Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    mezu
    5. okt 2016    

    Ahojte kočky, práve si zriaďujem PRO profil, ale do toho momentu si môžete prezrieť našu ponuku šiat;) V prípade otázok ma prosím neváhajte kontaktovať;)

    (5 fotiek)
    mezu
    20. okt 2015    Čítané 0x

    Môžeš to dokázať aj Ty.....

    Čokoľvek, čo si zaumieniš!

    Viem, že tu bolo a aj bude nespočetné množstvo kníh, článkov, webinárov, seminárov, afirmácií, čokoľvek, čo súvisí s motiváciou a dosiahnutím svojich snov a cieľov, ALE ten najdôležitejší článok v celom tom reťazci, sme my sami! Jedine my.....

    Ako žena na materskej som si vravela, že veľa možností na sebarealizáciu nemám, ale opak je pravdou. Pokiaľ sa pokúsim si usporiadať lepšie svoje povinnosti a nepremrhám „svoj čas“ neustálym upratovaním a odkladaním vecí napr. v čase spánku môjho dieťaťa, je tu priestor na aj keď minimálne sa venovanie samej sebe, vzdelávaniu, pracovaniu na sebe.  

    A tak je to aj s vami! Nie je priestor vyhovárať sa na nedostatok času. To čo nám chýba je nedostatok pevnej vôle, motivácie a disciplíny. A najhoršia slovíčko v tomto začarovanom kruhu je – ZAJTRA! Lebo keď si to poviem dnes, zajtra sa nič nestane. Viete, kedy sa to všetko začne? PRÁVE TERAZ! Teraz v tejto chvíli, keď si správne zadefinujete ČO, AKO a KEDY chcem dosiahnuť! A vtedy naše sny nadobúdajú reálnu podobu, keď to sami vyslovíme nahlas, spravíme čo i len malú mršku pre to, čo cítime, že potrebujeme spraviť a dosiahnuť v našom živote.Nemám pocit, že je momentálne mojím poslaním len vymieňať plienky, utierať prach, vysávať, variť a byť nespokojná z toho, ako vyzerámJ Tiež to mám celé v rukách, presne tak ako vy. Je len na každom z nás, ako sa k tomu postavíme.

    Ľudia dokážu také úžasné veci, len sa poobzerajte okolo seba. A ja mám chuť patriť medzi nich. A tak to môže byť aj s tebou, s tebou, a dokonca aj s tebou.....

    Žijeme príliš rýchle životy, roky utekajú, my fičíme a čas aj energie ubúda. Skúste sa zamyslieť po čom vaše srdce túži, čo si myslíte, že napriek vašej situácii nie je možné zrealizovať a teraz sa skúste zamyslieť, prečo by to nešlo a či náhodou nie je možnosť to predsa len spraviť, nájsť spôsob AKO si splniť svoje sny. Nechcete predsa letieť na Mesiac, alebo áno?! Tak ak máte len o niečo reálnejšie sny (aj keď prečo by neletieť na MesiacJ ), skúste sa krok za krokom k nemu dopracovať. Budete na seba nesmierne pyšní a vaše ratolesti tiež. Je to takisto spôsobom, akým ich môžeme naučiť byť zodpovední voči sebe, svojmu životu a dokázať im to, čo im neustále opakujeme a snažíme sa ich od útleho veku naučiť – všetko sa dá, keď sa chceJ

    Krásny deň a splnenie všetkých vašich snov a túžob praje Vaša

                                                                           MEZU

    Na všetko, vrátane nášho života, sa môžeme pozerať rôznymi pohľadmi.... Ja si vyberám ten pozitívnejší....🙂 http://zuzanamelova.blogspot.sk/2015/07/slnko-z...

    mezu
    22. jún 2015    Čítané 0x

    Vnútorný hlas

    Ani vám niekedy nedá spávať? Núti vás premýšľať, rozoberať, hlodá vaše vnútro? Váš vnútorný hlas....


    Roky som svoj vnútorný hlas nepočúvala, považovala som ho za nezmyslel, lebo vždy vravel presne opačne ako kázal môj rozum. Mala som pocit, že to určite nemôže byť správne, veď predsa rozum vie najlepšie, čo mám robiť.

    Rokmi sa mi ale potvrdilo, že to bola chyba a začala som postupne načúvať svojmu inštinktu. Síce znel rozpačito a nelogicky, počúvla som ho. A oplatilo sa... Mnohokrát!

