Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    🙂

    😅😅😅

    Heslo pre tento rok znie: Plávať, plávať, stále plávať 🙂 šťastný nový rok, nech k vám pripláva všetko, po čom túžite a odplaví všetky neduhy 🍀

    V čarovnom lese môžete stretnúť víly, princov aj škriatkov 💚

    (6 fotiek)

    Home, sweet home 💚🐌💚

    Krásny víkend ❤️

    Nie sú chrumky ako chrumky. Tieto od Sunárek krpcom chutia, či už hráškové, alebo šošovicové- tu oceňujem tvar, Fifo si ich raz nastokol na prsty a odvtedy ich aj Ami je len takto;) Ešte sú v ponuke aj mrkvové...
    Vzhľadom na to že mám doma extra jedákov, všetko zjedia a ešte si pýtajú. Takže u nás spokojnosť, a spokojná som aj ja, že vďaka #sunarek #trndsunarek #trndprojekt som našla zdravú pochúťku pre prckov. Akú máte skúsenosť s týmito bio chrumkami vy? 😉

    (2 fotky)

    Sunarek kašičky s cereáliami chutia nielen Amélii, no ona sa s jedlom nedelī;) Tieto rýchle desiaty/olovranty v kapsičke sú super hlavne v lete, keď sme viac vonku ako dnu, alebo sa minú zásoby čerstvého ovocia. Sú tiež hustejšie ako klasická kapsička, takže tak rýchlo neskončia na oblečení.
    Už ste ich ochutnali? Krpcom chutia všetky príchute, no top je asi mix ovocia.
    #sunarek #trndsunarek #trndprojekt

    (3 fotky)
    kacero007
    24. apr 2019    Čítané 171x

    La Dolce Vita na tanieri aj pre najmenšie bambína.

    Talianska kuchyňa je jednou z najobľúbenejších medzinárodných kuchýň vôbec. A čo tak dopriať niečo zo slnkom zaliateho talianskeho regiónu aj svojmu dieťatku? S novou radou Hami Viaggio d’Italia je to jednoduché- bruško malého gurmána s veľkou pravdepodobnosťou odpovie radostným “si”!

    Taliani sú známi svojou vášňou pre jedlo a rovnaká vášeň sa pretavila do jedinečného konceptu produktov spadajúcich do rady HAMI Viaggio d’Italia (v preklade “cesta naprieč Talianskom”). Už samotný názov napovedá, že ide o to najlepšie, čo možno v jednotlivých regiónoch Itálie nájsť. A čo je podstatné, všetky produkty sú vyrábané v prísne kontrolovanej BIO kvalite vhodnej pre najmenších labužníkov!

    Testovaniu Hami Viaggio d’Italia som sa veľmi potešila. Jednak preto, že mi doma pobehujú dvaja neustále hladní miniľudia vo veku 1r. a 3r., a jednak preto, že sa snažím dopriať nielen im, ale aj nám dospelákom, zdravú stravu.

    Náš testovací balíček obsahoval:

    - 2 druhy cestovín (písmenká a kačičky)

    - 2 druhy nemliečnej kaše (ryžová a krupičná)

    - 1 x špaldové sušienky

    Plus ako bonus: krásna drevená bednička a “náradie” pre šéfkuchára v podobe varešky a kuchárskej zástery s čiapkou

    POZN: Zástera aj čiapka sú krpcom veľké, tak pri kuchárčení použili domácu erárnu verziu 🙂

    BIO DETSKÉ ŠPALDOVÉ SUŠIENKY (z oblasti Emilia-Romagna)

    Sušienky sa museli podrobiť “koštovke” ako prvé. Sú vhodné už pre tie najmenšie detičky, a to od ukončeného 6.mesiaca. Sú bez umelých farbív a konzervantov, a taktiež sú obohatené o vitamín B1. A čo ako mama oceňujem najviac? Keksíky neobsahujú palmový olej a majú uzatvárateľný obal, čo je skvelé hlavne na výletoch, ihriskách. 150g balenie ocenia i kamaráti vašich ratolestí.

