nugat
12. sep 2017
328 

Trendovo s trend IT UP

Dekoratívnu kozmetiku privátnej značky dm trend IT UP som pozorovala ešte počas štúdií u našich bratov a niektoré produkty som si už vtedy veľmi obľúbila. Bolo to pred viac ako rokom a s nádejou v očiach som vstupovala do každej bratislavskej “déemky”, či už majú dačo na regáloch aj oni. Preto ma veľmi potešilo, že aj slovenské “déemky” konečne rozšírili svoj sortiment a ponúkajú túto fajn, celkom kvalitnú a cenovo dostupnú kozmetiku.

Ale nebudem predbiehať, v tejto recenzii sa zameriam a zhodnotím  7+7 produktov.

VELVET SENSE Lipstick Pen 020

Rúž v tvare pera som z testovacieho balíčka vyskúšala ako prvý. Má nádhernú farbu, ktorej v poslednom období podlieham čoraz viac, nanáša sa príjemne a pery nevysušuje ani po niekoľko hodinovom nosení. Výdrž má pomerne dobrú, podobnú iným bežným rúžom, a preto vydrží kávu, čaj, limonádu, ale obed už nie. Dá sa s ním vytvoriť bežné denné líčenie, je decentný a určite sa bude hodiť každej žene.

+ konzistencia,

+ pohodlné nanášanie,

+ nepotrebujem kontúrovaciu ceruzku,

- výrazný zápach (rúž je asi bez parfumácie a toto je jeho normálna vôňa, ktorá mi však smrdí. Avšak, farba, nanášanie a celkom dobrá výdrž jeho zápach natoľko presahujú, že ho momentálne nosím denne. A rada.)

VERDIKT: Odporúčam a ja sama si ho kúpim ešte raz.

2IN1 CAMOU Make-up & Concealer HOCHDECKEND & GLOW EFFECT 020

Už pri otváraní balíčka som na make-upe videla, že je na moju, večne bledú, pleť veľmi tmavý. Nevadí, vyskúšam. A nevyskúšala som len raz, ale nanášala som ho veru často. Má vynikajúcu konzistenciu, je hustý až gélovitý, veľmi dobre krycí ale nie je na pleti ťažký. Nanášam ho prstami na celú tvár a krk, rozotiera sa vynikajúco a neoxiduje. Make-up, kvôli mojej mastnej pleti, vždy fixujem fixačným púdrom, preto som ho skúšala ako hociktorý iný make-up na vyčistenej, hydratovanej a zmatnenej pleti a výsledok je skutočne dobrý - pekná, zjednotená (i keď tmavá) pleť, ktorá síce počas dňa žiada prepudrovanie, ale to je u mňa normálne.

+ konzistencia, ľahkosť,

+ neoxiduje, zjednocuje pleť,

 - oddieň

VERDIKT: Odporúčam aj na mastnejšiu pleť. Odporúčam ho aj bez korektoru, ale so svetlým korektorom pod očami urobí krásny WOW efekt a rozjasní celú tvár.

FACE CONTOURING SET 020

Paletka troch tieňov na kontúrovanie tváre mi príde skôr ako rozjasňujúca paletka, čo mojej bledej pleti skôr vyhovuje. Ja si tvár nekontúrujem, považujem to za stratu času, ale tieto príjemné farbičky som si aj tak nanášala na a pod lícne kosti, ale aj inde na tvár - najbledší odtieň aj pod obočie a do kútika oka, stredný - zlatý na prejasnenie líčok a najtmavší ako bronzer na zvýraznenie lícnych kostí.

Paletka má dobrú výdrž, práši len trošku a dá sa využiť aj na zafarbenie očných viečok. Mám rada jemné trblietky v líčení, takže mne sadla.

+ farebná paleta pre väčšinu typov pleti,

+ veľkosť,

- nevýhody nevidím

VERDIKT: Odporúčam. Je to dobrý produkt, ktorý síce nie je úplne must-have, ale oplatí  sa ho mať.

THE NUDES SELECTION 020

Očné tiene milujem! Nie som žiadna profíčka, líčeniu sa venujem len na svojej tvári, ale líčim sa denne a na večerné príležitosti sa viem pekne odviazať. Preto som sa tešila na túto paletku - široký výber tieňov na denné aj večerné líčenie. Ale je tu jedno veľké ale.

Tiene sa štetcami nanášajú veľmi zle, prášia, majú zlú pigmentáciu a každou novou vrstvou sa stratí tá predošlá. Výsledok je nepekný, špinavý, fľakatý. Či s použitím podkladovej bázy alebo bez nej, len na make-upom potiahnutom viečku. Bledé tiene nevidno, tmavé urobia také hnedosivé niečo.

Netvrdím, že sa s nimi nedá vôbec pracovať, napríklad čiernym tieňom sa dá vytvoriť jemná a decentná linka na hornom viečku, hnedým tieňom sa dá zvýrazniť obočie, ale nie je to ono.

