Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ladova87
    27. máj 2018    Čítané 356x

    Posilnenie imunity prírodnou cestou

        Ráno je 10°C, na obed 25 a večer zas 15. V stredu máme horúčavy a potom celý víkend leje. Realita dnešných dní, ktorá dáva veľmi zabrať nášmu organizmu, či organizmu naších detí. 

        V škôlkách a školách plno detí, ktorých rodičia si neôžu dovoliť ísť na maródku či OČR-ku a preto aj keď vidia, že ich dieťa nie je práve najzdravšie, musia ho ráno odviezť do kolektívu, kde sa nachádza aj Vaše dieťa. Ak patríte medzi rodičov, ktorí nie sú práve nadšení, keď musia navštíviť čakáreň u obvodného lekára a radšej dbáte na prevenciu určite poznáte zázračné prírodné "posilňovače" imunity.

    1.COLOSTRUM

    Colostrum čiže mledzivo je prvé materské mlieko, ktoré je produkované mliečnymi žľazami každého cicavca. Colostrum je dôležitým zdrojom imunoglobulínov, rastových faktorov, vitamínov, minerálov a proteínov. Mledzivo taktiež obsahuje biologicky aktívne molekuly, ktoré sú nevyhnutné pre imunitu a rast. Colostrum je čisto prírodná látka, ktorá poskytuje kombináciu životne dôležitých zložiek, ktoré napomáhajú nášmu telu v boji proti parazitom, baktériám a vírusom.

    Faktory, ktoré obsahujú mledzivo, zaručujú celkovú imunitu a ochranu pred infekciami, baktériami a vírusmi nielen u novorodencov. Imunoglobulíny (IgG), známe ako protilátky, sú využívané imunitným systémom, aby identifikovali, bojovali a neutralizovali neznáme objekty, ako sú predovšetkým baktérie a vírusy. Absorpcia imunoglobulínov je nevyhnutná pre pasívnu imunitu novo narodených cicavcov.

    2.HLIVA USTRICOVÁ

    Hliva ustricovitá (Pleurotus ostreatus) je drevokazná huba. Ako nezelený organizmus, prijíma zo zelených organizmov, teda stromov, veľa látok, ktoré sú pre jej život dôležité a ktorými nepohrdneme ani my, ľudia. Navyše, hliva obsahuje látky v takom množstve a pomere, ktorý ľudskému organizmu maximálne vyhovuje. Hliva si berie živiny zo stromov a človek si ich môže vziať z hlivy. Hliva obsahuje betaglukány a celý rad vitamínov B, D, C, K, proteínov, sterolov, niektoré mastné kyseliny a stopové prvky chrómu, medi, železa, jódu, sodíka, selénu a zinku. Hliva obsahuje tiež hubovú vlákninu, vďaka ktorej sa z tela uvoľňujú usadené škodliviny a má vplyv na peristaltiku čriev. Výskumy poukázali aj na priaznivé účinky hlivy ustricovej pri liečbe ekzémov, kožných alergií, hemeroidov, kŕčových žíl a nádorových ochorení. Hliva tiež pozitívne vplýva na náš krvný tlak, ochorenia srdca, cievnej sústavy a na znižovanie hladiny cholesterolu. Môžeme ju taktiež využiť aj ako prírodné antibiotikum. Beta glukán v hlive ustricovej je látka, ktorá zvyšuje odolnosť proti baktériám a vírusom, pomáha telu bojovať proti rakovine, regeneruje tkanivá a celkovo posilňuje organizmus.

    3. RAKYTNÍK REŠETLIAKOVÝ

    Kto by nepoznal účinky rakytníka. Rakytník rešetliakový patrí medzi rastliny s najväčšou výživovou hodnotou na svete. Plody rakytníka majú jedinečné zloženie – chemické analýzy potvrdili, že sú najlepším (doteraz známym) samostatným zdrojom prirodzeného zoskupenia viac ako 190 látok.

    Obsahuje 10 rôznych vitamínov, 18 aminokyselín, 24 minerálov a stopových prvkov. Má obdivuhodne vysoký obsah mono- apolynenasýtených esenciálnych mastných kyselín (omega 3, 6, 7 a 9) a fytosterolov.

    Je neprekonateľným prírodným zdrojom vitamínu C, E a niekoľkých ďalších tokoferolov, beta-karoténu, a okolo 40 ďalších karotenoidov, flavonoidov, organických kyselín, fytoncídov a trieslovín. V plodoch sa nachádzajú všetky vitamíny B, pričom na niektorých biotopoch je obsah vitamínu B12 (prostredníctvom činnosti špeciálnych symbiotických baktérií) rovnaký, ako v pečeni.