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

    NEMLIEČNA BIO KAŠA RYŽOVÁ (z oblasti Piemont)

    Mnohé maminky siahajú na ceste spoznávania nových chutí a zavádzania príkrmov pre svojho drobčeka práve po ryžovej kaši. Táto od Hami je celkom jemná, pri výrobe boli totiž ryžové zrnká dôkladne pomleté do prášku, aby si kašu mohli vychutnať aj tí najmenší. Je to poznať - v porovnaní s inými značkami, ktoré poznám, ma prekvapila celkom biela farba kaše, ako aj jej konzistencia. Pozor, pri príprave kaše alebo zahusťovaní polievok stačí naozaj iba pár lyžičiek! Kaša je bez konzervantov a umelých farbív a je obohatená o vitamín B1.

    Ročnej slečne chutila kaša čistá, aj tá s ovocím. Zato 3-ročňák ju vyjedal iba, pokiaľ v nej mal ovocie, samotná mu moc “nešmakovala”.  

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko: 3***; Amélia 5*****

    NEMLIEČNA BIO KAŠA KRUPICOVÁ (z oblasti Apulie)

    Prísne kontrolované BIO suroviny boli použité aj v prípade krupicovej kaše Hami Viaggio d’Italia. Tvrdá pšenica (tzv. semolina) z oblasti Apulie sa vyznačuje tou najlepšou kvalitou v rámci celého Talianska. Kaša je ideálna k zahusteniu polievok, ale taktiež ju možno použiť s prevarenou vodou a pripraviť tak chutnú krupicovú kašu. U nás som využila skôr prvú možnosť a pripravila mrkvový krém, páči sa recept (v ktorom som využila hneď aj cestovinové písmenká z rovnakej rady):

    Na masle (ghee) osmahneme cibuľu, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu (2 ks). K tomu pár  cherry rajčiniek, pomletú rascu (koreniny podľa chuti, ja som pridala nesoldík). Všetko zalejeme horúcou vodou a varíme domäkka a následne rozmixujeme dohladka. Pre ešte výživnejšiu verziu môžete pridať 1PL červenej šošovice a ovsených vločiek. Dobrú chuť!

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Amélia mala na večeru aj samotnú kašu, 5*****

    DETSKÉ BIO CESTOVINY PÍSMENKÁ A KAČIČKY (z oblasti Apulie a Toskánska)

    Mini cestovinky sú také “must have” asi v kuchyni každej mamy. Hami Viaggio D’Italia prišli s milým nápadom pre malých zvedavcov, hlavne čo sa tvaru kačičiek týka. Hoci, v prípade tak maličkých cestovín musí človek zbystriť zrak, aby si všimol samotný tvar cestoviny. Oba druhy cestovín sú vyrobené z prísne kontrolovaných BIO surovín v kojeneckej kvalite a chuťovo sú veľmi jemné, nelepia sa. Mne osobne chutia tiež. Sú bez konzervantov, umelých farbív, obohatené o vitamín B1. Pokojne ich môžete dopriať deťom od ukončeného 6.mesiaca.

    Hodnotenie mojich malých gurmánov: Filipko aj Amélia, zhodne 5*****

    Vydajte sa na cestu naprieč Talianskom na tanieri i vy a doprajte svojim malým gurmánom chute slnečného Talianska už od prvej lyžičky s produktami HAMI Viaggio d’Italia. Dostanete kúpiť v predajniach dm drogerie (aj online).

    PS: Sušienky a cestoviny sa už stali pevnou súčasťou našej kuchyne.

    kacero007
    7. jún 2018    Čítané 179x

    Vitaj POWERLOGY u nás doma!

    Moderná doba, v ktorej žijeme, prináša neustále nové trendy. Médiá nám (ne)nápadne podsúvajú návod ako máme žiť, čo máme nosiť, ako sa správne líčiť, ako byť top mamou, oddanou kamarátkou i sexi manželkou. Jediné, čo azda nikdy nevyjde z módy, je zdravý životný štýl. A ten začína pri stravovaní...

