misinka0611
15. jan 2023
617 

Unikátna výstava plná kociek LEGO v Avione

Keďže mám doma dve deti ktoré obľubujú LEGO, veľmi ma potešilo keď mi tu na Modrom Koníku prišla do správy informácia, že v Avione sa koná LEGO výstava s možnosťou pohrať sa. Hneď som vedela, že túto výstavu musíme navštíviť a strávime na nej dlhší čas. 

Vitríny s LEGO stavbami:

Hneď pri vstupe na výstavu nás upútal 15 metrov dlhý stôl s množstvom LEGO figúrok, stavieb a zimnou krajinkou okolo ktorej jazdia dva vláčiky. Na výstave je 20 tématických vitrín v ktorých môžete vidieť LEGO z kolekcie Classic, Harry Potter, Friends, Bottanical, City, Technic a mnoho iného. Unikátom výstavy je najväčší Betlehem z LEGO kociek na Slovensku ktorý je dlhý 4metre.

Herná zóna:

Po prezretí vitrín sme sa presunuli do hernej zóny, ktorá ponúka množstvo zábavy pre malých aj veľkých staviteľov. Ako prvé si deti vyskúšali bazén, v ktorom je viac ako 100 kg kociek LEGO DUPLO. Bazén je dostatočne veľký, takže tlačenica v ňom nehrozí. V bazéne sú rôzne kocky, podložky na stavanie, koľajnice, zvieratká. Jednoducho všetko, čo LEGO Duplo pre najmenších staviteľov ponúka.

Hneď vedľa tohto bazéna sú tri zaujímavé postavičky z LEGO Friends na ktorých sa deti môžu kreatívne vyblázniť a navrhnúť postavičkám originálne šaty/oblečenie podľa vlastnej fantázie

Herná zóna ponúka aj niekoľko LEGO stolíkov so stoličkami na sedenie, veľké plastové kocky na stavanie domu/bunkru, alebo tiež veľkú grafitti stenu s kockami LEGO Classic na vytváranie rôznych obrázkov alebo slov.

Na tejto výstave sme strávili viac ako 3 hodiny a 5 ročnému synovi bolo málo, takže určite sa sem ešte vrátime kým výstava skončí. Na výstave je pochopiteľne zakázané jesť a piť, každopádne nieje problém výjsť sa von občerstviť, keďže pri vstupe naspäť sa stačí preukázať zakúpeným vstupným. 

LEGO výstava trvá až do 24.3.2023. 

#lego #vystava #bricklandia #avion 

Kolko prosim stoji vstupné? Minuly rok bola tato vystava v avionw s volnym vstupom zadarmo

16. feb 2023

@thinna33 Cenník
Vstupné 1 osoba: 4,50€ na osobu (dieťa aj dospelý)
Rodinné vstupné 2+1 (2 dospelí + 1 dieťa alebo 1 dospelý + 2 deti): 13,00€
Rodinné vstupné 2+2 (2 dospelí + 2 deti): 16,00€
Dieťa naviac, k lístku 2+2: 4,00€

Toto presne isté bolo aj minulý rok, že sa tam takto dalo takto hrať alebo len vystavené Lego? Vôbec si to nepamätám v Avione.

16. feb 2023

@misinka0611
Dakujem, ano pred rokom to tusim bolo, nahodou sme to objavili a bolo to cele otvorene s volnym vstupom, bola to len velka vystava bez moznosti sa hrať

16. feb 2023

@thinna33 Jaj, tak asi preto to tentoraz spoplatnili, keď sa tam dá aj hrať 🙂

16. feb 2023

Začni písať komentár...

Odošli