martinjasen
13. nov 2014

Ambasádorka na Modrom koníku

Už čoskoro vám predstavím prvú ambasádorku na Modrom koníku. Pár mesiacov práce bude mať svoje prvé plody. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomohli a podporili ma.

Myšlienkou ambasádoriek, na ktorej som to postavil, je, že sú prirodzeným šíriteľom dobrého mena značky a sú jej spokojným zákazníkom, ktorí medzi ostatných šíria to, čo sami na značke oceňujú. Čo je však oveľa dôležitejšie a bolo pre mňa tým hnacím motorom, je, aby Modrý koník skutočne pomáhal matkám, dal im príležitosť karierne rásť, privyrobiť si, a to priamo na koníku. Mám pocit, že to chcete. Mojim snom je mať na koníku do 2 rokov 200 ambasádoriek. Možno je to naivne, ale verím, že to spolu dokážeme.

Je toho veľa, čo je potrebné vyjasniť, vysvetliť a nastaviť. Na začiatku je každá myšlienka krehká, rovnako aj tento projekt. Pýtajte sa na čokoľvek vám bude nejasné, budem sa úprimne snažiť vysvetľovať a dôležité veci zapracovať. Nech to stojí za to 🙂

Ambasádorka je...

Ambasádorka je jedna z mamičiek Modrého koníka, ktorá tu už čo to prežila, rada tu chodí, rozpráva sa s vami, má tu svojich známych a priateľov. Tak to zostane aj naďalej. Ambasádorka bude stále tou mamičkou, ktorú ste poznali. Navyše bude prezentovať svoju obľúbenú značku, s ktorou má dobré skúsenosti a má ju rada.

Firma si ju v spolupráci s nami vybrala z pomedzi viacerých svojich fanúšikov, aby tu písala o svojich skúsenostiach, informovala o produktoch, službách, akciách a novinkách.
Nie je tu na to, aby niekoho presviedčala, nútila do nakupovania, alebo kritizovala konkurenciu. Tvorí povedomie o značke, ponúka informácie z prve ruky a tlmočí firme vaše názory.

Ambasádorku zamestnáva Modrý koník, nie samotná firma. Má šíriť okolo seba aj naše firemné hodnoty - dobrú náladu a inšpirovať k aktivite ostatných. Či už to bude priateľské slovo, pozdrav, milé prianie, súťaž o srdiečka, alebo vlastný projekt. Cieľ je rozosmiať, povzbudiť, tvoriť z Modrého koníka príjemné miesto.

Pozícia ambasádorky bude na stránke niečim novým. Chápem, že zo začiatku môžu byť zmiešané pocity, verím však, že to spolu doladíme, aby si tu každá ambasádorka našla svoje prirodzené a prospešné miesto.
Je to forma reklamy, to nikto nezakrýva. Snažím sa to však nastaviť tak, aby ponúkala predovšetkým tieto pozítiva: možnosť získať informácie z prvej ruky, bez presviedčacích a manipulačných techník, mať možnosť komunikovať s firmou a bližšie ju spoznať. Zároveň to má priniesť niečo nové mamičkám na koníku, možnosť mať prácu na doma, privyrobiť si, získať skúsenosti.

Čo by ste mali vedieť o Ambasádorkách

Dôležité je vedieť, že Ambasádorka nezastupuje značku priamo, nie je ich zamestnanec, ani zodpovedný pracovník. Veľmi konkrétne informácie o produktoch a službách bude tlmočiť sprostredkovane, opýta sa a odpoveď vám dá. Podobne to bude, ak máte problémy s produktmi a službami. Bude vedieť pomôcť v rámci svojich vlastných skúseností, a ak ich nemá, bude vaše problémy tlmočiť.

Niektoré značky majú veľmi široký sortiment služieb a produktov. Je viac ako isté, že jeden človek nedokáže prezentovať celú škálu sortimentu, preto keď budeme predstavovať Ambasádorku, jasne zadefinujeme hranice a oblasť, v ktorej bude pôsobiť. Je možné, že niektoré značku budú mať aj viacero Ambasádoriek pre rôzne oblasti.

Ambasádorka nemá žiadne adminské práva na stránke, ani nebude poskytovať informácie týkajúce sa stránky Modrý koník.

Ambasádorka bude označená, že je Ambasádorkou značky a to v jej Fotoblogu. Ambasádorka bude moderátorkou oficiálnej skupinu značky, ktorú prezentuje. Tieto skupiny budú v kategórii Fankluby.

Buďme ohľaduplní

Keďže už teraz komunikujem s prvou ambasádorkou, viem. aké je to pre ňu náročne, jej obavy, ale aj odhodlanie a chuť chopiť sa výzvy. Podporte ju, buďte trpezliví a ohľaduplní, byť prvými ambasádorkami je odvaha 🙂 Ak bude niečo divné alebo nejasné, smerujte to na mňa. Tu nie je nič otestované a jasné, pripravujeme to za pochodu, chyby sa určite objavia.

Ďakujem vám, budúci utorok to spúšťame.

Martin Ďurina
Modrykonik Team

fíha 🙂 no teším sa

13. nov 2014

pekne si to napisal 🙂

13. nov 2014

Tešíme sa a držíme palce 🙂

13. nov 2014

super 🙂 drzim palce

13. nov 2014

výborne!

13. nov 2014

Určite to zvládne. Všetky uchádzačky boli šikovné a čo je najdôležitejšie, tak to aj skutočne chceli. Som zvedavá, koho si firma vybrala

13. nov 2014

No marnost, vyzera, ze je za tym vela prace - myslim ten proces od pociatocnej myslienky, az po spustenie prveho projektu! Tlieskam a drzim palce 🙂

13. nov 2014

Znie to zaujimavo. Tesime sa 🙂

14. nov 2014

z týchto slov cítim veľký rešpekt a zodpovednosť k práci. v hlave nám behá veľa myšlienok a spoznať tú pravú myšlienku a oživiť ju znamená nehľadieť hlavne na peniaze ale na úžitok tej myšlienke.výborné a excelentný nápad 🙂

8. dec 2014

Začni písať komentár...

Odošli