    To, ako sa stravujeme, ovlyvňuje nielen kvalitu nášho života, ale aj jeho dĺžku. Preto je mimoriadne dôležité vedieť, ktoré potraviny majú na naše zdravie priaznivý vplyv a ktorým sa, naopak, radšej vyhnúť. Hoci ľudí, ktorí naskočili na túto “zdravú” vlnu je čoraz viac, na druhej strane ešte aj dnes pretrváva názor, že čo je zdravé, nie je chutné (a opačne). Našťastie trh ponúka nespočetne veľa produktov, ktoré napriek nálepke “zdraviu prospešné” aj chutia, stačí si vybrať... Jednou z takýchto značiek je POWERLOGY. Pre všetkých vás, pre ktorých je táto značka zatiaľ veľkou neznámou, prinášam pár postrehov z môjho testovania🙂

    Možnosť testovať produkty pod značkou POWERLOGY ma mimoriadne potešila, nakoľko po tejto značke “pokukujem” už dlhšie. Gourmet balíček obsahoval tri produkty, a to:  

    - Káva POWER COFFEE DECAF ARABICA BIO

    - Olej EXTRA PANENSKÝ BIO OLIVOVÝ OLEJ

    - Krém PREMIUM PISTACCHIO KRÉM

    Pravý gurmán ochutnáva a vychutnáva všetkými zmyslami

    Výrobky zaujmú hneď na prvý pohľad. Neviem ako vy, no ja často dám na prvý dojem a skrz toto merítko som ich v obchode už pár nechala. V POWERLOGY sa o.i.  držia hesla “aj obal predáva”, čo je pre potenciálneho zákazníka (malé) plus. A bola som zvedavá, ako produkty obstoja v podrobnejšom testovaní...

    POWER COFFEE DECAF ARABICA BIO

    Bezkfeínová BIO zrnková káva vhodná (nielen) pre mamičky, športovcov a tých, ktorí sa kávy jednoducho nevedia vzdať.

    Ako vcelku čerstvá “dvojmama” potrebujem energie aj za dvoch, preto ako prvá prišla na rad práve kávička. Hoci patríme medzi kávičkárov, mlynček nevlastníme, takže som si musela na prvú ochutnávku chvíľu počkať. Rozhodne však toto čakanie stálo za to, už pri mletí kávy mi do nosa udrela nefalšovaná vôňa kávy! A lahodná chuť bola už len čerešničkou na torte. Zabudnite na horkastú či kyslú chuť, Powerlogy naozaj chutí ako pravá káva. Čo koniec-koncov potvrdili aj návštevy, ktorým som ponúkla šálku tejto Arabiky.

    Zaujímavosť: Power Coffee Decaf Arabica je zbavená kofeínu tým najefektívnejšim a najšetrnejším certifikovaným procesom, tzv. SWISS WATER PROCESS (viac o šetrnom procese sa dočítate na https://powerlogy.com/decaf-arabica-bio/)

    EXTRA PANENSKÝ BIO OLIVOVÝ OLEJ

    Extra panenský olej nezameniteľnej arómy a výraznej chuti.

    Stravovať sa zdravšie ako bolo u nás doma zvykom bolo mojim cieľom už ďaleko predtým, ako som si založila rodinu. Nič proti zemiakovému šalátu, vyprážaným rezňom a segedínu nemám, no rada klasickú kuchyňu prenechám starým mamám, ktoré tieto lahôdky vedia pripraviť najlepšie. Ja skôr uprednostňujem a vyhľadávam jednoduché a rýchle recepty, ktoré vďaka vyváženosti chutí a ingredienciám prospievajú nášmu zdraviu a správnemu vývinu detí a časom sa tak udomácnia v našej kuchyni. O to viac, keď chutia všetkým členom rodiny.

    Pri testovaní BIO olivového oleja s nálepkou POWERLOGY mi udrela do očí krásna žltá farba a výrazná aróma. A prikladám môj tip, ako pripraviť rýchly obed či zdravé jednohubky k telke, alebo pohostenie pre návštevu, voilá:

    Cuketové jednohubky:

    - 1 cuketa, syr (ideál balkánskeho typu), cherry rajčinky, panenský olivový olej, (bylinky)

    - Cuketu nakrájame na kolieska, na ktoré poukladáme kúsky syra a rajčinky. Pokvapkáme olejom, podľa chuti posypeme bylinkami a dáme na 15 minút piecť na 180 stupňov. Dobrú chuť!

    TIP: Ak použijete EXTRA PANENSKÝ BIO OLIVOVÝ OLEJ od Powerlogy, pokojne na bylinky zabudnite. Samotný olej chutí po bylinkách.   

    PREMIUM PISTACCHIO KRÉM

    Nečokoládová nutella? Si!

    Orieškový krém sme testovali ako posledný, chcela som totiž, aby ho ochutnalo čo najviac ľudí a víkend je ideálnou príležitosťou na sladké raňajky (do postele neodporúčam, pokiaľ nechcete mať zababrané periny🙂) a stretnutia s priateľmi. Už štyri mesiace som na sladkom doslova závislá, dojčenie robí svoje a tak som sa na ochutnávku mimoriadne tešila, hoci tu boli aj mierne obavy. Ešte stále sa vyhýbam niektorým potravinám, aby si to neodniesla malá Amélia v podobe vyrážok a oriešky som v poslednom čase vynechala úplne. Do testovania som sa preto pustila najskôr opatrne, ale po chvíli som aj ja podľahla skvelej chuti pistáciového krému.

    Zaujímavá farba, ktorú fotky trošku skresľujú (je skôr do zelena) evokuje dojem, že ide o slanú pochúťku, no použité ingrediencie hovoria jasnou rečou: žiaden slnečnicový ani palmový olej, žiadne konzervanty, éčka atď., len lahodný toskánsky olivový olej, trstinový cukor, pistácie zo slnečnej Sicílie a na vyrovnanie balancu chutí trošku kešu orechov a citrónu. Mňam!

    TIP: Prepadla vás neohlásená návšteva? Natrite krém na veľké piškóty, dotvorte ovocím (jahody, banány) a delikatesa je na svete!

    PS: Značka POWERLOGY si našla v našej domácnosti čestné miesto, určite skúsime aj ďalšie produkty a odporúčame ďalej všetkým pozitívne naladeným gurmánom.  

    kacero007
    11. dec 2017    Čítané 231x

    Šťastné a voňavé s Yves Rocher!

    Do súťaží sa zapájam pomerne často a inak tomu nebolo ani v tomto prípade, hoci nešlo o súťaž v pravom zmysle slova. No správa o tom, že som bola vybratá medzi 10 žienok, ktoré budú mať možnosť otestovať prírodnú kozmetiku Yves Rocher vo vianočnej edícii medzi prvými, ma veľmi potešila!

    V starostlivosti o seba (a celkovo v našej domácnosti) už nejaký ten čas vyhľadávam práve produkty na prírodnej báze. Možno je to tým, že starnem, možno je to tým, že som mama (čoskoro „dvojmama“), alebo jednoducho preto, lebo mi na prírode a našej planéte záleží.

    Čakanie na Ježiška/kuriéra

    V pondelok skoro ráno, keď som sa snažila skonsolidovať krpca do jasličiek, ma prekvapil kuriér, ktorý priniesol balík veľký ako svet (pre toho mini človeka tmoliaceho sa popod nohy mne aj kuriérovi určite, nedokázal ho ani len zdvihnúť zo zeme). A hoci som po príchode domov horela nedočkavosťou, s otvorením krabice som čakala na malého pánka.

    A čakanie sa veru vyplatilo! Testovací balíček v podaní Yves Rocher obsahoval sadu výrobkov tohtoročnej vianočnej limitovanej edície s rozprávkovou vôňou čarovných lesných plodov a opojnej bielej vanilky, ktoré už na prvé pričuchnutie evokujú Vianoce. Také, aké ich poznám ja, voňavé a plné očakávaní...

