kochanka
1. júl 2013

Cesta za šťastím

Rada by som vám vyrozprávala môj príbeh so štastným koncom. S manželom som sa spoznala keď som mala 19 rokov a on 32. Nebola to láska na prvý pohľad, teda aspoň z mojej strany. Po 2 mesiacoch 7/2007 čo sme sa poznali ma nečakane požiadal o ruku a ja som hneď súhlasila. Všetko nabralo rýchly spád.

Na ďalší mesiac sme sa rozhodli, že sa začneme snažiť o bábätko, veď ktovie, kedy sa nám to podarí. O další mesiac som sa dostala do nemocnice, mala som dosť velkú cystu, ale naštastie sa vstrebala.

Navštívila som moju lekárku, aby som jej povedala, že sa snažíme o bejby, ale povedala, že mám prísť, keď sa nebude dariť rok. V 5/2008 sme sa vzali a boli sme tými najštastnejšími ľudmi na svete.

Bábo aj po roku v nedohladne, tak som opäť navštívila lekárku. Dostala som Duphaston, z ktorého som neškutočne začala priberať, ale stále som si vravela, že mi to stojí za to a manžel mi vravel, že aj keby mám 150kg, bude ma nosiť na rukách. Duphaston som prestala užívať po 3 rokoch a zmenila lekára.

Rok za rokom išiel, ja som naplakala more sĺz po každej neželanej mrche, až nastal rok 2012, keď sa moja malá sestra vydávala. V januári 2012 sme podali žiadosť o adopciu a začali s prípravami v Usmeve ako dar.

Odkedy som prestala užívať lieky, mrcha chodila alebo skôr nechodila málokedy. Po sestrinej svadbe som si uvedomila, že som ju už vážne dávno nemala a nemohla som prísť na to, kedy vlastne prišla. Mala som doma jeden ovulačný test, tak som testla.

Boli tam dve silné čiarky. Rozklepané ruky, nikdy sa mi ani len nečrtala druhá čiarka. Takže sú dve možnosti. Mám prvýkrát v živote ovulku alebo... žeby som tehotná?

Nie to nie je možné, veď po 5 rokoch a práve keď čakáme na adopčiatko? To by bolo veľké štastie.

Na druhý deň som utekala kúpiť tehotenske testy, ale aj ovulačné, lebo som bola presvedšená, že je to skôr ovulka. Nedočkavá prídem domov, ocikám test, pozirem a hneď sa tam objavili //. Neverila som vlastným očiam. Plač, šťastie, celý svet sa mi točil.

Keď som to večer oznámila manželovi, bol v siedmom nebi.

Prišiel deň, keď som mala navštíviť lekára. Zobrali mi krv a spravil sono, pozerá, no nič nevidí.

Dostala som strach. Vraj je ešte skoro, ale sliznicu mám tehotenskú, že dúfa, aby to nebolo mimomaternicové, vraj uvidíme o týždeň.

S malou dušičkou som o týžden išla na kontrolu. Hcg bolo pekné, tak mi spravil sono. Pozerá a hneď vraví, že vidí na vaječníku niečo, dutinka sa zväčšila, ale ešte nič nie je vidno, že si je na 100 percent istý, že je to mimomaternicové. Hneď nástup do nemocnice na operáciu. V tom som sa mu tam rozplakala a nedokázala som povedať jediné slovo.

Na druhý deň ma operovali a na stole som im zaspávala so slzami v očiach. Prebrala som sa ešte na operačke ako mi milý hlas vraví: "Pani, nebojte, všetko je v poriadku, bábätko je tam, kde má byť."

Opäť tá eufória šťastia ma naplnila. Každý deň mi brali Hcg, ale na tretí deň po operácii som dostala veľké bolesti a začala som viac krvácať. Už hodinu som mala veľké návalové bolesti každé 2 minúty. Prišla doktorka, vraj sú to sťahy maternice, tak mi pichli injekciu.