    Každopádne treba zniesť zo sveta dogmy typu: musíme každému vyhovieť, každý nás musí mať rád. Veľmi by som si to priala, ale asi to nie je možné. Každý sme iný, každý máme rád niečo iné, niečo iné považujeme za správne. Nehovorím o rešpekte! Nie je možné robiť veci tak, aby sa to každému páčilo, aby s nami každý súhlasil. A k tomu, prečo by sa to malo niekomu vôbec páčiť a prečo by nás mal niekto posudzovať, pokiaľ skutočne nepáchame trestnú činnosť alebo priestupky, alebo neubližujeme iným?!

    Každý z nás má sny a túžby, ale pod ťarchou bežných starostí a povinností ich akosi stále potláčame do úzadia, až ich úplne vymažeme zo svojho života s ospravedlnením, že už na to nebol čas. ALE prečo by to tak malo byť? Prečo by sme si nemohli plniť svoje sny v akomkoľvek veku? A hlavne, ak máte pocit, že potrebujete niečo spraviť (najmä pre seba), alebo potrebujete niečo vidieť, zažiť, tak choďte do toho! Nech vás to stojí energiu, čas a peniaze, ale ten pocit, že opäť žijete, bude na nezaplatenie.

    Možno práve vám, ktorý čítate tieto riadky, nesedia moje slová, ale možno práve Ty, ktorým rezonuje moja výzva, práve prežíva obdobie hľadania samého seba, obdobie vnútornej nespokojnosti a možno práve teraz nastal ten čas, čas zmeny, čas skoncovania s výhovorkami. Nastal čas plnenia si svojich snov, nasledovanie svojho vnútorného hlasu, ktorý sa málokedy mýli.

    Čas letí rýchlejšie, než si to sami dokážeme pripustiť. Nedovoľte, aby ste prichádzali len tak svojvoľne o túto maximálne vzácnu veličinu.... Nikdy nikto nám ju nevráti, ani ten moment, kedy ste  sa pohrávali s myšlienkou začať si plniť svoj veľký sen (nech je to čokoľvek). Sme tu pre nejaký vyšší cieľ, tak dokážte, že tento život stál za to!

    Nech sú vaše sny a túžby vašim večným vodítkom úspešnosti a najmä vnútornej spokojnosti.

    mezu
    8. jún 2015    

    http://zenyzenam.cz/online2/?a_box=wcf87agz

    Ženy ženám - Cesty spokojnej ženy - program, ktorý vám dodá to, po čom túžite, znovuobjavenie samej seba, seba-vedomia, sebe-lásky, vnútornej pohody.... Vrelo odporúčam!

    mezu
    27. máj 2015    Čítané 0x

    Začiatky sú vždy najľahšie

    Hovorí sa, že najťažšie je začať, no ja si myslím pravý opak! Koľko takých začiatkov ste zažili vy? Ja tisíce.... Toľkokrát som začala s takou či inou diétou sľubujúcou zázraky na počkanie. No takmer nikdy sa mi ich nepodarilo dokončiť, a keď aj náhodou áno, po pár dňoch a návrate do starých zaužívaných koľají bolo ploché bruško fuč.

     Mojou stratégiou sú síce pomalé, ale isté rozbehy. Zdravý životný štýl je predsa beh na dlhé trate a keď si nastavíme príliš vysoké nároky sami na seba, ony samotné nás môžu zabrzdiť ešte v prvopočiatku. A tomu sa už predsa chceme vyhnúť.

    Komerčné pečivo síce vyzerá veľmi lákavo na pultoch predajní, no len do momentu, pokiaľ sa začneme zaujímať o ich pôvod a obsah nutričných hodnôt. Raz ma zaujal nadpis článku, kde stálo: Múka, voda, soľ a droždie nestačí. Dnešné rožky majú viac než 30 látok  ("Jaký je dnešní rohlík? Hotová chemická laboratoř", zdroj: idnes.cz). Je možné, aby mal obyčajný rožok v sebe toľko chemických látok a stabilizátorov?

      Odhliadnuc od týchto faktov, mňa pečivo nafukuje a doslova z neho puchnem. A keďže milujem obyčajný chlieb s maslom, alebo preferujem nielen raňajky typu jogurt s ovocím a inými dobrôtkami (o tom budem písať najbližšie🙂, hľadala som alternatívu ako uspokojiť svoje chuťové poháriky, netrápiť sa suchármi a knäckebrotami (aj keď na obmenu nie sú zlé ani tie), ale hlavne dopriať mne a mojej rodinke "bezéčkový" chlebík. Spomínaný chlieb pozostáva  len zo štyroch ingrediencií, je super rýchly, ľahký a bezkváskový, čo je najsamlepšie a zvládnu ho upiecť aj maminy na materskej/rodičovskej dovolenke.

