moderna_mamina
16. apr 2019
249 

Wellness víkend s Curaprox

Na Modrom koníku mi vybehlo, že sa bude robiť testovanie s Curaprox. Vediem si taký vlastný mamablog na Instagrame, tu na modrom koníkovi tak veľmi aktívna niesom. Zapojila som sa do troch testovačiek a podarilo sa mi vyhrať dve. Jednou z nich bol tento vzdelávací program. Môžem s istotou povedať, že to bolo to najlepšie, čo sa mi prihodilo 🙂

Zapojila som sa a úprimne poviem, že som neverila, že ma vyberú (v kútiku duše som dúfala). Mužovi som povedala, že som sa zapojila, tváril sa, že sa teší. Podľa mňa sa tešil lebo vedel, že nepôjdem 😀

V deň, keď mali oznámiť, koho vybrali, som telefón nepustila z ruky. Zapípal telefón a už keď som videla slovo gratulujem, som začala pišťať a skákať od radosti. Muž skoro odpadol, no veľmi sa tešil so mnou. Tešila som sa veľmi. 

V piatok si muž zobral pol dňa voľno, aby ma aj s deťmi mohli odviesť. Prišli sme do hotela Patria vo Vysokých Tatrách. Bolo cca pol 4. Krásne prostredie a ten hotel bol úžasný. Rozlúčila som sa s rodinou a šla som behom do hotela 😀 

Išla som si na izbu, ani som sa nevybalila, hneď som si obliekla plavky a išla popozerať wellness. Hneď som skúšala sauny, vírivku, len tak som sedela na lavičke a užívala si pokoj. Normálne sa musím usmievať, keď nato myslím 🙂

Do 18:00 som si užívala wellness a potom som šla na izbu sa pripraviť na večer.

O 19:00 začala večera. Stretli sme sa s ostatnými ženami, a s ľudmi, ktorí prišli kvôli nám a my kvôli ním. Boli to zubári a organizátori. Posedenie bolo príjemné a neskôr sme sa presunuli do baru o poschodie nižšie. Úprimne poviem, že som sa cítila akoby som bola s ľudmi, ktorých poznám niekoľko rokov. Smiali sme sa, mali sa stále o čom rozprávať. Hrali sme bowling. Myslím, že sme si fakt sadli, verím, že to nebolo len vínom 😀

V sobotu ráno sme mali raňajky a nám sa začal prvý deň školenia. Vychádzalo to na cca 7 hodín školenia. Hovorím si, že to sa snáď ani nedá 😀 Tak dlho počúvať o zuboch, sústrediť sa atď. No nakoniec to bolo tak, že aj tých 7 hodín mi bolo málo🙂

Čakala nás miestnosť, kde sme mali naše menovky a aj tašku plnú darčekov. Rôzne Kefky, pasty, pomôcky... Bolo toho veľa, mám to natočené, no mám aj nejaké fotky.

Najskôr nám MUDr. Pavol Andel prednášal o starostlivosti o naše zuby a zároveň o tom, aby sme naše deti k tomu viedli. Deti kopírujú svojich rodičov. Keď vidia, že si čistíme zuby a dáme im do rúk kefku, pravdepodobne budú robiť to isté. Nemáme sa zatvárať v kúpeľni. Vysvetľoval nám aj to, že pasta je vlastne len taký deodorant. Keď sa sprchujete, tak sa poriadne umyjeme a dáme deodorant - kvôli vôni. Tak isto je to so zubami. Stačí ich dôkladne umyť a nato pasta nie je veľmi potrebná. Stačí ju použiť vo veľkosti hrášku, alebo ani to. 

Do cca 3 rokoch dieťaťa sa pasta neodporúča. Dôvod je taký, že dieťa ešte nevie vyplúvať zvyšky pasty a slín. Môj Paťko vyplúvať vie, lebo opakuje po otcovi 😀.

Veľmi sa mi páčilo, že aj keď spolupracujú s firmouCURAPROX, vôbec nám to nasilu netlačili do hlavy, že len kefky CURAPROX a len CURAPROX aCURAPROX. Prehnaná reklama vie práveže ľudí skôr odlákať. V tomto prípade to bolo také jemné a také nenútené, že to na mňa malo pozitívny účinkom a narobili sme si zásoby kefiek od CURAPROX. 

