⭐🌟Valpurgina noc 🌟⭐
    Noc, kedy sa apríl podáva ruky s májom má vraj silnú magickú moc. A práve takáto noc s názvom Valpurgina je pred nami.
    Ľudia v minulosti verili, že v túto noc sa zlietajú čarodejnice na sabat, alebo že sa otvárajú jaskyne a iné miesta na zemi, ktoré majú odkryť svoje tajné poklady.
    Táto magická noc má byť našim poďakovaním Zemi za dary, ktoré nám dáva denne. U nás až takú tradíciu nemá, ale ak by ste sa opýtali na tento sviatok v severských krajinách ako je Fínsko, Švédsko, alebo aj v Lotyšsku či Litve, zrejme by všetci vedeli o čom je reč. Ak by sme chceli ísť bližšie, tak aj v Čechách o tejto noci vedia, ale zvyčajne o nej hovoria len ako o noci pálenia čarodejníc.

    Ak sa prenesieme do dnešných čias, kedy sa už čarodejníc neobávame, môžeme túto noc okrem poďakovania Zemi využiť aj tak, že sa budeme chcieť zbaviť všetkých negatívnych vecí, ktoré nás ťažia. A ako to už býva zvykom, zvyčajne sa toho zbavujeme pri svetle sviečky, ktorá má naše negatívne zážitky a emócie presvetliť, ale tiež spáliť.

    Čo počas pálenia sviece budete hovoriť je na vás, ale malo by to byť úprimné a mali by ste sa tiež držať pravidla, že nebudete priať druhej osobe nič zlé. Myslite na seba, svoje pocity a spomienky a chcite uľaviť práve sebe bez ubližovania druhému.