lenusie29
9. feb 2024
631 

Operácia mozgu nádoru v zahraničí

Dobrý deň milí čitatelia vie mi niekto odporučiť liečbu prípadne lekára ktorý by dokázal operovať hlboký nador v mozgu 6-7cm čelovy lalok mozgu v tureckom sedle . Moja mama je momentálne v hospici liečbu mala nasadenú ožarovanie ktoré nezaberalo ,potom jej nasadili biologickú liečbu chvíľu sa jej nador vysušoval a klesol o 1 cm s liečbou pokračovali no nevideli žiadnu pozitívnu zmenu nador pomaly rastol práve oko mala úplne zatvorené pretože tumor   tlaci na nervové centrá.  

Liečbu jej lekari vybavovali aj v Prahe na gamanôž no aj tam zamietli pretože nador je hlboký a povedali že by zostala slepá. 

V Bratislave ju mali operovať minulý rok no keď videli CT mozgu odmietli to vraj by zomrela počas operácie.  Liečba je ukončená. Ale stále chcem dúfať že by sa našiel profík ktorý mi dokázal operovať tak hlboký  nador . Pretože mama už nepočuje skoro vôbec prichádza o sluch a aj ľavé oko sa jej zatvára čiže sa obávam že bude mať obe oči zatvorene . Vie mi niekto poradiť ako postupovať? Pripadne odporučiť niečo v zahraničí? Ďakujem.

Zial asi moc pomoci tam nie je. skus pozriet na IG foodtherapybydenisa ona bojuje s nadorom na mozgu, jej pomohla nějaká liecba v Brně - co musela platit mesacne 200000čk ...no už jej tiez přestala zaberat, možno by Brno stalo za pokus na konzultaciu

9. feb 2024

To je mi lúťo,ale neviem o ničom.VPrahe sú na tie nádory špička,a keď neodporučili,tak asi sa to nedá

9. feb 2024

@x015ad aj v Prahe zamietli

9. feb 2024

@lenusie29 ahoj, manzel pracuje v protonovom centre vo Wiener Neustadt, ozaruju nadory na mozgu, co sa nedaju operovat, ak chces napis mi ip s mailom, on by ti napisal priamo.

9. feb 2024
9. feb 2024

a nechces dopriat mamine aby sa vklude rozlucila a uzila si este cas co jej ostava ? usporiadat si veci a tak niekedy my sami drzime svojich drahych tu na zemi v bolesti
a teda vela sil

9. feb 2024

@lenusie29 napise ti este dnes. Mamine prajem vsetko dobre a drzim palce🍀

9. feb 2024

@lenusie29 ahoj,ja dosť sledujem prípady s nádorom na mozgu ,lebo máme niečo podobné v rodine,len on je mladší ako tvoja mama a nádor má na dostupnom mieste,už je po operácii len ho nemohli vybrať celý....ale chcem len napísať,že prípad tvojej mamy bol podobný niekde opisovany,odmietli operovať v Bratislave aj prahe tak si zaplatili v Nemecku ,tam sa platilo úplne všetko a bol to len pokus,stalo ich to obrovské peniaze a aj tak zomrel po operácii pár dní.Ked je to na takom mieste tam sa už fakt nedá nič robiť,len lieky od bolesti a ak by ste silou mocou niekde v zahraničí vybavovali,bolo by to len ťahanie peňazí z vášho vrecka.Musute sa zmieriť s tým,že jej nič nepomôže a od bolesti jej budú dávať morfium ak nič iné nepomôže.Bude potrebovať čadom hospic keď jej muž sa o ňu nevie postarať,ľudia s takým nevyliečiteľnym nádorom v hlave sú postupne aj agresívny,majú nervy sami zo seba a od bolesti....je to veľmi smutné a ťažké,ale bohužiaľ,treba sa s tým zmieriť,všetko sa nedá vyliečiť.
Keby to bolo možné doktor Šteno by ju bol operoval,on robí aj nádory ktoré inde nechcú ale len vtedy,keď vie určite,že tomu človeku pomôže a nezabije ho.Nasho príbuzného inde chceli len sledovať a on ho operoval,ako to bude pokračovať ešte nevieme,lebo len tento týždeň skončil s ożiarmi s až koncom apríla urobia magnetickú rezonanciu ako to vyzerá.
Ak ešte chces nejaké informácie napíš mi správu,pevné nervy...

9. feb 2024

a nechaj ju teda v hospici citala som aj minuly prispevok z juna od teba dodatocne vypovedajte si ak sa da odpusti

9. feb 2024

@bielybenny mama je v hospici už...no nechcem aby zomrela

9. feb 2024

@lenusie29 nikto nechce aby blízky zomrel,skúste ešte sa ozvať tomu pánovi čo robí v protonovom centre v Rakúsku čo vám píše vyššie,ale keď Praha odmietla ktovie či tam majú iné možnosti,treba skúsiť,tam veľa možností už nie je,je to zákerná sviňa tá rakovina a obzvlášť v hlave je to zložité...

9. feb 2024

@lenusie29 Ja len že držím palce a prajem veľa síl.

9. feb 2024

Ten MK sa mi páči,že niekedy si vedia ženy pomôcť ,a dať nádej.A to autorka potrebuje najviac.Kiezby aj sa podarilo pomôcť.

9. feb 2024

Skús pozrieť Innsbruck

9. feb 2024

@lenusie29 V Prahe len gama nôž odmietli alebo aj operáciu? Keď len gama nôž, tak skúsiť ešte Prahu a operačné riešenie.
Potom je ešte v Budapešti jeden neurochirurg, ktorý sa špecializuje na nádory práve v tejto oblasti, je to prof. Dr. Czirják Sándor.
A to, že Šteňo st. odmietol operovať, to neznamená ešte, že je to stratené, to všetko čo som na neho už počula ma dostatočne odradilo aj od konzultácie, nieto ešte operácie.

9. feb 2024

@karush ako ho mam kontaktovať? Dr. Sándor

9. feb 2024

@karush vďaka len on asi nevie po sk ? Však lebo ja neovládam angličtinu ani Maďarčinu.

9. feb 2024

@lenusie29 poradila si sa s maminou ci chce este absolvovat operaciu, pobyt v nemocnici atd? Tito pacienti maju casto ine vnimanie situacie ako zvysok rodiny?
V sirsej rodine sme mali pripad rozsireneho nadoru na mozgu, podla vacsiny neoperovatelneho, nakoniec sa jeden neurochirurg nasiel, ale pani zila uz len cca 4 mesiace potom. Po prepusteni boo jej stav zufaly. Ale to bol pripad, ze sama chcela podstupit operaciu napriek rizikam a moznemu zlyhaniu liecby. Drzim palce.

9. feb 2024

@lenusie29 keď je problém s angličtinou, tak táto možnosť žiaľ nepripadá do úvahy,
ešte som chcela k predošlej správe napísať, že riadiť sa najprv tým, čo si praje mamka

9. feb 2024

@lucyliu si uzasny clovek❤este ten svet strateny nie je....
Dakujem za vsetkych

9. feb 2024

@pleval a to zas nie, kiez by to dobre dopadlo

9. feb 2024

@lucyliu budeme tomu verit,ale dala si im nadej....

9. feb 2024

Začni písať komentár...

Odošli