S týmto sa mi spája ďalšia vec a to taká, ako nám Pán doktor hovoril o tom, že aj keď zlému šoférovi dáte najlepšie auto na svete, tak sa na ňom zabije. Ak výbornému šoférovi dáte najhoršie auto na svete, tak budete mať pohodlnú jazdu. Tak isto je to s kefkami. Pokial neviete techniku, môžete mať aj tu najlepšiu kefku na svete a zuby si dobre neumyjete. No ak viete, čo treba robiť, môžete mať aj obyčajnú kefku a zuby budete mať čisté.

Horné zuby sa umývajú takým štýlom, že ju jemne nakloníme smerom dohora. Kefka ma prechádzať aj po zuboch, ale aj po ďasnách, kde sa tvorí povlak. Spodné zuby sa umývajú s kefkou naklonenou smerom dolu. Učil nás aj správne držanie. Väčšina ľudí drží kefku ako nejaký kôl 😀 A drie po tých zuboch ako o život (môj muž :D). Správne držanie kefky by malo byť cca v polke kefky, držať ju ako sláčik alebo jemne ako pero. Maliček dohora a nesmie sa tá časť dlane držať kefky. Skúšali sme si takto umyť zuby. Bolo to jemné a bez akejkoľvek sily alebo tlaku. Napriek tomu som zuby nikdy nemala čistejšie 😀

Takže nejde vôbec o silu, akurát si tak zničíme sklovinu.

Perfektne bolo to, keď sme si s kamarátkou navzájom čistili zuby. Išlo tu hlavne o to, že keď našim deťom čistíme zuby, nevieme, či to nerobíme silno, či im to je príjemné. Ak im to príjemné nie je, už nás do ich úst druhýkrát nepustia.Vyskúšali sme si to, umývali sme si zuby navzájom. Znie to vtipne možno až odpudzujúco pre niekoho 😀 No naozaj to bolo skvelé. Vedeli sme si povedať, či nás to bolí, či to máš robiť slabšie, či je to príjemné.

Dobre sme sa na tom nasmiali, no bolo to naučené. 

Zuby nám čistil aj pán Andel. Keď čistil zuby mne, nechala som si to celé natočiť aj s jeho komentárom k tomu :D Takže kedykoľvek zabudnem, znovu si to pozriem. Video sa pridať nedá, tak som z neho urobila aspoň pár fotiek 🙂

Ďalšia vec, čo som si zapamätala a na čo pri umývaní zubou myslím, je to, že si musím poriadne čistiť spodné zuby zo zadu. Mám úzky oblúčik, tak si to čistím pätou kefky, zhora dole. Tie vlákna sa musia tak zošuchnut ako na šmýkačke 😀 V tej časti sa vyskytuje hlavne zubný kameň, pretože tam máme také malé jazierko plne slín.

Samozrejme. sme mali aj obed a tiež musím spomenúť, že sme mali nonstop prístup k jedlu, ovocie, káva, voda... Nič nam nechýbalo ani počas školenia.

Poobede nám prišla prenášať dentálna hygienička PhDr. Serafínová, PhD.

Venovala sa detským zubom. Mala so sebou aj neter Hanku. To dievčatko malo asi 2-3 roky. Neverili by ste, ako krásne si nechala vyčistiť zúbky. Mám aj video, no žiaľ to sa pridať nedá. Ak by ste mali záujem, napíšte a pošlem vám ho. 

Na nej bolo krásne vidieť, že je to niečo, v čom od malého dieťatka vyrastá, takže to berie ako normálnu vec. Nechala si vyčistiť zúbky aj medzizubnou kefkou, dokonca aj od nás od cudzích ľudí.Tu je dokaz, že ona vie, že sa nemá čoho báť. Bola fakt úžasná.

S medzizubnou kefkou nebehám hore-dole, ale len dám dnu a von. Stačí raz za 24 hodín poriadne a tak predídeme kazom. V tom balíčku, čo som spomínala na začiatku, sme mali aj fialovú vodičku, ktorú si dáte na zuby a podľa jej zafarbenia zistite, či máte dobre umyté zuby alebo nie. Je to super pomôcka, keď svojim deťom už zuby neumývate, takto si ich môžte skontrolovať. Do cca 10 rokov by ste mali svojim deťom dočisťovať zuby. Poviem úprimne, že som svojmu Paťkovi (2,5 roka) umývala zuby zle. Bola som málo (vôbec😀) informovaná o tom, ako to robiť správne a hlavne aké je to dôležité. To, že ma ešte len mliečne zuby, neznamená, že sa o ne netreba starať. Práve naopak. Treba trvalým zubom pripraviť pôdu, na dlhodobé "žitie", v našich ústach.

