pehana
25. nov 2020
255 

Cereálie na raňajky, na obed, dokonca aj na večeru...

Zapojila som sa do testovania ovsených Cheerios. Krúžkov, ktoré už roky poznám zo zahraničia. Vybrali nás... a prišiel balíček. 

Moje deti sa nesmierne potešili, keďže obaja sú “cereáliomaniaci”. Viem, nie je to zrejme najzdravšia forma raňajok... Kvôli pridanému cukru, ale ruku na srdce, kto si z času na čas nedá niečo sladké? Hoc aj celú čokoládu? A ktorá mama v tom rannom zhone nenasype do misky guličky, štvorčeky či lupienky?

Tak som povolila. Áno, cereálie mávajú na raňajky. Pred školou a škôlkou je to veľká výpomoc. Nasypete do misky, zalejete mliekom, hotovo. Pár sekúnd, drahé minúty, ktoré mi v rannom zhone ostanú, s láskou venujem svojej káve. 

Ovsené Cheerios  

Tie sme otvorili ako prvé. Hneď na druhý deň, pred tréningom, ako rýchlu záchranu. Lebo hladný chlap, to je predsa najhoršia kombinácia na svete. A zrútené hladné dieťa trénerovi poslať predsa nemôžem. Ani som sa nestihla otočiť a ostala prázdna miska. Super. Dieťa bolo spokojné. 

Oceňujem zloženie cereálií. Na 100g výrobku sa použilo 91g celozrnnej suroviny. Čo sa mi ako laikovi (na zloženie potravín) zdá celkom slušné. Navyše, cereálie sú obohatené o minerálne látky a vitamíny. Sama som si ich veľmi obľúbila, aj keď nezvyknem jedávať sladené cereálie. Tieto mne osobne obzvlášť chutia s jogurtom a drobným bobuľovým ovocím. A to, že už máme druhé balenie ovsených Cheerios je dôkaz. 😉

Do jogurtu som si dávala pravidelne granolu. Ale odkedy nosím strojček na zuby nemôžem hrýzť tvrdé orechy a upečené kúsky granoly. Cheerios mi sadli aj na zúbky. Sú príjemne chrumkavé a zároveň jemné. Po krátkom čase sa dokonca akoby “rozpustia”, navlhnú. Takže aj jedinec bez chrupu by si pochutil. To ale ja neobľubujem. Mám rada, keď s jogurtom chrumkajú.

Chlapci si ich zvyknú dokonca nasypať do misky aj samotné. Len tak. Alebo namiesto popcornu k filmu. A zobkajú, kým je mištička prázdna.

Jablkovo-škoricové Cheerios

Aj keď škoricu milujeme, najmä v škoricových slimákoch alebo na kváskovom Monkey bread, trochu som mala obavy, ako nám bude chutiť kombinácia jablka a škorice na cereáliách. Keďže ani známe škoricové štvorčeky nemáme veľmi v obľube.

A veľmi som sa nemýlila Chlapci škoricovým krúžkom na chuť extra neprišli. Ochutnali ich len raz. Stále si pýtajú len tie čisté. 

Zato ja si ich pridávam ku strúhanému jabĺčku. Na olovrant alebo na večeru. Je to veru výborná kombinácia. Určite stojí za vyskúšanie.

Jablkovo-škoricové Cheerios majú trochu iné zloženie. Je “menej zdravšie”? Neviem... Na 100g výrobku sa použilo 85g celozrnnej suroviny. Takisto sú obohatené o minerálne látky a vitamíny. Pre milovníkov škorice ako stvorené.

Cheeriosky, či už ovsené alebo jablkovo-škoricové, by určite mal vlastniť každý milovník cereálií. My im aj naďalej budeme verní. V našej obľube ostanú “čisté” ovsené krúžky. A budú mať v cereálnej skrinke čestné miesto. Vlastne už ho aj majú. 😉

Ďakujem modrému koníku, že som sa mohla s mojimi chlapcami zapojiť do testovania. Cereálie opäť o kúsok obohatili jedálniček mojich detí.

#test_cheerios #recenzia #cheerios_skusenosti

Začni písať komentár...

Odošli