„Syn môj, konaj modlitbu a káž chvályhodné veci a zakazuj odsúdeniahodné veci a maj trpezlivosť voči tomu, čo ťa postihne. To patrí veru medzi veci veľké“, „A nevzďaľuj líce svoje od ľudí a neprechádzaj sa na zemi pýchou naplnený, pretože Boh nemá rád pyšného a namysleného“, „A buď umiernený vo svojej chôdzi a stíš hlas svoj, pretože najnepríjemnejšie zvuky sú zvuky somárov“.
    Nevideli ste, že Boh určil, aby vám slúžilo, čo je v nebesiach a čo je na zemi a že vám dal zoširoka svoje dobrodenia zjavné i skryté? Medzi ľuďmi sú takí, ktorí sa sporia o Bohu bez toho, aby mali poznanie, alebo správne usmernenie alebo Knihu osvecujúcu,
    Ak by im bolo povedané: „Nasledujte to, čo Boh zoslal“, povedia: „Budeme nasledovať len to, na čom sme našli našich otcov“. Aj keď by ich satan vyzýval k trápeniu ohňa planúceho?
    Kto obráti svoju tvár k Bohu a pritom dobro koná, ten sa uchopil pevnej rukoväti. K Bohu speje koniec vecí. Kto by odmietol veriť, nech ťa nezarmucuje jeho odmietanie viery. K nám bude ich návrat, kde ich oboznámime s tým, čo konali. Veď Boh pozná, čo je v hrudiach skryté.
    Keby bol každý strom, ktorý je na zemi perom a more by bolo posilnené siedmimi moriami za ním, neskončili by sa slová Božie. Boh je mocný a múdrosťou oplýva.
    Vaše stvorenie a vzkriesenie bude ako stvorenie a vzkriesenie jednej duše. Boh všetko počuje a všetko vidí.
    (Korán, výber z kapitoly 31:17-28)