Ráno zo mna začali vypadávať veľké kusy nejakej tkaniny. Nezobrali to ani na rozbor, nič neriešili, doteraz neviem, čo sa stalo, ani ma nečistili, poslali domov. Nastali mesiace depky, plaču, hrozných myšlienok. V septembri nás zaradili do zoznamu čakateľov na adopciu. V novembri mi mladšia sestra oznámila že je tehotná. Mne sa opäť zrútil celý svet. Strašne som jej závidela, prečo sa jej hneď podarilo a my tak dlho čakáme?

Ako čas plynul, mala som problém sa na ňu čo len pozrieť, ako jej rastie bruško, ako jej každý vraví, že si má na seba dávať pozor a jesť za dvoch. Časom som sa s tým zmierali vďaka tomu, že budem mať aspoň krstniatko. No nastal šok, keď som sa dozvedela, že oni chcú iných krstných. Rana za ranou.

V 3/2013 sme zašli pozrieť zoznamy detičiek na adopciu. Ponúkli nám 3-mesačné dievčatko. Láska na prvý pohľad. O mesiac som ju už prvýkrát držala v náručí a po viacerých navštevách k nám prišla 5/2013 domov nastálo. Odvtedy sme kompletná najšťastnejšia rodinka na svete a keď sa nám nepodarí aj biologické, tak budeme mať aspoň jedno, ktoré nám každý deň robí stále väčšiu radosť. Naša Nelinka, ktorú nadovšetko milujeme.

Týmto príbehom som chcela povzbudiť hlavne všetky snažilky, nech neprestávajú dúfať, vždy si ich štastie k nim nájde cestu, aj keď to chvíľu môže trvať. My sme čakali 6 rokov ale stálo to za to.

Už sme riadne podrástli

#magazin #pribeh #zivotmamiciek

Ake ste krasne 🙂 drzime palceky aby ste boli zdravucke...

1. júl 2013

krasny pribeh. nech vam drobcek rastie v zdravi a krase 🙂

1. júl 2013

si mamina s veľkým M....poviem ti, až sa mi slzy tlačia....fakticky!!!! a uprimne by som ti prialam, aby si raz mala aj vlasnte dieťa...no verím, že Nelinka Vám splnila všetko to prázdno...!!!držím Vám palce!!!

1. júl 2013

@matkaasebko
@bamboa dakujem vám baby

@patris64 diky mojko už len aby to lenke dnes dobre dopadlo aby mala Nelinka zdravého bratrančeka

1. júl 2013

Krásne.....práve včera som počula ako jedna Slovenka, ktorá roky nemohla otehotnieť, odišla do zahraničia a vrátila sa už s adoptovaným dieťatkom aby nikto nevedel na SK, že nie je je vlastné, aby ho uchránila a keď prišla domov, zistila, že je tehotná. Teraz má dvoch chlapcov a ľúbi ich najviac na svete. A malé tajomstvo na záver. Občas sa pousmeje nad tým, že ten adoptovaný je občas aj poslušnejší 😀

1. júl 2013

Držím prsty nech ste šťastní a spokojní aj s nádhernou princeznou 🙂

1. júl 2013

verím, že vaša rodinka sa ešte rozrastie.....

1. júl 2013

krásne 🙂 držím palčeky a neboj príde aj vlastné bábo 🙂 my sme čakali dlhých 7 rokov no bohužial sme o malého prišli ...ale nádej umiera posledná ,...poznám jedných že tiež dlho nemali svoje ..ona robí profi matku a do roka ostala tehu..aj psychika robí svoje 🙂 vlastná skúsenosť

1. júl 2013

Ved je uplne ako tvoja 🙂 A pri tolkej laske ktoru jej davas sa vam urcite podari aj surodenec pre malu, prajem len to dobre tvojej rodinke

1. júl 2013

smutno-krásne, ale nastastie s krásnym koncom 🙂

1. júl 2013

držím palčeky,aby ste bolio zdraví šťastní 🙂 malinká je nádherná....

