lubos
29. okt 2015

ROZHOVOR: Čo jedia naše deti v škôlke? (video, 2 min.)

Ahojte mamičky. Máme tu ďalší rozhovor, tentokrát so Zuzanou Noskovou ml., vedúcou dvoch školských jedální pri materskej škole v Petržalke.

Zuzana nám vysvetlí, ako a z čoho prebieha zostavovanie jedálneho lístka a akých nariadení sa pritom musí držať.

Podľa zásad na zostavovanie jedálnych lístkov v zariadeniach školského stravovania (príloha č. 1 k vyhláške č. 330/2009 Z. z.) je týždenný jedálny lístok časovo štruktúrovaný nasledovne:

- týždenný lístok obsahuje jedno hlavné mäsové jedlo,

- jedno hlavné jedlo z rýb,

- jedno hlavné jedlo so zníženou dávkou mäsa (napr. mleté mäso s ryžou alebo vločkami),

- dve hlavné jedlá múčne alebo zeleninové, ktoré sa podávajú najmä v pondelok.

Údeniny a výrobky z nich sa v materských školách nezaraďujú, na základných a stredných školách najviac jedenkrát za mesiac.

Materiálno – spotrebné normy a receptúry pre školské stravovanie (s účinnosťou od 01.09.2015) nájdete tu (obzvlášť zaujímavé od strany 4):  http://www.minedu.sk/data/files/5055_metodika_k_msn_2015.pdf

Príklad nových receptúr nájdete tu (súbor ZIP):  http://www.minedu.sk/data/files/5054_dodatok-k-msn-pre-ss_-2015.zip

Ostatné informácie ku školskému stravovaniu nájdete tu:  http://www.minedu.sk/8009-sk/skolske-stravovanie/

Rozhovor bol autorizovaný a povolený oddelením komunikácie s verejnosťou petržalskej samosprávy. Ďakujeme.

S pozdravom,

Ľuboš.

Heštegy: #rozhovor #lubosovakuchyna

________________

Ďalšie príspevky zo série Rozhovor:

irsina83, foodbloger odhalený! (Kristína)

Predstavenie projektu Skutočne zdravá škola (Aneta Orosi).

Komentár bol odstránený
lubos
autor

@monif normovaná labužnícka nátierka obsahuje približne rovnaký podiel 3 druhov syra: mäkký, tvrdý a plesňový a rovnaké množstvo masla.

15. nov 2015

Začni písať komentár...

Odošli