    Ako tieto výživné látky doplníme do nášho organizmu, alebo organizmu naších detí? Na trhu je neskutočné množstvo výživových doplnkov vo forme tabliet, cukríkov alebo sirupov. Problém je však ten, že každý tento "zázrak prírody" je dostupný len samostatne. Ak by sme teda chceli aplikovať všetky tri, museli by sme si každé ráno dať minimálne tri tablety, poprípade tablety zapiť sirupom a podobne. Nehovoriac o tom, že ak by sme zvolili, z každého druhu najlacnejší variant, vyšlo by nás to minimálne na 45eur. Ako teda dosiahnúť, aby sme boli zdaví a aby to nevyžmýkalo našu peňaženku?

    Nech sa páči: https://www.modrykonik.sk/group/10561/bio-colostrum-s-rakytnikom-je-100-priro-c0nlrm/

    ladova87
    5. nov 2017    Čítané 162x

    Týždeň veľkého testovania BILLA

    Keďže som na MK nováčik, naozaj som nečakala, že by som práve ja mohla byť jedna z mála vyvolených na testovanie mäska. No možno je to tým, že musím variť takmer každý deň, keďže doma mám tri deti, priateľa a psa  a ďalšie dieťa “na ceste”.

    Snažím sa, aby bola naša strava pestrá a hlavne musím variť to, čo zjedia najmä deti, nie len my dospelí. Tak isto, nakoľko sa momentálne ešte aj sťahujeme, nemám čas vymýšľať recepty typu “kocka v šmyku”. Potrebujem vždy niečo rýchle, chutné a zdravé.

    Moja prvá návšteva prebehla v piatok okolo štvrtej pol piatej. Síce som chladiaci box s výrobkami Slovenská farma našla hneď pár metrov od vstupu do obchodného domu, veľký výber tam nebol. Čo sa týkalo kuracieho mäsa, boli tam posledné dve balenia kuracích krídel, z ktorých sa moje deti asi veľmi nenajedia. Ale našťastie mali hovädzie na guľáš. Tak si hovorím, že to bude asi znamenie. Aby bolo v našom víkendovom guľáši viac mäsa,  vzala som aj jedno balenie bravčového. Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".

    Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave. Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku. Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.

    Pri mojej druhej návšteve BILLA som bola veľmi milo prekvapená. Výber kuracieho bol oveľa väčší ako naposledy. Kuracie štvrte, kuracie stehná, kuracie stehná bez kostí a kože, kuracie krídla. Tak isto samozrejme bolo aj bravčové a hovädzie. Asi je lepšie chodiť na nákup ráno. Teraz som bola cca o desiatej. Oslovili mi teda kuracie vykostené stehná, nakoľko je to mäsko šťavnatejšie ako prsia. Mäso malo už zabalené krásnu čerstvú farbu. Tak isto po rozbalení aj pekne voňalo. Nebol tam žiadny závan "staroby", alebo ako by som to napísala. Mäso bolo pekne vykostené. Žiadne zvyšky kostí. Výborne sa s ním pracovalo.

    Tak teda som uvarila super jednoduchý recept. Čínu. Postup je nasledovný. Najprv si na panvici, alebo woku opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. K tomu si pridáme na rezance nakrájané mäso. Keď je mäsko "urobené" do biela,  pridáme mrazenú zeleninu (nejaký mix na čínu), trošku premiešame a povaríme, pridáme na kocky nakrájaný ananás, zmes na chinu ( tiež ju nájdete pri omáčkach, príchuť nechám na výber každému chutí niečo iné) a nakoniec pridávam zmes na čínu v prášku, ktorú si rozmiešam s vodou v sklíčku od omáčky, aby nič nevyšlo na zmar. Medzitým som si dala variť ryžu. Chcem podotknúť, že mäso bolo vážne šťavnaté a samo o sebe malo výbornú chuť aj bez dochucovania.

    Ďalší môj nákup som sa stavila o trištvrte na štyri, ale výber bol na moje milé prekvapenie opäť veľký. Tentokrát ma oslovili čerstvé kuracie filé. Samozrejme, jedno balenie je pre nás málo. Ako obedo-večeru sme tentokrát mali karí kurča s celozrnými cestovinami. Milujem varenie na woku, preto som si naň naliala akurát olivový olej a keď bol horúci som si rovno doň “vysypala” kuracie filé. Keď začali byť sfarbené do biela, okorenila som ich troškou soli, papriky a čierneho korenia. K tomu “od oka” kečup a horčicu. Keď sa to celé rozmiešalo, prevrelo, pridala som karí korenie. Každý nech si pridá koľko mu chutí. K tomu som podávala celozrné cestoviny. Opäť všetkým veľmi chutilo 🙂

    Posledný nákup som si “dopriala”. Bravčová panenka. Mňam. Mäsko veľmi lahodné, jemné, šťavnaté a chutné. Nie je nič lepšie na vychutnanie bravčovej panenky ako jemne nakorenený steak médium rare. V strede ružovučký a k tomu opekané zemiačky. Ja osobne ešte k tomu milujem taký svoj dressing. Ten je tiež ultra jednoduchý. Keďže mám rada pikantné veci, tak si iba zmiešam tatársku omáčku s chilli omáčkou. Prepáčte to foto. Nevydržala som na to pozerať bez ochutnania 🙂

    Celé toto testovanie by som zhrnula asi takto.

