petrah3
27. okt 2021
122 

Kvalitné potraviny z drogérie

Áno, som jedna z tých mám, ktoré pre to, aby ich deti boli zdravšie, urobí maximum. Aj čo sa týka jedla, aj keď – povedzme si – vždy je jednoduchšie kúpiť nejaký polotovar a večer ho deťom naservírovať. U nás to tak nie je. Aj na bežné nákupy si spravidla musím vyčleniť dlhší čas, keďže etikety na obaloch sú moja „povinná literatúra“. A tak väčšina mojich pokusov o zjednodušenie si varenia skončí ešte pred pokladňou... Množstvo „éčiek“, konzervantov a iných „pochúťok“ ma spravidla od nákupu odradí. To sa však trochu zmenilo. Dm testovanie mi ukázalo, že kvalitné potraviny sa dajú nájsť aj na netradičných miestach... Napríklad v drogérii. 😊 

Ale to len žartujem. Spomínaná drogéria pre mňa už dávno drogériou nie je. Ešte pred niekoľkými rokmi som tam nakupovala konzervy pre nášho psíka, keďže tie z dm-ka mali najlepšie zloženie. Neskôr sa mi narodili trojičky a do dm som chodila kupovať nielen plienky, ale aj detské príkrmy. Predsa len sme akčná rodina a na výletoch sa nie vždy dali pripraviť mixované pokrmy pre moje trojbodky. V každom prípade, moja láska k tejto netradičnej predajni ostala zachovaná aj potom, ako deti prestali používať plienky a papať príkrmy. Je tam zopár pre mňa magických regálov, kde kúpim to, čo inde nie. A testovanie produktov rozšírilo nielen moje spotrebiteľské obzory, ale obohatilo aj našu kuchyňu 😊

Je jasné, že akokoľvek sa snažíme, naša kulinárska aktivita z času na čas upadne do monotónnosti. Také to – prísť z práce, rýchlo niečo navariť, učiť sa s deťmi, pripraviť im večeru a ráno zase to isté... Hlavne rýchlo. A ak sa dá, tak aj zdravo... A viete čo? Dá sa aj rýchlo, aj zdravo. Ponúkam Vám pár tipov.

Rýchlo, ale zdravo

Aj raňajky môžu byť pestré a môžu chutiť. U nás sa však ráno klasicky nestíha... A tak som vymyslela zdravé jogurtovo-cereálne poháre s ovocím a orieškami, ktoré si pripravujem večer a ráno ich len vyberiem z chladničky. Vďaka dm som naše tradičné poháre spestrila ručne zapekanými čokoládovými müsli dmBio Schoko Crunchy, sezamovými semienkami a kešu orieškami. Okrem nich sú tam čučoriedky, kvalitný jogurt a ovsené vločky. Ja si jogurt zvyknem zameniť za vegánsky kokosový jogurt. Ak sa tento recept rozhodnete vyskúšať nemajte obavu, že sa Vám ovsené vločky cez noc v chladničke rozmočia - zaručujem Vám, že budú akurát. 🙂 Zachovaná ostane dokonca aj chrumkavosť čokoládových müsli. Mám to vyskúšané! 

Netradičné recepty

Ovsené vločky sú u nás na dennom poriadku. Najradšej ich mám jemne mleté a v BIO kvalite. Aj keď tieto vločky neboli súčasťou dm testovania, odporúčam vám ich. Dá sa z nich vyčariť neskutočne jednoduchý a rýchly zákusok s kopou tvarohu a ovocia. Je taký dobrý, že sa musím podeliť o recept.

Na cesto:

125 g masla (roztopeného)
80 g cukru
200 g jemných ovsených vločiek
60 g krupice alebo hrubej múky (celozrnná špaldová dodá úžasnú chuť, ale môže byť aj obyčajná)

Náplň

500 g jemného tvarohu
250 g hrudkovitého tvarohu
2 vajíčka
3 lyžice kryštálového cukru
200 g ľubovoľného (ideálne bobuľového) ovocia alebo jahôd
Pár lyžičiek nátierky z bobuľového ovocia DM BIO

Postup: Všetky suroviny na cesto si premiešame a vznikne nám luxusná mrvenička. V druhej nádobe si vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme tvaroh a jemne premiešame. Na dno menšieho plechu (cca 25 x 20 cm) utlačíme polovičku mrveničky a na ňu vylejeme tvarohovú zmes. Na tvarohovú vrstvu poukladáme ovocie a lyžičkou nakôpkujeme nátierku z bobuľového ovocia. Vrch koláča posypeme druhou polovicou mrveničky. Dáme na 60 minút do rúry rozohriatej na 180 stupňov. Koláč pred krájaní nechajte vychladnúť, inak nebude držať tvar.

Zdravé nápoje

Nemám rada tabletky. Nie preto, že by som mala problém s ich prehĺtaním, no mám pri nich pocit, akoby som bola chorá. A ja chorá predsa nie som a ani nechcem byť. Preto si svoj jedálny lístok radšej dopĺňam o zdravé jedlo a nápoje.

Nápoj č.1: Smoothie

Základom je len mandľové mlieko z dm, banán a chia semienka, prípadne ovsené vločky. Ak si do zmesi pridáte broskyňu alebo kokos, získate neobmedzené možnosti chutí.

Nápoj č.2:

dmBio 7-dňový zázvorovo-kurkumový shot – ak si ho nalejete do pohárika určeného na destiláty vyzerá naozaj efektne a pri učení s troma tretiakmi si nahováram, že aj zaberá. Žiaľ, nie na ukľudnenie nervov, ale na imunitu určite!

Nápoj č.3:

dmBio jablková šťava s prírodnou minerálnou vodou – v praktickom pollitrovom balení, aby bola stále čerstvá. Okrem sviežej chuti ju odporúčam, napríklad, pre návštevy, ktoré nemôžeme ponúknuť pohárom vínka. Aj pre nich to bude príjemná alternatíva.

Resumé

Produkty dm ma opäť nesklamali – práve naopak, vďaka testovaniu sa rozšírili moje obzory o nové chute. To, že tieto výrobky majú prívlastok BIO je len ďalší dôvod, prečo si po zdravé potraviny chodím do drogérie.

#test_dm32 #recenzia #recenzia_dmbio10

Aj ja !ak obľúbené potraviny v DM, a ten koláčik sa mi páči, vyskúšam

27. okt 2021

Začni písať komentár...

Odošli