maryennn1
16. jún 2017
250 

Ako sme výrobky Alnavit a Alnatura z lekárne Benu testovali

S dvoma malými deťmi sa nakupuje celkom dosť obtiažne a tak som si zvykla dosť veľa vecí nakúpiť cez internet.  Práve preto ma absolutne neprekvapilo, Adamkovo vyhlásenie, že je náš ujo kuriér ako Ježiško 😀 Keď k nám zazvonil ujo kuriér minulý týždeň a v rukách držal tento veľký balík, zdieľala som s Adamkom rovnaký "vianočný" pocit. S deťmi sme sa vrhli krabicu hneď rozbaliť. Adamko povyberal výrobky, s ktorých ho najviac zaujalo sušené ovocie a želé cukríky a Tomáško sa zhostil krabice plnej penových kúsočkov.

Adamko je od malička jedák, s ničím nemá problém a i na obyčajné ihrisko vláčim batoh plný ovocia a jedla, preto ho obsah krabice veľmi potešil. No a mňa taktiež. Jednak mám výrobky od oboch týchto firiem (Alnavit a Alnatura) veľmi rada a kupujeme ich domov už dlhšiu dobu, preto ma potešilo, že zas vyskúšame niečo nové a jednak momentálne uvítam každú zdravú potravinu, ktorá mi pomôže o ďalší krôčik priblížiť sa k svojmu cieľu a to zhodiť zopár tehotenstvom nabratých kíl. 

Testovanie sme začali hneď v ten deň a to výrobkom, ktorý vybral Adamko Cestou v aute sme si pochutili na ALNATURA mango sušené. Musím povedať, že všetkým trom (Tomáškovi sme zatiaľ koštovať nedali v piatich mesiacoch totiž ešte nemá nárok 🙂 nám chutilo i keď konzistencia je trochu tvrdšia a ťažšie sa žuje. Niektoré kúsky mi chutili mrkvovo, ale boli príjemné kyslasté. Adamko prišiel na to, že je lepšie cmúľať ako kusať 😀 Na cestu autom sa ale hodili super, môj jedák bol spokojný, lebo niečo žul, manžel bol spokojný, lebo pri tom nenarobil omrvinky a ja som bola spokojná, že sú všetci spokojný. Tomáško to celé prespal.

Druhým vyskúšaným výrobkom boli ALNATURA Želatínky malinové gumenné. Tu ovšem musím priznať, že nastala zrada. Ako inak si vysvetliť tú strašnú nespravodlivosť, keď sa na niečo človek (ja) teší a druhý človek (môj manžel) mu to tešenie, síce nie zákerne, ale neúmyselne prekazí? Ale aby som to vysvetlila. Deti spia. Jedno odfukuje v postieľke, druhé v izbičke a manžel je... no tam kde aj králi chodia pešo. A tak sa pod rúškou tmy veselo a plná očakávania zakrádam do kuchyne, zažínam svetlo, pristupujem k linke a chcem si vybrať želatínky, že ich teda otestujem a tu...... zrada... na linke leží PRÁZDNY!!!!!!! sáčok a nožnice... usvedčovací materiál onej nezbednej osoby (manžel), ktorá mi zmarila zámer koštovať a testovať o desiatej v noci. Každopádne vypočúvanie prebehlo a manžel odkazuje, že sú super, šťavnaté, kyslasté, proste chutné a že vraj kúpi zajtra dva sáčky, jeden pre seba a jeden pre mňa, tak som teda zvedavá 😀

Do tretice sme skúsili ALNAVIT BIO kaša chia a kakao. Chcela som Adamkovi pripraviť veselú desiatu a tak som nám uvarila túto kašu. Páči sa mi na nej, že príprava netrvá dlho, nie je zbytočne sladká a komu málo, môže si spokojne pridať med. Adamkovi sa rátalo hlavne to ovocie, ktoré nám na mištičke vytvorilo zvieratko a tak kašu spráskal ani nevedel ako. Tento výrobok je pre mňa TOP, určite ho odporúčam a u nás doma bude mať svoje stále miesto.

Na raňajky sme vyskúšali ALNAVIT BIO chlieb pohánkový. Pri tomto výrobku musím povedať, že komu vadí pohánka, spokojný s ním asi nebude. Manželovi ani Adamkovi chlebík nechutil. Je plný semienok a vôňa ani konzistencia ozaj nie je moc lákavá. Mne však pohánka v jedlách neprekáža a tak som ho zjedla, no kupovať ho domov pravdepodobne nebudeme.