1. júl 2013

úžasné, krásne , nádherné 🙂 želám vám aby ste boli šťastní a malinká vám prinášala len úsmev na perách 🙂

1. júl 2013

Prajem všetko len to najlepšie!! nech vám dcérka prináša veľa radostí!!!! :*

1. júl 2013

boze,to je pribeh ako hrom..az mi slzicka vybehla..ste krasnucke na fotke a velmi vam prajem, aby ste boli takato usmievava krasna rodinka 🙂))))))))))))))))))))))))))))))

1. júl 2013

velmi pekne citanie, vela radosti prajem s dcerkou a verim, ze prave ked budete najmenej cakat si k vam najde cestu aj vlastne babatko! 🙂

1. júl 2013

Jani ste krasna rodinka, lubkame vas a nech vam Nelinka robi len radost

1. júl 2013

Krásny príbeh aj keď miestami smutný, no ten záver je prekrásny, prajem vám veľa zdravia, šťastia a stále tak krásne úsmevy na tvári. Prekrásne dievčatko a maminka má krásne srdiečko plné lásky. Objímam vás

1. júl 2013

Krásny príbeh,prajem vám veľa zdravia a veľa šťastných detských smiechov a šťastné dieťatko a rodičov 🙂A neboj snáď časom sa dočkáte aj biologického dieťatka 🙂

1. júl 2013

krááásny príbeh plny bolesti a slz,ktore priniesli ten najkrajší dar...že si mama. 🙂

1. júl 2013

Janka, vyzeráš veľmi šťastná mamička 🙂 a prajem vám aj to biologické dieťatko 🙂 zaslúžite si ho

1. júl 2013

@kris557
@mataka1
@mata71
@zora256
@celinesk
@lukajdik
@leviossa
@agika1982
@iwussa
@cisielko
@nomna
@martinazvo
@susanci
@mirecka0809
@aneri66
@alzbetapipi
@kris557 babulky veľmi pekne ďakujem že ste si môj príbeh prečítala. Ano boli tažké chvíľe ale vďaka Nelke som na všetko zlé zabula a aj keď by sa nám biologické nepodarilo nezufám pretože Nelka je moja dcérka a nikdy ju nebudem brať ako adoptovanú. Proste sa nenarodila z bruška ale zo srdiečka a vždy ju budem milovať akoby som ju porodila ja

1. júl 2013

@kochanka Krásne kiežby bolo viac takých úžasných mamičiek ako si ty 🙂

1. júl 2013

Normalne placem. Ta mala, prekrasna Bambulka si ta zasluzi a ty si zasluzis ju. Lub ju ako len najviac dokazes, daj jej svoje srdce...ona ti vsetku lasku raz vrati. Budte najstastnejsie na celom svete !

1. júl 2013

Prekrasny pribeh a dvaja skveli rodicia..klobuk dole,ze ste chceli a dali domov drobatku..zasluzite si mat krasne babenko a ona si zasluzi takych obetavych rodicov,ako ste vy..prajem vam,aby ste sa mali stale krasne,boli ste stastni a najviac sa lubili..rodica predsa nerobi len bio material, ale to, co davate Nelinke vy dvaja .. ste skveli 🙂 🙂 !!!! Posielam vam trom jedno obycajne modre srdiecko 🙂

1. júl 2013

Krasny pribeh a veru so stastnym koncom 🙂 vela stasticka prajem.

2. júl 2013

jééj gratulujem máš nádhernu dcérku 🙂 krásne napisané juj ste sa natrápili riadne všetko mi to bolo take povedomé len my sme nevládali bojovať o biobabo tak dlho šli sme cestou istoty už po roku neuspechu ....
želám Tvojej rodinke hlavne zdravie , šťastný vďaka Nelinke budete určite to viem 😀

3. júl 2013

To je nádhera dve šťastné tváre na fotke a tretia určite za foťákom blahoželám nech sa Vám vo všetkom darí

4. júl 2013

ste prekrásne 🙂 veľmi ti materstvo pristane .. držím palčeky nech už ste len a len štastné 🙂

8. júl 2013

krasne ste a skus nejaky pripravok maju ho vraj iba vo francuzsku jedna mi hovorila ze tak otehotnela az po tom pripravku ale neviem ako sa vola krasne ste vies mozno to tak malo byt ze tato malicka mala byt tvoja

