Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    Neviete nahodou niekto, ci existuje na Slovensku vyuka francuzstiny pre deti systemom s pocuvanim jazyka doma (Helen Doron, Hocus Lotus apod)?

    Nemate niekto skusenost s vymenou podrazky na zimnych topankach detskych. Vrch je vyborny, nepremokavy a sedi, ale podrazka odisla. Na dospelackych turistickych mi to urobili a super funguju dalej.

    jesienka22
    Správa bola zmenená    29. máj 2021    

    Viete niekto poradit, co na mocove cesty u 6m babatka? Existuje nieco? Samozrejme okrem pediatra a atb ked treba.

    Co si treba vziat s 5m babom do nemocnice na cca 5 dni? Nemate teraz niekto v hlave, co si nezabudnut? Mame UM hypoalergenne, mam brat so sebou?

    Ake mate prakticke skusenosti s BLW - baby led weaning/fingerfood? Nezabieha detom?

    Ake probiotika davat 6t babatku na UM? Davame BioGaia, ale nepomaha tusim. Dakujem!

    jesienka22
    Správa bola zmenená    29. okt 2020    

    V roku 1831 vypuklo Východoslovenské cholerové povstanie. Bezprostredným impulzom povstania boli úradné opatrenia proti cholerovej epidémii, dezinfekcia studní chlórovým vápnom, rozdávanie bizmutového prášku. Negramotný ľud si tieto opatrenia vysvetlil ako úmysel pánov otráviť poddaných a zmocniť sa ich majetku.
    Historička a etnologička Zuzana Panczová vo svojej knihe uvádza toto povstanie ako historický príklad existencie konšpiračných teórii na našom území. Po tom, čo štát zaviedol prísne kontroly a obmedzil pohyb ľudí (zrušili sa trhy a jarmoky), čo vyvolalo nevôľu, ľudia si ich začali vysvetľovať ako pokus vlády zamedziť šíreniu revolučných myšlienok.
    Obzvlášť ťažko ľudia niesli zákaz náboženských obradov. Týkal sa nielen obradov pri pochovávaní obetí cholery, ale aj bohoslužieb a vysluhovania sviatostí. Odpor proti úradným opatreniam využili aj agitátori (povstania). Šírili sa názory, že "nákazlivosť cholery je dezinformácia, šírená ako ďalší spôsob týrania ľudu zo strany panstva“.
    Cholere, od 22. júla do 27. augusta 1831, len v zemplínskych obciach padlo za obeť až 407 ľudských životov. Celkovo v Uhorsku v priebehu roku 1831 podľahlo cholere odhadom 200 000 ľudí.

    Prosim vas, cim umyvate dlhe huste vlasy 4r dievcatkam? Davate im nejaky kondicioner/balsam na rozcesavanie?