mariosmykal
26. nov 2014

Gaja: Myslím si, že postupne bude na koníku aj viac starých rodičov

gaja je na Modrom koníku už takmer desať rokov. Registrovala sa medzi prvými používateľmi a prežila na stránke viac, ako väčšina našich zamestnancov, ktorí dnes koníka tvoria. V našom rozhovore hovorí o tom, ako vníma rozvoj stránky, na čo ju využíva, čo jej tu chýba a ako dlho ju ešte plánuje používať.

Na Modrého koníka si sa zaregistrovala ako 16. používateľ v poradí. Odkiaľ si sa o ňom dozvedela?

Zaregistrovala som sa na stránku Moja svadba. Koník vtedy ešte neexistoval. Ak si dobre pamätám, tak ten vznikol až neskôr na základe toho, že sme si tam začali vytvárať práve také posvadobné - tehotenské - mamičkovské skupiny. V rámci príprav na svadbu mi Google ponúkol niekoľko stránok, medzi nimi aj Moja svadba, a tam sa mi jednoducho páčilo najviac. Bola to nová stránka, prehľadná, užitočná a hneď som si s mnohými kočkami výborne sadla.

Na stránke si už takmer 10 rokov, od 4. januára 2005. Ako ho vnímaš vtedy a dnes? Čo sa najviac zmenilo?

Najviac som sa zmenila asi ja 😀 Vnímam ho stále inak a stále rovnako. Mení sa koník (vzhľad, usporiadanie, podmienky...), menia sa ľudia (odchádzajú, pribúdajú a pribúdajú) a menia sa aj situácie, pre ktoré na koníka chodím. Podstatné je, že vždy tu nájdem to, čo práve hľadám a že aj každá mamina tu nájde to, čo hľadá 🙂

Na čo si stránku využívala pred 10 rokmi a na čo ju využívaš teraz?

Približne pred desiatimi rokmi som stránku využívala na poklábosenie si s dievčatami v rámci príprav na svadbu, o rôznych vylepšovákoch, kde ako ušetriť a čo ako zariadiť, aby všetko dopadlo čo najlepšie. S mnohými som sa stretla a stretávam aj ďalej. O rok a pol neskôr som už pozerala na koníku, čo je dobré na koliky a ako najlepšie docielim, aby sa môj potomok nebudil 15x za noc 😀

Využívala si ho celý čas, alebo tak rôzne?

Rôzne. Boli obdobia, že som tu bola "strčená" denne (asi cez tehotenstvá) a boli obdobia, že som aj niekoľko dní nenakukla.

Čo na stránke využívaš najviac?

Najviac asi fórum. "Klebetáreň" 😀 Či už skupinku pôvodných prvotných obyvateliek koníka (svadby), alebo skupiny termínovo rovnakých detí ako sú tie moje. Občas totiž človeka poteší a upokojí, že sa nájde podobne lenivé a nedokonalé dieťa ako sú tie moje, prípadne využívam vtipovisko a ručné práce (tzv. psychický relax).

Čo si zo stránky najviac pamätáš?

Z tej úplne prvej, z tých začiatkov, si pamätám hlavne takú uvoľnenosť a pohodu. Tým, že nás tam bolo pár, tak aj takú akúsi komornosť a dôvernosť. A pamätám si Boba a Majku, ktorí to vlastne celé rozbehli.

Bolo na stránke niečo, čo dnes už nie je, ale stále ti to chýba?

Áno, chýba mi taká tá úprimnosť, nesúťaživosť... Tým nechcem povedať, že sa tu nenájdu žienky skutočne srdečné, úprimné, ale rozhodne je tu viac faloše, vystatovania, závidenia a povyšovania ako kedysi. A viem, že pri tom počte používateľov je to jednoducho normálne a človek to musí brať ako súčasť a jednoducho to prehliadať.

Ono to tu možno existovalo aj vtedy, len teraz to má väčšiu príležitosť prejaviť sa. My sa však snažíme o to, aby stránka stále fungovala a bolo tu príjemne.

Áno, existovalo. Všade, kde je viac ľudí, je viac názorov, viac pováh atď. Len toho bolo asi podstatne menej a bolo to menej krikľavé. A tiež je super, že sa to snažíte vždy nejak rozumne vyriešiť a uhrať 😉

Ako si vnímala technické zmeny, ktoré sa na stránke diali a dejú?

Prispôsobivo 😀 Nemám s tým problém.

Ani raz sme ťa niečím nenahnevali? 😀

Myslím, že nie. 

Za celý ten čas máš len dva pozastavené príspevky. Popravde, to mám aj ja viac 😀 Čítala si si vôbec niekedy pravidlá stránky?

Pravidlá? Asi raz, ale strašne dávno 😀 Dva pozastavené? Fúha, to kedy? Kde? Ani som nepostrehla. No ale pri tom počte príspevkov, čo som tu ja popísala... Dva sú fajn, nie? 😀

Samozrejme, veľmi fajn. A inak, vnímala si vôbec, že tu nejakí admini sú?

Áno, vnímala. Vnímala som pribúdanie adminov, ich striedanie, skúšanie... Adminovanie chce pevné nervy, veľký postreh a spravodlivé a striktné jednanie. To nemá každý.

Ako dlho sa ešte vidíš na koníku?

Dlho 🙂 Dúfam, že budem mať raz aj vnúčence a vieš, aby som išla s dobou, budem sa musieť vzdelávať v nových trendoch 😀

Kde vidíš koníka o 5 rokov?