8. júl 2013

To je nadherny pribeh. Miesam tu krem do torty pre maleho, co bude mat rok, ale nakvapkalo mi do nej par slz, tak neviem, ci ta torta nebude nakoniec slana.... 🙂)) Nic nie je krajsie ako vychovavat dieta, ci uz je biologicke, alebo nie. Dieta je DAR a treba ho vzdy prijat taky, aky je. Budes tou najhrdsou maminou na svete! Uvidis, ten pocit je fakt krasny... krajsieho niet. 🙂)))))))))))))))))))

8. júl 2013

Prajem celej rodinke vela zdravicka 🙂 Nelinka je krásna narastie s nej princezna a pri takych dobrych rodicoch este aj slusna a milá 🙂 a ak sa nepodari bracek ci sestricka raz bude vnuca 😉 zelam vsetko dobre 🙂

8. júl 2013

@zora256
@erikovamamka
@corrosivo1
@marulka83
@mana85
@zwalsh
@jajinka9481
@lila77
@smoukinka
@meg_junova babulky opäť ďakujem za krásne komenty aj mne pri niektorých vyhŕkli slzy ste strsšne zlaté mám vás rade Nelinka všetkým posiela uslintanú bočku

8. júl 2013

krasny pribeh 😉

10. júl 2013

Jaj, tak mi slzy tisne do ocu. Nelinka ma silnu a statocnu maminku, tu najlepsiu na svete. Tvaricky vam ziaria stastim, nech vam to tak vydrzi navzdy.

10. júl 2013

Kráááásne <3

10. júl 2013

Prajeme veľa zdravíčka 🙂 krásny príbeh ..

10. júl 2013

@kochanka MATKA NIEJE VZDY TA CO PORODILA ALE TA CO DALA LASKU A VYCHOVALA a tie su pre mna MATKY a ty si jendou uz nich si úžasná žena ty tvoj manžel a VAŠA DCÉRKA budete šťastný a som si istá že časom sa rozrastiete aspoň o dvojčiatka :D :D :D

10. júl 2013

krásny skutočný príbeh života......ja si dovolím poďakovať za to že to dievčatko máte práve VY.......šťastná mamina a šťastné dieťa,-))).......veľa radosti vám želám....Boh Vám žehnaj........p.s. babulka je nádherná a je celá Ty,-))

10. júl 2013

@kochanka krásny príbeh... všetko je tak ako má byť, Nelka potrebovala milujúcich rodičov a teraz keď už ich má, verím, že aj ty otehotnieš. Poznám taký prípad. Držím palce.
@kochanka

11. júl 2013

krásne, prišlo k vám krásne dievčatko a ty jej budeš ta najlepšia mama na svete, a prajem vám aby sa vám ešte aj pošťastilo 🙂

11. júl 2013

je kráásna a je vaša..🙂veľa šťastia!

11. júl 2013

Držím palčeky a prajem aby vás v živote stretlo len šťastie.

12. júl 2013

silno drzim pasticky, nech ste uz len stastniiiiii 😉

12. júl 2013

Wauuu,smutny..ale zaroven kraaasny pribeh...stastie si cloveka vzdy najde!!! Prajem vseeeetko dobre!

13. júl 2013

Ste obe krásne, verím, že malá vám vynahradí všetku lásku a starostlivosť, veď rodičom je ten kto sa stará a nie ten, kto dieťa priniesol na tento svet.Prajem vám veľa šťastíčka!

13. júl 2013

@blumka
@evaka
@indapich
@lucka120
@evil15
@sendy182
@mia.k
@tereziah
@bis
@stanka25
@cukrik580
@cayar
@hyta Ďakujeme krásne za všetky vaše slová bábiky je nádherné čítať tie komenty. Som rada že ma neodsudzujete nakoľko som sa stretla už z negatívnymi názormi na adopciu . Keď som už ako malá hovorila že raz dám domov a lásku nejakému nechcenému dieťatku

13. júl 2013

Akoby ťa mohol ktokoľvek odsudzovať? Veď je krásne dať domov a šancu na krásny život nechcenému bábatku.

13. júl 2013

@hyta stretla som sa s takými názormi že čo sme blbý cudzie decko si brať do domu alebo že ja mu nikdy nebudem matkou

13. júl 2013

Ty už matkou si, lebo sa o maličkú staráš a ľúbiš ju.Debilov /prepáč ten nespisovný výraz/ nepočúvaj, ľudia bez srdca nepochopia.

