nelinkabublinka
29. mar 2017
14540 

Ako oznámiť tehotenstvo partnerovi?

"Miláčik som v 4tt, na teste mám koľajnice, pôjdem si dať spraviť test na HCG, či fakt." O minútu jej pípla SMS s odpoveďou: "Vôbec nerozumiem, že o čom. Si chorá? Skús ešte raz a po slovensky."

Aj takto vtipne môžu niekedy dopadnúť pokusy o oznámenia tehotenstva partnerovi 🙂 Hlavne ak použijete mužom neznámu snažilkovskú terminológiu. Prinášame vám pár rád a nápadov z Modrého koníka, ktoré vás môžu inšpirovať, ako vaše tehotenstvo oznámiť budúcemu oteckovi. Alebo on vám. Poviete si, čo táto tára? Ako môže chlap oznámiť tehotenstvo žene? Tak čítajte 🙂

"O bábätko sme sa snažili pomerne dlho, skoro 2 roky. Každý test, ktorý som si robila, bol len rutinou. Aby som nakŕmila tie vnútorné pažravé hlasy, ktoré sa dožadovali dôkazu, že zase nič. A tak som mechanicky ocikala tehotenský test. Manžela som už ani neupozorňovala. Zistil to vždy sám. Podľa môjho výrazu v tvári. Tak to bolo aj vtedy. Ten kúsok plastu som hodila do koša. Zaspala som zmorená osudom na gauči. Zrazu ma budí manžel so slovami: "Vstávaj maminka!" Myslím si, že to ma budí len preto, aby som si spravila test? A v rukách jeden drží. Hovorím mu: "Už som si robila. Nič z toho, je v koši. " On mi na to: "Ja viem, zbadal som ho tam a aj tú druhú čiarku. Toto je on." Vytrhla som mu test z ruky a fakt tam bola. Taký slabý duch. Ale bol tam! Môj prvý duch v živote. Dnes má už 5 rokov," spomína Zuzka, matka predškoláčky.

Ak patríte medzi trpezlivé osoby, ktoré vydržia kým nepodstúpia prvé ultrazvukové vyšetrenie, tak môžete oteckovi darovať fotku z prvého sona. Chcelo by to buď nejaké slovné alebo obrazové vysvetlenie, keďže z prvého sona je naozaj veľmi ťažko odhadnúť čo chcel básnik povedať. A pri menej chápavých oteckoch by to mohlo dopadnúť, ako v úvode tohto článku 🙂

Milým darčekom aj krásnou spomienkou do budúcna bude nejaká drobnosť, ktorú oteckovi venujete. Cumlík, dupačky, ponožky, či body s vtipným textom.

Taktiež môžete jednoducho položiť tehotenský test na miesto, kde ho otecko objaví, alebo mu ho darovať zabalený.

"Keď som ja čakala dcéru, urobila som to takto. Občas sme si dávali s mojou polovičkou darčeky, hoci aj čokoládu. A tak som kúpila malé ponožky a cumlík, zabalila som ich do malej krabičky a keď prišiel domov, pozerali sme telku, večerali a tak, akože nič. Potom, že ozaj mám pre teba darček a dala som mu tú krabičku. Keď ju rozbalil, usmial sa a pochopil," spomína mamička vo Fóre.

Mamička @catrina_s si pripravila pre svojho manžela takéto úžasné prekvapenie, ktoré mu nechala na nočnom stolíku. "Ja som nevydržala a zobudila ho so slovami: "Vstávaj Adi, máš tu prekvapenie." Adi vstal ako strela, zbadal krabičku a chytro ju otváral. Zbadal test a s obrovskými iskričkami v očiach ma len silno objal a pusinkoval. Hneď sa vypytoval v ktorom som týždni a ako dlho o tom viem."

                                   Takto to oznámila manželovi @lucka211

Čoraz častejšie dostanú budúci oteckovia od svojich partneriek správu svojho života ako SMS. Mamička sa ukráti o možnosť vidieť ako otecko zareaguje, ale za ten moment prekvapenia za to stojí.

"Keď som zistila, že som tehotná prvýkrát, bol to šok (bola som už v 9 týždni). Jediné, na čo som sa zmohla bolo, že som manželovi napísala SMS-ku v znení: "Srdiečko, dnes si daj v robote nadčas, peniaze navyše sa zídu, lebo pôjdeme kupovať kočík." A druhýkrát som sa to dozvedela na Valentína. Manželovi som nič nekúpila a nepripravila a vraví mi, že som zabudla, že je Valentín. Tak som mu povedala, že som veru nezabudla, lebo jeho Valentínku mám v bruchu a má asi 1 mm," prezrádza svoj spôsob oznámenia mamička vo WIKI.              

Občas stačí tak málo, ako položiť ruku na bruško, osloviť ocinko alebo podobne ako to urobila táto mamička, ktorá sa zdôveruje vo Fóre: "Zašepkala som mu pri zaspávaní do uška "Ľúbime ťa". Manželovi to hneď došlo a so slzami v očiach povedal, že aj on nás ľúbi. A odvtedy to inak nepovedal."