Koník bude ešte väčší, ešte prerobenejší, premakanejší a bude tu ešte viac žien a otcov. A myslím si, že postupne bude na koníku aj viac starých rodičov, ktorí budú chcieť deťom pomôcť a nie len kritizovať výchovu svojich vnúčat. Našťastie, naši starí rodičia sú ústretoví a milujúci. Ale teda, aj na stránke, aj v živote som postrehla takých, čo namiesto pomáhania skôr ešte naložia na plecia. A človeku z toho ostáva smutno. No a na rozdiel od ostatných "mamičkovských" stránok, koník sa vyvíja a napreduje podstatne rýchlejšie, stále je prehľadný, aktuálny a myslím, že pokiaľ ho budú viesť rovnako nadšení ľudia ako teraz, tak stále bude top.

#rozhovor

mileeee 🙂

26. nov 2014

inac @gaja gratulka k vyberu na rozhovor 🙂😉

26. nov 2014

🙂 "babička na koni " 😀 pekné

26. nov 2014

Wau 🙂 tieto rozhovory sa mi velmi pacia 🙂

26. nov 2014

Supeeeer...pekny rozhovor...paci sa mi tato "rozhovorova" novinka 😉

26. nov 2014

takýto dialóg tu chýbal : -) len tak ďalej : -D @gaja super, nech sa ti tu darí aj ďalších 10 rokov 😀

26. nov 2014

hned prva otazka ma zarazila😀 zaregistrovala na konika? medzi prvymi? ale odpoved je jasna 😀 😀 svadba bola svadba 😀

26. nov 2014

cipana som si uvedomila, ze uz aj ja som tu skoro tolko:D pekny rozhovor🙂 len tak dalej🙂

26. nov 2014

dakujem za milý " rozhovor "
rada som spoznala maminku ktorá je na koníku tak dlho

26. nov 2014

Pekný rozhovor..zachvílku aj ja budem desat rokov...🙂)) tak o tri roky cca 🙂

26. nov 2014

úžasný výber na rozhovor 🙂 Teším sa na další 🙂

26. nov 2014

tak tento rozhovor ma potešil velmi, bo mi pripomenul staré časy na MK..🙂 pre gaju a ostaných asi 15 báb, čo už nemali na mojejsvadbe čo robiť,ale rástlo im bruško admini založili MK...ktorý sa časom neskutočne rozrástol.... bolo to krásne obdobie a tých pôvodných prvých zhruba 15 členiek je dodnes v kontakte čo je úžasné.. 🙂

26. nov 2014

@cat @gaja áno, to sme my, staré vraždy 🙂 Pamätám na skupinu ešte na mojasvadba.sk kde boli najprv nevesty s bruškami, ešte nás bolo dosť v aprílovkách 2005 a potom už povydávané nastávajúce maminky sme tam vírili prach s našimi tehu porblémami. Bolo to super, milé, rada na to spomínam.

26. nov 2014

@gaja,ty naša MEDIALNA HVIEZDA:d no veru začínali sme tu tak nejak naraz....🙂my "staré modrokonikové korčule":D

26. nov 2014

toto som ja chcela už dávnejšie napísať, že čoskoro aj starí rodičia sa priadajú .. a teda nie len starí rodičia našich detí, ale aj my sa nimi raz staneme (teda aspoň väčšina z nás) ...a budeme si tu písať, vymieňať názory atd atd ... tak treba vymyslieť nejakú "modrú" stránku aj pre nich / nás potenciálnych starých rodičov 🙂 .

26. nov 2014

ja som sa zaregistrovala v roku 2008, tu na MK, tuším nejako vtedy sa rozbiehala táto modrá stránka... predtým som fičala na inej stránke s inou farbou 😀 ... dlho som odolávala tejto modrej, ale napokon som neodolala a tak som tu.

26. nov 2014

@lucinda7
@babulka
@cat - no čo vám poviem. Vytiahli ma z inventárneho súpisu, že či zodpoviem pár otázok .. tak som súhlasila 🙂
@bocianka123 - pre modrých pamätníkov??? :D

26. nov 2014

@mm2008 v r.2005 začínal MK🙂

26. nov 2014

@gaja až teraz pozeram že ja až rok po tebe,,,,dovtedy sme ale už dávno fičali na ružovom portali🙂

26. nov 2014

@lucinda7 a presne aj ja tam... 😀

26. nov 2014

Jej,super rozhovor a ja poznám celebritu 🙂🙂🙂@gaja

26. nov 2014

@lucinda7 a ja som rozmýšlala kedy vznikol modrý koník chcela som sa na to opýtať🙂 teraz už budem vedieť. ja som ho objavila dva roky na to ako vznikol ked som čakala dcérku🙂

26. nov 2014

@gaja ahoj Gabi, ja ze si idem precitat clanok a tu na mna znama tvar vykuka 🙂

27. nov 2014

Joooj som si zaspominala. 🙂 @gaja teba si velmi dobre pamatam. Si narobila vietor vo fore, prispevky pribudali raketovo. 🙂 V tych casoch to tu bolo velmi komorne, stihala som sledovat kazdu novu uzivatelku. Bolo zaujimave sledovat ako sa tu udomacnujete. Tesilo nas, ze sa vam tu paci. (vtedy este na mojasvadba.sk) 🙂

27. nov 2014

naša koníkovská babička. v skutočnosti však vyzerá, že nemá viac ako 15 😀

27. nov 2014

@kalianka to si usúdila na základe toho, že včera, keď si sa zastavila za mnou v robote, tak som mala na sebe tričko s macíkom??? :D :D

28. nov 2014

Ďalší milý rozhovor, Mário 🙂. Teším sa na ďalší..;o)

3. dec 2014

@gaja Gabika, ty celebritka nasa 😝

4. dec 2014

a ja som uz 6 nasobna stara mama / 3 det/i stale sa mam co ucit 🙂 od mladych mamiciek .) a to je dobre 🙂 dakujem MK🙂

7. jan 2015
1. apr 2015

Začni písať komentár...

Odošli