Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.

    ORAVA, LIPTOV: Prosím poraďte mi nejakú dobrú zubárku, kt berie deti a je príjemná, má trpezlivosť? Nekričí. Dcérka sa boji doktorov ale bolí ju zúbok. Chce tetu zubárku nie uja 🙂

    monika409
    23. júl 2020    Čítané 212x

    Do toho s UniGO

    Na začiatku sa chcem veľmi pekne poďakovať za možnosť testovať pre všetkých novú aplikáciu UniGo od poisťovne Union. Ako každá mamička ani ja som tomu neverila, že ma vybrali z toľkého počtu žien. Hoci na začiatku som mala prvotné problémy s registráciou a náramok asi išiel cez polku sveta všetko sa vyriešilo a nakoniec som mohla naplno testovať aj ja.

    Takže poďme do toho s UniGO

    UniGo vám napovie v akom stave je a v akom by mala byť vaša myseľ, srdce, spánok, hmotnosť a aktivita. Aplikácia vám v spojení so zariadením Delta, (ktoré si môžete objednať bezplatne, ale aplikácia podporuje aj fitbit, garmin, health) pomôže analyzovať a porozumieť svojmu psychickému a fyzickému stavu.

    Úplne na začiatku je najlepšie keď si vyplníte základné informácie aby aplikácia vedela zanalyzovať napr. vaše BMI a iné. V pracovnom prostredí mi chýbala možnosť zaškrtnutia materská/rodičovská dovolenka. 

    Takto vyzerá úvodná obrazovka

    Myseľ

    Je rozdelená do 2 častí: Nálada a emocionálne zdravie.

    Do nálady si nahlasujete aký máte deň. Či sa cítite smutne, ľahostajne alebo radostne. Potom si ešte vyberiete z kopec ďalších nálad, ktoré sú už roztriedené  podľa toho, ktorú ste si vybrali z 3 hlavných.

    V emocionálnom zdraví vypĺňate krátky dotazník, ktorý je dobre raz za  týždeň, dva vyplniť či sa niečo nezmenilo.

    V emocionálnom zdraví mi vyšiel výkričník. Tak som si o tom niečo prečítala a je to pravda. Budem citovať: Náš život nám neustále predkladá výzvy. Môžeme ochorieť. Naši milovaný môžu ochorieť. Naši milovaný nás nahnevajú. Nahneváme tých, ktorých milujeme. Áno, zlé veci sa dejú nám aj našim milovaným a nič s tým nenarobíme. Môžeme však kontrolovať spôsob ako na situácie reagujeme, zvládame.
    Moje emocionálne zdravie nie je momentálne na tom najlepšie. Doteraz som si to tak neuvedomovala až teraz pri aplikácii, kde si každý deň zaznamenávam náladu. Nielen pre seba sa musím hlavne v tomto zmeniť. Som veľmi citlivá a trápi ma bolesť iných.

    Srdce

    Meria pokojový srdcový tep pomocou náramku a Vo2 Max, kde treba zadať svoju hmotnosť a výšku aby to mohlo správne vypočítať. Tep meria náramok niekoľkokrát denne sám.

    Moje srdce je na tom veľmi dobre, čo som veľmi spokojná, pri tých stresoch niekedy.

    Spánok

    Spánok je rozdelený do dĺžky a efektivity spánku.

    V aplikácií mi vyšlo, že buď príliš dlho zaspávam, dlho vylihujem po tom, ako sa ráno zobudím, alebo sa v noci často budím. Mne dlho trvá kým zaspím, a aj keď som cez deň moc unavená nedokážem cez deň zaspať. Často sa budím vďaka môjmu 6 mesačnému synčekovi, ktorý sa rád v noci kojí a mám problém hneď zaspať. Osobne by som uvítala, keby aplikácia zaznamenávala  aj koľkokrát za noc som hore.

    Hmotnosť

    V hmotnosti si treba zadať svoje BMI, Obvod pásu a z toho vypočíta percento telesného tuku. Hmotnosť sa nemôže zhodnotiť len keď budeme posudzovať telesnú hmotu. Treba si vypočítať percento telesného tuku v tele. 

    Možno to bude aj u Vás tak ako u mňa, že to vôbec nie je také zlé ako som si myslela

    Aktivita

    Aplikácia vyhodnotí priemerný denný počet krokov, minúty mierneho a intenzívneho cvičenia. Kedže som náramok mala iba týždeň, vôbec mi neukázalo graf mierneho a intenzívneho cvičenia. Potrebuje nato minimálne 14 z posledných 28 dní.

    UniGo je o krok vpred, pretože na základe vedecky podložených postupov a získaných informácií o vás zobrazí váš aktuálny stav aj s výbornými radami, ako ho vylepšiť.

    Experimenty

    Najviac sa mi na aplikácií páčili experimenty. Osobne ma to veľmi motivovalo. Denne som zaznamenávala svoje úspechy, napr. či pijem napr. dostatok vody, vyhýbam sa sladkostiam a iné. Každý človek si tam nájde to v čom potrebuje najviac zapracovať. Na konci týždňa je vyhodnotenie, kde si potom môžete stanoviť nové ciele alebo ponechať tie ktoré ste mali a chcete ich udržiavať alebo zvýšiť svoj úspech.

    Ako každá aplikácia aj UniGo má svoje plusy a mínusy:

    Plusy UniGO:

    • aplikácia je veľmi prehľadná,
    • človek sa tam dozvie veľa zaujímavostí,
    • ciele, experimenty,
    • dokáže človeka namotivovať,
    • batéria v hodinkách vydrží 5-7 dní,

    Mínusy UniGo:

    • občas synchronizácia nereaguje na prvý krát,
    • nepočítalo mi všetky kroky, ktoré môžem rátať na stovky,
    • aplikácia s hodinkami nezaznamenáva koľko krát je človek hore, zaznamenáva len celkovú dĺžku spánku,
    • aplikácia neupozorňuje na vybrané ciele počas dňa. Jedine keď som dlho nečinná tak zavibruje (napr. či pijem dostatok tekutín,čo bol u mňa pred testovaním najväčší problém).

    Určite potrebujem na sebe ešte trocha zamakať, ale vďaka aplikácií som sa nad sebou zamyslela, niečo zmenila a aj schudla - 3 kg.

    Veľmi rada ju budem používať naďalej, hlavne vykonávať experimenty.

    Náš život nám neustále predkladá výzvy. Môžeme ochorieť. Naši milovaný môžu ochorieť. Naši milovaný nás nahnevaju. Nahneváme tých, ktorých milujeme.
    Moje emocionálne zdravie nie je momentálne na tom najlepšie. Doteraz som si to tak neuvedomovala až teraz pri aplikácii, kde si každý deň zaznamenávam náladu. Nielen pre seba sa musím aj v tomto zmeniť.
    #test_unigo

    (2 fotky)
    monika409
    Správa bola zmenená    7. júl 2020    

    Tento týždeň som si stanovila v aplikácii Unigo experimenty a to vypiť minimálne 5 pohárov vody denne a aspoň 3 dni nejesť sladkosti. Čo je pre mňa veľká výzva, lebo však kojím potrebujem sladké 😜 tak dnes odolávam a dúfam, že aspoň tie 3 dni dodržím.
    #test_unigo

    (2 fotky)

    Moja prvotina pre nase zlatko. Dufam, ze dalsia bude o dost lepsia pre kamosku

    Na prvy raz nie zle 😀

    (2 fotky)

    Ahojte. Chcem sa opytat. Liecia u nas u deti HEMANGION. Ak hej tak ako? Dakujem