    Očarená prírodou

    Balíček odetý do vianočného šatu obsahoval produkty, ktoré sú na prvý pohľad nádherné. Červená a biela mi pripomínajú rozprávku o Snehulienke, zlaté akcenty zas obalom dodávajú punc luxusu. A tu sú:

    • sprchový gél  
    • telové mlieko  
    • tekuté mydlo na ruky
    • krémy na ruky 2ks
    • balzamy na pery 2ks
    • toaletná voda 
    • a aby bol setík kompletný, pribalená bola aj voňavá sviečka

    Dáte na prvý dojem?

    Pekné balenie je jedna vec, avšak už som vyrástla z toho, že hodnotím veci iba podľa krásnej obálky. Z vlastnej skúsenosti som zvyknutá, že produkty Yves Rocher mojej pleti a pokožke prospievajú a zatiaľ som sa nestretla s výrobkom, ktorý by mi vyslovene vadil. O to viac ma zaujímalo, ako zareaguje na testovanú kozmetiku v čase, keď je moje telo vystavené napospas tehotenským hormónom.

    Do samotného testovania som sa pustila „zhurta“. Dva týždne predsa len nie sú dlhá doba a pokiaľ mám vyskúšať každý produkt viac ako párkrát, iná možnosť ani nie je. Niektoré výrobky putovali do kúpeľne, iné do kabelky a sviečka skvelo vyplnila prázdne miesto na poličke.

                                     Naše kozmetické poklady, muž vs typická žena 🙂 

    Testujem, testuješ, testujeme

    Priznám sa, že odkedy som tehotná, chtiac-nechtiac si odopieram voňavý kúpeľ, ktorý je pre mňa jedným z top relaxačných rituálov vôbec. O to viac si preto vychutnávam sprchu so všetkým, čo k tomu patrí. Sprchový gél s rozprávkovým názvom Čarovné lesné plody už na prvý „ňuch“ navodí tú pravú sviatočnú atmosféru. Je bez parabénov a podobne ako ostatné výrobky nesúce značku Yves Rocher, jeho zloženie vo vysokej miere rešpektuje prírodu. Pokožka ostane po použití hebká a jemne prevoňaná.

    TIP PRE VÁS: Testovaniu u nás doma podliehalo 200 ml balenie. Vzhľadom na to, že gél je prudko návykový, extra rýchlo sa míňa. Ak si chcete vôňu Vianoc vychutnávať čo najdlhšie, siahnite skôr po väčšom 400 ml balení. 

    Nie vždy sa nám „dovolenkujúcim“ maminkám,  ale aj tým, ktoré sú v neustálom kolotoči práca-(deti)-domácnosť podarí ukrojiť dostatok času na domáce spa rituály. Pokožka si však predsa len vyžaduje pravidelnú starostlivosť v podobe ošetrujúceho telového mlieka, a to obzvlášť v tomto zimnom období. YR vianočná edícia obsahuje o.i. vanilkové telové mliečko, ktoré je vyslovene na zjedenie. Príjemná konzistencia sa dobre vstrebáva a nelepí, takže už pár minút po sprche či kúpeli sa môžete bez problémov obliecť.  

    TIP: Počas testovania som vymenila prípravky, ktoré používam na ošetrenie pokožky počas tehotenstva za toto telové mlieko- a nezaznamenala som žiaden výrazný rozdiel, svrbenie ani pálenie. Takže za mňa super.

    Tekuté mydlo biela vanilka, ktoré je súčasťou vianočnej sady, je neskutočné! Hrejivá vôňa sladkej vanilky a perlová farba z neho robia adepta na víťaza. Vzhľadom na to, že ide o najčastejšie používaný produkt z celej rady, oceňujem balenie s praktickou pumpičkou, vďaka ktorej sa mydlo nemíňa tak rýchlo. Stačí máličko a ruky ostanú po použití hebké a vláčne.

