jovanka81
20. júl 2019
216 

Domáca kvalita z Farmfoods

Príležitosť otestovať koncept Farmfoods ma veľmi potešila, pretože som z dedinského prostredia a veľmi dôverne poznám kvalitné domáce produkty ako syr, korbáčiky, mlieko, mäso a mäsové výrobky, či ovocné a zeleninové produkty.

Farmfoods je sieť predajní, ktoré ponúkajú len a len slovenské výrobky, ktoré odoberajú od našich výrobcov, pestovateľov a chovateľov, dávajú im jednotný šat (obal) a v sieti vlastných predajní produkty predávajú. Tu treba povedať, že Farmfoods nie je dostupné každému! Z 26 predajní v krajine sú niektoré len pojazdné, niektoré obslužné a niektoré samoobslužné. Dostať sa teda k predajni je občas dosť náročné. Treba sledovať web Farmfoods, lebo aj ja osobne som vyhľadávačom na webe bola uvedená do omylu a predajňu, ktorú som v okolí regstrovala, už dávno zrušili ☹ Takže som musela za nákupom cestovať opakovane 40 km trasu. Ale, napríklad, také žienky z Oravy to majú do Farmfoods ešte oveľa, oveľa ďaľej!

Výber tovaru v obslužnej predajni v Trenčíne ma trochu sklamal. Mäso som tam ani na tretí pokus nekúpila! Asi aj tu platí pravidlo, že sa vo Farmfoods treba naučiť nakupovať a teda skoro ráno sú šance najvyššie 🙂 Pojazdná predajňa pri Tescu bola v čase testovania zatvorená. Predajne Farmfoods sú typické zelenou fasádou z umelej trávy, ktorá mojim očiam ale vôbec nerobí dobre! Skutočne bolo za potreby dávať na steny umelú trávu???

Z toho, čo sa mi podarilo nakúpiť, som ale bola naozaj nadšená a môžem úprimne povedať, že všetkým výrobcom, chovateľom a pestovateľom, treba skutočne poďakovať za kvalitné produkty, ktoré pohladia nielen chuťové poháriky, ale aj slovenskú sebadôveru. Skutočne máme doma kvalitu, o ktorej mnohí ani nevieme. Nielen z dôvodu, že je nám nedostupná pre veľkú vzdialenosť, ale aj z dôvodu, že stravovať sa výhradne v predajniach Farmfoods s priemerným platom, či nebodaj z rodičovského príspevku je nereálne. Ceny sú naozaj miestami astronomické. Takže teno môj úlet v krajine dokonalých, kvalitých potravín, beriem ako skutočnú výhru a veľmi som za to vďačná.

Na týchto fotkách je nákup v hodnote 45 €, čo len dokazuje, že za kvalitu si človek musí priplatiť.

Ako prvé sme testovali mliečne výrobky, konkrétne smotanové jogurty. Boli naozaj báječné. Na výber bolo mnoho príchutí s gramážou 250 g v cene 1.09€. Ester ten svoj nedojedla, bolo toho veľa. No ročné dvojky jeden jahodový sprášili napoly len taký fukot 🙂

 

Syr so 4-farebným korením a čerstvé paradajky, tak to sme si vychutnali my s manželom večer pri TV. Paradajky neohúrili, lebo v susednej dedine máme tiež domáceho pestovateľa a dodávateľa paradajok do obchodných reťazcov, a teda na kvalitné paradajky sme už naučení. Syr bol ale naozaj lahodný, smotanový ale veľmi ľahký. Zaň som dala 2,50 € / 240 g a rajčiny stáli niečo málo do 2 €/250 g. 

Solené korbáčiky som si vychutnala, pretože poznám ich výrobu, a teda máme ich doma svoje vlastné, tak som porovnala. Zloženie na obale bolo vyhovujúce. Len mlieko, syridlo a soľ, takže som vedela, že nesklamú. Tie naše, domáce, sú viac smotanové a štavnaté, zatiaľ čo Farmfoods korbáčiky boli echt slané 🙂 Za toto 250 g balenie som zaplatila takmer 5 €!!! To je už naozaj trúfalá cena☹

Medzi moje top mliečne produkty patrí bryndza, ktorú si doma tiež vyrábame, tak som sa tešila na tú farmfoďácku. 100 % ovčia, nepasterizovaná. A ona naozaj tak fantasticky chutila. 250 g/4 € - tak tu by som podotkla, že túto delikatesku si na halušky občas doprajte. Lebo 100 % ovčiu bryndzu som ja osobne videla v obchode len vo Farmfoods. 