     Tento recept nájdete na internete pod názvom: "Írsky chlieb", nie je to moja autorská receptúra, no veľmi rada sa  oň s Vami podelím. Na prípravu 250 gramového chleba budete potrebovať:

    - 250 gramov múky (ja najčastejšie používam špaldovú, ale kombinujem ju aj s cícerovou múkou, pohánkovou, amarantovou, ryžovou múkou)

    - 250 gramov bieleho jogurtu ( vyberajte prosím kvalitné, husté, poctivé jogurty, najlepšie gréckeho typu)

    - 1 kávová lyžička soli (ja používam himalájsku soľ - obsahuje vyše 86 minerálnych látok)

    - 1 kávová lyžička jedlej sódy (buď obyčajnú sódu bikarbónu, alebo jedlú sódu z bio obchodu - nestojí veľa)

    K tomu tam vždy prisypem tekvicové jadierka, majú výborné vlastnosti, sezamové alebo ľanové semiačka.

    Postup: v miske vymiešame všetky ingrediencie vidličkou, kým nám nevznikne kompaktná hmota (jedna rada: tekvicové semiačka prisypte takmer na konci miešania, bude sa Vám to ľahšie miešať). Vlhkými rukami prenesieme pripravené cesto do jánskej misy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňoch 45 minút. A to je všetko! Samotná príprava trvá do 10 minút (keď do prípravy zainteresujete aj svoje ratolesti, tak to bude trvať o niečo dlhšie🙂

    Domáci chlieb

    Ďalšia vec, ktorá Vás nestojí takmer nič, nie je potrebné si zakúpiť permanentku, ani sa časovo stresovať či viazať, je obyčajný beh. Ja viem.... Koľké ste si v duchu práve povedali, ako neznášate beh. Ja som ho neznášala tiež. ALE keďže som momentálne v situácii, kde nemám príliš na výber, nemám možnosť chodiť pravidelne do fitnesscentra, ani na pravidelné hodiny zumby, či pilatesu, som vďačná, keď môj partner príde domov, ja si môžem obuť tenisky a ísť si prevetrať hlavu. Na polhodinu. Veď predsa začíname. Vytýčte si nejakú znesiteľnú vzdialenosť a bežte. Vlastným tempom, ale choďte. Tu už príliš veľa výhovoriek nezaberie. Iba to vyskúšajte. Dýchajte, makajte a prekonávajte svoje hranice a možnosti. Zvládnete toho viac než si myslíte.... Držím palce🙂

    Viac na zuzanamelova.blogspot.sk

    mezu
    27. máj 2015    Čítané 0x

    Poďme spoločne na to

    Je čerstvo po víkende, aj keď my maminy väčšinou neriešime, ktorý deň či dátum máme, pokiaľ netreba vybaviť nejaké termíny. Musím zhodnotiť, že ten môj víkend bol veľmi produktívny, napriek nepriaznivému počasiu som umývala okná, čo na mnohých pôsobilo divne až vtipne, no neriešila som to🙂 Stihla som absolvovať dve hodiny jogy, kaderníčku, výmenu garderóby na jarnú a celkom slušne unavená som dala dokopy moje dieťa a sobota bola za nami. Takýto pestrý program samozrejme nie je bežnou praxou, mala som tu neplatenú výpomoc, tak sa to všetko dalo zvládnuť.

    Keď mala moja dcérka asi trištvrte roka, chcela som nám obom nájsť aktivitu, kde by sa stretávala s inými detičkami, ja s mamičkami a zároveň, aby sme robili niečo pre svoje zdravie. Objavila som "Power jogu pre mamičky s deťmi". Výborná vec! Hodiny máme dvakrát týždenne, cvičia mamičky, deti majú rôzne pomôcky na zlepšenie koordinácie pri chôdzi, alebo sa len jednoducho na nás zabávajú, alebo nám robia prirodzenú záťaž, keď sa na nás zavesia🙂  Každopádne si myslím, že je skvelé, ak majú maminy s deťmi nejaké spoločné aktivity, kde si môžu zacvičiť, zahrať s inými deťmi, socializovať sa.

    Po pôrode a dlho po tom som mala dosť veľké bolesti chrbtice, asi ako každá z vás. Snažila som si doma zacvičiť, no keďže to nebolo pravidelné, nemalo to príliš trvalé pôsobenie, no pravidelným cvičením power jogy sa zlepšili moje fyzické zdatnosti a samozrejme zmizli aj bolesti chrbta, čiže určite odporúčam🙂 Ale sama dobre viem, aké ťažké je nájsť niečo ideálne pre našu "dvojku" či nebodaj "trojku", takisto by som ocenila viac príležitostí k pohybu pre maminy s deťmi....

