Príspevky pre registrovaných používateľov sa ti nezobrazujú.
    ounia
    15. jún 2020    Čítané 3986x

    Krása počas tehotenstva

    Ahojte,

    dnes by som Vám rada povedala niečo o mojej starostlivosti o pleť a telo počas tehotenstva.

    Nie každá z nás sa cíti počas tehotenstva krásna a fit. Ja som bola jednou z tých, ktorá mala katastrofálne začiatky tehotenstva a dúfala som, že ďalší deň to bude lepšie a lepšie.

    Cvičenie

    Čo sa týka cvičenia, snažila som sa byť veľmi aktívna. Vzhľadom na svoju prácu som bola od začiatku PN, takže som sa snažila byť aspoň takto aktívna, aby si moje telo neodvyklo od aktívneho života. A to aj napriek tomu, že mi bolo zle.

    Jedno z mojich najobľúbenejších cvičení bola joga. Každé ráno, keď som odniesla Patrika do škôlky, som si v obývačke rozprestrela karimatku, v TV si pustila joga cvičenia a užila si svoju joga hodinku. Pomáhalo mi cvičiť podľa videí, necítila som sa sama, no zároveň to bolo u mňa doma, kde som mala všetok potrebný komfort.

    Ako všetci vieme, joga pomáha aj telu, aj duchu. Ako som uvoľňovala svoje telo, tak som oslobodzovala aj svoju myseľ od všetkých vtedajších starostí.

    Medzi moje ďalšie obľúbené aktivity patrili prechádzky, buď sama, s rodinou, alebo so psami v prírode. Je odporúčané denne spraviť desaťtisíc krokov. Toľko som síce nezvládala spraviť denne, ale každý deň som išla aspoň dvakrát denne na hodinku či dve na prechádzku. Samozrejme, von som musela chodiť aj kvôli Patrikovi, no bola som rada, že ma tak “nútil” chodiť von. I keď sa mi mnohokrát naozaj nechcelo, nakoniec mi to vždy dobre padlo.

    Krása

    Čo sa týka krásy, bola som sama zo seba zúfalá. Všade samá vyrážka, rýchlo mastiace sa vlasy a kruhy pod očami. No čistá katastrofa. Vďakabohu to trvalo len prvý trimester, ten zvyšok už bol miernejší.

    Aby som si aspoň trošku pomohla, tak som si často hydratovala pleť rôznymi hydratačnými krémami, no ak som sa cítila príliš „zapatlaná“ alebo mastná a nebola som zrovna doma, využila som vlhčené servítky.

    Moje obľúbené sú tie od Pampers Fresh Clean. Sú jemné a dostatočne vlhké na to, aby som ich vedela použiť na odmastenie či odlíčenie svojej pleti. No zároveň nie sú príliš vlhké alebo vyslovene mokré, že sa môžu žmýkať. Pre mňa sú úplne ideálne a ešte ako bonus aj krásne voňajú. Tie, čo máte radšej neparfumované servítky, či už kvôli sebe, alebo kvôli svojim deťom, odporúčam Pampers Aqua Pure, ktoré obsahujú 99 % vody, žiaden alkohol a žiaden parfum - tieto používam ja už teraz na mladšieho synčeka, keďže sú čisté a cenovo dostupné.

    Časté líčenie mojej pleti nerobilo zrovna najlepšie, no keď už som potrebovala ísť niekam nalíčená, nesmela som zabudnúť na odlíčenie večer alebo ihneď, ako som sa mohla uvoľniť od nánosov make-upu. A keď som bola náhodou mimo domu, vlhčené servítky mi veľmi pomohli. Dokonca odlíčili aj vodoodolný make-up. A moja pleť hneď lepšie dýchala.

    Dovolím si povedať, že je vždy vhodné mať Pampers servítky po ruke. Už sa mi veľakrát toto moje tvrdenie potvrdilo. Od momentu, keď som sa stala mamou, ich používam hádam na všetko.

