lucy_m
15. dec 2017
256 

Vichy Liftactiv Shot - malá vitamínová bomba

Vichy prišlo na trh s inovatívnou novinkou - Intenzívnou antioxidačnou kúrou na pleť, proti známkam úvavy pleti. Hneď som ju chcela vyskúšať, keď som videla na @konik_testuje ponuku na testovanie prípravku. Táto kúra zaručuje, že účinne pôsobí proti únave pleti, a to vraj do 10 dní.  Pche. Priznám sa. Týmto číslam som neverila. 

Čo je Vichy Liftactiv Fresh Shot?

Tento prípravok - neviem, či ho nazvať sérom - obsahuje vysoko koncentrované zloženie antioxidantov - 15% čistého vitamínu C, vitamín E, extract z borovice prímorskej a fragmetovanú kyselinu hyalurónovú. Okrem iného aj alkohol, dipropylene glycol (zmäkčovadlo), glycerín (telu vlastná látka) a iné. 

Účinné látky:

Vitamín C, ktorý je hlavnou zložkou prípravku, má pleti zaručiť ochranu pred voľnými radikálmi, stimululovať tvorbu kolagénu a elastínu v pleti, pleť rozžiariť, hydratovať. Pre pleť je veľmi prospešným antioxidantom. 

Vitamín E je veľmi účinný antioxidant, ktorý spomaľuje starnutie buniek v pleti. Nazýva sa aj vitamín krásy.

Extrakt z borovice prímorskej zlepšuje mikrocirkuláciu, chráni pred UVA žiarením, zlepšuje kvalitu pleti.  V porovnaní s vitamínom C je vraj 20x účinnejší, s vitamínom E dokonca až 50x účinnejší. (Zroj: internet).

Fragmentovaná kyselina hyalurónová je kľúčová zložka pre hydratáciu, pružnosť a plnosť pleti. Je to telu vlastná látka. Vynikajúco viaže prirodzenú vlhkosť kože, vypĺňa vrásky, účinkuje ako bariéra proti prenikaniu baktérií do pleti.

Glycerín vytvára ochrannú bariéru pred vysušením a tým pleť prirodzene hydratuje. 

Testovanie  - Plusy a Mínusy:

Mám 37 rokov a o pleť sa poctivo starám už niekoľko rokov - moja starostlivosť o pleť spočíva minimálne zo 6 produktov starostlivosti o pleť. 2krát ročne si doprajem vitamínovú kúru s vitamínom C. A to je aj dôvod, že som sa dala na testovanie Vichy Liftactiv Fresh Shot. Chcela som porovnať účinky týchto kúr.

Prvé, čo ma prekvapilo na tejto intenzívnej kúre bolo balenie. Je to malá tmavá fľaštička s pipetou (kvapkátkom). Hneď ma napadlo, že balenie bude nutné rýchlo spotrebovať. Mala som pravdu - od otvorenia treba do 1 mesiaca balenie využívať. Je to tým, že vitamín C podlieha oxidácii, keď sa nenachádza v tlakových nádobkách, do ktorých sa nedostane vzduch. Sérum Liftactiv Fesh Shot je hodne tekuté. V zložení si všimnite, že na prvom mieste sa nachádza voda. Chcela som si ho aplikovať priamo na pleť, ale keďže je veľmi vodové rýchlo stekalo a bála som sa zasiahnutia očí. Preto som si ho nakvápala do dlaní a pritláčaním do plete som ho rozotrela na celú tvár. Pri prvej aplikácií (na ruku - test kožnej reakcie) som zo séra cítila alkohol. Na pleti pôsobí lepkavo. Trochu mi to prekážalo. Po aplikácií krému lepkavosť zmizne. Sérum som si aplikovala prevažne pred spaním. Odporúča sa používať ho raz denne. Skúšala som zopárkrát si ho dať aj na deň (následne som použila prípravok s SPF).  Neprekážalo mi. 

Pleť po 10 dňoch je viac rozžiarená - sama som bola z toho prekvapená, že pleť rozžiari hneď po prvej aplikácii. Pleť mám hladšiu, jemnú na dotyk. Niekedy večer sa pristihnem ako si ju prechádzam rukami a som prekvapená, že je taká jemná a hladká 🙂 Skutočne moje obavy, že nebude sérum fungovať sa rozplynuli - som šokovaná 😀 lebo som velký skeptik.

Plusy: 

- skutočný účinok na pleti, pleť rozžiarená, vyživená, hladká

- zloženie aktívnych látok, bez parabénov, bez parfému

Mínusy:

- balenie - aplikácia mi príliš nevyhovuje, je na mňa príliš tekuté (ale je to len môj názor, niekomu to zase môže vyhovovať)

- lepkavý pocit na pleti 

- pomer cena a veľkosť balenia (príp. spotreba balenia - 1 mesiac)

Záver :

Či by som si tento prípravok kúpila opäť ? Ja rozhodne. Vidím účinky na pleti a pretože pleť je pre mňa nesmierne dôležitá, chcem jej dávať len dobré a kvalitné veci. Vichy Liftactiv Fresh Shot ma o svojich účinkoch dokonale presvedčil. Zvyšok balenia posúvam opäť na testovanie - mojej sestre a verím, že aj ona bude spokojná. 

Ďakujem @konik_testuje

#test_liftactiv

Začni písať komentár...

Odošli