Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    marrrrrry
    5. mar 2017    Čítané 155x

    Moja prvá možnosť testovať dmBio výrobky

    Ahojte biomaniačky 🙂

    Na úvod ako každá z Vás, sa aj ja chcem poďakovať za možnosť testovať Bio výrobky.

    Keď som si prečítala správu, že som bola vybratá vééééľmi som sa potešila, hneď som volala mamine, kamarátkam, priateľovi a podelila sa o svoju radosť, a tak ako som im prisľúbila, každý aj niečo ochutnal. Niektoré výrobky som poznala od iného výrobcu, niektoré, sa priznám, som si musela naštudovať, o takom kuskuse napríklad som nemala ani šajnu 🙂 Aspoň som sa niečo nové naučila, a zistila, ako sú tieto výrobky prospešné pre náš organizmus. Získala som recept na pre mňa TOP Cícerovú krémovú polievočku, ktorou rada aj začnem 🙂 Dúfam že niekoho inšpirujem 🙂

    DOBRÚ CHUŤ.

    CÍCER

    Alebo aj Bielkovinová bomba pre naše telo. Cícer nazývame aj Rímsky hrach, je obľúbenou pochúťkou Talianov. Jeho nespornou výhodou je, že je ľahko strávitelný a zároveň nenafukuje. Pochádza zo severovýchodu. Ľudia ho poznajú už viac ako 7000rokov, je bohatým zdrojom bielkovín, i preto sa ho odporúča konzumovať aspoň jedenkrát týždenne! Často ho jedávajú aj vegetariáni, pretože im nahrádza aj mäsový podiel v strave. Má jemnú orieškovú chuť, preto ho obľubujú aj detičky. Dá sa pripravovať ako na sladko - tak i ako zdravšia slaná smažená či pečená pochúťka namiesto čipsov. Má v sebe prirodzene veľa vlákniny, obsahuje veľmi veľa železa, vďaka čomu dokáže pokryť takmer celú dennú dávku, ktorú potrebujeme dostať do tela. Obrovskou výhodou je to, že varením nestráca svoju hodnotu. Je ideálny i pri stravovaní celiatikov, ktorý musia práve strukoviny vynechať zo svojho jedálničku. Má tiež vysoký podiel vápnika, takže sa odporúča pre ženy ako prevencia pred osteoporózou. Konzumovať by ho mali i tehotné ženy, pretože v sebe ukrýva i značný podiel kyseliny listovej. A aby sme nevynechali i mužov, pridajme ešte jednu vlastnosť , ktorej veria najmä páni na ďalekom východe. Tí nedajú na cícer dopustiť kôli údajným afrodiziakálnym účinkom. Cícer ďalej znižuje cholesterol, odporúča sa konzumovať i pri cukrovke, zároveň pomáha pri zápche, pretože obsahuje veľa vlákniny. Konzumovať by ste ho mali i pri zníženej imunite. Má tiež vysoký podiel sacharidov.

    " KRÉMOVÁ POLIEVKA Z CÍCERU "

    -potrebujeme:

    • 1 a 1/2 šálky cíceru
    • 5 ks zemiakov
    • 2 ks mrkva
    • 2 strúčiky cesnaku
    • ryžový krém na varenie viď foto
    • voda podľa potreby
    • soľ,štipka mletého bieleho korenia
    • 2 ks bobkový list

    postup:

    - deň pred varením odmeriam 1 a 1/2 šálky cíceru (šálka má objem 250ml) a prepláchnem ho, dám ho do misky zalejem studenou vodou aby bol ponorený a nechám ho namočený na noc.

    Na druhý deň zlejem, znovu prepláchnem! Dám ho do hrnca zalejem 2l vody pridám soľ, cesnak a bobkový list .

    Nechám zovrieť a následne varím pokiaľ cícer nieje mäkký. Mne to trvalo cca hodinku.

    Potom pridám na kocky  pokrájané zemiaky a na kolieska nakrájanú mrkvu, pridám štipku mletého korenia a varím ďalej cca 30 minút, kým nieje zelenina mäkká. Potom všetko spolu rozmixujem ponorným mixérom, pridám ryžový krém a nechám prejsť varom. Odstavím a podávam. Je užastná!!!! Po troch dňoch som ju varila opäť, chuťovo pripomína fazuľovú. Dobrú chuť.

    KUSKUS

    Kuskus bola pre mňa úplne neznáma surovina, ktorej význam som si musela naštudovať. Dozvedela som sa, že je jednou zo základných potravín severoafrickej kuchyňe, má blahodárny a priznivý vplyv na naše zdravie. Môžme ho podávať k mäsu ale aj pripraviť z neho sladké jedlo. Nevarí sa, ale zalieva vodou, vždy sa prikryje tanierom  alebo pokrievkou a nechá zmaknúť. Je to vlastne jemnozrnná cestovina. Obsahuje veľa uhľohydrátov, bielkoviny, vlákninu, vitamíny skupiny B a E, vápnik, fosfor, železo a čo je najlepšie, že obsahuje iba minimum tuku.

    Obsahuje i antioxidanty, ktoré chránia telo pred rôznymi chorobami, ničia voľné radikály, predchádza srdcovo-cievnym ochoreniam, rakovine, pomáha detoxikovať organizmus, zlepšuje činnosť čriev. Môžu si ho dopriať diabetici, ale i ľudia s vysokým krvným tlakom a cholesterolom. Kuskus býva biely i hnedý. Hnedý je celozrnný a je zdravší, pretože sa vyrába z celých pšeničných zŕn aj so šupkami a preto obsahuje i viac vitamínov.