    Mimochodom máme úžasné obdobie: sezóna špargle, medvedieho cesnaku. Stihli ste už niečo zaujímavé ukuchtiť? My áno, ak máte záujem o nejaké typy, určite mi dajte vedieť, no momentálne som sa chcela zamerať na sacharidy. Pečivo sme už zamenili, je načase nájsť zdravšiu alternatívu pre prílohy.

    Sama na sebe som spozorovala výsledky a veľmi rada sa s Vami o ne podelím. V prípade, že máte záujem o zdravšiu, lepšie stráviteľnejšiu stravu, je ideálne ak zameníte klasickú bielu ryžu za celozrnnú. Osobne Vám môžem odporučiť basmati celozrnnú ryžu. Chuťovo je vynikajúca, nevarí sa tri dni, ale primerane asi 40 minúť a je veľmi chutná. Moje dieťa ju bez problémov zje, čiže sa nemusíte báť, že si ju budete jesť sama🙂

    Batáty sú sladké a síce o niečo drahšie zemiaky oproti klasickým, no majú vynikajúce vlastnosti. Pôsobia ako prevencia rakoviny, degeneratívnych očných chorôb, depresií a srdcovo-cievnych ochorení. Vyskúšajte ich! Ja som pre moju rodinu zvykla robiť kompromis, skombinovala som klasické zemiaky s batátmi, nakrájala som ich a hodila na pekáč. Ochutila soľou, korením, trochu vegety (bez glutamanu sodného) a piekla v rúre na 180 stupňov, približne 40 minút. Výborné!

    Pre seba som zvolila verziu: uvarila som batáty spolu s mrkvou v slanej vode, po uvarení som pridala maslo a spravila pyré, vynikajúce! Ideálne k rybe alebo mäsu.

    Takisto v cestovinách je potrebné spraviť poriadok - je takisto množstvo zdravších alternatív od klasických pšeničných cestovín, ktoré nám v žalúdku pôsobia ako kameň. Výborné a ľahko stráviteľné sú ryžové cestoviny, no nemenej zaujímavé sú aj špaldové cestoviny. Nájdete v rôznych prevedeniach podľa chute.

    Ja viem, že sa o tom ľahko píše a prax je väčšinou o niečom inom. Sama mám malé dieťa, cez víkend dokonca tri, no pokiaľ dieťa od malička vyrastá so zeleninou na tanieri, s ovocím medzi hlavnými jedlami, sedí za spoločným stolom s konzumentami zdravých jedál, verím, že môžeme deťom dať ten najlepší základ zdravej vyváženej stravy, zároveň pôsobiť na naše zdravie a líniu,  v symbióze so všetkými členmi rodiny🙂

    Prajem veľa síl pri odúčaní zo starých zvyklostí nielen Vaše deti ale aj polovičky (P.S.: ide to, len nestrácajte vieru!)

    Viac na: zuzanamelova.blogspot.sk

    mezu
    27. máj 2015    Čítané 0x

    EKO život

    Každý z nás by mal pristupovať nielen k sebe a k svojej rodine zodpovedne, ale rovnako tak k prostrediu, v ktorom žijeme. Nechcem pôsobiť moralisticky, no rada by som zabezpečila mojej dcére, našim a vašim deťom svet, v ktorom sa budú cítiť bezpečne nielen oni ale aj deti ich detí....

      Určite sa Vám tisne otázka finančného hľadiska eko a bio života. No nie je to také žalostné a k tomu, ide predsa o Vaše zdravie a zdravie Vašej rodiny a do toho sa predsa oplatí investovať, nie?

      V prvom rade musím uznať svoju chybu, keď som svoju maminu odcudzovala za používanie octu! Tá ho používala takmer na všetko. Mylne som si myslela, že len "chémia" z drogérie je to správne a jediné, čo môže fungovať. No nadobudnutím znalostí, skúsenosti a oslobodením sa od marketingového pôsobenia, som prišla na to, aký úžasný prvok v domácnosti je obyčajný ocot. Možno Vám nevravím nič nové, no možno pre pár ženičiek bude mojich pár rád užitočných. Najviac sa mi osvedčila kombinácia octu so sódou bikarbónou. Áno, toto spojenie. Používam ich na vyčistenie sprchového kúta, na odstránenie vodného kameňa, na "eko" dezinfekciu, čistím tým aj kuchynský drez. Doslova vybieli nerezové časti drezu. Dokonca som octovú vodu použila aj na zrkadlá a výborne sa mi vyleštili.

