kocikopedia
2. nov 2021
1451 

V hlavnej úlohe Kožušinové doplnky kočíka!

Ahojte, mamičky a oteckovia, opäť nastáva obdobie ochladenia a pomaly sa blížiaci čas zasnežených dní. Je to čas potuliek krásnou zimnou krajinou spolu s našimi kočíkovými ratolesťami.

Samozrejme, že sme naše malé lásky už pomaly prichystali na blížiacu sa chladnejšiu sezónu rôznymi dekami do kočíkov, či už sme zvolili čoraz populárnejšie handmade alebo tie značkové. A keď už deka nestačí, tak volíme ochranu v podobe rôznych štýlových ale aj praktických zimných vložiek do kočíka.

Poďme si teda spoločnej predstaviť v hlavnej úlohe čoraz populárnejšiu kožušinu a rôzne kožušinové doplnky na kočík.

Čo je kožušina a aké sú jej vlastnosti? - Je ideálnym materiálom, ktorý môžete vášmu dieťaťu dopriať na cestách. Má vynikajúcu termoregulačnú schopnosť a preto dokáže v zime udržať dieťa v teple, naopak v lete odvádza pot z jeho pokožky a zabraňuje tak prehrievaniu. Vlákna vlny dokážu absorbovať vodu v množstve až do 33% svojej hmotnosti, bez toho aby bola vlhká na dotyk. Strihané ovčie rúno nedráždi detskú pokožku aj z dôvodu od prírody daných antibakteriálnych vlastností. U dieťaťa dokáže navodiť pocit bezpečia a s ním súvisiaci kľudný spánok.

Predstavme si tri najobľúbenejšie kožušinové doplnky na kočík:

1. Kožušinový golier na kočík

2. Kožušinová ovčia vložka do kočíka

3. Kožušinový rukávnik a rukavice na kočík


1. Kožušinový golier na kočík

Veľmi obľúbeným a skôr módnym ako praktickým doplnkom kočíka pre zimné obdobie sa v poslednej dobe stal dekoratívny univerzálny kožušinový golier na kočík. Môžete ho použiť aj na striešku v prípade hlbokej vaničky, ale aj na striešku športovej časti. Nájdete ho v rôznych farebných prevedeniach, najobľúbenejšiu skupinu však tvoria farby ladené v prírodných tónoch - sivé, čierne a hnedé. Môžete si ho kúpiť samostatne ale aj v sete s rukávnikom alebo rukavicami.

Nasadenie goliera

Je veľmi jednoduché. Má po stranách všitú gumu a na každom konci goliera sú plastové spony slúžiace ako úchytky. Takto ho ľahko a jednoducho upevníte na akúkoľvek striešku kočíka.

Krok 1:

Krok 2:

Pozrite si aj video, aké je nasadenie jednoduché:

Údržba

Údržba kožušinového goliera je veľmi jednoduchá, pretože ho možno prať v práčke pri teplote do 30 ° C, ideálne s použitím pracích prostriedkov na jemnú syntetiku. Odstreďujte ho pri nízkych otáčkach, potom jemne pretrepte a rozložený ho usušte. Pozor, nesmie sa sušiť v sušičke!

Dekoratívny univerzálny kožušinový golier na kočík

Dekoratívny univerzálny golier na kočík je vyrobený ako dekoratívny doplnok kočíka. Golier má po stranách všitú gumu a na každom konci goliera sú plastové spony slúžiace ako úchytky pre jeho ľahké, jednoduché a rýchle upevnenie na striešku kočíka.


2. Kožušinová ovčia vložka do kočíka

Praktickým pomocníkom na to, ako udržať dieťa v teple už v autosedačke skupiny 0+, vo vaničke aj v športovom kočíku, je aj čoraz častejšie obľúbenejšia kožušinová vložka.

Má dostatočný počet otvorov pre bezpečnostné pásy, takže je univerzálna pre akýkoľvek typ kočíka.

Údržba

Je veľmi jednoduchá. Vďaka samočistiacej schopnosti ovčej vlny stačí, keď mierne znečistenú podložku necháte vyvetrať na čerstvom vzduchu, či ju prečešete hrebeňom. Viac znečistenú podložku môžete oprať v rukách do 30° C, ideálne pri použití špeciálneho prípravku s obsahom lanolínu.

Kožušinová ovčia vložka do kočíka

Kožušinová ovčia vložka do kočíka je vyrobená zo špeciálne selektovanej jahňacej kožušiny, takže je jemná a hustá zároveň. Je skutočne prírodným a výborným pomocníkom či už do detskej postieľky ako aj do vajíčka, hlbokej vaničky a v neposlednom rade do športovej časti kočíka. Vášmu dieťaťu vytvorí komfort a pohodlie.


3. Kožušinový rukávnik a rukavice na kočík

rukávnik

Foto zdroj

A teraz niečo pre nás rodičov a pre naše najdôležitejšie zariadenie, ktoré naše lásky potrebujú, aby sa mohli touto čarokrásnou krajinou premávať s nami. Neviete, na čo myslím? No predsa na naše ruky! To je predsa pohon, brzda a v neposlednom rade hojdacie zariadenie, ktoré ten stroj poháňajú plnou parou vpred objavovať nepoznané čaro jesennej a zimnej krajiny.

Rukávniky na kočík, alebo rukavice na kočík, sú moderný a praktický doplnok ku kočíku, ktorý je kedykoľvek pripravený ochrániť ruky pred chladom, vetrom a mrholením. Zateplené kožušinové rukávniky či rukavice stačí na detský kočík pripnúť iba cvočkami alebo prizipsovať a ruky budú vždy v teple, no zároveň v momente voľné a pripravené jemne pohladiť dieťa a skúsiť teplotu nošteka a líčok, ale aj ovládať mobilný telefón bez skladania zimných rukavíc.

Ja osobne doteraz používam rukávnik Vlnka s ovčou výplňou, no chystám sa na kúpu novej kožušinovej krásky. Tak ti ponúkam pár typov, pre inšpiráciu.

Rukávnik Vlnka

Rukávnik Vlnka má vnútornú výplň z hebkej a hrejivej prírodnej ovčej vlny Merino a nepremokavý zvrško. Je dostupný vo viacerých farebných prevedeniach, ktoré dokonale vyniknú na klasickom aj na športovom kočíku.


Je už teda iba na našej fantázií, akú kožušinovú krásu nasadíme na ochranu drobčekov či seba, alebo len tak pre radosť😊.

Držím palce pri výbere a nezabudnite odoberať Kočíkovú poradňu a môj login, aby ste neprišli o žiadne novinky, články a zaujímavé inšpirácie.

Nezabudni dať 👍 alebo pridať komentár, ak sa ti článok páčil. Ocením aj návrhy na článok k produktom a príslušenstvu ku kočíku, ktoré by ťa zaujímali a chcel/a by si, aby som o nich napísala ďalší článok.

Ahojte, ja sa už teraz na Vás opäť teším v mojom ďalšom článku, ktorý pripravujem a prajem všetkým príjemné, nielen kožušinové kočíkovanie😊.

#prislusenstvo

Prosím tip kde kupit set golier a rukavice/rukavnik, pripadne tip na handmade- mamicku ktora vyraba tieto doplnky. 🙏

29. nov 2021

@elze8 Ahoj, takéto sety goliera, rukávnika alebo aj vložky do kočíka, môžeš kúpiš priamo cez jednotlivé prelinky v článku. Hand-made - nájdeš v inzerátoch tu na MK - vlastná výroba. Držím ti palce ❤

29. nov 2021

Začni písať komentár...

Odošli