+ využiteľnosť aj na iné účely (obočie)

- prášivosť,

- slabá pigmentácia,

- strata farieb,

- zlé nanášanie,

- slabá výdrž

VERDIKT: Tieto očné tiene neodporúčam. Sú lacné, ale aj to by boli podľa mňa vyhodené peniaze, za ktoré sa dá kúpiť dobrá káva. Predovšetkým si myslím, že skôr sa s nimi vyhrá profesionálka alebo kočka, ktorá sa líčeniu skutočne venuje, vedela by ich zmáknuť a vyťažiť z nich to, na čo majú slúžiť. Ale bežná žena, ktorá sa líči len do práce alebo len príležitostne, by sa len natrápila a poriadne by si ponadávala.

MULTIPLYING EYETTENTION MASCARA

Keď už píšem o líčení očí, chvíľku v tejto téme zostanem. Ďalším produktom je  maskara, ktorá  je slovom skvelá. Má síce ohnutú kefku, ktoré ja veľmi nekupujem, respektíve vôbec, ale narába sa s ňou dobre. Musím upozorniť, že mám celkom dlhé, husté a vytočené riasy (okej, až tak husté nie, ale sú v pohode), každopádne, nesmerujú nadol, nie sú veľmi riedke alebo krátke. S takými si táto maskara neporadí, viď. iné recenzie.

Vydrží bez problémov celý deň, riasy mi po dobrom obtretí nadbytočného množstva prípravku nezlepí, krásne ich oddelí a vytočí. Pigmentácia čiernej je na veľmi dobrej úrovni. Pohrá sa aj s jemnými riasami vo vnútornom kútiku, nedrolí sa a neodtláča.

+ obal (áno, obal je fakt elegantný),

+ vytočí, hrustí a nezlepí riasy,

- náročnejšia aplikácia na spodné riasy.

VERDIKT: Áno, áno, áno. Odporúčam. A za takú cenu, no nekúpte to!

METALLIC KAJAL 050

Táto kajalová ceruzka na oči v prenádhernej zlato-medenno-ryšavej farbe ma veľmi potešila. No a potom som ju otvorila. Nanáša sa ťažšie ako iné kajalové ceruzky, je tvrdá a je potrebné si na ňu zvyknúť. Potom to ide ľahšie a ľahšie. Pigmentáciu nemá svetobornú, vytvorí skôr teplý dojem na hornom viečku (na vodnej linke je nepoužiteľná).

+ metalická farba,

- náročné nanášanie,

- tvrdá

VERDIKT: Ceruzku nemôžem ani odporučiť, ani úplne zavrhnúť, pretože má aj svoje výhody. Svojej kamoške by som ju však skôr neodporučila.

DOUBLE VLUME & SHINE Nail Polish 090

Krásny lak na nechty, ktorý perfektne ladí s rúžom z tohto kozmetického balíčka. Na prekrytie nechtov stačí už jedna vrstva, čo ja nemám rada, preto som ho otestovala ako iné laky - keď už nosím lak, tak dve vrstvy + top coat. Vydržal, ale ja si nechty na rukách veľmi nelakujem, preto som ho veľmi neriešila. Na nechty na nohách som ho nepoužila, tam používam svoj overený lak.

VERDIKT: Na výhody a nevýhody názor nemám, celkovo na tento produkt názor nemám.

BONUS

V úvode som 7+7 produktov nespomenula len tak pre nič za nič. Niektoré produkty značky trend IT UP si kupujem už vyše roka a stále ich po minutí dokupujem. Medzi mojich dm trend IT UP favoritov patria:

  • vynikajúci CAMOU CONCEALER 010 - tekutý korektor s aplikátorom, ktorý má stredné krytie a celé leto som ním maskovala kruhy pod očami bez kvapky make-upu. Korektor odporúčam!!!
  • skvelý HIGHLIGHTENING EYE SHADOW CREAM WATERPROOF 030 - praktický multifunkčný rozjasňovač na očné viečka, vhodný do kútika oka, pod viečko, na lícne kosti, nad hornú peru. Má skvelú výdrž, dobre sa nanáša. Je jednoducho skvelý!
  • EXPERT EYE BASE - tuhšia, ale veľmi trvácna krémovitá báza pod očné tiene je veľmi dobrá. Nanáša sa ťažšie, myslím, že je vhodná na mladú pleť a geniálne zvýrazní pigmentáciu očných tieňov.
  • CONTOUR & GLIDE Lipliner - všetky trend IT UP kontúrky vrelo odporúčam. Mám 4 - 220 235, 270 a 475.

V líčení nie som profík, ale baví ma to. Sama na sebe skúšam všetko možné, produktov mám neúrekom. Veď len na týchto fotografiách môžete vidieť, že len obyčajné obočie zvýraznené inou farbou dokáže zmeniť výraz tváre. Preto má líčenie úžasnú moc, podčiarknuť to, čo je na nás krásne, prekryť nedokonalosti a dodať nám eleganciu a sebavedomie. Make-up je len taký aká je jeho nositeľka, dá sa s ním hrať a poriadne vyblázniť, je to ako relax, tak aj seriózna práca.

Budem rada, ak vám bude moja recenzia pri výbere nápomocná a ďakujem, že ste sa dostali až sem. Čo z trend IT UP odporúčate  najviac vy? Dajte mi vedieť v komente, som zvedavá.

Majte sa krásne,

Petra

#test_dm12

Začni písať komentár...

Odošli