mariosmykal
6. nov 2013

Ako som sa stal adminom

Minulý rok som napísal poviedku. O koníkovi. Našiel som totiž pracovnú ponuku adminovať na koníku, ktorá zakazovala posielať životopisy, ale žiadala len jednoducho predstaviť sa. Neváhal som, napísal som poviedku a poslal. Zverejňujem v 100% znení. Prajem príjemné čítanie 🙂

--

Maľoval som. Ako malý chlapec som veľa maľoval a kreslil. Miloval som vodové farby, s voskovkami mi to nešlo. Neraz sa stalo, že som na štetec nabral viac vody ako bolo treba, a dielo ihneď menilo svoj charakter. Podobne sa stalo aj pri zrode môjho prvého koníka. Modrého. Z môjho sna. Už bol na výkrese celý, stačila len posledná bodka znázorňujúca oko.

A vtedy to prišlo! Lakťom som drgol do pohára, voda sa vyliala a začala zakrývať všetky biele časti výkresu. Farbu kde-tu zriedila moja slaná slza, ostávalo mi len pozerať sa na modrú inváziu. Vtom koník vstal, postavil sa na štyri nohy a začal farbu lízať. Z výkresu síce bezpečne mizla, no dostávala sa do jeho tela. Netrvalo ani minútu, keď mi po izbe cválal skutočný modrý koník. Nevedel som, či rýchlo zavolať rodičov alebo sa radovať osamote. Ostal som pri ňom sám, až mi nakoniec ušiel.

Roky som ho nevedel nájsť, už sa nikdy nevrátil. Modré odtlačky od jeho kopýt však ostali na podlahe mojej izby dodnes. Vedel som, že sa ešte raz stretneme. Zatúžil som ho zoznámiť s mojimi rodičmi, priateľmi, blízkymi, bývalými profesormi či spolužiakmi. Zaslúžil by si to. Oni tiež.

Ťažko by sa však predstavoval, z reálneho sveta jednoducho zmizol. Stala sa z neho internetová stránka, chcel by som ju preto spojiť s mojim menom. Ak budem zamestnancom Modrého koníka, ľudia ho budú môcť oveľa ľahšie spoznať. Jednoducho im len predstavím svoju prácu, niečo, čo bude ako ja. Písať, vymýšľať a venovať sa ľuďom, toho mi bolo nadeleného naozaj veľa.

Skúšať si to môžem už teraz ako šéfredaktor v áno! online magazíne. Tam spájam svoju prácu s voľným časom, preto by bolo ľahké skĺbiť ju s akoukoľvek budúcnosťou. Dokonca mi ostáva čas aj na maľovanie a kreslenie. V zásade však nepoužívam modrú farbu, tá mi s koníkom navždy odišla. Dúfam, že ju znovu nájdem, že sa moje farebné spektrum spojí, že môj detský sen bude mojou prácou a koníky dnešných detí sa budú týkať aj mňa.

Dúfam. Verím. Túžim.

--

Takto som sa dostal na koníka 🙂

#magazin #pribeh #poviedka #zivotopis #praca

super 🙂

6. nov 2013

wáááu 🙂

6. nov 2013

jeeeeeeeeeeeej🙂šikovný 😵prááááááca snov,v dobrom závidím😉takto možeš navždy ostať malým chlapcom😀

6. nov 2013

Milé a naozaj nápadité Mário 🙂

6. nov 2013

Naozaj veľmi pekné 🙂

6. nov 2013

krásne napísané

6. nov 2013

velmi milene, chcem sa spytat .. detske knizky nechcete pisat? podla mna na sk chybaju taky autori rozpravkovy. pribehy plne fantazie. hmmm

6. nov 2013

Velmi pekná povietka a výstižná,ani sa nečudujem že ťa prijali🙂.Máš talent 🙂

6. nov 2013

napr tvorba od nick inkpen je super ... to len tak pre ispiraciu

6. nov 2013

Pekna poviedka 🙂

6. nov 2013

zo sna sa skutočnosť stala 🙂 A aj sny môžu byť realitou, milou realitou 🙂

13. nov 2013

no šikovný 🙂

9. okt 2014

Mário ty si proste mega !! 🙂

9. okt 2014

neviem či tomu správne rozumiem - ty si autorom tejto stránky a uchádzal si sa o prácu admina?

9. okt 2014

@rybamala áno, presne tak, rozumieš správne 🙂

14. okt 2014

super, klobúk dole 🙂

12. jan 2015

No to nema chybu! Originalne 🙂

12. jan 2015

Začni písať komentár...

Odošli