    TIP PRE VÁS: Tekuté mydlo s vianočnou vôňou je vďaka svojmu prírodnému zloženiu vhodné aj pre citlivé detské rúčky. Presvedčíte sa, že aj umývanie rúk môže byť pre deti zábavou! 

    Mráz a neustále zmeny teploty pri prechode z vonkajšieho do vnútorného prostredia azda najviac skúšajú práve naše ruky. Spoločnosť YR myslela aj ja to a vo vianočnej edícii prináša rovno dva krémy na ruky.  Na výber máte opäť dve vône – vanilku a lesné plody, každému podľa gusta. Oceňujem ľahkú konzistenciu, krém sa rýchlo vstrebáva a nezanecháva biely film, ktorý neskôr „zdobí“ každý predmet, ktorého sa dotknete.  

    TIP PRE VÁS: Obdobie adventu je časom, kedy nejedna z nás podľahne predvianočným prípravám. Varenie, pečenie, upratovanie, to všetko nadmerne vysúša naše ruky. Majte preto vždy poruke vhodný krém. Taký, ktorý sa rýchlo vstrebe a vy môžete o chvíľu pokračovať v aktivite- YR môžem len a len odporučiť.

    Okrem rúk dostávajú v zimnom období zabrať aj naše pery, a to nielen vplyvom počasia. Večierky či stretnutia s blízkymi a priateľmi sa predsa nezaobídu bez pusy pod imelom. Vianočné balzamy na pery Yves Rocher spĺňajú všetko, čo od mastičky na pery očakávam. Pekné a praktické balenie do každej (párty) kabelky, vôňa vanilky alebo lesných plodov a skôr tuhšia konzistencia, vďaka ktorej nebudete mať na perách mastný film ako po zjedení mastenej lokše. Nevýhodou je azda len tá vôňa, ktorá vás núti olizovať si pery. To však poľahky vyriešite tým, že si na pery nanesiete obľúbený rúž.

    TIP PRE VÁS: Ak patríte k tým, ktorí nosia balzam v každej taške, kabáte a občas si ho (nenávratne) požičajú aj vaše polovičky, zaobstarajte si ich hneď niekoľko.

    Ak aj vám vôňa vanilky vracia spomienky na detstvo, keď ste s ocukrovanými nosmi vyjedali „na tajnáša“ mamine vanilkové rožky, rozhodne by u vás na nočnom stolíku nemala chýbať toaletná voda s podmanivou vôňou bielej vanilky, ktorú som tiež našla v testovacom balíčku. Nanešťastie môjmu tehotenskému nosu neulahodia všetky vône a práve sladká vanilka nie je to pravé „orechové“. Určite sa k nej však po čase krátim, aby som si pripomenula tento magický čas...

    Posledným výrobkom, ktorý sa ukrýval v balíčku, bola sviečka s vôňou čarovných lesných plodov. Červený kahanček so zlatou nálepkou niekomu pripomína pohrebný kahanec, no vzhľadom na množstvo podobných, ktoré u nás doma nájdete, nepôsobil na mňa dizajn sviečky nijak rušivo (nie, nebývame v krematóriu). Ale prejdime k podstate. Samotná vôňa krásne prevoňala miestnosť, nepôsobí lacno, práve naopak. Za plus považujem aj to, že pri horení nevznikal na sviečke kráter, ako to pri niektorých sviečkach býva. Postupom času sa nálepka odlepila, čo však nepovažujem za nič hrozné.

    A moje testovanie je na konci. Verím, že som vám priblížila a možno vás aj inšpirovala ku kúpe limitovanej vianočnej edície 2017. Ak som čo i len jednej/jednému z vás uľahčila rozhodovanie a skrátila čas hľadania vhodného darčeka pod stromček, budem rada.

    Krásne, rozprávkové a voňavé sviatky v spoločnosti tých, ktorí stoja za to!