    "ŠALÁT S KUSKUSU A TUNIAKA "

    -potrebujeme :

    • 200 gr. kuskusu
    • 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
    • 2 ks rajčina
    • 1 ks šalátovej uhorky
    • 1 ks biela reďkovka
    • hrsť nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
    • podľa chuti soľ,čierne mleté korenie

    -postup:

    Kuskus nasypeme do misky, zalejeme ho horúcou vodou v pomere 1:2, premiešame a necháme 12 minút prikytý tanierom. Medzitým si umyjeme zeleninu, nakrájame na väčšie kúsky. Tuniaka necháme odkvapkať. Uvarený kuskus vyzeral takto:

    Necháme ho vychladnúť a zmiešame v miske spolu s nakrájanou zeleninkou, nasekaným petržlenom a kúskami tuniaka. Osolíme okoreníme každý podľa svojej chuti. 🙂

    " ŠPALDOVÉ CESTOVINY S BIO ČERVENOU FAZUĽOU A BRAVČOVÝM KARÉ "

    -potrebujeme:

    • 360 g bravčového karé bez kosti
    • olivový olej
    • 1 ks červená cibuľa
    • 500 g špaldové špagety
    • 400 g bio červená fazuľa v paradajkovom pretlaku s čily zeleninou a kúskami na báze pšenice
    • soľ,mleté čierne korenie
    • bobkový list

    Do hrnca dáme olej, pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu a osolíme.

    Mäso osmažíme cca 10minút, zalejeme vodou pridáme bobkový list a necháme cca 1hodinku dusiť kým mäsko bude uvarené. Medzitým si uvaríme špagety. Keď je mäso uvarené, vyberieme bobkový list a pridáme bio zmes paradajkovú s fazuľou a čily a varíme za stáleho miešania cca ešte 10 minút. A ODSTAVÍME.

    V balíčku som dostala ešte jeden produkt a to: BIO PARADAJKOVÁ OMÁČKA SO SYRMI, ktorú som na druhý deň pridala k uverným cestovinám a na osmaženej cibulke v panvici  premiešala spolu s touto omáčkou  ktorá mala takisto úspech. 🙂

    CHIA

    Chia pomáha udržiavať energiu počas dňa. Chia bola pestovaná už starými Aztékmi, kultúrou Mayov a ostatnými pôvodnými obyvaťelmi Ameriky. Chia spomaľuje vplyv cukrov na tráviaci systém, ak sa konzumuje súčastne s cukrami. Chia gél vytvára fyzickú bariéru medzi sacharidmi a tráviacimi enzýmami, ktoré ich rozkladajú čo spomaľuje premenu sacharidov na jednoduché cukry. Čo znamená že energia z potravy sa uvolňuje postupne a vedie k lepšiemu využitiu energie. Chia je bohatá na omega-3, rovnako ako vápnik, bór a mnoho antioxidantov, ktoré pomáhajú vytvoriť zdravú a hydratovanú kožu, bez príznakov ochorení. Chia je semienko s veľkou históriou, ktoré sa právom považuje za jedno zo svetovo najstarších zdrojov výživy.

    TOP VLASTNOSŤ CHIA SEMIENOK:

    1. regulujú cukor v tele ,vďaka tomu máme viac energie

    2. sú najbohatším zdrojom omega-3 mastných kyselín

    3. nájdete v nich rozpustnú i nerozpustnú vlákninu

    4. sú prírodný zdroj antioxidantov

    5. majú v sebe všetky minerály a vitamíny,ktoré denne naše telo potrebuje

    6. sú zdroj bielkovín

    7. znižujú prirodzene tlak

    8. riedia krv

    9. sú 100% bezlepkové - neobsahujú glutén

    "CHIA VLOČKOVÁ KAŠA "

    -potrebujeme:

    • 100 g chia semienok
    • mlieko
    • stéviu alebo kokosový cukor
    • vločky podľa vlastnej chuti
    • banán alebo akékoľvek ovocie ktoré Vám chutí

    Postup

    - mlieko ja si dávam 3dcl ohrejeme a pridáme chia semienka, prikryjeme tanierom a necháme odstáť cca 15 minút.

    V neposlednej rade spomeniem posledný výrobok mojej výhry a to:

    NEMECKÝ KVETOVÝ MED

    Ten v dm drogérii kupujem najčastejšie. Zaujal ma svojou tuhou konzistenciou a najmä tým, že narozdiel od iných, je menej sladký. Používam ho do čaju či kávy, alebo si len tak dám ráno lyžičku po prebudení. Keď mám čas, natieram si ho na ústa ako masku a nechávam pôsobiť cca 5-10 minút. Ďalej ho používam do špaldových medovníkov, ktoré miluje môj syn, alebo do hore uvedenej chia vločkovej kaše ako náhradu za stéviu či kokosový cukor. Takže využitie medu u nás je naozaj mnohostranné 🙂

    Týždeň testovania dmBio výrobkov som si naozaj užila.

    ĎAKUJEM

    Dnes mám vianoce ale že naozaj -tak moc sa tešim 🍎🍌🍏🍊🍋🍅🍇🍈🍉🍐🍑🍒🍓🍍