misinka0611
20. feb 2022
110 

Sila bylín u nás doma 🏠

V uplynulých týždňoch som vďaka dm drogérií s Modrému Koníku mala možnosť testovať voňavý balíček produktov v ktorých hlavnou zložkou boli bylinky rôzneho typu a vône.

Nebudem klamať, našla som medzi produktami aj svojich favoritov ktorí má natoľko očarili, že si ich plánujem zaobstarať znova. Ktoré produkty to sú sa dozviete na konci článku.

BABY detský ošetrujúci krém alverde: Tento detský krém som mala možnosť skúšať prvýkrát. Dcérka má normálnu pokožku so suchými miestami. Krémom som dcérku natierala vždy po kúpeli. Krém sa ľahko rozotieral, nezanechával mastný film na pokožke, ľahko a rýchlo sa vstrebal. Vďaka týmto vlastnostiam nezamastil a neznehodnotil pyžamko. Vôňa krému mi neprekážala, práve naopak aj napriek tomu že bola intenzívnejšia na akú som zvyknutá. Krém nespôsobil nepríjemné pocity, svrbenie a čo je hlavné, žiadne začervenanie alebo alergickú reakciu. Cena je priaznivá 2,95 € za 100 ml.

Detská umývacia emulzia a šampón s nechtíkom alverde: Ako už názov napovedá tento produkt je 2v1 takže viete ním umyť nielen pokožku dieťatka, ale aj vlásky čo je aspoň pre mňa nielen praktické, ale šetríte aj množstvo produktov v domácnosti a plastov. Táto umývacia emulzia a šampón má príjemnú vôňu nechtíka a je veľmi jemná pri umývaní dieťatka. Čo ma prekvapilo, bola konzistencia ktorá bola hustá až gélovitá čo hodnotím pozitívne keďže stačí minimálne množstvo produktu na umytie. Emulzia nevysušovala ani nespôsobila iné nepríjemnosti na detskej pokožke. Cena 2,95 € za 250 ml.

Ústna voda PRO CLIMATE s bio medovkou: Ako veľký fanúšik ústnych vôd som bola rada za testovanie tejto ústnej vody. Jej vôňa mi pripomínala klasické žuvačky pre svieži dych. V porovnaní s konkurenčnou veľmi známou značkou ústnych vôd je menej štiplavá čo môže budiť dojem že je slabo účinná. Ústna voda je z rady PRO CLIMATE ktorá je neutrálna k životnému prostrediu, je bez alkoholu. Balenie je až 500ml. za 3,45 € takže pomer cena a množstvo jednoznačne palec hore.

Balzam na pery alverde s bio nechtíkom lekárskym: Balzam na pery má za úlohu intenzívne ochrániť popraskané pery a zároveň ich chrániť pred vysušením. Balzam má veľmi pekný a príjemný obal ktorý je vďaka farbe neprehladnuteľný a tým pádom sa ľahšie nájde v kabelke alebo v taške. Má slušnú výdrž, nelepí, nezanecháva nepríjemný pocit na perách, neštípe. Malým mínusom u mňa bola horšia rozotierateľnosť. Cena tohto balzamu je 1,35 €. 

Tekuté mydlo na ruky alverde levanduľa a slez: Ako prvé ma očarila krásna levandulová vôňa tohto mydla bola príjemná a prírodná, vôbec nie umelá. Mydlo ruky jemne umylo, prevoňalo a nevysušilo. Balenie je praktické s pumpičku ktorá sa ľahko stláčala, nezasekávala. Dm drogéria uviedla do predaja aj novinku a to náhradnú náplň. Mydlo má certifikát nature a šetrné zloženie. Za vyskúšanie určite stojí. Cena 1,95 € za 300 ml.

