Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    kacckaa
    10. okt 2018    Čítané 254x

    Testovanie Kvída od Albi

    Test hier Kvído od Albi

    V prvom rade som veľmi rada, že sme boli vybraní na testovanie týchto hier. Veľké ĎAKUJEME! 


    Od Albi máme už pár vecí doma (a isto nie sú posledné), je to skvelé vydavateľstvo, ktoré vydáva super hry a nikdy by mi nenapadlo, že mi bude ponúknutá takáto príležitosť. Na hry som sa tešila, keď mi volal kuriér, radosť stúpala 😀 Dcérka po príchode zo školy bola tiež milo prekvapená (predtým som jej o tom nepovedala) a hneď si ich začala prezerať a vypytovať sa ako sa to hrá a kedy sa to UŽ BUDEME HRAŤ!!! 🙂

    Hrami Vás bude sprevádzať Kvído – „tvár“ tohto vzdelávacieho konceptu. Je to malá, milá, červená chobotnička. 

    Moje dieťatko, ktoré so mnou testovalo tieto hry, má 7 rokov a je to zvedavá druháčka, ktorá, súdiac podľa môjho sledovania, je v poslednej dobe „žhavá“ po vedomostiach. Takže ďakujem aj za to, že prostredníctvom Kvída ulahodím jej zvedavosti!! A druhý „minitestovanec“ bol náš „dvojročiak“ Tomáško.

    Článok je rozčlenený podľa jednotlivých hier, dúfam, že táto recenzia bude pre Vás osožná a aj vy sa necháte inšpirovať a zadovážite si domov tieto skvelé hry. Blíži sa jeseň, počasie sa bude už aj kaziť, už nebude toľko pekných, teplých dní (hoci stále krásnych). Myslím si, že tieto hry sú ideálne na trávenie voľného času celej rodinky, pričom sa vždy niečo nové dozvedia (nielen) deti. Hry som zoradila od najzaujímavejších, podľa rebríčka mojej školáčky.

    VEJÁR PLNÝ KVÍZOV

    Obsahuje úlohy rozdelené podľa farieb (každá farba je iná kategória – rozvíja rôzne oblasti detských hlavičiek). V otázkach sú zobrazené situácie, ktoré má dieťa správne analyzovať a rozvíjajú jeho sociálne správanie a emočnú inteligenciu (EQ), na ktorú sa v poslednej dobe kladie veľký dôraz. Ďalej rozvíja koncentráciu a pamäť, zrakové vnímanie, poznávanie sveta a logické uvažovanie. Vejárik obsahuje 100 obrázkových otázok a odpovedí na ne. Naša Lucka sa najviac zabávala s Vejárikom, ktorý ju veľmi zaujal. Čítala si, potom si aj sama odpovedala a s radosťou si skontrolovala správnu odpoveď. 

    Vejárik rozvíja všetky stránky detských hlavičiek nenásilným, hravým spôsobom. Je malý, spratný, určite ho budem pre Lucku brávať aj do auta na dlhšie cesty.

    MOJE PRVÉ KVÍZY

    Prvé čo vás (a hlavne deti) upúta, sú krásne a farebné ilustrácie na kartičkách s otázkami, ktoré zaujmú aj nás, dospelákov (resp. naše detské ja). Každá téma má krásny obrázok, ktorý ju trefne zobrazuje.
        

    Témy sú rôzne – od lesných, domácich zvierat, cez vesmír, ročné obdobia, dopravné prostriedky, zdravie, Slovensko, kultúru, techniku a technológiu... Jednoducho, kvízy sú veľmi pestré a EXTRA vhodné pre všeobecný prehľad našich detí, ktorý pomaly a postupne nadobúdajú aj prostredníctvom tejto hry. Tiež sa u detí rozvíja slovná zásoba.
        

    Na kartičkách sú otázky, rozdelené do dvoch úrovní – ľahšia (pre predškolákov) a ťažšia (pre školákov, rodičov, alebo kto si z krpcov trúfne). Ku hre okrem kartičiek a kocky, na ktorú si nalepíte znaky, podľa ktorých budete odpovedať na otázky, patria aj puzzle, opäť s krásnymi obrázkami.
        

    Hra spočíva v tom, že po každej správnej odpovedi si hráč vytiahne jeden kúsok puzzle (vždy rovnakej farby – každý obrázok má z opačnej strany inú farbu). A ten, kto poskladá svoj obrázok ako prvý, je víťaz.

    PEXESO PRE BYSTRÉ HLAVIČKY

    Veľké plus u pexesa je, že je z kartónu, takže sa s ním mohol hrať aj náš najmladší člen a nebála som sa, že pokrčí Lucke kartičky, tak sa zapájal aj on a ja som bola v kľude, že jej to nezničí. Zvieratká má veľmi rád a hral sa tiež. Náročnosť som samozrejme prispôsobila jeho veku 🙂 → kartičky sme mali otočené hore obrázkami a znížili sme množstvo, lebo som videla, že pre neho to bol taký väčší chaos 🙂. Hľadali sme zvieracie rodinky a veľmi ho to bavilo. Pri tom sme si hovorili aj farby, keďže teraz je akurát to obdobie, keď ho to začínam pomaly učiť a aj po anglicky sa chytá. To isté sme robili, samozrejme, aj s Luckou. Cibrili sme si anglické slovíčka – zvieratká, ale aj farby. Môžem vyhlásiť, že pexeso má „multi“ využitie a je to super pomôcka pri učení! V pexese sú viaceré rodinky v rovnakej farbe, takže je to aj trošku zákerné, ja som sa dokonca tiež raz pomýlila 🙂. Takže rozvíja pozornosť, pamäť a koncentráciu.
        

    Z môjho pohľadu (keďže pre Lucku to je „len pexeso“, pričom pre mňa ako maminu je to aj učebná pomôcka) hodnotím pexeso tiež veľmi dobre, pretože sa učíme, aj keď sa neučíme 🙂.

    Edícia Kvído ponúka aj ďalšie alternatívny týchto hier, autori mysleli aj na nás, rodičov, pretože sú v ponuke aj hry Povedačky na cesty (pre vekovú kategóriu 3-7 rokov a viac), Hádanky na cesty alebo ďalšiu stolovú hru Rozprávkové divadlo. Deti nemusia tráviť čas pozeraním do tabletov, ale cestu si môžu spríjemniť aj rozvíjaním fantázie a kreativity i slovnej zásoby. Hry nájdete v predajniach Albi 😉

    Prajem vám krásnu jeseň, strávenú v spoločnosti vašich blízkych a samých dobrých ľudí! A možno som vám teraz vnukla nápad na vianočný darček pre deti 🙂

    Spokojná mamina Katka