    Maminky, odporúčam appku #lifecake. Jednoducho si ju stiahnete, kedykolvek pridávate fotky a tie sa pekne usporiadajú podľa veku dieťatka, vždy sa k nim viete vrátiť. A ak sa chcete o fotky podeliť so známymi, pošlete im pozvánku a prístup k prezeraniu fotiek majú aj oni. Ideálne, ak sú napr.ďaleko.. Ja ju používam uz rok, odkedy sa narodil krpec a je to fakt pekná spomienka😉 pekný deň

    Omaľovánka_upgrade Nová závislosť, omaľovánky pre dospelých trošku inak.. Martinus vždy poteší 😎

    Povinne pozrieť všetky maminky, 100℅ zlepšenie nálady isté 😂😍😍😍

    https://www.youtube.com/watch?v=dcP2mdnYbcw

    Dnes som si zakázala pozerat Tv Joj, nerada by som preplakala celý rok (ako na Nový rok..)😊 Neuveriteľne silný príbeh psíka Haciko ma dostal keď som ho pred pár rokmi videla, o to viac keď viem že je skutočný ...

    PF 2017! Nech je minimálne taký skvelý, krásny a fajn ako tento 🙂

    kacero007
    28. nov 2016    Čítané 55x

    Zázraky nie sú len pre deti...

    Blíži sa čas vianočný, čas radostný... Teda, aspoň tak sa to všade hovorí. No s príchodom adventu sa viacerí z nás akosi viac zamyslia. Nad svojim životom, nad celým rokom, ktorý sa pomaly ale isto chýli ku koncu.

    A ja nie som výnimkou. Tentokrát, možno aj tým, že som sa stala mamou a týmto titulom sa pýšim už nejaký ten mesiac, moje myšlienky blúdia aj iným smerom a ďakujem za to veľké šťastie, ktoré prišlo v podobe nášho zdravého synčeka. Ďakujem, že si môžem pritúliť ten voňavý uzlíček (skôr uzlík), len svojou prítomnosťou dokážem utíšiť svojho plačúceho tigríka v dupačkách (a zmeniť ho na spokojné pradiace si mačiatko), môžem ho pohladiť ho po hlávke a vtisnúť mu horúci bozk na čielko (čo jeden, hneď záplavu!).

    Bohužiaľ, v mojom okolí aj tu na Koníku je až priveľa tých, ktorým toto (zatiaľ) nie je dopriate. A tak silno dúfajú a veria. Pretože práve viera (v zázraky) je to, čo nás neopúšťa po celý žívot- už od momentu, ako ten mini človiečik otvorí prvýkrát očká a pocit bezpečia nájde v maminom či ockovom náručí...

    Práve Vianoce sú časom zázrakov a splnených prianí! Nielen tých hmotných, ktoré nejedného z nás privádzajú na pokraj šialenstva, či už cenou alebo už samotnou prítomnosťou na zozname Ježiškovi. Pri honbe za každodennými povinnosťami nám totiž neraz to dôležité uniká pomedzi prsty. To podstatné je ako pavučinka utkaná z najjemnejších nitiek, ktorú treba hýčkať a opravovať, pretože sa príliš ľahko potrhá. Je to dôvera, láska, porozumenie a pocit, že na tomto (pre niekoho zlom) svete nie sme sami.

    Spravme si ho krajším hneď teraz!

    Stretnime sa s tými, na ktorých (vraj) nemáme čas, zavolajme tým, ktorí nám chýbajú a užívajme si čo najdlhšie prítomnosť tých, ktorí si to zaslúžia. Pretože v tomto čase by nemal byť nikto sám. Ani ten bezdomovec, nad ktorým pri prechádzaní cez vianočné trhy ohrnieme nos a ktorý sa trasie od zimy a prosí o nejaké to euro.

    A tak pri tohtoročnej „darčekománii“ sa chystám pripraviť aj jeden špeciálny... Len tak, pre radosť niekoho, koho ani poriadne nepoznám.

    PS: Nech sú tieto sviatky časom zázračným a prinesú to, po čom túžite. Hoci aj tie dve čiarky, pretože to je ten zázrak najväčší... Krásny čas adventný Koník!  

    pekný piatok 🙂

    The power of pure love...

    (2 fotky)

    #spamujeme Tak ide čas;) 0 az 2 mesiace