    Aké bolo, alebo je, vaše tehotenstvo? Ako vyzerá vaša pleť a čo pre vás je/bolo alfou omegou pri starostlivosti o pleť počas tehotenstva? Prosím, napíšte mi do komentáru, aby sme sa mohli navzájom inšpirovať, keďže o pleť sa treba starať stále, nielen počas horších dní 🙂.

    ----------

    Tento článok vyšiel s podporou Pampers

    ounia
    31. máj 2020    Čítané 6670x

    Čo si zbaliť do pôrodnice?

    Vítam vás pri mojom ďalšom článku, tentokrát s veľmi častou témou, ktorú rieši každá z nás pri konci tehotenstva.                   

    Povieme si, čo si zbaliť do pôrodnice podľa odporúčaní pôrodníc, podľa detských e-shopov a podľa toho, čo som z toho, čo som si zabalila, reálne v pôrodnici využila ja.

    Tak na začiatok je potrebné si zabaliť doklady, v tom sa zhodujú všetci - aj pôrodnice, aj e-shopy.        

    Doklady

    • kartička poistenca
    • občiansky preukaz
    • tehotensky preukaz
    • sobášny list/súhlas s otcovstvom (priznanie otcovstva)                  

    Je potrebné, aby sme všetky tieto doklady mali fyzicky pri sebe, keď ideme do pôrodnice. Hlavne, ak chcete ísť do cudzej pôrodnice alebo do pôrodnice mimo krajiny.                   

    Vec, v ktorej sa nemocnica a e-shopy začínajú jemne líšiť - veci pre mamičku.                   

    Je veľmi dôležité, pred tým, než sa začnete baliť, pozrieť si aj zoznam vecí, ktoré vyžaduje vaša nemocnica. Každá má totiž pripravené pre budúcu mamičku iné veci, preto dávajú na svoje webové stránky odporúčajúci zoznam, podľa ktorého sa taktiež môžete zbaliť. Ja som porovnávala so zoznamom vecí z našej nemocnice, konkrétne z nemocnice, kde som rodila ja.                

    Veci pre mamičku                   

    Z vecí, ktoré som si zabalila, som reálne využila všetko, okrem prsných vložiek. Vadí mi, že sú také neforemné a mne sú skrátka nepríjemné. Na prsia namiesto vložiek som používala, aj používam, látkovú plienku. Na cestu domov mi priniesol veci manžel, keď pre nás prišiel.

    Ďalší bod - veci pre bábätko, v ktorých sa tiež nemocnice a e-shop líšia. No v tomto sa líšia aj nemocnice po celom svete medzi sebou, každá má iné požiadavky.

    Veci pre bábätko                                        

    (Plienočky Pampers Premium a vlhčené servítky Pampers Fresh Clean)

    Reálne som využila asi všetko. Oblečenie sme nakoniec mali z pôrodnice - keby som vedela, že budú mať normálne oblečenie a nie staré košieľky, ako pred piatimi rokmi, keď sa mi narodil môj prvý syn, tak z domu oblečenie pre bábätko ani neberiem. Keďže sa mi stalo, že sa nemocničné pomiešalo s tým našim a potom sme nevedeli, ktoré biele body bolo moje :D

    Ďalšia vec, ktorú som “zbalila”, čiže nachystala doma pre manžela, aby to vzal, keď pôjde pre nás, bola autosedačka a veci na oblečenie nielen pre mňa, ale aj pre bábätko.

    Ku koncu by som ešte dodala, zbaľte si dáke pochutiny, pri dojčení budete mať hlad aj v noci a také keksíky sú veľkou záchranou, keď na vás v noci príde žravá chvíľka 🙂

    Ďakujem, že ste si tento článok úspešne prečítali až do konca, budem vďačná za každý like či komentár s vašou skúsenosťou, čo vám v pôrodnici pomohlo, čo vám chýbalo a, naopak, čo ste si zobrali a bolo vám to zbytočné 🙂

    ----------

    Tento článok vyšiel s podporou Pampers

    ounia
    27. apr 2020    Čítané 5317x

    Tehotenská móda - aby nám bolo pohodlne a krásne zároveň

    Ahojte, 

    začnem tým, že sa ti predstavím. Moje meno je Soňa a som mamička jedného úžasného chlapca menom Patrik - u nás doma ho voláme Papi, alebo Patrišo, no čoskoro k nemu pribudne súrodenec. 