    V prvom rade ďakujem za takúto možnosť a životnú skúsenosť. Keby som mala vypísať všetky pozitíva a negatíva, začnem tým zlým. Jediné, čo som vnímala ako negatívum bol veľmi malý výber pri mojom prvom nákupe, ale to bola moja chyba, keďže som sa vybrala na nákup v piatok o piatej večer. Avšak viem, že sú aj ženy, matky, ktoré cez deň nikdy nemajú čas na nákup, a preto si to nechávaju na čas, keď už majú deti po škole a krúžkoch. Tak možno by BILLA mohla myslieť aj na to.

    Teraz veci, ktoré som vnímala ako pozitíva. Ostatné dni, ktoré som realizovala nákup bol vždy výber veľký a rozmanitý. Každý deň som v potravinovom chladiacom boxe našla niečo nové, čo ma inšpirovalo na nákup mäsa, ktoré som ešte pred tým neskúsila. A to bola pre mňa výhoda, že som nemusela už večer, alebo skoro ráno rozmýšľať, čo budem variť. Proste som na to prišla vždy až vtedy, keď som zbadala v ponuke Slovenskej farmy niečo, čo som tam predtým nevidela. Mäso bolo vždy chutné a voňavé. Nikdy sa mi nestalo, že by bolo zapáchajúce alebo nedobrej kvality. Určite odporúčam mäso mamičkám aj nemamičkám, ktoré pozerajú v prvom rade na kvalitu a chuť. Určite tam bol citeľný rozdiel oproti “poľským” či napichaným mäsám z dovozu.

    Nebudem preháňať, keď poviem, že som si zamilovala nakupovanie mäsa v BILLA. 🙂

    ladova87
    25. okt 2017    Čítané 364x

    Čína made in Slovakia

    Pokračujem v testovaní mäsa z Billa. Tak som sa ráno vybrala na nákup. Výber kuracieho tu bol dnes oveľa väčší, ako naposledy. dnes ma najviac oslovily vykostené kuracie stehná. Kuracie mäso celkovo majú deti najradšej a nie je suché ako prsia. Tak isto je super aj to, že sa človek nemusí zaoberať s vykosťovaním. Takže na dnes jasná voľba.

    Mäso malo už zabalené krásnu čerstvú farbu. Tak isto po rozbalení aj pekne voňalo. Nebol tam žiadny závan "staroby", alebo ako by som to napísala. Mäso bolo pekne vykostené. Žiadne zvyšky kostí. Výborne sa a ním pracovalo.

    Tak teda poďme na super jednoduchý recept.

    Najprv si na panvici, alebo voku opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. K tomu si pridáme na rezance nakrájané mäso.

    Keď je mäsko "urobené" do biela pridáme mrazenú zeleninu (nejaký mix na chinu), trošku premiešame a povaríme, prisame na kocky nakrájaný ananás, zmes na chinu ( tiež ju nájdete pri omáčkach, príchuť nechám na výber každému chutí niečo iné) a nakoniec pridávam zmes na chinu v prášku, ktorú si rozmiešam s vodou v sklíčku od omáčky, aby nič nevyšlo na zmar 🙂 

    Medzitým som si dala variť ryžu. Chcem podotknúť, že mäso bolo vážne šťavnaté a samo o sebe malo výbornú chuť aj bez dochucovania. 

    A tu máme výsledok. Dobrú chuť🙂

    ladova87
    24. okt 2017    Čítané 174x

    Piatok v BILLA

    Nazbieralo sa mi toho straaasne veľa.  Zlé výsledky na poradni a plus navyše sa musíme čím skôr presťahovať.  Asi niektoré mamičky vedia, aké to je sťahovať seba, tri deti a samozrejme aj polovičku keď vám doktor káže iba ležať? Nemožné! Okrem toho tu mám ešte jednu milú povinnosť a to testovať mäsko zo Slovenskej farmy z BILLA pre vás milé mamičky.

    Bola som tam v piatok. Konečne som so sebou okrem odvahy nezabudla zobrať aj poukážky🙂 

    Tak teda som vybehla z auta, schmatla košík a hor sa na nákup mäsa zo Slovenskej farmy. Hovorím si vduchu, že ako ho tam nájdem ale  bola som milo prekvapená. Takmer hneď na začiatku predajnej zóny som našla chladiaci box s označením Slovenskej farmy. Menej milo prekvapená som bola ponukou. Keďže jediné kuracie mäso boli dve balenia kuracích krídel.

    Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".

    Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave.  Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku.  Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.

    Samozrejme, tento týždeň tam ešte pôjdem na iné mäsko🙂 Tak, zatiaľ mamičky.