misinka0611
    15. jan 2023    Čítané 617x

    Unikátna výstava plná kociek LEGO v Avione

    Keďže mám doma dve deti ktoré obľubujú LEGO, veľmi ma potešilo keď mi tu na Modrom Koníku prišla do správy informácia, že v Avione sa koná LEGO výstava s možnosťou pohrať sa. Hneď som vedela, že túto výstavu musíme navštíviť a strávime na nej dlhší čas. 

    Vitríny s LEGO stavbami:

    Hneď pri vstupe na výstavu nás upútal 15 metrov dlhý stôl s množstvom LEGO figúrok, stavieb a zimnou krajinkou okolo ktorej jazdia dva vláčiky. Na výstave je 20 tématických vitrín v ktorých môžete vidieť LEGO z kolekcie Classic, Harry Potter, Friends, Bottanical, City, Technic a mnoho iného. Unikátom výstavy je najväčší Betlehem z LEGO kociek na Slovensku ktorý je dlhý 4metre.

    Herná zóna:

    Po prezretí vitrín sme sa presunuli do hernej zóny, ktorá ponúka množstvo zábavy pre malých aj veľkých staviteľov. Ako prvé si deti vyskúšali bazén, v ktorom je viac ako 100 kg kociek LEGO DUPLO. Bazén je dostatočne veľký, takže tlačenica v ňom nehrozí. V bazéne sú rôzne kocky, podložky na stavanie, koľajnice, zvieratká. Jednoducho všetko, čo LEGO Duplo pre najmenších staviteľov ponúka.

    Hneď vedľa tohto bazéna sú tri zaujímavé postavičky z LEGO Friends na ktorých sa deti môžu kreatívne vyblázniť a navrhnúť postavičkám originálne šaty/oblečenie podľa vlastnej fantázie

    Herná zóna ponúka aj niekoľko LEGO stolíkov so stoličkami na sedenie, veľké plastové kocky na stavanie domu/bunkru, alebo tiež veľkú grafitti stenu s kockami LEGO Classic na vytváranie rôznych obrázkov alebo slov.

    Na tejto výstave sme strávili viac ako 3 hodiny a 5 ročnému synovi bolo málo, takže určite sa sem ešte vrátime kým výstava skončí. Na výstave je pochopiteľne zakázané jesť a piť, každopádne nieje problém výjsť sa von občerstviť, keďže pri vstupe naspäť sa stačí preukázať zakúpeným vstupným. 

    LEGO výstava trvá až do 24.3.2023.