V niektorých prípadoch stojí partner pri mamičke doslova od začiatku, už pri robení testu. A tak nie je na nejaké veľké prekvapenie priestor. O to krajší je pocit, ked sa spolu dozvedia, že ich sen sa stal skutočnosťou.

"Vždy som si predstavovala ako manželovi oznámim, že čakáme bábätko. Chcela som si potajomky urobiť test a potom prichystať nejaké super prekvapenie. Ale nakoniec to dopadlo úplne inak. Bola som celá bez seba a nervózna z toho, že si idem urobiť test, až som mu to musela hneď vykecať. Spolu sme potom stáli nad testom a čakali, čo sa stane. Keď sa objavili dve čiarky, manžel začal od radosti plakať. Ešte nikdy doteraz som u neho nevidela ozajstné slzy. Plakali a smiali sme sa potom ešte celý večer," píše snehulienka0905 vo svojom blogu.

Ako ste svoje tehotenstvo oznámili partnerovi vy? Podeľte sa so svojimi skúsenosťami, nápadmi, fotkami vo WIKI a inšpirujte tak ostatné mamičky.

#tehotenstvo  #materstvo  #oznamenie_tehotenstva

Isla som z roboty a silno rozmyslala, ako mu to povedat.. Urobila som si v robote odber krvi (som zdravotník), takze som mala istotu.. Davnejsie sme srandovali, ze ked ootehotniem, po materskej mu pojdem robit asistentku.. Prinajhorsom keby ma vyhodili, ze mam o robotu postarane.. Ja som isla domov v takom soku, ze som nevedela vymyslieť nic originálne.. Dlho predlho sme sa snazili, aj na IVF sme boli, neuspesne, uz sme sa chystali na dalsie.. Tak som prisla ako vo sne domov a ked som ho zbadala medzi dverami, vital ma a ja som sa len rozplakala.. On chudak nevedel, ze od stastia 😂 a on ze co je, laska.. A ja v slzach ze budes mat asistentku.. Kuka na mna jak puk, ze oni ta vyhodili?!?! Ja cez slzy reku nie, to druhe 😀 tak sme sa tesili ako dvaja blazni medzi dverami a potom ma sfukol, ze preco som mu to nezavolala 😀

2. apr 2017

Prve som bola mlada to som mu len tak povedala pri druhom som ho chcela na Vianoce prekcapit no čo čert nechcel dostala som 40 teploty a zapalená ladvina nuž bolo po prekvapku. A pri tretom to vedel skorej ako ja pozerali sme rozprávku a ja slzy ako hrachy a on hovorí chalanom maminka bude mat babo som si tukala na čelo že mu preskočilo a ozaj. Teraz to moje najmenšie stvorenie odfukuje vedľa mna.

2. apr 2017

My uz sme sa daku dobu snazili a po tolkych sklamaniach som bola rozhodnuta uz sa netestovat, ani som nemala kupene testy. Chystala som sa na vianocny vecierok a hlavou mi preletelo ze co ked nahodou, tak som vytiahla digitalny test ktory som dostala od kamosky a mala som ho odlozeny lebo mi bolo luto taky drahy pouzit. A tam sa miesto ciarok objavilo plusko. Obidvaja sme s muzom utekali do smetiaku pre obal ci to ozaj znamena to co si myslime a potom sme sa dlho objimali, aj sme si poplakali od stastia.

5. apr 2017

Moj nechcel aby som si robila test hned ked mi meskali kramy, chcel aby sme pockali, tak ihned ako zmizol do prace som uz bola na wecku, cely den som musela cakat kym pride aby som oznamila tu radostnu zvest. Dala som mu pozitivny test k holiacemu strojceku a cakala kym vybehne z kupely a on sa doholil a isiel si nabrat veceru. Ja v soku ci sa vobec netesi a on sa trulo holil strojcekom a nenasiel to 😀.
Tak som ho ponatahovala aspon s pohlavim. Doma ho cakala tato krabicka, vnutri prva 3D foto a papucky v ruzovom. 😉

8. apr 2017

@rakahaka
@majkaws
@majkaws
@gulisko
@waitiekatie damy,mozem vasu skusenost pridat aj do WIKI?

8. apr 2017
8. apr 2017
8. apr 2017
8. apr 2017
8. apr 2017

Aj ja som môjmu chcela urobiť prekvapko....Kúpila som digy test...Položila na stôl v obývačke s odkazom...."Ahoj tatinko.Hoc som ešte malinká bublinka i tak ťa ľúbim...V lete sa na teba teším"...Prišiel domov ja som vybavila.nakup a čakala čo bude...Dlho predlho ticho...Tak jednym okom som kukla čo robí...A on mi ten test rozmontoval....A šťastný s úsmevom.mi hovorí...."presne takú baterku som zháňal".....😅 skoro ma.vystrelo....Tešil sa i babu i BATERKE

8. apr 2017
24. apr 2017

Začni písať komentár...

Odošli