(Mám tak veľa veci, ktoré ma napadajú naraz, a mohla by som tu písať naozaj celé dni 😀)

Veľmi ma prekvapilo aj to, že do zubára treba ísť s dieťaťom prvýkrát, keď ma 6 mesiacov. Toto ma naozaj prekvapilo. Cítim sa akoby som žila v jaskyni. Vyše 20 rokov som žila vo veľkej nevedomosti, čo sa týka zubov. 

Mali sme aj prakticky nácvik so single kefkou. Konkrétne ja som bola v skupine s Pani Serafinovou. Ukazala nám to na sebe, aj na nás. Treba prechádzať krúživým pohybom po mieste medzi zubom a ďasnom. Po celej hrane zubu.

Ku večeru sme mali znovu voľno, takže som využila wellness. Večer sme mali opäť posedenie 😊 Už sme len tak sedeli v bare, cely čas sme sa rozprávali, bolo to už také pohodové. Aby ste si nemysleli, neriešili sme večer zuby 😀 Večer sme mali naozaj taký, ako keby sa stretli kamaráti. Žiadne školenie 🙂

V nedeľu ráno som sa už zobudila smutná, že je to posledný deň 😀. Ráno sme mali úžasne raňajky. O pol 9 sme mali s Mgr. Tomášom Olšiakom prednášku o tom, čo je to Eko Alarm a info o zbere kefiek s CURAPROX.

Ďalšie školenie bolo o produktoch pre deti. Hryzadlá, cumliky. Téma cumlík ma veľmi nezaujímala, pretože moji chlapci nikdy nemali cumlík v ústach. Cumlík sa neodporúča kvôli deformácii a posune zubov. K tejto téme sa veľmi vyjadrovať nejdem, lebo sa ma netýka a ani týkať nebude.

MDDr. Mikuš bol veľmi príjemný a páčilo sa mi, že sa venuje detským zubom. Jeho prednáška bola veľmi zaujímavá v tom, že si pre nás pripravil prezentáciu, kde mal svoje prípady, ktoré lieči alebo liečil. Pracovať s deťmi je veľmi ťažká práca a zvlášť keď robíte zubára. Ja sa Paťkovi snažím zuby umývať a vidím aj veľký pokrok. Dovolí mi umyť mu zuby tak, ako som sa naučila, každým dňom je to lepšie. A to si zoberte, že som jeho mama a musím to takto pomaly deň po dni. No pán doktor Mikuš je pre nich prakticky cudzí a má vykonať  svoju prácu - je to náročné. No je veľmi príjemný, keby som bola dieťa nechám sa s radosťou ošetriť 😉

Nacvičovali sme si čistenie zubou medzizubnou kefkou. Taká finta - môžete si ju "namočit", do pasty a čistiť 🙂 Prvé dni dni vám pravdepodobne budú krvácať ďasná, no po 3 dňoch krvácanie zmizne. Som živý príklad. Mala som zápal, isla na dentálnu hygienu, nasledujúce dni som používala medzizubnú kefku a po troch dňoch sa krvácanie úplne stratilo. Pri tejto téme mi napadlo, že keď máte zápal, čiže vám krvácajú ďasná, určite to riešte. Ja som v tom čase bola tehotná a zápal som mala, takže bolo ohrozené aj dieťa, keďže ste v tom čase prepojení 🙂 Skáčem z témy do témy, lebo mi zakaždým napadne niečo nové. Úprimne Vám poviem, nepísala som si takmer nič. Bola som natoľko zaujatá, že som len počúvala a všetko si krásne pamätám. Je toho až-až a myslím, že by som tak skoro neprestala. To, čo som chcela, som sa vám snažila priblížiť. 

Chcem sa veľmi pekne poďakovať celému tímu. Bol to pre mňa nezabudnuteľný víkend. Ich starostlivosť o nás bola na jednotku. Nič nám nechýbalo, mali sme skvelé podmienky a čokoľvek načo sme si spomenuli. Catering, prednášky, záujem o nás - úžasné ❤️

Ďakujem za príležitosť ♥

#recenzia #test_curaprox3

Začni písať komentár...

Odošli