ladova87
27. máj 2018
356 

Posilnenie imunity prírodnou cestou

    Ráno je 10°C, na obed 25 a večer zas 15. V stredu máme horúčavy a potom celý víkend leje. Realita dnešných dní, ktorá dáva veľmi zabrať nášmu organizmu, či organizmu naších detí. 

    V škôlkách a školách plno detí, ktorých rodičia si neôžu dovoliť ísť na maródku či OČR-ku a preto aj keď vidia, že ich dieťa nie je práve najzdravšie, musia ho ráno odviezť do kolektívu, kde sa nachádza aj Vaše dieťa. Ak patríte medzi rodičov, ktorí nie sú práve nadšení, keď musia navštíviť čakáreň u obvodného lekára a radšej dbáte na prevenciu určite poznáte zázračné prírodné "posilňovače" imunity.

1.COLOSTRUM

Colostrum čiže mledzivo je prvé materské mlieko, ktoré je produkované mliečnymi žľazami každého cicavca. Colostrum je dôležitým zdrojom imunoglobulínov, rastových faktorov, vitamínov, minerálov a proteínov. Mledzivo taktiež obsahuje biologicky aktívne molekuly, ktoré sú nevyhnutné pre imunitu a rast. Colostrum je čisto prírodná látka, ktorá poskytuje kombináciu životne dôležitých zložiek, ktoré napomáhajú nášmu telu v boji proti parazitom, baktériám a vírusom.

Faktory, ktoré obsahujú mledzivo, zaručujú celkovú imunitu a ochranu pred infekciami, baktériami a vírusmi nielen u novorodencov. Imunoglobulíny (IgG), známe ako protilátky, sú využívané imunitným systémom, aby identifikovali, bojovali a neutralizovali neznáme objekty, ako sú predovšetkým baktérie a vírusy. Absorpcia imunoglobulínov je nevyhnutná pre pasívnu imunitu novo narodených cicavcov.

2.HLIVA USTRICOVÁ

Hliva ustricovitá (Pleurotus ostreatus) je drevokazná huba. Ako nezelený organizmus, prijíma zo zelených organizmov, teda stromov, veľa látok, ktoré sú pre jej život dôležité a ktorými nepohrdneme ani my, ľudia. Navyše, hliva obsahuje látky v takom množstve a pomere, ktorý ľudskému organizmu maximálne vyhovuje. Hliva si berie živiny zo stromov a človek si ich môže vziať z hlivy. Hliva obsahuje betaglukány a celý rad vitamínov B, D, C, K, proteínov, sterolov, niektoré mastné kyseliny a stopové prvky chrómu, medi, železa, jódu, sodíka, selénu a zinku. Hliva obsahuje tiež hubovú vlákninu, vďaka ktorej sa z tela uvoľňujú usadené škodliviny a má vplyv na peristaltiku čriev. Výskumy poukázali aj na priaznivé účinky hlivy ustricovej pri liečbe ekzémov, kožných alergií, hemeroidov, kŕčových žíl a nádorových ochorení. Hliva tiež pozitívne vplýva na náš krvný tlak, ochorenia srdca, cievnej sústavy a na znižovanie hladiny cholesterolu. Môžeme ju taktiež využiť aj ako prírodné antibiotikum. Beta glukán v hlive ustricovej je látka, ktorá zvyšuje odolnosť proti baktériám a vírusom, pomáha telu bojovať proti rakovine, regeneruje tkanivá a celkovo posilňuje organizmus.

3. RAKYTNÍK REŠETLIAKOVÝ

Kto by nepoznal účinky rakytníka. Rakytník rešetliakový patrí medzi rastliny s najväčšou výživovou hodnotou na svete. Plody rakytníka majú jedinečné zloženie – chemické analýzy potvrdili, že sú najlepším (doteraz známym) samostatným zdrojom prirodzeného zoskupenia viac ako 190 látok.

Obsahuje 10 rôznych vitamínov, 18 aminokyselín, 24 minerálov a stopových prvkov. Má obdivuhodne vysoký obsah mono- apolynenasýtených esenciálnych mastných kyselín (omega 3, 6, 7 a 9) a fytosterolov.

Je neprekonateľným prírodným zdrojom vitamínu C, E a niekoľkých ďalších tokoferolov, beta-karoténu, a okolo 40 ďalších karotenoidov, flavonoidov, organických kyselín, fytoncídov a trieslovín. V plodoch sa nachádzajú všetky vitamíny B, pričom na niektorých biotopoch je obsah vitamínu B12 (prostredníctvom činnosti špeciálnych symbiotických baktérií) rovnaký, ako v pečeni.

Ako tieto výživné látky doplníme do nášho organizmu, alebo organizmu naších detí? Na trhu je neskutočné množstvo výživových doplnkov vo forme tabliet, cukríkov alebo sirupov. Problém je však ten, že každý tento "zázrak prírody" je dostupný len samostatne. Ak by sme teda chceli aplikovať všetky tri, museli by sme si každé ráno dať minimálne tri tablety, poprípade tablety zapiť sirupom a podobne. Nehovoriac o tom, že ak by sme zvolili, z každého druhu najlacnejší variant, vyšlo by nás to minimálne na 45eur. Ako teda dosiahnúť, aby sme boli zdaví a aby to nevyžmýkalo našu peňaženku?

Nech sa páči: https://www.modrykonik.sk/group/10561/bio-colostrum-s-rakytnikom-je-100-priro-c0nlrm/

Začni písať komentár...

Odošli