olejka
27. okt 2013

Sviečka za nenarodené deti

Poradové číslo 11 patrí aktuálnemu ročníku kampane Sviečka za nenarodené deti, ktorý prebieha počas októbra s vyvrcholením 2. novembra, a ktorým si každoročne uctievame pamiatku nenarodených detí, ktoré zomreli pri potrate.

Hlavnou myšlienkou projektu je spojiť spomienku na všetkých zosnulých so spomienkou na nenarodené deti, ktoré zomreli pri umelom alebo spontánnom potrate. Vonkajšími symbolmi spomienky sú horiaca svieca, ktorú môžeme 2. novembra večer zapáliť v oknách našich domovov a modlitba za úctu k životu.
Kampaň má pritom tri rozmery – duchovný, vzdelávací a praktický. V modlitbách chceme pamätať na zomrelých nenarodených detí,  i na tých, čo vykonávajú alebo aktívne podporujú umelé potraty. Milosrdenstvo a odpustenie sú cesta, ktorá je symbolom tohto duchovného rozmeru. Sprievodné aktivity tohto projektu sú spojené so šírením úcty k životu v každej jeho fáze - od počiatku až po prirodzenú smrť. Kampaň, organizovaná Fórom života a realizovaná v roku 2013 s podporou a požehnaním biskupov Slovenska, má okrem spomienky aj praktický rozmer.
S predajom sviečky, ktorú ponúka Fórum života, je spojená verejná zbierka, z ktorej výnos umožňuje počas celého nasledujúceho roka financovať konkrétne projekty a dôležité aktivity zamerané na ochranu života od počatia po prirodzenú smrť a ľudskej dôstojnosti, podporu rodiny a ľudských práv, vzdelávanie, legislatívne a ďalšie zásadné kroky k tomu, aby téma života v našej spoločnosti nebola iba okrajovou záležitosťou.

Fórum života

Začni písať komentár...

Odošli