mykka
22. nov 2020
171 

Jednoducho Cheerios

Keď sa povie Cheerios, vyvoláva to vo mne spomienky na moje teenagerské roky, keď konečne aj u nás fičaly tie „nenútené“ americké sitcomy, kde dokonalé mamy v domácnosti servírovali deckám každého veku na stôl cereálie s mliekom alebo džúsom tak, ako my sme vtedy prežúvali maslový chleba. 🙈 Predstavovala som si, ako chutia a aké by to bolo super, chrumkať ich každé ráno. Toľko sme so sestrou do mamy dobiedzali, až raz nastal ten deň a my sme čakali "nebíčko v papuľke". Jak sa povie: „Jeden myslel, tak potom ten fúrik musel tlačiť...“ No slovom, nebolo to nič moc, asi to bolo o zvyku.

Našťastie sme z toho vyrástli, karta sa obrátila a cereálie tu sú s nami takmer na dennom poriadku. A pripadám si práve ako tá americká mama, lebo nie je nič jednoduchšie ako ušetriť ráno čas a zaliať cereálie mliekom, zahnať nimi hlad na desiatu či olovrant alebo ich na tajnáša maškrtiť večer pri telke. Cherrios toto do bodky splnili. Testované príchute nám vyhovovali obe, aj klasická, aj jablkovo-škoricová. Hlavný testovač - naše takmer 10-ročné školopovinné dieťa, ktoré má v hlave bárs čo len nie to, čo zrovna treba - si zaľúbilo na počudovanie tie klasické, bez špecifickej príchute (moje srdce plesá víťazstvom🤘). Raňajkovala ich po väčšine s vlažným mliekom, na vymýšľanie nebol čas, lebo uprednostňuje spánok pre krásu. 😂 Chutia perfektne s ovocným jogurtom, tam ani nevadí, že sú málo sladké. Dokonca tým, že majú neutrálnu chuť, je možné ich vyšperkovať podľa seba... S ovocím, medom, javorovým sirupom. Dokonca, by som ich vedela zakomponovať aj do nejakých domácich müsli tyčiniek, či ako obdoba "burizonových guliek". 

Keď sa v ústach rozplynú alebo dochrumkajú, je tam cítiť taká nenápadná sladkosť, ktorá vás núti dať si do pusy ďalší a ďalší krúžok... Niečo, ako keď jete čipsy. Poznáte to, až kým nie je miska prázdna... Pri tej ochutenej variante by človek čakal niečo ako jablková štrúdla od babky, hojne zasypaná škoricovým cukrom, ale je to práve naopak. Je to len taký ľahký podmaz, ani-ani - nie je to ani veľmi jablkové, ani príliš škoricové. A možno je to tak aj dobre, majú to predsa stále byť zdravé raňajky!

Oboje sa ujali aj na desiatu do školy, na výlet do vrecka, ako ozdoba na koláč 🙉, či na olovrant k rozprávke. Chrum-chrum a bolo po nich. Páči sa mi, že sú malinké. Dajú sa sypať rovno do kelímka s jogurtom a nie je nutné špiniť ďalší riad; môžete si ich napchať 300 (obrazne) rovno do úst a nezadrhnete sa ako so 4 lupienkami inej značky. Fantázii sa medze nekladú: navliecť na šnúrku a voilà náramok; dokonalý tvar, čoby donut do Barbie domu, alebo... Čo by napadlo vám (pošlem srdiečko, ak máte nejaký iný tip 😉)?

So zložením vás zaťažovať nebudem, čítať vieme každá, a čo ktoré balenie konkrétne obsahuje, je riadne uvedené na obale. Ja sa snažím nad tým nejak nezamýšľať, a keď píše, že to obsahuje xy% vlákniny či cukru, tak tomu verím, odfajknem si to v kalorickej tabuľke ako "done" a idem variť obed, tam toho treba napočítať podstatne viac. 🙃

Čo sa týka ceny, je to taký ten klasický priemer s porovnateľnými produktmi, pohybuje sa okolo 4,50€ (v závislosti od obchodného reťazca), a v akcii viete kúpiť 400g balenie aj za výborných 2,60 - 3,00 €. Čo poviete? Stojí za vyskúšanie. 😇

Za nás troch môžem na rovinu zhodnotiť, že u nás v teste obstáli a rozhodne neostaneme len pri testovaných baleniach, budem ich vyhľadávať aj naďalej. Spokojné dieťa = spokojná mama, proti tomu nemôže nik namietať. V týchto "rýchlych" časoch sme radi, že vyvážené raňajky za nás vymyslel niekto iný a my sa môžeme viac venovať tomu, na čom záleží najviac - na našej rodine. 

#inlovewithmylove

#test_cheerios #konik_testuje #cheerios_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli