kacero007
24. apr 2019
171 

La Dolce Vita na tanieri aj pre najmenšie bambína.

Talianska kuchyňa je jednou z najobľúbenejších medzinárodných kuchýň vôbec. A čo tak dopriať niečo zo slnkom zaliateho talianskeho regiónu aj svojmu dieťatku? S novou radou Hami Viaggio d’Italia je to jednoduché- bruško malého gurmána s veľkou pravdepodobnosťou odpovie radostným “si”!

Taliani sú známi svojou vášňou pre jedlo a rovnaká vášeň sa pretavila do jedinečného konceptu produktov spadajúcich do rady HAMI Viaggio d’Italia (v preklade “cesta naprieč Talianskom”). Už samotný názov napovedá, že ide o to najlepšie, čo možno v jednotlivých regiónoch Itálie nájsť. A čo je podstatné, všetky produkty sú vyrábané v prísne kontrolovanej BIO kvalite vhodnej pre najmenších labužníkov!

Testovaniu Hami Viaggio d’Italia som sa veľmi potešila. Jednak preto, že mi doma pobehujú dvaja neustále hladní miniľudia vo veku 1r. a 3r., a jednak preto, že sa snažím dopriať nielen im, ale aj nám dospelákom, zdravú stravu.

Náš testovací balíček obsahoval:

- 2 druhy cestovín (písmenká a kačičky)

- 2 druhy nemliečnej kaše (ryžová a krupičná)

- 1 x špaldové sušienky

Plus ako bonus: krásna drevená bednička a “náradie” pre šéfkuchára v podobe varešky a kuchárskej zástery s čiapkou

POZN: Zástera aj čiapka sú krpcom veľké, tak pri kuchárčení použili domácu erárnu verziu 🙂

BIO DETSKÉ ŠPALDOVÉ SUŠIENKY (z oblasti Emilia-Romagna)

Sušienky sa museli podrobiť “koštovke” ako prvé. Sú vhodné už pre tie najmenšie detičky, a to od ukončeného 6.mesiaca. Sú bez umelých farbív a konzervantov, a taktiež sú obohatené o vitamín B1. A čo ako mama oceňujem najviac? Keksíky neobsahujú palmový olej a majú uzatvárateľný obal, čo je skvelé hlavne na výletoch, ihriskách. 150g balenie ocenia i kamaráti vašich ratolestí.

Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

NEMLIEČNA BIO KAŠA RYŽOVÁ (z oblasti Piemont)

Mnohé maminky siahajú na ceste spoznávania nových chutí a zavádzania príkrmov pre svojho drobčeka práve po ryžovej kaši. Táto od Hami je celkom jemná, pri výrobe boli totiž ryžové zrnká dôkladne pomleté do prášku, aby si kašu mohli vychutnať aj tí najmenší. Je to poznať - v porovnaní s inými značkami, ktoré poznám, ma prekvapila celkom biela farba kaše, ako aj jej konzistencia. Pozor, pri príprave kaše alebo zahusťovaní polievok stačí naozaj iba pár lyžičiek! Kaša je bez konzervantov a umelých farbív a je obohatená o vitamín B1.

Ročnej slečne chutila kaša čistá, aj tá s ovocím. Zato 3-ročňák ju vyjedal iba, pokiaľ v nej mal ovocie, samotná mu moc “nešmakovala”.  

Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko: 3***; Amélia 5*****

NEMLIEČNA BIO KAŠA KRUPICOVÁ (z oblasti Apulie)

Prísne kontrolované BIO suroviny boli použité aj v prípade krupicovej kaše Hami Viaggio d’Italia. Tvrdá pšenica (tzv. semolina) z oblasti Apulie sa vyznačuje tou najlepšou kvalitou v rámci celého Talianska. Kaša je ideálna k zahusteniu polievok, ale taktiež ju možno použiť s prevarenou vodou a pripraviť tak chutnú krupicovú kašu. U nás som využila skôr prvú možnosť a pripravila mrkvový krém, páči sa recept (v ktorom som využila hneď aj cestovinové písmenká z rovnakej rady):

Na masle (ghee) osmahneme cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu (2 ks). K tomu pár  cherry rajčiniek, pomletú rascu (koreniny podľa chuti, ja som pridala nesoldík). Všetko zalejeme horúcou vodou a varíme domäkka a následne rozmixujeme dohladka. Pre ešte výživnejšiu verziu môžete pridať 1PL červenej šošovice a ovsených vločiek. Dobrú chuť!

Hodnotenie mojich malých gurmánov: Amélia mala na večeru aj samotnú kašu, 5*****

DETSKÉ BIO CESTOVINY PÍSMENKÁ A KAČIČKY (z oblasti Apulie a Toskánska)

Mini cestovinky sú také “must have” asi v kuchyni každej mamy. Hami Viaggio D’Italia prišli s milým nápadom pre malých zvedavcov, hlavne čo sa tvaru kačičiek týka. Hoci, v prípade tak maličkých cestovín musí človek zbystriť zrak, aby si všimol samotný tvar cestoviny. Oba druhy cestovín sú vyrobené z prísne kontrolovaných BIO surovín v kojeneckej kvalite a chuťovo sú veľmi jemné, nelepia sa. Mne osobne chutia tiež. Sú bez konzervantov, umelých farbív, obohatené o vitamín B1. Pokojne ich môžete dopriať deťom od ukončeného 6.mesiaca.

Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

Vydajte sa na cestu naprieč Talianskom na tanieri i vy a doprajte svojim malým gurmánom chute slnečného Talianska už od prvej lyžičky s produktami HAMI Viaggio d’Italia. Dostanete kúpiť v predajniach dm drogerie (aj online).

#test_hami_viaggio #recenzia

PS: Sušienky a cestoviny sa už stali pevnou súčasťou našej kuchyne.

Začni písať komentár...

Odošli