misinka0611
9. apr 2022
75 

Čo robiť doma v daždivom počasí ?

Počasie v apríli je ako na hojdačke. V tomto mesiaci je bežné, ak sa vystriedajú asi všetky meteorologické javy. V jeden deň sa prechádzame v krátkom tričku a na druhý deň vyťahujeme zo skríň už odložené zimné oblečenie. 

Každá to poznáme, vonku škaredo, veterno, meteorologické stanice vydávajú výstrahy a doma unudené deti. Pripravila som si preto pár inšpirácií ako zabaviť deti v daždivom počasí

  • Tvorte

Tvorenie podporuje kreativitu, sústredenosť, zručnosť, samostatnosť, trpezlivosť a určite ešte mnoho vecí ktoré som nespomenula 🙂 Na internete nájdete mnoho inšpirácií, takže nebude problémom nájsť niečo, čo bude vhodné pre vek vašich detí. Nie vždy je potrebné hľadať na internete alebo rýchlo objednávať z eshopu. Stačí nabehnúť do Tedi, Pepca alebo Panta Rhei s kreativitami a garantujem vám, že nebude problémom odísť s rôznymi pracovnými zošitmi, kreatívnymi sadami, mozaikami.

Pracovné zošity sú veľmi dobrou voľbou, dieťa sa zabaví, ale aj niečo naučí.

S fixkami na fúkanie sa dieťa dokáže zabaviť aj samé bez asistencie rodiča.

V procese výroby 🙂

Inšpirácia z Tedi.

  • Hrajte spoločenské hry

Deti vo veku 3+ už zvládnu jednoduché hry aj ked stále do istej mieri budú potrebovať vašu asistenciu, možno aj s miernou úpravou pravidiel. Pri hrách často uteká čas rýchlejšie a dokážu deti zabaviť aj na niekoľko desiatok minút. U nás sú obľúbené Príšerky zo skrine a Plný kurín. 

Hry s ktorými čas " beží " rýchlejšie.

  • Čítanie kníh 

Ak máte doma dieťa ktoré nevydrží nehybne sedieť alebo ležať, zatiaľ čo vy mu čítate príbeh z knihy, super alternatívou sú knihy s krátkymi textami, ktoré nabádajú dieťa, aby samé sa aktívne zúčastňovalo čítania. Týmto štýlom si dieťa hravo a nenásilne rozširuje svoju slovnú zásobu a trénuje si výslovnosť. Medzi takéto knihy patrí napríkad séria kníh s Kubkom, vytvorená detskou logopedičkou. 

  • Naplánujte si spoločné výlety 

Jar a vidina teplejších, slnečnejších dní nám vytvára priestor na plánovanie si rôznych výletov. Minule som tu videla zaujímavú plánovaciu knižku " Naše výlety " s ktorou si môžete naplánovať výlety po Slovensku s pomocou mapy a následne po výlete do knižky napísať pár slov, alebo si nalepiť fotku. Takáto knižka ostane aj peknou spomienkou. 

O pár dní tu máme Veľkú Noc a každý sviatok sám o sebe ponúka množstvo činností do ktorých môžete zapojiť deti. Konkrétne cez blížiacu sa Veľkú Noc nazývanú aj sviatkami jari:

  • upečte si veľkonočného barančeka, deti ho môžu ozdobiť
  • zafarbite alebo vytvorte si veľkonočné vajíčka
  • vyzdobte si okná veľkonočnou tématikou
  • schovajte po dome čokoládové vajíčka, alebo zajačikov a nechajte deti nech ich pohľadajú. Táto aktivita je určená skôr na záhradu, no ak prší alebo bývate v byte, dá sa robiť aj doma.

Tieto kriedové fixky na okná so šablónami som objavila v Tedi, využijeme na namaľovanie okna.

Začni písať komentár...

Odošli