Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    V poslednej dobe začala viac venovať tvoreniu dekorácií na hroby...
    Priznávam, samú ma to prekvapilo. Ale nakoľko sa pri tvorbe riadim svojimi pocitmi, nebránim sa tomu ♥. Veľmi ma to baví.
    Považujem to za akési poslanie, aby tí, ktorí skoro stratili svojich blízkych, mohli vyjadriť svoju lásku i bolesť cez moju tvorbu. Aby mohli svojim milovaným odovzdať odkaz a skrášliť im miesto posledného odpočinku ♥

    kathy7337
    3. nov 2016    Čítané 259x

    ♥ Naša cesta ku zdraviu – s Biomilou ♥

    S manželom sme sa 18 mesiacov stravovali výlučne paleo a jedli sme výrobky bez klasickej pšenice. Keďže nič netrvá večne, začali sme postupom času poľavovať. Sem-tam sme skočili na pizzu, kúpili si chlieb alebo iné neduhy 🙂

    Keď to tak spätne hodnotím, paleo nebolo pre nás dlhodobo udržateľné. I keď svoj účel v mojom prípade toto stravovanie splnilo, schudla som 11kg.

    Začali sme ale hľadať niečo, čo by sme mohli aplikovať dlhodobo. Proste zdravý spôsob stravovania, na ktorý môžeme ukecať aj naše deti. Pretože si myslím, že paleo a život bez pšenice nie je pre deti vhodný.

    Tak sme hľadali, čítali a našli sme zdravšiu formu pšenice – špaldu. Špalda je síce druh pšenice, ale nakoľko nie je umelo šľachtená, zachováva si oproti klasickej pšenici cenné nutričné vlastnosti.  Pri konzumácii špaldy sa tuk v tele neukladá tak intenzívne, nakoľko je ľahšie stráviteľná než všetky ostatné obilniny.

    Vždy sme zvykli kupovať hlavne slovenské výrobky a tým podporovať slovenské firmy . Hľadali sme a našli. Áno,  Biomila – spĺňa proste všetko, na čom si zakladáme. Začali sme kupovať špaldové cestoviny, špaldovú múku, špaldovú krupicu, no proste sa z nás stali špaldo-maniaci.  Už prebehlo niečo cez rok a presne toto je tá správna cesta. Ľahko uvaríme čokoľvek zdravšie a nielenže nám to chutí, ale spokojné sú aj naše deti.

    Výrobky, ktoré som dostala na testovanie by som rozdelila do dvoch skupín. Prvá, väčšia skupina (vľavo) obsahuje výrobky, ktoré sú bežnou súčasťou našej domácnosti už vyše roka. Tie dva vpravo vyskúšame prvýkrát.

    Každé moje ráno začína pohárom vody s citrónom. Kým sa deti naraňajkujú, postavím vodu na čaj. Náš najobľúbenejší je Ružové ráno od Biomily.  Na jeseň a v zime zvyknem kupovať  čaj s echinaceou, nakoľko jeho hlavnou zložkou sú šípky. Tie sú jedným z najlepších zdrojov vitamínu C, ktorý naše telo tak veľmi potrebuje. Echinacea je skvelá bylinka pri liečení chrípky a viróz. Čajíky od Biomily máme veľmi radi, pretože nepoužívajú žiadne chemikálie pri ich výrobe.

    Špaldová chlebová múka graham je vhodná na prípravu klasického i kváskového chleba. Naša rodina sa prednedávnom vybrala cestou kváskovania. Môj manžel nám začal piecť kváskový špaldový chlebík. Áno, môj manžel 😀

    Kváskový chlieb je ľahšie stráviteľný, netreba ho zjesť veľa a nenafukuje z neho. Dokonca mám pocit,že sa z neho aj chudne. Každé ráno si dám kváskový chlieb s maslom, necvičím a moja váha ide proste dole. Dnes mám 61kg, čo je takmer 14 kíl odkedy sme začali žiť zdravšie.

    Špaldové celozrnné cestoviny – špirály sú najobľúbenejšími cestovinami mojich detí. Majú vysoký obsah vlákniny a pripravujeme si ich s kuracím mäskom pokrájaným na kocky a s domácou paradajkovou omáčkou. Špirály varím maximálne 9 minút. Vtedy sa určite nerozvaria. A chutia výborne.

    Ražnú celozrnnú múku hladkú som tentokrát použila do našej najobľúbenejšej rodinnej maškrty – cookies. Recept mám od kamarátky Tinky (z Tinkine recepty) a sú famózne.

    Synovi ich zvyknem nabaliť do školy na desiatu. Zasýtia, dodajú energiu a zaženú chuť na sladké. Z jednej dávky vyjde 30 ks. Po vychladnutí ich uskladňujem v sklenenej uzavretej nádobe a do 2 dní sú fuč. 

    Recept nájdete tu https://www.tinkinerecepty.sk/cookies-cokoladou-orechami/

    Špaldové minigrissiny celozrnné deti okamžite ochutnali, nakoľko zaregistrovali doma čosi nové.

    Dcérka si ich hneď zabalila do ruksaku, pretože nás na druhý deň čakal koncert Smejka a Tanculienky. Toto bolo to pravé „orechové“ ako zabaviť 3-ročné dieťa čakaním na obľúbenú  meškajúcu dvojicu. Utíšili sme nimi aj dvoch nespokojných chlapčekov, ktorí sedeli za nami. Minigrissiny obsahujú špaldovú aj pšeničnú múku. Sú chrumkavé, výborne sa držia v rúčke a hlavne sa nedrobia.

    Minimálne jedenkrát do týždňa u nás nesmie chýbať špaldová krupičná kaša. Má zvláštnu orieškovú chuť, niekto si na ňu proste musí zvyknúť. Ale naša 4-členná rodina ju má veľmi v obľube. Vždy robím z 1 litru ozajstného mlieka od šťastnej kravy, ktorá sa pasie na tráve 🙂 Keď začne prichádzať mlieko do varu, pridám 110 gramov krupice a 30g trstinového cukru. Keď to zhustne, nalejem do tanierov. Pridávam aj kúsok masla a horkú čokoládu min.70%-nú. Deťom zvyknem do kaše kvapnúť aj vitamín D, pretože ten je rozpustný len v tukoch. Mne a manželovi navyše posypem kašu mletou cejlonskou škoricou, ktorá je veľmi zdravá. Podporuje trávenie a pomáha pri chudnutí.

    Špaldové celozrnné cestoviny – tarhoňa bola skvelou prílohou kuracieho perkeltu. Deťom síce chýbali obľúbené vrtulky, ale nepohrdli ani „guličkami“.

    Takže toto bola naša cesta k Biomile. Plynulá a nenásilná. Postupom času akosi neuznávam názory, že zdravé stravovanie je drahé. Keby každá domácnosť prestala kupovať aspoň polovicu sladkostí a iných výrobkov, ktoré sú súčasťou ich špajze, plné cukru, éčiek, glukózového sirupu alebo nebodaj aspartamu, tak by zostalo kopec peňazí na zdravšie potraviny a plnohodnejšie stravovanie.