molekula
9. dec 2014

Maximiliánkov denník- Časť 3-môj štvrtý mesiac

Čas letí, ja ani neznam jako , ale poznám to podľa teho, že ma mamka už futruje do vačšich vecí, ta lebo rastem. Postupne sa zaobľujem na tvári. Aspoň tak o mne vravia, ja še nevidzim. Coši se mňu není v porádku, bo plešatím. Moje krásne dluhe černé vlasy mi padajú, ja som z teho nešťastný. Často nad tým uvažujem a tvárim sa, že som nad vecou.

Mojej mamke v Martine kázali, že ma se mňu doma cvičiť bo ja mám hlavu furt na pravo a pravú nohu do vňutra. Tak cvičí a to je hrúza, to ma vyzľeče, stláča mi také body na tele a ono se mnu robí samo pohyby. že vraj še to tak napraví, ja to neznášam, vreštím jak o život a každému je to fukt. Še na to vyprdnem.

Ta to teraz veľa zmen sa deje, ja nestíham. Moja mamka me už nuci makac na plné obrátky. Vymyslela si, že musím pásť kone či co, barany, abo ja neznám. Ja žadné nevidím. To mňa da na brucho a ja, že mám hlavu zdvíhať a še postupne na ruky podoperať , ja na to kašlem väčšinu lížem pod sebou deku. Sem tam , aby mamka nerobila problemy to tu moju hlavu zdvihnem a pulím na nu oči ci me vidí jak mi to ide.

Ta to v temto mesaci začínam sebe objavovať aj sám seba. Prišol som na to, že mom 2 ruky aj dva nohy. Zaujímavé. Ta ruky šebe furt pcham do gamby, cmúľam a tak, bo še nudím.  Začal som aj šoferovať, aspoň to naši tvrďá. A tak , aby to nevyzeralo trápne, že šoferujem bez auta , ta še pridajú ku mne a šoferujú se mňu. Ide nám to dokopy parádne.

Inak še mám paradne. Na každom možem ľežac. Si to užívam. Začínam pomaly aj cosikaj videť ale ne ešte moc ostro, ta mam z toho haluze a dakedy som trochu aj mimo.

S moju rodinu je velika pohoda, učia ma už od ranného destva kaprovac. Kdo nezná co to je tak kukajce:

Inak tento mesac som zažil katastrofu bolesc jak šviňa. Mi furt teklo oko, ta že upchty slzný kanál. Ta očárka mi stahla celé telo do plachty, držela me mamka, hlavu zdravoťačka a tota očarka mi ihlou šparovala do slzných kanalov až tak hlboko že cez tu ihlu strikala voda, tak mi cekla z nosa, ja vrešťal jak blazen, co mi to robia. šak ja poslúchom. Moj tatko radšej ostal za dverama, ale celú chviľu co som vrešťal, myslel , že roskope to te dvere a ma zobere, tak to povedal mamke.

Moja mamka si ma furt fotí. Ja pozujem jako znám. Trošku aj začínam vravic, ale je to také , že hmm,, mmm. Ja ani nevem co vravím. Ale rozumejú mi asi, bo mi davajú co chcem. Tutaj me najvac mrzí tento mesác úplné oplešatenie. Moja mamka vraví, že to nevadí že mi narastú, ale mne to mrzí bo už nevyzerám tak bohovo.

No a na koncu februára, me dali pokršcic. V kostole. Bola tam zima, ja šem mrzol, ale neraval som bo ja chlap, furt ma tam olevali, olejovali ale ja som furt držal a nereval. Ale na koncu, keď me dali na to ten oltár, už som nevydržal a pustil som sebe do plenky z teho napätia. Všetci to počuli, ta co Vam budem vravic, hneď mi bolo lepše a oni še aspoň smali.

PS: Nabudúce, teda za chviľočku se dočítace dačo o mojom marci a apríľu, to bude môj pol rok. Cha už veľký chlop.

Viac na: http://mirarejdova.blogspot.sk/

#pribeh 

Začni písať komentár...

Odošli