Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    skusali sme vyrabat 🙂

    (3 fotky)
    lovelly26
    15. nov 2016    Čítané 40x

    Poobedie s Kozmixom

    Túto nedeľu sme sa vybrali do centra Bratislavy za dobrodružstvom a spoznávaním. Mali sme to šťastie zúčastniť sa modelovej hodiny s Kozmixom.

    Malého a milého mimozemšťana sme spoznali pred pár týždňami v škole, keď pani učiteľka prihlásila triedu nášho syna (prváčika) do súťaže. Ale aj napriek tomu, sme boli plní očakávaní a zvedavosti ako to celé bude prebiehať.

    Bola veľká zima vonku a my sme dorazili o niečo skôr. O to viac sme boli milo prekvapení, keď sa dvere otvorili a zvítali nás pracovníci Edulabu. Atmosféra bola veľmi priateľská a to pomáhalo aj nám aj deťom prelomiť ľady. Pre malých zvedavcov prichystali zábavu kým sme čakali na ostatné deti - Xbox s veľmi poučnou hrou, kde dievčatá excelovali.

    Po zoznámení sa sme sa dozvedeli troška viac o vzdelávacom portále Kozmix a aj o Edulabe. O význame a potrebe vzdelávať deti touto formou ale aj výhody, ktoré prináša.

    V krátkosti Kozmix otvára dvere deťom do sveta digitálneho vzdelávania, hravou a zaujímavou formou, prostredníctvom viac ako 520 lekcii z 11 predmetov, a to jednoducho cez pc, tablet alebo telefón -  z domu či v škole.

    Hodina prebiehala veľmi hlučne (aspoň na začiatku) - myslím tým len jediné - deti boli nadšené z úloh, predbiehali sa v hlásení  a tešili sa z každej správnej odpovedi.  Ich spoločným cieľom bolo poskladať rozbitú vesmirnú loď Kozmixa, aby milý kamarát mohol odletieť domov. Hodinu si užívali prváci ale aj štvrtáci - i keď výnimka sa našla 🙂

    Mala som pocit, že by tam ostali kľudne aj dlhšie a to aj vďaka dvom skvelým učiteľom Lucii a Milošovi, ktorí svoje remeslo ovládajú na jednotku.

    Počas hodiny sme sa učili aj my rodičia - vyskúšali sme úlohy Kozmixa na tablete. Vybrala som si úlohu pre tretiakov a teda priznávam sa čestne mala som pocit že nič neviem. Ale už viem čo sú desiatky 🙂

    Po úspešnej hodine a samozrejme poskladaní vermírnej lode dostali aj odmenu. Diplom za skvelú prácu, tričko aby si mohli kedykoľvek pripomenúť toto poobedie a odznak, ktorý my máme na školskej taške.

    Ešte aj dnes spomínal na poobedie strávené v Edulabe, a samozrejme tričko mal na sebe v škole. Pani učiteľka bola prekvapená a potešená, že je možnosť to vidieť aj na vlastné oči. Pre Vás, ktorý by ste chceli vedieť viac, navštívte stránky www.kozmix.sk alebo www.mojaprvaskola.sk - stojí to zato prečítať o tom viac.

    Chceli by sme sa poďakovať modrému koníkovi za túto možnosť, takisto všetkým z Edulabu za krásne poobedie a aj našim učiteľom že sa zúčastnili takého skvelého projektu ako je Kozmix.

    Danko & Betka