    Keďže som tiež v očakávaní, od začiatku riešim tému, čo si obliecť, aby to nebolo nevhodné, prehnané, vulgárne, ale skôr jemné, nežné a príjemné na pohľad. Samozrejme, že k týmto otázkam sa pridáva aj fakt, že za to nechceš dať celú svoju výplatu či všetky našetrené peniaze, keďže musíš chystať výbavičku pre dieťatko. 

    Tehotenstvo je čas, kedy sa naše telo neuveriteľne mení. Zažívame rôzne situácie a niekedy nie veľmi príjemné, ako aj otázky -  Čo to je? Kedy to bude? Koľko ich tam je? Prečo máš také veľké, alebo opačne, také malé bruško? - a podobne. Neboj, nie si jediná, ktorej to lezie na nervy. Pritom rôzne magazíny a stránky píšu o tom, čo sa nepýtať alebo čo nehovoriť tehotnej žene. Myslím si ale, že zrovna tieto články čítajú len tehotné ženy :D. 

    Aby sme sa počas tých 9 mesiacov cítili čo najlepšie, je dôležité mať oblečenie, ktoré nám vyhovuje, a v ktorom vyzeráme prívetivo. Isto sa ti už niekedy stalo, že si videla tehuľku a napadlo ti buď, že jej to perfektne sluší, alebo, že tak by sa tehotná žena určite obliekať nemala. Aby sme predišli tej druhej myšlienke u ľudí okolo nás, mali by sme sa vždy zamyslieť nad tým, čo by sme samy povedali. 

    Poďme si povedať o tom našom oblečení.

    Pohodlnosť, pohodlnosť, pohodlnosť

    Najdôležitejším pilierom nášho každodenného oblečenia je to, aby sme sa cítili pohodlne. Pre mňa bolo dôležité, aby bolo jednoducho udržiavateľné a ľahko vyčistiteľné. Patrik ma naučil - čo sa nedá vyčistiť vlhčenými servítkami, nemôžeme nosiť. Čiže všetko, aj topánky, aj kabelka, sa musí dať vyčistiť aj s použitím vlhčených servítok, ktoré sú základnou výbavou u nás doma. Ja používam tie od Pampers, krásne voňajú a môj syn ich miluje. Keby mohol, používa ich na všetko. 

    Celé roky nám mamy vraveli, že sa pre krásu musí trpieť - no možno, ale určite nie počas týchto nádherných a zároveň vyčerpávajúcich 9 mesiacov. 

    Pre mňa boli veľkou záchranou legíny - na začiatku klasické, ktoré mali širokú gumu, potom som postupne prešla na tehotenské legíny. Tie sa dajú zohnať vo veľa obchodoch aj za rozumné ceny, ale ak chceš naozaj ušetriť, a tým aj možno niekomu finančne pomôcť, otvor bazár a verím, že nájdeš, čo potrebuješ. K legínam sa dá toho skombinovať naozaj dosť a sú nositeľné až do dňa D, kedy ideš do pôrodnice a odchádzaš so svojím voňavým balíčkom. Samozrejme, môžeš v nich aj odísť z nemocnice. Určite budeš vďačná za to, že si to neprecenila a radšej šla v legínach. Lebo aj keď tam necháš nejaké to kilečko, tak to neznamená, že opäť oblečieš rifle z doby pred tehotenstvom 🙂 Vlastná skúsenosť (a obrovské sklamanie, keď som naivne dúfala, že si oblečiem svoje rifle veľkosti 34 – a zostali mi len oči pre plač). 

    Čo k legínam? 

    Máme viac možností, čo si môžeme dať k legínam. Môžeme zvoliť priliehavú tuniku, ktorá zvýrazní naše krásne bruško, alebo radšej niečo voľnejšieho štýlu ako, napríklad, blúzku, ktorá sa zapína len na vrchu, ak chceme ešte chvíľku nechať bruško v utajení. Vo vyššom štádiu tehotenstva odporúčam, minimálne na doma, manželovo tričko🙂 

    V prípade tehotenstva v zimných alebo chladnejších mesiacoch je výborné legíny využiť miesto pančušiek pod šaty. Materiál je určite príjemnejší a menej dráždivý ako silonky či klasické pančuchy. 

