molekula
6. jan 2015

Maximiliánkov denník - časť 6-Dovolenkujem

V noci me oblekli, dali do auta a nepovedali nič. Ja šem vubec nevedel , co še deje. Všetci vysmatý. V Blave sme še stretli s ujom a rodinu. Zas všetci vysmaty. Až neskorej mi docvaklo prečo. Lebo ideme dovolenkovac. Cestu som skoro celu prespal, nakoncu šem trochu hodku reval, ale to preto lebo šem bol už unavený ze špaňa a sedeňa. 

Image title

Kec sme dorazili tak , sme še všetci boli najesc v itali restauracii, pchali šme še jak po nebohým. Mne dali cošikaj plane a oni še pchali hlavne darami mora. Tu je š nami ujo Ruto, moja sesternica Žanetka a jej mama Lydka, bratranec Robko určite zas kdesi cočikaj skumal, lebo on je o 11 mesacof starší a je tež preskumník jak ja. Ešče tu chýba aj teta Miška, ašikaj dáva na neho pozor, aby ho toty itale nezobrali. 

Image title

Kec sme došli do hoteľa , tak me mamka natrela dákym slizom belym, že proci červeňaňu a dala na hlavu jakesi čudo. Cošikaj mi povedala, že aby me hlava nebolela. Nebudzem še chvalic, ale dovolila mi bic na ostro v mojom bazéne. Ja šem bol z teho hotový a šťastný bo vodu milujem a milujem bic aj na ostro. Ta šplnil še mi sen.

Image title

Potom som musel isc do teňa a na ucerák še sučic. Mamka me potom zebrala aj ze segru do veľkej vody. Šem bol z teho hotový , co to je, bo še to hojdalo aj se mňu to hojdalo. Voda bola slaná , ta ja furt jazyk venku a chlípal som jak som mohol. Kedz ne vodu tak mamku ona od tej vody bola furt.

Image title

Potom každý deň som dovolenkoval aj ja. Furt kdešikaj ve vode pichnutý, abo ponorený. Bral som všetky vzorky vody do šebe, aby som vedzel kerá najlepša. Sem tam mi te vzorky nosom vytekali nazad, nevedel šem to tak ovládac ešče. Moja segra furt bola se mňu, sme vystrajali. Moj tatko me učil furt plavac. Kec som bol vo verejnom bazéne moja mamka me nacáhla do neoprenových plavek povedala, že to tak muší byc. Ta už som bol jako pravý potápač.

Image title

Na dovolenke šem spal dvakrát do dňa ešče furt, bo ja z teho plavaňa a skumaňa unavený jak pes. Ta še stredali aj moji pri mne, S mamku plávem tež v bazéne, ešte sebe len zvykám na studenšu vodu tak še nečuduj ce , že sem tam že tvarím tvárim trochu mimo.

Image title

Bývali sme priamo na pláži a moja segra to furt využívala a chodila do tej veľkej hojdacej vody, zapasic z dajakým žverackom zubatým. Potom ho ulovila a donesla mi ho. 

Image title

Nakonec , ho na súši dorazil moj bratranec Robko, tež je bohový jako ja, ale už ma výhodu , še naučil lozic po dvoch, ja ešče ne.

Image title

Ta moja sesternica Žanetka, je teš vynálezca, tutaj vynašla, že kec še osprchuje a hneď še hodzi do pesku tak še na nu fajne nalepý a ona je jak rizek v obale.

Image title

Ta uživali sme si to tam, raz sme išli na výlet. Do mesta do veľkého akvária. Moja mamka - hneď ľutovala, povedala, že italové sú italové a neveda še spravať, furt do nas strkali.  Tu na fotke keď čakáme Ujo s tetu - Rejdofci, ešče furt vysmaty, o 5 minut neskor už nebudú, lebo še im dcera Žanetka (3 roky) stratí, ale nebojte še jako furt , še zas aj najdze. Naščesce.

Image title

Jeden deň mi až trvalo, kým som prišol na to , že tam je aj pesek a je to super. Tam ruku nohu pchaš furt a furt máš mesto, taký fajný materiálek. 

Image title

No tu šem konečne s moju tetu aj krsná mamka je moja, Miška. 

Image title

Ta šem malý, už ne síce úplne, ale vem jedno, že keď ste hockde, všaje je dobre , ale najlepše , je vtedy kedz ste s tými čo Vás maju radi, se svojimi - s rodzinu.  Ta je to najlepše, najkrajše na svece a je len jedna, ale furt ju mace v srdci. Ja ju tam mám a je mi fajne 🙂

Komu sa lubi prosím klik na vybrali sme dol pod clánkom, dakujem

Viac na :

http://mirarejdova.blogspot.sk/

#pribeh 

Začni písať komentár...

Odošli