      Mám malé a samozrejme zvedavé dieťa. Musí byť všade, kde sa niečo deje. Pri čistení kúpeľne som sa vždy obávala, keď sa motala okolo mňa, lebo už len ten zápach z čistiacich prostriedkov robil svoje, dnes sa neobávam.

      Ocot s jedlou sódou využívam aj pri praní. Keď pred naplnením práčky narazím na nejaké fľaky na oblečení, namočím fľak octom, nasypem bikarbónu, nechám chvíľu pôsobiť a šupnem do práčky. Dnes som tak odstránila fľaky na podbradníku z čučoriedkového jogurtu🙂 Bez použitia agresívneho odstraňovača škvŕn.

     Ďalšou vychytávkou v ekologickom čistení domácnosti je citrón🙂 Stalo sa Vám, že ste nespotrebovali citrón a ten sa časom zošuveril a stmavol, že ste ho vyhodili? Tak dnes to už nerobte. Rozkrojte ho a použite na zažratý vodný kameň, funguje to.....

     Sú to možno drobnosti, ale verím, že každý môžeme tým svojím malým kúskom prispieť k zlepšeniu životného prostredia a eliminovať vplyv chémie na naše zdravie. Z malých vecí sú zložené tie veľké.

     Ja viem, že reklamy dokážu doslova obalamutiť zmysly, no občas stačí použiť zdravý sedliacky rozum a vyjde nás to zdravšie a lacnejšie🙂

    mezu
    27. máj 2015    Čítané 0x

    Harmónia v našom živote

     Tak ako je dôležité sa starať o naše rodiny, domácnosť, o to, aby všetko fungovalo, aby boli zaplatené účty, naplnená chladnička, tak je nesmierne dôležité zachovávať v našich životoch určitú harmóniu.

    Zložité slovo - síce znie krásne a jednoducho, v dnešnej dobe komplikované si ju udržať. Aspoň z môjho uhla pohľadu. No napriek všetkým povinnostiam si ju snažím udržať, resp. o ňu neustále usilujem.

    Každý pre svoj život potrebujeme niečo iné. Každého napĺňa niečo odlišné. Niekto sa nad tým dokonca ani nezamýšľa.

    Harmónia v živote pre mňa znamená robiť veci, ktoré ma napĺňajú, ktorým robím radosť nielen sebe, ale aj svojim blízkym, či ľuďom v mojom okolí. Avšak teraz je môj život orientovaný viac-menej jednostranne. No napriek tomu nehádžem flintu do žita a snažím sa "ukradnúť si" nejaký ten čas pre seba.

    Bolo obdobie, kedy som sa doslova nastavila na to, že pokiaľ som na materskej dovolenke, som maminou na plný úväzok a nič iné mi neprináleží. Všetky moje túžby, moje koníčky išli bokom. Ale čas ukázal, že síce je krásne obetovať sa pre svoje milované dieťa, pre svojho partnera a domácnosť, ale moje vnútro chátralo a potichu kričalo po akčnosti, zmene a niečom, čo ma preberie z letargie.

    Každý sme pre niečo predurčený, každý máme niečo v čom sme dobrý, čo nám robím radosť. Hľadajme, nevzdávajme sa a nedajme sa odradiť vekom, prekážkami, nedostatkom času či energie. Mne samej sa osvedčilo, čím mám toho viac, tým viac som nabitá energiou, pretože keď dávame niečo zo seba, zákon energie zabezpečí, že sa nám tá energie niekoľkonásobne vráti.

    Žena je charakteristická tým, že dokáže robiť viacej vecí naraz. A my sme toho dôkazom. Zabezpečujeme chod domácnosti, staráme sa o svoje ratolesti, polovičky, svoje telo i dušu, a tie najaktívnejšie zvládajú popritom tom všetkom aj pracovať. Jedným sa zdá neadekvátne pracovať popri malých deťoch, iní to naopak podporujú a ocenia. Opäť nechám na vás, utvoriť si svoj vlastný názor, ide mi len o to, aby ste sa nevzdávali svojich snov! Samozrejme v rámci zachovania pohody a harmónie vo Vašej rodine, no nemyslím si, že sme odkázané na sebaobetovanie a zahodenie našich snov a túžob do zabudnutia. Stačí len šikovné plánovanie, rozumná logistika, podpora zo strany partnera (bez nich by to predsa len nešlo, alebo len veľmi ťažko) a môžete si začať plniť sny. Prosím, nevzdávajte sa, nech je váš sen akokoľvek absurdný, dôležité je sa o to pokúšať a hľadať tú svoju harmóniu.

     Viac na: zuzanamelova.blogspot.sk