si tak projektor obsluhovať aj sám. Časovač na 10, 20 a 30 minút bol len bonus, pretože to už Marek dávno spal v objatí s Motýľovým kamarátom. Dokonca sa mi projektor osvedčil aj pri našej dcérke, keď ma v noci zabil jej strašný plač s vysokou horúčkou. Nevedela som ju ukľudniť a tak som si požičala Marekov projektor a v obývačke som jej pustila hudbu a projektor na strop. Akoby zázrakom bolo ticho a jej očká žiarili a sledovali malé svetielka objavujúce sa vo veľkej tme. Pre mňa je preto najväčší TOP zo všetkých produktov od Fisher Price a naozaj ich doma máme veľa, od detských hračiek na zavesenie až po niekoľko uspávacích (uspávací psík, sovičky, macko). 

    Už od narodenia učím všetky svoje deti zaspávať samé, bezo mňa. Nie však úplne samé, vždy im robí spoločnosť uspávajúva hračka od Fisher Price. Tentokrát sme sovičky vymenili za Kolotoč s projektorom a motýlikmi. Je pravda, že ma moc neohúril, pretože projektor vyžaruje veľké svetlo a nedá sa stlmiť a dokonca ma len dve úrovne hlasitosti, ocenila by som, keby sa hlasitosť dala viac regulovať, ako to je pri projektore s Motýľovým kamarátom pre pokojné sny. Ale vadí to asi len mne, pretože dievčatá ako na povel pri tejto krásnej hudbe rýchlo zaspinkajú. Keďže Kolotoč máme len jeden, motylikov vidí len Lýdia, ale rozhodne ju zaujali. Zatiaľ nemám pocit, že by ju to rozptylovalo. 

    Čo ale oceňujem na tejto vecičke je ľahké ovládanie, ale predovšetkým to, že projektor sa dá použiť aj samostatne bez kolotoča, čo budeme využívať neskôr, keď už dievčatá budú spinkať vo vlastnej izbičke. 

    Každé tlačidlo je zrozumiteľné už na prvý pohľad. My ale zatiaľ používame len hudbu. Šum prírody sa mi akosi neosvedčil a keďže majú dievčatá Kolotoč vo veľkej blízkosti, tak ani premietanie nepoužívame.

    Nakoľko sme všetky tri hračky dostali, budeme využívať všetky a veľmi sa im tešíme. Ak by som  ich mala kupovať, určite by som kúpila projektor s Motýľovým kamarátom pre pokojné sny, ktorý má zaujal najviac. A tiež je pre mňa najväčšou pomôckou pri všetkých troch deťoch. Tiež by som kúpila aj hovoriaceho psíka, pretože ho využijú deti v rôznej vekovej kategórii a veľa sa pri ňom naučia. Kolotoč nad postieľku by som nekupovala. 

    Na záver už len dodám, že ďakujem aj za moje deti, že sme dostali možnosť takejto úžasnej testovačky a dúfam, že nebola posledná. 😊

    janka_alusicova