Čajíku  ALNATURA čaj fenikel aníz razca som sa veľmi potešila. Obsahuje zloženie byliniek, ktoré momentálne ako dojčiaca mamina veľmi oceňujem, pretože ich blahodárny účinok na malinké črievka nášho najmenšieho sú nepopierateľné. Okrem toho nádherne vonia. Už pri vybaľovaní z krabice sme jeho vôňu cítili a Adamko podotkol, že mu vonia ako pelendrek. Páči sa mi aj spôsob otvárania krabičky a značné množstvo kusov čajových vreciek, ktoré balenie obsahuje. 

U nás doma milujeme cestoviny. Akékoľvek a na akýkoľvek spôsob. Varíme špenátové, špaldové, kukuričné, ryžové a práve tieto ryžové patria u nás medzi najobľúbenejšie. Preto bolo jasné, že jeden balíček ALNAVIT BIO penne celozrnné, ktorý nám prišiel v balíku nebude stačiť pre všetkých. Urobili sme si ich preto na obed s mojou maminou a nám dvom plus Adamkovi balenie bohate vystačilo. Manžel sa musel uspokojiť s obyčajnými 🙂 Cestoviny sa nevaria o veľa dlhšie ako obyčajné, zato ich chuť je výborná. So syrovo- šampiónovou omáčkou boli skvostné.

Recept:

Penne som uvarila podľa návodu v osolenej vode s kvapkou olivového olej. Na masle som spenila trošku cibuľky, šupla na to šampióny a orestovala som ich do mäkka, priliala som smotanu na varenie a po prevretí som do nej rozpustila tri črievkové syry a natrhala jednu mozzarelu. Nechala povariť a potom už len naaranžovala na tanier a posypala petržlenovou vňaťkou.

Adamko mi odmalička moc kaše nemusí. Krupicovú spapá no kašu z ovsených vločiek nechcel ani vidieť. Povedala som si teda, že risk je zisk a skúsila urobiť kašu z týchto vločiek ALNATURA vločky ryžové. Pekne som to naaranžovala na tanier a? Nič, nechutilo. Myslím, ale že to nie je chuťou, ale konzistenciou kaše a tak som premýšľala, čo s tým ďalej, kaša navarená už bola a tak som zemnila konzistenciu kašovitú za konzistenciu koláčovú, resp. nákypovú a hneď tu bol úspech.

 Recept.

Uvarila som klasicky ryžové vločky v mlieku a nechala trošku postáť (tu prieišl neúspech z konzistenciou) a tak som ju ešte za tepla  osladila medom, premiešala, nasypala do nej hrozienka, kokos a trošku vlašských orechov a kandizované ovocie, zamiešala a naliala do formy srnčieho chrbáta. Piekla som v rúre na 180 stupňov zhruba 35 minút.

Moji dvaja chlapi (a predpokladám, že i ten tretí bude rovnakí) milujú sladkosti, preto často pečiem a hľadám rôzne možnosti ako koláčiky urobiť tak, aby boli zdravšie, ak je to možné tak bez cukru a bez múky s lepkom. Z tejto ALNAVIT BIO zmes múky sme toho vyskúšali viac, a zistila som, že 500g je málo 🙂 

Recept č. 1- Palacinky

Musím priznať, že cesto na palacinky robievam od oka, podľa jeho konzistencie a tak netuším koľko čoho som tam "sypla" ako si mi doma hovoríme. Vymiešala som ale spolu jedno vajíčko, mlieko, trochu oleja (ja dávam rozpustený kokosový- na ňom potom aj vyprážam, preto ho do palaciniek stačí naozaj máličko), trochu brezového cukru a múku ALNAVIT zmes múky.  Fotku som nestihla urobiť,lebo kým som vyprážala, tí moji dvaja hladoši vyjedali, ale boli naozaj lahodné.

 Recept č.2- Koláčiky do auta

Dnes cestujeme za priateľmi na stredné Slovensko a tak som premýšľala čo zbaliť do auta pod zub. Niečo také čo netreba dlho žmoliť v ruke dlho a zje sa na dva tri hryzy. Vznikli z toho koláčiky do auta. 

120 g rozdrvených kukuričných lupienkov, 100 g múky, 125 g masla, 100 g cukru, 1 vajce, 1 malú lyžičku bezfosfátového prášku do pečiva, hrozienka 

Vyšľahala som maslo s medom, pridala som vajce, múky prášok do pečiva, premiešala, nakoniec primiešala hrozienka, vytvarovala guličky, ktoré som na plechu "spučila" na placky. Piekla som na 175 stupňoch, zhruba 20 minút.

 V konečnom dôsledku musím povedať, že som šťastná, že sme sa mohli do tohto testovania zapojiť. Vyskúšali sme nové výrobky s ktorých väčšina nám ako rodine vyhovuje a budeme ju naďalej u nás doma používať. Ďakujeme za možnosť testovania sa zúčastniť  

 Marianna s rodinkou

#test_benu_alnatura

Začni písať komentár...

Odošli