    Čo ak nechcem legíny ? 

    Dalšia, podľa mňa menej pohodlná možnosť, sú tehotenské rifle. Taktiež sa dajú kúpiť v rôznych obchodoch alebo v bazáre. Ceny za rifle sú však vyššie ako za legíny. Ale tak to býva aj keď nezháňaš tehotenskú módu. Ja mimo tehotenstva nosím veľkosť 34-36, čiže XS-S, tak som si rifle kúpila vo veľkosti 36 (S) a jedny pre istotu 38 (M). Úprimne ti poviem, ak nejdem na nejakú oficiálnu udalosť, kde by sa odo mňa vyžadovalo mať nohavice či rifle, neoblečiem ani jedny. Nie som pritom typ, že by som nemala rada rifle. No počas tehotenstva mi ten materiál nie je až taký príjemný. No každá to máme ináč, jedna považuje rifľovinu za najpohodlnejšiu látku a iná si v tom nevie predstaviť stráviť ani chvíľku. Každopádne, k rifliam je jednoduchšie dokombinovať vrch či topánky, môžete si dať akékoľvek tričko, nemusí byť zrovna predĺžené, ale môže to byť klasické tehu tričko. Alebo si môžeš dať tielko a na to nejaký kardigán či pánsku košeľu. 

    Ako sa vraví - TOP TOPOV 

    Pre mňa osobne najpohodlnejšie, najlepšie, najslušivejšie, najpraktickejšie a ešte ďalšie iné „naj“ by som určite našla, sú šaty. Či je leto, či je zima, vždy sa dajú skombinovať s peknými doplnkami alebo topánkami.  

    Počas tehotenstva, okrem príjemnej kontroly, kedy nám doktor robí sono cez bruško a my vidíme toho krásneho malého mimozemšťana v nás, vykonávajú kontrolu aj zospodu. Ak vieme, že máme byť kontrolované takpovediac zospodu, je lepšie a praktickejšie, ak máme na sebe šaty. 

    Čo sa týka šiat, máme tiež na výber, či zvolíme obtiahnuté šaty, ktoré nám zvýraznia bruško, alebo voľnejšie ležérne šaty, ktoré nám v prvých mesiacoch poskytnú intimitu, ktorú mnohé z nás vyhľadávajú - tak som to mala, napríklad, ja. Do určitej chvíle som bola rada, že som to vedela skryť a bolo mi nepríjemné, keď sa ma ľudia na to vypytovali. 

    Čo bolo, alebo je, pre teba najpohodlnejšie? Rada si o tom prečítam viac v komentároch. 

    Ak sa ti tento článok páčil, budem rada, ak mi zanecháš svoj like alebo komentár. 

    ----------

    Tento článok vyšiel s podporou Pampers

    ounia
    5. feb 2020    

    Coming soon ....... ready to pop 🤩

    (2 fotky)

    👍

    Aký máte názor na jantarove náhrdelníky proti bolesti ?

    😂😂😂😂😂😂

    Som tá posledná čo môže ľudí súdiť a ani nikoho súdiť nechcem ale niektoré dievčatá (nemôžem vás nazvať ženami mrzí ma to) uvedomujete si čo date vašim deťom do života keď ešte sami ste si ničím neprešli ? Myslíte si že je v poriadku keď sa o všetko budú starať vaši rodičia ?
    Áno ukamenujte ma teraz ale každá pred tým porozmyslajte aké by to bolo keby vaše 15 ročné dieťa došlo domov mami budem matka/otec...
    Chápem že niektoré za to nemôžu lebo boli znásilnene a podobne ale ani jednej z tých čo sa tu vystatuju na modrom koniku sa to netýka.

    Prosím vás,
    Také vecičky ako je kefka na vlásky, hrebienok, nožničky, treba ešte nejako prevarat alebo čistiť?
    Ďakujem moc baby