miskamilka
21. sep 2019
305 

Najlepšia kozmetika v tehotenstve? Predsa prírodná.

S pribúdajúcim vekom sa čoraz viac zamýšľam nad zložením nielen potravín, ktoré jem, ale aj kozmetiky, ktorú používam. A teraz, keď som tehotná, mi na tom záleží ešte viac. Nie som tá "šialená biomatka", ktorá je teraz v móde a všetko musí mať "bio" či "eko", ale snažím sa jesť a dávať si na pokožku čo najmenej chémie. Heslom kozmetiky Annemarie Bölind je "To, čo nemôžem zjesť, si nedám na tvár". A v tehotenstve by to malo platiť zrejme dvojnásobne.

V polovici augusta sa mi minul môj krém na tvár. Bola som práve v 12. týždni tehotenstva, tak som uvažovala, že by som si mala kúpiť nejaký nový, najlepšie prírodný, s čo najmenej chémie. Presne vtedy sa na Modrom koníku objavila výzva na testovanie prírodnej kozmetiky Annemarie Börlind a ja som si povedala - to by som presne potrebovala. Aké bolo moje prekvapenie, keď mi o pár dní prišla správa, že som bola vybratá na testovanie. 

V balíku sa nachádzali 4 produkty s hydratačným účinkom - čistiaca pena, denný krém, hydratačný výživný shake a energetická bomba - sérum. Je to podstatne viac kozmetiky, ako bežne používam. Nepatrím k ženám, ktoré sa dokonale starajú o svoju pleť, žiadne špeciálne krémiky, mastičky, kefky či iné skrášľovacie zázraky nepoužívam. Iba taká bežná starostlivosť - čistiaca pena či micelárna voda, krém a ide sa. O to viac sa teším, že vďaka testovaniu som sa svojej pleti začala venovať viac. Každé ráno a večer sa teším, kedy si tie nové "krémiky" nanesiem na tvár. Verím, že mi to vydrží čo najdlhšie.

Ale pekne po poriadku, pozrime sa na jeden testovaný produkt za druhým, začnem čistiacou penou, pretože tou som začínala svoj ranný aj večerný rituál. 

Čistiaca pena AQUANATURE SYSTEM HYDRO

Čistiacu penu som na čistenie pleti používala aj doteraz, najlepšie takú, ktorá vyčistí pleť a rovno odstráni aj makeup. Bola som teda zvedavá, ako budem spokojná s touto od Annemarie Borlind. A veru, veľmi spokojná. Pena je úžasne mäkká, hustá a zároveň jemná, pripomína šľahačku 🙂. Má veľmi jemnú, príjemnú vôňu, tak ako aj ostatné testované produkty Annemarie Börlind. Jedno stlačenie pumpičky je taká akuát dávka na celú tvár. Odlíči aj bežný makeup, akurát s vodeodolným očným tieňom si neporadila. V oficiálnom popise tejto čistiacej peny píšu: Čistí. Hydratuje. Osviežuje. Tieto tri "sľuby" veru aj naplnila.

2 - FÁZOVÝ HYALURÓNOVÝ SHAKE

Novinka v mojom repertoári kozmetických produktov, keďže doteraz som nič takéto nepoužívala. Vo fľaštičke sú 2 farebne odlišné zložky (voda a jemný olej), ktoré treba potrepaním zmiešať a aplikovať na tvár. Musím povedať, že zo začiatku ma nenadchla jeho konzistencia, po vytlačení som v dlani mala jemnú tekutinu, ktorú som si prstami rozotrela po tvári. Prišlo mi to trocha divné, ale po pár dňoch som si na to zvykla. Používala som ho ráno po čistení penou a pred aplikáciou krému, večer na záver po vyčistení penou a aplikácii výživného séra, namiesto nočného krému. Po nanesení je pokožka príjemne hladká. Vôňa je tiež veľmi jemná, príjemná, aj keď obsahuje olej, na pleti som vôbec nemala mastný pocit, rýchlo sa vstrebal do pokožky. Jedno stlačenie pumpičky je akurát na celú tvár. 

Vyhladzujúci hydratačný denný krém AQUANATURE SYSTEM HYDRO 

Keď som si ho naniesla prvýkrát, povedala som si - tak tento krém nebude úplne pre mňa. Pripadal mi príliš hutný, príliš ťažký, krémový. Zrejme preto, že doteraz som používala skôr ľahké krémy, ktoré sú ideálne najmä na leto. No ale dala som mu šancu a po troch dňoch som ho milovala 🙂 áno, je viac krémový, ale výborne hydratuje a to je presne to, čo moja pokožka po lete potrebovala. Rýchlo sa vstrebáva, nezanecháva mastný film na pokožke. A je výborný pod makeup. Makeup sa po ňom výborne rozotiera a dlho drží aj bez podkladovej bázy. Krém pekne vonia, má pekné sklenené balenie. Pre mňa ideálny krém na jeseň a zimu. A dobrá správa, ponúkajú aj jeho light verziu, takže krém na leto mám už vopred vybratý.

Posilňujúca intenzívna starostlivosť VITAMIN ENERGIZER

Sérum bola ďalšia novinka v mojej kozmetickej výbave. V obchodoch s kozmetikou som vždy pokukovala po sérach ako po luxusnej kozmetike "pre pokročilých", ktorú si "raz" kúpim. Tak vďaka Annemarie Borlind už jedno takéto sérum mám doma. Pri jeho používaní som sa cítila luxusne, aplikovala som ho s pocitom, že svojej pleti dávam niečo špeciálne, že ju pekne rozmaznávam. Používala som ho vždy večer po čistení penou, nech pleť na noc nadopujem vitamínmi. Sérum sa veľmi rýchlo vstrebáva, pri jeho nanášaní musíte byť rýchla. Osvedčilo sa mi nanášať ho na jemne vlhkú pleť, vtedy sa mi s ním pracovalo lepšie, lepšie som ho na pleti rozotrela. Po jeho aplikácii mám pleť hladkú a oživenú. Veľmi ma bavil aj spôsob aplikácie, sérum si dávkujete ako keď stláčate koniec gulôčkového pera... neviem nájsť lepšie porovnanie, vyskúšajte samé 🙂

TIP navyše: Čo sa mi na tejto kozmetike páči, je jej prírodné zloženie. Páči sa mi, že na svojej stránke uvádzajú kompletné zloženie každého produktu a pri každej zložke je uvedené, na čo slúži a odkiaľ ju zobrali. Čiže som sa dozvedela, že aj chemicky znejúce zložky kozmetiky môžu mať prírodný pôvod a majú svoje opodstatnenie.

Keď to teda zhrniem, s testovanými produktami som naozaj spokojná. Majú pekné balenie, príjemnú jemnú vôňu, jednoduchú aplikáciu, prírodné zloženie a prvé účinky pocítite rýchlo. Mne na moju zmiešanú pleť sadli super, myslím si však, že sadnú každému typu pleti, ktorá potrebuje hydratovať. Nechcem tvrdiť, že za dva týždne sa vďaka tejto kozmetike moja pokožka zmenila na dokonalú, ale moja tvár je citeľne hydratovanejšia, hladká, mäkká na dotyk. Som zvedavá, aké účinky sa prejavia pri dlhodobejšom používaní. Verím, že keď sa mi o 5 mesiacov narodí bábätko, budem preň krásna mamina🙂. Aj vďaka kozmetike Annemarie Borlind. Ďakujem za možnosť testovania!

#test_annemarieborlind
#recenzia 

Začni písať komentár...

Odošli