Halušky robím len zo zemiakov, múky a soli. Múka, ktorú som vyskúšala, stála 0,6 €, a teda sa naozaj oplatí, pekne voňala pšenicou. Tento produkt si tiež budem kupovať pravidelne. No, a teda, haluštičky chutili 🙂

Môj muž k haluškám jedáva aj kyslú smotanu, no a tej veru nemám čo vytknúť. 0,8 € - ale naozaj smotana, ako sa patrí. Opäť je v 250 g balení, a tak je problém ju zjesť na posedenie. No keď sme do zvyšku pridali čučoriedkový lekvár s medom, deti sa zalizovali.

Lekvár s medom som jedla prvýkrát v živote a je to naozaj sladká pochúťka. 330 g/3,80 €. Použili sme ho aj pri palacinkovom obede, kde som chcela vyskúšať 3,7 % gazdovské mlieko. Krásne voňalo a chutilo sladko. Škoda len tých plastových balení, a nielen pri mlieku mi to vadilo!

Piekli sme ja bublaninu z domácich malín, vajec a Farmfoods múky a mlieka. Aj tá sa vydarila🙂 

Počas testovania sme si odskočili na dovoelnku na Oravu a s pomocou príbuznej sa mi nakoniec podarilo dostať aj k Farmfoods mäsku a výrobkom, ktoré mi zakúpila v samoobslužnej predajni v Liptovskom Mikuláši. Ja osobne mäso nepreferujem, ale manžel a deti sú skvelí jedáci. Obzvlášť mažel, ktorý je veľmi citlivý na pachy mäsa, hlavne kuracieho. Už sa nevedel dočkať, kedy upečiem kuracie stehná.

Výraz tváre však hovoril za všetko a po obede len stroho dodal. Tak tieto stehná môžeš kedykoľvek kúpiť znova! Podotýkam, že doteraz mu vždy všetky smrdeli od kosti! Podobne reagoval aj na teľacie párky či grilovaciu klobásu, ktorú som ochutnala aj ja a naozaj bola chutná. 

Pikantnú gemerčanku si dal na raňajky a ako pani predavačka povedala, ani neviete ako a balenie je fuč .

Deti si počas testovania užili hlavne chrumky. Už v predajni som im musela ústa zatvoriť dinochrumkami a neskôr sme ochutnali aj kukurično-ľanové a špaldovo-kukuričné chrumky. Tieto už boli v obaloch výrobcu, nie Farmfoods.

Syrové Biosaurus si zamilovala Ester a už sme ich kúpili viackrát, no poviem pravdu, vždy v inom obchode a za lepšiu cenu ako ponúka Farmfoods. Dostali sme sa aj k testovaniu pečiva, čo je aktuálne novinka vo Farmfoods. Ušli sa nám špaldové briošky a  kurkumová bageta. Trochu ma nahnevali plastové obaly, ale tak, čo už. Brioškám nemám čo vytknúť. Ja milujem jogurtovo-brioškovo-kavové ráno 🙂 

Ale tá kurkumová bageta, tak to bol počin roka, xixixixi. Bez klobásky a syra by som ju hádam ani nezjedla, xixixi. Žlté kuriatko, no chuťou neohúrila. Každopádne, kurkuma v slovenskom výrobku? Toto nebol práve najlepší napad 🙂 Či?

Ako posledné som vyskúšala zdravé čipsy. Čo myslíte, chutili?

Pravda je taká, že ani tieto chipsy neohúrili. Ostanem verná tým tradičným.

Vďaka testovaniu som si vo Farmfoods našla produkty, pre ktoré sa určite vrátim. Je pre mňa totiž radosť kúpiť si produkt z našej produkcie. Produkt, ktorý vyšiel z rúk slovenského farmára. Verím, že aj takto, cez nákupy vo Farmfoods, môžeme podporiť našich farmárov a pestovateľov. Oni tvoria kvalitu, ktorú prostredníctvom Farmfoods my dostávame.

Farmfoods, na tomto ešte zamakajte:

- viac väčších predajní

- viac tovaru, nech sa tak rýchlo nevypredá

- častejší dovoz mäsa do predajní

- nijaké ovocie som nevidela

- zo zeleniny len paradajky

- slanina len z mangalice, čo tak klasika?

- škoľte personál nech je v obraze - nevedeli o poukážkach a takmer mi neumožnili nakúpiť

- viac reklamy, nevdela som o vás pred testovaním nič

Produkty máte kvalitné, a veru, nehanbila by som sa ich predávať ani ja!

#test_farmfoods #recenzia

Začni písať komentár...

Odošli