Nechtíkový krém proti zapareninám babylove sensitive: Ako veľké pozitívum tohto krému vidím kombináciu bio nechtíka, panthenolu a zinku. Nechtík pokožku ošetruje, panthenol ju ukľudní a zinok vysuší. Všetky tieto tri veci sú podľa mňa dôležité a žiadúce pri boji so zaparenou pokožkou dieťaťa alebo pri prevencii zaparenín v plienkovej oblasti. Krém má praktické balenie a otváranie, keďže ho viete otvoriť jednou rukou, zatiaľ čo tou druhou istíte dieťatko. Konzistencia je tuhá a ťažšie sa rozotiera čo niekomu môže prekážať no ja v tom vidím pozitívum, keďže tuhšie krémy sa hneď nevstrebú a na pokožke vydržia dlhšie čo je v plienkovej oblasti žiadúce. Vôňa je jemná a slabá. Počas používania krému sme nebojovali so zapareninami takže na základe tohto si myslím že splnil to, čo sľuboval a svoju úlohu splnil. Cena je veľmi dobrá, 1,85 € za 75 ml. 

Vlhčené olejové utierky babylove: Som veľkým fanúšikom babylove vlhčených utierok sensitive a preto pred začiatkom testovania olejových utierok som mala rozpačité pocity. Tieto obrúsky majú veľmi príjemnú a peknú mandlovú vôňu. Oceňujem veľké až 80kusové balenie. Na pokožke síce zanechali mastný film alebo bol veľmi jemný a nedošlo k zamasteniu vecí. Lepiaca  časť je dostatočne veľká a spoľahlivo lepila po celý čas používania olejových obrúskov. Celkovo mi ich používanie neprekážalo, ale nepresvedčili ma natoľko aby som ich začala kupovať namiesto mojich obľúbených vlhčených obrúskov Babylove sensitive. Cena 1,95 € za 80 ks. 

Textilná pleťová maska Hanf Balea: Táto pleťová maska ma hneď očarila. Pleťové masky často nepoužívam, skôr výnimočne. Túto pleťovú masku som mala možnosť vyskúšať prvýkrát. Je vhodná pre všetky typy pleti. Maska obsahuje až 70 % konopných vlákien, vôňa bola príjemná takže na tvári neprekážala. Maska sa netrhala, držala tvar a bola dostatočne „nasiaknutá “. Po jej použití sa prebytočné množstvo produktu rýchlo a ľahko vmasírovalo do pokožky. Pleť zostala na pocit príjemne jemná, zrelaxovaná a zhydratovaná. Na pleti neostal lepivý pocit. Balenie sa mi horšie otváralo, takže som si na pomoc musela zobrať nožničky. Cena 1,55 € za 1 ks.

Bylinno - koreninový čaj Golden Kurkuma: Niesom veľkým fanúšikov koreninových ani bylinných čajov, obľubujem skôr ovocné. Čaj ma neočaril ale ani nesklamal. Čaj neštípe, nieje veľmi aromatický a silný. Obsahuje zázvor, takže je vhodný pri chorobe. Ja som ho robila s trstinový cukrom no neurobíte chybu keď si ho pripravíte s medom, alebo s citrónom. Čo oceňujem je balenie, keďže vrecúška sú balené samostatne a na každom čaji je vyznačená dom lúhovania. Pomer cena a množstvo je podľa mňa super. Cena čaju je 1,45n€ za 25 vrecúšok.

Sprchový gél alverde bio mäta a bio bergamot: Tento sprchový gél má osviežujúcu vôňu po mäte. Pre mňa je to ideálny sprchový gél na leto, keďže vás v sprche osvieži a zhydratuje keďže obsahuje glycerín. Obal je 100 % recyklovateľný a je vegan. Po osprchovaní som necítila pnutie pokožky ani suchý pocit, tiež dobre pení. Je bez syntetivkých látok a má certifikát nature. Určite sa k nemu v lete vrátim. 

Medzi produktami som si našla svojich favoritov a to, alverde detský krém spolu s umývacou emulziou alverde. Očarila ma aj maska od Balea a určite nesmiem zabudnúť ani na babylove krém proti zapareninám. V lete sa určite vrátim k osviežujúcemu gély alverde. 

#test_dm35 #recenzia

#recenzie_dm_bylinky

Začni písať komentár...

Odošli