311 / 612
    Fašírky zo 4 druhov mäsa s chrenovou omáčkou
    lubos
    autor

    Chrenová omáčka je uvarená z cibule, cesnaku, karfiolu, zemiakov a množstva strúhaného chrenu. Je pomixovaná do krémova vo vysokootáčkovom mixéri.

    Mäso je hovädzie, bravčové, jahňacie a morčacie.

    23. nov 2017

    Mozem porosit recept?

    23. nov 2017
    lubos
    autor

    @tomon Ahoj!

    Recept je veľmi podobný tomu na mäsové guľky v paradajkovej omáčke (tu: https://www.modrykonik.sk/blog/lubos/message/ak...), ale je použitý rovnaký diel hovädzieho, bravčového, jahňacieho a morčacieho.

    Vytvaruješ guľky z ochutenej mäsovej zmesi (podľa uvedeného receptu v linke), vytvaruješ fašírky (karbonátky) a tie opečieš iba chvíľu na horúcej panvici z oboch strán. Odložíš na plech alebo do formy a dopečieš v rúre, zhruba 10 - 20 minút.

    Zatiaľ na tej istej panvici potom na oleji alebo tuku opražíš nakrájanú cibuľku, cesnak, nadrobno nasekaný karfiol a pár nakrájaných ošúpaných zemiakov, zaleješ ideálne vývarom (bujónom) iba do výšky zeleniny. Povaríš, kým nie sú zemiaky mäkké, necháš trochu vychladnúť a pomixuješ úplne do krémova. Ak treba, zriediš do hustoty omáčky (určite dolej výpek z fašírok, keď ich vytiahneš z rúry). Potom ešte do nej nastrúhaš toľko chrenu, koľko sa Ti bude ráčiť!

    Dobrú chuť!

    24. nov 2017