Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    nenka123
    6. nov 2018    Čítané 114x

    Moja skúsenosť s Podravkou Natur

    Musím sa ospravedlniť, že recenziu pridávam až teraz, no detičky sa nedá len tak odložiť.

    Moje testovanie s Podravkou Natur začalo ochucovadlom. Tak, a išla sa robiť klasická polievočka. No nie iba taká obyčajná, ale vývar z diviny. Pridaním ochucovadla dostala super chuť.

    Neskôr sme otestovali aj bujóny, a to ku klasickým zeleninovým polievkam. Robila som šošovicovú s pridaním hovädzieho bujónu a bola to mňamka. Klasicky som prebrala šošovicu, umyla a dala variť s mrkvou a petržlenom. Pridala som ešte asi 4 veľké zemiaky a vegetu natur s už spomínaným hovädzím bujónom. Nakoniec, keď už bolo všetko mäkké, pridala som len surové maslo a mrazenú petržlenovú vňať. Je to mňamka. 

    Obyčajný zeleninový bujón spravil hokkaido polievku neobyčajnou. Vyzdvihol jej chuť. Ja ju robím tak, že orestujem cibuľku s ošúpanou a vydlabanou tekvicou hokkaido, ktorú pokrájam na menšie kúsky. Podlejem vodou a pridám bujón a samozrejme moju obľúbenú vegetu natur. Nechám povariť do zmäknutia a potom všetko rozmixujem ponorným mixérom. Taktiež pridám na zjemnenie trošku bieleho korenia a smotany na varenie. Po uvarení taktiež pustím len surové masielko. Slepačí bujón som použila vo fazuľovej polievke. U nás sa volá "podbitá". Neviem prečo... haha. Voláme to tak doma. Tu varím najradšej v tlakovom hrnci. Preberiem fazuľu, umyjem, dám prevrieť. Prvú vodu scedím, aby fazuľa nenafukovala. Dám druhú vodu a spolu s fazuľou údené mäsko, mrkvu a jeden strúčik cesnaku. To okorením, pridám bujón slepačí, vegetku a tri celé čierne korenia. To uzavriem a varím tých dvadsať minút od pískania tlakového hrnca. Hrniec otvorím a už len zahustím polohrubou múkou a smotanou. No ja dávam len trochu múky. Nakoniec na zjemnenie trošku masla, nakrájam údené varené mäsko a hotovo. Mňam, mám slinky na jazyku.

    Tým, že pestujeme zemiaky, sú u nás často na akýkoľvek spôsob. Tak sme vyskúšali pečené zemiaky pečené v rúre. Na vrch som poukladala kuracie krídla v marináde na zlaté kurča. Spolu som to dala piecť a poviem vám, bola to mňamka. Pikant korenie sme testovali na grilované mäsko z jelenice. Napacovala som ho asi na dva dni v olivovom oleji zmiešanom s korením classic a pikant. Potom som ho prudko opiekla na panvici a dala dopiecť na 15 minút do rúry. K tomu sme si dali zeleninový šalát s korením na šalát.

    Pretože tento rok bola super úroda cukiet, tak som to využila a korenie na zeleninku som použila na zeleninové špízy. Narezala som si cuketky, okorenila ich a k tomu pridala červenú cibuľu, papriku a kuracie mäsko. Všetko som narezala a napichovala postupne na špajdle. Všetko som jemne poliala olivovým olejom a ešte raz okorenila korením na zeleninu a mäsko korením na kebab. Potom som to poukladala na plech a piekla asi 40 minút na 200°C v rúre. Do zmäknutia. Nuž, a na záver sme otestovali aj korenie na ryby. Podkovičky z kapra nám pripomenuli Vianoce. Mäsko z rybky sme si namočili asi na hodinku do mlieka. Potom som to zliala, osušila a okorenila korením na ryby. Ošúpala som asi tri veľké cibule a nakrájala ich na mesiačiky. My kapra robíme tak, že si opražíme cibuľku na masle dosklovita, potom pridajte kapra. Opražte z oboch strán a pridajte vodu so zeleninovým bujónom. Zakryjte pokrievkou a nechajte asi 15 minút dusiť. Keď je to už mäkké, je to hotové.

    Mne najviac chutí s domácim kváskovým chlebíkom. Takto sme otestovali Podravku Natur. Boli sme spokojní, no mne osobne prídu všetky korenia na jeden spôsob. A čo sa týka vegety, tak ostaneme pri klasike, pretože vôňa kôpra mne osobne ničí celú super chuť. Okrem tohto je však všetko super. Veľmi chválim aj to, že tam nie je glutaman sodný. Čo by som pre praktickosť ešte zmenila, sú obaly. Viac by som prijala znovu uzatvárateľné, pretože ja veľmi koreničky nepoužívam. Ďakujem Podravke za balíček a Modrému koníku za to, že ste ma vybrali a dali možnosť tieto výrobky otestovať.

    Lenka

        10 fotiek