13. júl 2013

@kochanka to čo je za ... nerieš ich pozri toto je jedno z mojich mot KED MA NIEKTO S TEBOU PROBLEM ... PAMATAJ ... JE TO JEHO PROBLEM NIE TVOJ :D tak snád to hovorí za všetko a ako som napísala vyšie matak je tá čo vychováva a nie čo porodila tak podla toho sa riad 😉 ste krásne babulky

P.S aj my si chceme adoptovať aj ked máme svoje 😉

14. júl 2013

Neviem ako je to možné, ale presne týmto istým sme si prešli aj my s mm, akurát, že my sme čakali až 10 rokov, kým sme sa odhodlali k adopcií...A veru ten pocit, keď som prvýkrát držala v náručí nášho Raduška, ten je najkrajší na svete a teraz vôbec nerieším, či budeme mať aj biologické dieťa, alebo o pár mesiacov budeme znovu čakateľmi o adopciu...

18. júl 2013

Krasny pribeh... Vidiet na vas lasku:-*

18. júl 2013

Gratulujem. Kamoska adoptovala pred 4 rokmi. A neviem či náhoda ale vypada úplne ako ich. Svetla plet a cervenovlasy. A teraz po 4 rokoch od adopcie maju aj vlastne. Len tak otehotnela. To tak ale býva často. Keď už nestresujes a nesnažis sa zrazu otehotnes

24. júl 2013

@misula4660 aj my máme v pláne o rok ked nám skončí platnosť certifikátu znovu sa zaradiť do zoznamu o daľšie mimi
@mariuskaa to je super aj nám hovoria že sa malá na mna podobá

25. júl 2013

@kochanka mala je nadhernaaa, nech Vam robi len radost 🙂 prajem Vam zdravicko. daj este fotky malinkej

2. aug 2013

krasne napisane tlacia s ami slzy do oci prajem vam len to najlepsie nech sa vam v zivote dari tebe aj rodinke

5. aug 2013

ze wau,blahozelame k adopcii,slzy sa mi tisli do oci ked som to citala...vela zdravicka prajeme 🙂 si velmi silna zena,obdivujem ta 🙂

15. aug 2013

wow klobuk dole si ta naj mama a ver mi nelinka ti vsetko krasne casom vrati si jej naj maminka

28. aug 2013

tak dnes sme sa stretli a vôbec som netušila že malinká je adoptovaná tak neskutočne sa na teba podobá 🙂 po prečítaní tohto článku som pochopila že si to musela mať hrozne ťažké ale Nelinka je nádherné dievčatko ktoré určite vie že má teraz tú najlepšiu maminku na svete ... prajem veľa šťastíčka a neprestávajte "skúšať" šťastie,

29. aug 2013

Ďakujem krásne dobre sa to číta
@mija5252

30. aug 2013

Držím palce aby sa zadarilo otehotnieť nech má bračeka

1. sep 2013

Ani neviem co ti napisat len ze si silna zienka a prajem ti Aby si bola uz len a len stastna. Tvoj pribeh ma dojal.

11. sep 2013

Slzicky mi vybehli...krasne si to napisala a Nelinka je nadherne dievcatko 🙂

23. nov 2014

Taka dlha cesta za stastim, to je obdivuhodne, aki ste s manzelom silni. prajem tebe aj @misula4660 vela stastia x

27. nov 2014

Dala si domov, lasku malemu zivotu. Ona je vas dar, na ktory ste tolko cakali. Sklanam sa pred vami

18. dec 2014

..skoro akokeby som citala pribeh o nas..teraz v januari sme prisli o chlapceka v 22tt,a v marci som uz pestovala v naruci nasu princeznu..Asi nam ju poslal nas anjelik 🙂

24. máj 2017

@simona2007 gratulujem. My sme potom prišli ešte o jedno babenko ale nakoniec sa podarilo a v októbri sa nám narodil chlapček tak sme sa dočkali po 8 rokoch súrodenca pre Nelinku

24. máj 2017

Začni písať komentár...

Odošli